Hae Anna.fi-sivustolta

Vesipiippu

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä Pini, 24.02.2006.

 1. Pini Vierailija

  Hei! Ostin Egyptistä vesipiipun ja nyt en osaa käyttää sitä, kun mukana ei ollutkaan käyttöohjeita. Voisiko joku auttaa..
   
 2. vesipiippu Vierailija

  minulle neuvottiin: säiliöön vetta/olutta/punaviintä ja sinne ylös ""pesään"" n.10 g tupakkia ja siihen päällä foliopaperi johon reikiä. Sitten se hiili palamaa ja kun on syttynyt, niin sen folion päälle. ja eikun imemään ! pitkiä henkosia, niin että se neste pulputtaa.
   
 3. taranja Vierailija

  En ihan ymmärtänyt tarkoittiko edellinen kirjoittaja, että vettä pitää laittaa ""pullon"" yläosaan saakka. Jos näin, niin minä olen käsittänyt asian toisella tavalla. Vettä tulisi laittaa juuri putken yläosaan saakka, niin, että imettäessä kuuluu porinaa. Jos vettä on liikaa säiliöön ei pääse muodostumaan savua ja silloin piippu ei toimi.
   
 4. pekko Vierailija

  eihän se kirjoittaja kertonut, kuinka paljon vettä laitetaan.
  ""ylös pesään"" tupakka, siis ymmärsin että sinne yläpuolelle .
  se vesiosa on erikseen se alin osa ja kyllä minä ainakin olen laittanut sen pullean osan siinä säiliössä täyteen.


   
 5. vesipiippu Vierailija

  vettä siihen pullo-osaan noin kaulaan saakka, hieman vähemmän..heti ku kaula alkaa kapenee ni siihen asti vettä. sit jos olet jo koonnut kapistuksen muuten, laita siihen savikippoon jossa on reikiä, jotain teejuttua tai tupakkaa..mitä ikinä oletkin ostanut siihen ja kuumennettu hiili siihen päällä ja hiilen päälle folio johon tökit reikiä. sit toinen imee siitä letkusta koko ajan. sen hiilen tarvii todella olla niin kuuma et kipinä lentää. itse ollaan kuumennettu vaihtelevasti saunan kiukaalla tai liedellä. metalli osassahan on pieni venttiili..sitä säätelemällä saat pulputuksen sopivaksi. muista imee kauheesti alkuun et saat sen porisee.
   
 6. timjami59 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö kukaan mistä saisi Suomessa oataa vesipiippuun tupakkaa ja hiiliä?
  Alkaa olla lopussa ja ei viittis niitten takia Egyptiin asti mennä.
   
 7. Marianne74 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. vesipiippuilija Vierailija

  http://www.hyvinvoinnin.fi/hvttShop.pmd/shop/prdinf?p=1857
   
 9. anssi Vierailija

  www.sikaritalo.fi, www.hempsteri.fi
   
 10. -tony- Vierailija

  sulla pitää olla hiiliä,maku tupakkaa tai melassia (maku siirappia) ja folio.Ensin laitetaan reilu puolet vettä pohjan mukaan ja sitten maku tupakka pistetään pesään ja sitten folio päälle missä on reikiä ja sen jälkeen kuuma hiili.ja toimii!
   
 11. vesipiippu Vierailija

  tiätääks joku et saaks turust mitää vesipiippu hiiltä ja sitä tupakkaa??
   
 12. Kikkoliino Vierailija

  Vesipiippuja, hiiliä, varaosia ja tupakkaa voi tilata [email protected] postitse. Osoite onkin tuossa aiemmin jo.
  Toimittaa koko valtakuntaan. Hiilet esim. 10 kpl 3 euroa, makutupakka 50 g 3 euroa jne.
  Huom: vesipiiput tuodaan Egyptistä ja on käsintehtyjä.
   
 13. Voda Vierailija

  http://www.amanita.fi/sikarifoorumi/viewtopic.php?t=318

   
 14. isabel Vierailija

  hei voisiko joku vesipiipuista tietävä kertoa onko piipun polttelo vaarallista 15-vuotiaille - näyttää olevan muotivillitys täällä helsingissä ja on kuulemma keskieuroopassa ihan normaalia, että 15-vuotiaat polttelee vesipiippua..
   
 15. peek. Vierailija

  vaarallisuus/epäterveellisyyshän riippuu ihan siitä, mitä piipussa polttelee.
  on sanottu, että tämä perinteinen makutupakki ei ole niin nikotiini- ja tervepitoista kuin tavallinen tupakka, mutta koska vesipiippua yleensä poltellaan huomattavasti pidempään kuin esimerkiksi yhtä savuketta, voi se lopulta olla jopa paljon epäterveellisempää kuin tupakka.
   
 16. Herra Joonatan Vierailija

  Makutupakin pössyttely ei ole vaarallista (lukuun ottamatta häkää tai kiinni jäämistä äidille. hah!). Itse polttelen kaveriseurassa shishasta tai mitsubasta (vesipiiput), joita saa ostettua myös turusta (vastaus aiemmalle kyselijälle). Kannattaa kierellä Turun keskustaa ja käydä tsekkaamassa kaupat joissa jotakin tupakkaan vihjaavaa. Pääkirjaston lähellä on yksi irakilainen kauppa josta saa hiilet, vesipiiput ja makutupakit. Makutupakeissa niin suuri kysyntä vaan ettei niitä ole kuukauteen pariin saanut sieltä. Helpoin tilata netistä vaikka kolme pakettia kaverin kanssa kimppaan. Takaisin "vaarallisuuteen"; makutupakissa on vain 0,05 mg nikotiinia. Koukkuun jääminen nikotiinin puolesta siis melko mahdotonta, mutta tapakoukkuun jää helposti. Maku on niin aromikkaan raikasta, kuten savukin, joten suuret ovat riskit :). Siitä vain pösäyttelemään. Tarjoaa uuden hinon elämyksen.
   
 17. jonsssi Vierailija

  tietääkö joku et mistä päin tamperetta sais noita vesi piipun hiiliä..
   
 18. Nargile Vierailija

  Vettä kannattaa laittaa siten, että keskiosan/putken alaosan tulisi olla noin sentti veden alla, muutoin se on kovin raskas imeä. Folioon kannattaa laittaa keskelle yksi reikä, joka menee tupakan läpi ja muut reiät voi pistellä vaan folion läpi. Parhaiten tämä onnistuu esim. hammastikulla, niin saa tarpeeksi pieniä reikiä.

  Tupakkaa ei kannata tiivistää pesään, muutoinhan ilma ei kulje kunnolla tupakin läpi(itsestäänselvyys varmaan).

  Ja jos olette ostaneet matkoiltanne sellaisia pyöreitä hiiliä, niitä ei kannata käyttää. Sisältävät kuulemma jotain kemikaaleja. Olen toisaalta itse käyttänyt niitä, mutta ihan tavalliset grillihiilet toimivat mahdollisesti paremmin.

  Kuulin, että Turusta tarvikkeita saa Olkkosen vierestä ja entisen Palatsin viereisestä liikeestä. En ole niissä itse vieraillut, joten varmaksi en voi sanoa.
   
 19. huge777 Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  hei semmone kysymys et toi mikä sen venttiili tarkotus siin jutus o tartteeko sitä meinaa aattelin väsätä vesi piipu ite
   
 20. mil Vierailija

  Elekää hyvät immeiset käyttäkö foliota. Siitä kun höyrystyy kaiken maailman hiukkasia.
   
 21. nanaaaaaaaaaa Vierailija

  entä mites kun ostin vesipiipun, mutta siinä ei ole mitään paikkaa mihin laittaa se hiili. NEUVOJA?? :D
   
 22. juukkeli Vierailija

  se hiili tulee siihen savikipon päällä! ekaks pistät sinne savijuttuu maustetupakkaa ja sit folio siihe päälle ja sit folioon reikii ja hiili kuumaks ja siihen folion päälle se hiili mee kattoo youtubesta esimerkki videoita! kirjota hakusanaks shisha tai hookah
   
 23. Keuhkot Vierailija

  Toistaisin millin kehotuksen, elkää ihmiset hyvät käyttäkö foliota. Siitä vapautuu palaessaan/kumentuessaan myrkyllisiä hiukkasia.

  Jos on pakko niin kärytelkää puhasta foliota ennen vetelette hiukkasia keuhkoon. Eikä kannata vaihtaa usein.
   
 24. hoaxi Vierailija

  venttiilillä saadaan se 'kammio' tyhjennettyä 'vanhasta' savusta, eli jos otat savut vesipiipusta, ja jätät sen vaikkapa 10minuutiksi (käyt puhelimessa tjsp) ja tulet takaisin polttelemaan,niin puhaltamalla siihen 'imuletkuun' se tyhjentää venttiilin kautta sen kammion savusta, ja sitten voit taas imaista tuoreen savun sen kautta.
   
 25. fggdf Vierailija

  oks vesipiipun vetäminen laitonta makutuppakan kannssa koska mul on 4 vesipiippuu ja mausteit iha helvetisti ja hiilii joku 1kilon ja makutuppakkaa joku 7kiloo
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti