Hae Anna.fi-sivustolta

Vetykaasua uusin menetelmin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 18.09.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Australiassa tutkijat ovat kehittäneet menetelmän, joka kykenee muuttamaan ulosteen biohiileksi ja jätevedet kustannustehokkaasti vetykaasuksi. Nykyisin jätevettä ja sen mukana menevää mädätysliedettä käytetään pääosin lannoitteena maataloudessa. Silti lähes kolmannes päätyy kaatopaikoille. Uusi tutkimus on julkaistu International Journal of Hydrogen Energyssä. Kiinteissä jätöksissä on raskasmetallihiukkasia, jotka toimivat katalysaattorina metaanipitoisen biokaasun hajottamisesksi vedyksi ja hiileksi. Teknologia on patentoitu ja Victorian alueellinen vesilaitos alkaa rakentaa koelaitosta.  https://www.nyteknik.se/energi/reaktorn-ger-lonsam-vatgas-fran-avloppsvatten-7001411
   
 2. vierailija Vierailija

  Sähköautoissa on se huono ominaisuus että niiden lataus vie paljon aikaa. Vetytankin täyttö huoltoasemalla on nopea tapahtuma.

  Toisin päin katsottuna sähköä on tarjolla joka talossa mutta vedyn jakelua ei ole vielä missään. Jakeluverkoston rakentaminen käy kalliiksi.

  Akkukäyttöiset sähköautot ja kulkuvälineet ovat jo myynnissä ja uskon niiden tulevaisuuteen. Mihin sitten tarvittaisiin halpaa vetykaasua, ehkä pienvoimaloihin.
   
 3. vierailija Vierailija

  Toki voi olla rinnakkain sekä vetykaasulla ja sähköllä kulkevia autoja, mutta myös raskasmetallit on hyvä saada poistettua jätevesipuhdistamoiden jätöksistä. Tuossa ruotsinkielisessä jutussa tuumattiin, että voidaan iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mutta itse etuja on kolme. Kiinteästä ulosteesta biohiiltä ja jätevesistä vetykaasua, minkä lisäksi raskasmetallit poistuvat luonnosta.

  Ravinnelietteitä käytetään pelloilla, eivätkä terveysviranomaiset anna lupaa kasvattaa esimerkiksi mansikoita sellaisilla pelloilla, joihin sitä on kuljetettu. Mikäli halutaan saada aikaan kestävä kehitys, pyrkimyksenä on oltava halu suojella ilmaston lisäksi myös kamaraa ja vesistöjä. Itämeri voi yhä puhdistua, jos saadaan aikaan jätevesipuhdistamoiden tuotteet kaupallistettua, sillä pelkin puhein siten ei tule tapahtumaan.  (Vaikea uskoa ensi lukemalta, sillä maailmanlaajuisesti tarvitaan investointeja, jos aiotaan saada meret puhtaiksi ja jätteet hyötykäyttöön. Unelmia - uskoisin.)
   
 4. vierailija Vierailija

  Vihreän liikkeen hallitustaival merkitsee Suomelle melkoisia taloudellisia uhrauksia, jos heidän kaikki tavoitteensa saavat lainvoiman. Raaka-aineiden hyödyntämistä vaikeutetaan koko ajan jo nyt, mikä voi johtaa sellaisiin ratkaisuihin, jotka eivät ole tavoiteltavia. Lisäksi maahanmuuttoa edistetään, vaikka eteläisiä valtioita rahoitetaan koko EU:n voimin. Kreikka ei halua kamaralleen tulokkaita, vaan laistaa velvoitteistaan. Ruotsi moitti jo Kreikkaa aiheesta, eikä huoli lisää väkeä.

  Vihreät pyrkivät koko ajan kielloin ohjaamaan kehitystä, mikä ihmetyttää, sillä voisi kuvitella, että nuoret luottavat tekniseen kehitykseen myös ratkaisijana. Puolueen jäsenet lentävät ja ajavat moottoripyörillä hupiajoja, eivätkä piittaa säätämistään kielloista lainkaan. Rikkaimmille antavat verohelpotuksia sen kuin ehtivät, kun sen sijaan rahvasta kurittavat armotta siten kuin teollisuuspohatat vaativat. Luodaan mielikuva onnelasta, joka onkin paratiisi heille, joilla on millä mällätä.

  Uusi normaali on kieltoyhteiskunta, missä rangaistaaan siitä, että joku polttaa risuja kotipihallaan maaseudulla. Turpeen polton estäminen on ensiaskel, sillä seuraavaksi kielletään klapiuunien lämmittäminen. Ainoa vaihtoehto on sähkö, jonka siirtohintoja nostetaan erityisesti maaseudulla, sillä tarkoitus on saada jokainen muuttamaan asfalttiviidakossa sijaitsevaan pieneen kennooon. Siellä on helppo olla vihreä, kun ei saa muuta ravintoa homeista makkaraa kauppojen jäteastioista.  (Luonnonsuojelu on tärkeätä, mutta yksisilmäisesti tehtynä se vie ojasta allikkoon. Teknisen osaamisen tärkeys on yksi osa suojelua, kuten myös pyrkimys ohjata ihmiset oikein tavoin käyttäytymään luonnossa ja kotonakin. Kiellot ovat yksinkertaisen poliitikon keinoja, kun sen sijaan viisas osaa neuvoa väkeä elämään säällisesti ympäristöä kunnioittaen.)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti