Hae Anna.fi-sivustolta

Verta nenästä

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä Tilli80, 15.03.2006.

 1. Tilli80 Vierailija

  Heips,

  en yhtään tiiä, onko tästä keskusteltu tuola aiemmilla listoilla (sorppa, kun en viittiny alkaa penkoon). Mulla on viime aikoina joka ikinen kerta tullut verta enemmän tai vähemmän niistämisen yhteydessä. Sitä ei siis valu solkenaan, mulla ei oo koskaan elämäni aikana tullu verta nenästä muuten kuin rään mukana. Aattelin vain, että liittyykö tämä jotenki raskauteen, vai onko nyt just vain jostain syystä sattunu alkaa tuleen. Ei tämä nyt silleen ees haittaa elämistä...mulla ei oo kunnon nuha eikä mitään, niistätyttää vaan usein (mutta niin on ollut aina).

  Mietiskelin vain, että onko muilla vastaavia kokemuksia? Ja kun nyt näyttää siltä, että joitain ihmisiä ärsyttää ""turhanpäiväiset"" kysymykset, niin anteeksi heille;)

  Tilli80, 14+0
   
 2. nenu Vierailija

  Joo, tulee verta ja nenä koko ajan tukossa. Raskaus vaikuttaa limakalvoihin. Kovasti odottelen synnytystä, josko pääsisi vaivasta eroon. Tukkonenä aiheuttaa mulla myös kovaa kuorsausta, argh!
   
 3. Manna Vierailija

  Juu rv.11+3 ja aivastuttaa ja niistätyttää koko ajan. Sitten yhtä äkkiä nenä on rutikuiva. Verta tulee niistäessä joskus, nyt nenässä kipeä kohta limakalvoilla, jota rasvaan.

  +ummettaa, pissittää ja oksettaa...

  Pregnant glow:ta odotellen
  :D
  Manna
   
 4. kyllä rv.20 Vierailija

  Sama täällä. Kuuluu asiaan eli nautitaan vain tästäkin raskausoireesta :).
   
 5. yes rv 24+ Vierailija

  Samaa vaivaa täälläkin. Menee kyllä jotenkin kausittain, että välillä ei tuota verta tule, mutta toisinajoin on joka nenäliinassa punaista. Normaalisti itselläni ei tule verta nenästä, eikä tosiaan nytkään vuotamalla, vaan ainoastaan niistäessä.
   
 6. Nonne Vierailija

  Kyllä, lähes koko raskauden ajan on tullut. Välillä päivittäin, muutoin joitakin kertoja viikossa. Tulee sitten ihan solkenaan ja pari kertaa tullut jopa molemmista sieraimista ""syöksymällä"" yhtä aikaa saunan jälkeen niistämisen jälkeen....
  Joo, ja ikenistä vuotaa kanssa. Hammaslääkäri sanoi, että normaalia... huoh.

  Nyt 35+2.
   
 7. Tilli80 Vierailija

  Kiitosta vastauksista:)

  Ohhoh, ku en ole ennen kuullukaan tämmösestä raskausoireesta, mutta helpottavaa kuulla, että muillakin on verineniä;)

  Tilli80
   
 8. Minä Vierailija

  Voit kokeilla a-vitamiini tippoja. Ne vahvistavat nenän limakalvoa ja sitten en ei vuoda niin herkästi. Limakalvot on herkät raskauden aikana.
   
 9. Summer-82 Vierailija

  Miulkii tuntuu et nenä on ""vereslihal"" koko ajan.Muutenkin on kuivat limakalvot,et pistän raskauden piikkiin..Niistämäl just tulee pienii verikököi..
   
 10. pörrö Vierailija

  a-vitamiinitipat valuu nieluun ja maistuu pahalle. kannattaa kokeilla nozoilia. se on seesaminsiemenoljyä, eikä siis haitaksi vaaville. eikä valu nieluun. auttanut on ja hyväksi olen todennut. ja eikös a-vitamiinia pidä välttää raskausaikana? tosin en tiedä, onko sitä a-vitamiinitipoissa vaarallinen määrä...
   
 11. Minä :) Vierailija

  sama ongelma mulla. Koskaan ei mullakaan tule verta nenästä, mutta nyt tulee kun niistää. Ja nenä on koko ajan ihan tukossa ja sieltä tulee ihan ku sellasta rupea kun niistää...Ja aivastuttaa ihan sikana. Mä jo ihmettelen, että olen vilustunut, mutta näköjään ei johdu siitä :)
   
 12. Manteli 23+5 Vierailija

  Samat vaivat täälläkin. Nenän lisäksi verta tulee myös ikenistä ja ""rään"" mukana nielusta. Nyt vielä flunssan aikana, kun ei oikein pysty yöllä hengittämään nenän kautta niin suun kuivumisen seurauksena ihan verillä kaikki röörit :( Mä oon käyttänyt nenään tota erisan suolaliuosta, joka ehkä vähän kosteuttaa, jos vaan ei tarvi heti niistää pois.
   
 13. riia Vierailija

  Onko teillä silmät kuivuneet??
   
 14. Tilli80 Vierailija

  En tiiä onko mulla kyse silmien kuivumisesta vai mistä, mutta jos esimerkiksi suihkussa pesen kasvoja, niin silmäluomet tuntuu aroilta... eiku ei silleen luomet vaan jotenki jännästi ne silmät sielä luomien takana...
   
 15. Minä Vierailija

  A-vitamini tippoja voi käyttää kun käyttää annosteluohjeen mukaan myös raskaana ja imetysaikana.
   
 16. miuku Vierailija

  mulla on aamuisin aina kunnon verishow kylppärissä. alkuraskaudesta vuoto oli satunnaista ja pientä, nyt loppuraskaudesta olen joutunut muutaman kerran vakavasti harkitsemaan lääkäriin lähtöä kun ei vuoto meinaa tyrehtyä.
  lääkäri kehotti syömään enemmän c-vitamiinia, sillä se vaikuttaa suonien pintojen rakenteeseen. ilmeisesti en kuitenkaan vieläkään syö tarpeeksi sitä :)
   
 17. mire Vierailija

  Veren vuotoa nenästä kesti ihan loppu raskauteen asti, synnytyksen jälkeen loppui kun seinään! Kiusallinen vaiva kun ei koskaan tiennyt missä ja milloin oli veritippa nenästä valumassa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti