Hae Anna.fi-sivustolta

VHH rasvamaksan hoidossa

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä Vp, 16.02.2014.

 1. Epäterveellinen aamiainen mm. liha, silava, kananmuna....sis. mm. paljon nitraattia ja voi aih. paksusuolen syöpää.
  Makeat murot, jugurtit eivät niinkään ole terveellisiä, juuri liiallisen sokerin takia. Mutta niissäkin tarjonta on monipuolinen, ei ole pakko ostaa sokeroituja tuotteita. Marjoilla voi itse makeuttaa jos tarve vaatii.

  Kaurapuuro on minun makuuni. Siihen marjoja päälle, nam, nam. Kaikki eivät voi heti aamulla syödä esim. puuroa, mutta hyviä ja terveellisiä aamiasvaihtoehtoja kyllä löytyy.
   
 2. Vp Vierailija

  Olet oikeassa. Siksi minua ihmetyttää miksi suomalainen media ainoastaan julkaisee alaarvoisia THL:n malliin sopivia tutkimusraportteja ja kirjoittaa pelkästään viralliselta taholta tulevista päättömistä väitteistä joille ei anneta mitään perusteita tai jos annetaan niin esille kaivetaan juuri mainitesmisiasi keskenjätettyjä tutkimuksia (esim. pilottitutkimukset, seurantatutkimukset jne) .
   
 3. Vp Vierailija

  ja sitten eikun liittämään mukaan perusteita väitteillesi syövästä.

  Kaurapuuro:

  Kaurapuuro, vesi, suolaa - Fineli

  ts. 62E% sokeria jota sinä et käytä. Marjojen lisääminen ei vähennä sokerin määrää, päinvastoin.

  Terveenä ja kylläisenä
   
 4. Pakastetut marjat, joissa ei tippaakaan lisättyä sokeria, miten se voi listä sokerin määrää, kysyn vaan ? Eri juttu jos joku laittaa sokeroitua marjahilloa, mutta tätnäpäivänä ei kukaan. Kaurapuuroon ei ei tarvitse laittaa suolaa kun hyppysellinen tai ei ollenkaan. Lautasellinen haudutettua kaurapuuroa, johon pari desiä mustikoita tai muita marjoja. Terveellistä.
   
 5. Vp Vierailija

  Marjat - Fineli
   
 6. kohti kevättä Vierailija

  Veijo kirjoitti 17.2. klo 16.18 omasta tieteellisestä pätevyydestään:
  "Ei tarvitse eikä ole tarvittavaa koulutusta ".

  Veijolla ei siis ole - eikä hän edes katso tarvitsevansa -minkäänlaista tieteellistä pätevyyttä arvioida koulutettujen tutkijoiden tuloksia. Hänen kohdallaan kyse on fanaattisesta uskosta yhteen ainoaan totuuteen. Sellaisia ihmisiä sanotaan fundamentalisteiksi, ovat he sitten minkä tahansa uskon aivopesemiä.
  Kun sokeasti uskoo asiaansa, kaikki epäily ja neutraali tiedonhankinta on uskovaiselle tarpeetonta. Normaali keskustelu tällaisen ihmisen kanssa käy mahdottomaksi.
   
 7. Ahkera marjastaja Vierailija

  Mustikat ja muut marjat ovat terveellisiä. Mustikka varsinkin on todettu ehkäisevän syövän syntyä. Niitä ja muita marjoja onkin minulla pakastimet täynnä. Voihan se silti syöpä tulla, mutta jos voi ehkäsitä jollakin niin kannttaa kaikki kokeilla, jos mahdollista.
  Marjoja voi syödä aamiaisena ja välipaloina tai maustamattoman jugurtin, viilin lisänä. Hyvää kokojyväleipää kurkulla tms. vuorattuna, niin hyvin jaksaa pari-kolme tuntia työssä.
  Kaurapuuroa söin aikanaan opiskeluaikana, mutta en nykyään kovin usein. Kokojyväleivällä korvaan kaurapuuron.
  Saan ihanaa kokojyväleipää maalta. Leipä on paistettu kunnon leivinuunissa ja tehty omasta rukiista. Ei lisäaineita. Kyllä maistuu hyvälle. Äitini toin leipää taas käydessään. Säilyy pakatimessa pitkiäkin aikoja.
   
 8. kauraa Vierailija

  Wikipedia kertoo kaurapuuron ominaisuuksista näin. Sama pätee tietenkin myös kauraleipään:
  "Kaurapuuro on tunnettu terveysvaikutuksistaan, sillä sen perusraaka-aineessa kaurassa on runsaasti hyvälaatuista rasvaa ja kuituja. Kaurapuurolla on myös kolesterolia alentava vaikutus kauran sisältämän beetaglukaanin takia. Yhdessä kaurapuuroannoksessa on noin kolmasosa päivittäin suositellusta beetaglukaanitarpeesta."
   
 9. Vp Vierailija

  Kun kenelläkään inttäjistä ei näytä olevan muuta kuin selittelyä ja mieluiten ketjun aiheen sivusta niin vastauksia ihmettelyyn löytyy blogistani. Valitettavsti en julkaise siellä kirkonkylä luuloja vaan pelkästää tanakkaa, puolueetonta ja korkealuokkaista tutkimusta. On jokaisen oma asia mitä tiedolla tekee.
   
 10. Mustikka Vierailija

  Mustkat ovat terveellisiä, ei rasvainen ja suolainen pekoni. Se on ihan tutkittua tietoa. Jokaisenhan se pitäisi tietää ilman kalliita tutkimuksia. Vain maalaisjärkeä kehiin.
   
 11. Vp Vierailija

  Jälleen yksi jolla on väitteitä mutta ei perusteluja.
   
 12. kauraa Vierailija

  "Oulun yliopiston biologian laitoksella mustikoita tutkinut filosofian tohtori Laura Jaakola toteaa tutkimusten osoittaneen että mustikka on sitä terveellisempi, mitä pohjoisempana se kasvaa.
  - Olemme useammassa tutkimuksessa saaneet selville, että pohjoisissa mustikoissa on enemmän terveysvaikutteisia antosyaanipigmenttejä, eli niitä mustikan sinisen ja punaisen väriaineita, mustikkatutkija Laura Jaakola selventää.
  Oulussa on kasvatettu kuudelta eri leveyspiiriltä lähtöisin olevia mustikkaklooneja ja erot antosyaanien tuotossa säilyvät niissäkin, vaikka valon ja lämmön määrä on sama.

  Lääkekasville on maailmalla kysyntää
  Mustikan kysyntä on kovaa niin Japanissa, Kiinassa, Koreassa kuin USA:ssakin. Mustikka on tunnettu jo tuhansia vuosina lääkekasvina. Laura Jaakolan mukaan mahdollisuudet metsämustikan ominaisuuksien teolliseksi hyödyntämiseksi ovat loistavat.
  Mustikan tiedetään muun muassa ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja, maksan rasvoittumista, 2-tyypin diabetesta sekä syöpää, parantavan muistia sekä motoriikkaa ja ylläpitävän silmien terveyttä. Useimmat näistä vaikutuksista liittyvät nimenomaan antosyaaneihin, jotka ovat tärkeä flavonoidiryhmä."
   
 13. Vp Vierailija

  Yhä edelleen, väittää voi mitä vaan, missä puolueeton, korkealuokkainen tutkimusraportti.
  THL väittää professorien (suomalaisten) voimin että tyydytetty rasva on vaarallista. Perusteita ei vaan löydy.
   
 14. illan kevennys Vierailija

  Nyt Veijo, lue tarkasti. Voit menettää elämäsi tilaisuuden:

  "Massachusettsin General Hospitalissa spermanäytteiden analyysi osoitti, että eniten rasvaa kuluttavassa ryhmässä miesten siittiötiheys oli 43 prosenttia ja siittiöpitoisuus 38 prosenttia alempi kuin vähiten rasvaa kuluttavassa ryhmässä.

  Tarkemmassa analyysissä vaikutus selittyi nimenomaisesti tyydyttyneen rasvan kulutuksella. Eniten tyydyttynyttä rasvaa saavilla siittiötiheys oli 35 prosenttia ja siittiöpitoisuus 38 prosenttia alempi kuin vähiten tyydyttynyttä rasvaa saavilla.

  Eniten pehmeitä omega-3-rasvoja kuluttavilla miehillä puolestaan oli vähemmän epämuodostuneita siittiöitä kuin tyydyttyneen rasvan kuluttajilla.

  Tutkijoiden mukaan ero eniten ja vähiten tyydyttynyttä rasvaa kuluttavien välillä oli odottamattoman suuri.
  Tutkimuksen julkaisi Human Reproduction."
   
 15. Hohhoijaa Vierailija


  No mutta eihän tämä ole laadukas OIKEA tutkimus. Nämä tutkijathan on selkeästi maksettuja ja valehtelevat tulokset. Ainoat oikeat tutkimukset tulevat näiltä muutamalta OIKEALTA karppilääkäriltä/tutkijalta. Muut eivät ymmärrä asiasta yhtään mitään.

  Menkääpä lukemaan karppaus.infon keskustelupalstaa, niin sieltä löytyy se OIKEA tieto...
   
 16. Sivuhuomautus Vierailija

  Oikea termi on tyydyttynyt rasva, ei tyydytetty. Sinä olet tyydytetty, kun vaimosi on antanut sinulle, mutta rasva on tyydyttynyt. Käytetään nyt asioista edes niiden oikeita nimiä.
   
 17. Anna Munnauraa Vierailija

  Niin, olet googlella löytänyt itsellesi mieleistä tietoa. Hanki lääkärin pätevyys, ehkä olisit silloin uskottavampi.
   
 18. Vp Vierailija

  Kiitos kielioppitunnista.
  Aiheelle löytyy varmaan oma keskustelusivu.
   
 19. Vp Vierailija


  40 vuotta poissa Suomesta miettii:

  Tyydytetty-tyydyttämätön

  Tyydyttynyt-?

  Molemmat versiot näyttävät olevan käytössä mutta kun huomauttajalla ei tapansa mukaan ollut mitään sanottava ketjun aiheesta niin........


  – Uudet jättisuuret väestötutkimukset paljastavat, ettei tyydytetty rasva lihota eikä aiheuta valtimotauteja. Viime vuoden lopussa ilmestyneen eurooppalaisen EPIC-raportin ja aikaisemman amerikkalaisen suurtutkimuksen mukaan ravinnon rasvat eivät vaikuta painonhallintaan pitkällä tähtäimellä sitä eivätkä tätä, tohtori Matti Tolonen kertoo.

  – EPIC-tutkimuksessa seurattiin kymmenen vuotta 90 000 ihmistä Isosta-Britanniasta, Hollannista, Tanskasta, Saksasta ja Italiasta. Rasvaisia ruokia syöneet eivät lihoneet sen enempää kuin muutkaan. Tulos tyrmäsi kerralla nykyiset opit vähärasvaisen ruoan eduista painonhallinnassa.

  Vuonna 2006 Yhdysvalloissa julkaistiin siihen mennessä kaikkien aikojen suurin ja kallein ravitsemustutkimus. Hanke kesti kahdeksan vuotta ja maksoi lähes 400 miljoonaa euroa. Aineistoon kuului lähes 49 000 naista, iältään 50-70 vuotta.

  Heistä yli 19 000 söi vähärasvaisia ruokia ja 29 000 tavallista, vapaavalintaista ruokaa. Ryhmien välillä ei havaittu mitään merkitseviä eroja rinta- eikä paksusuolisyövissä eikä sydäntaudeissa. Naiset eivät yrittäneet laihduttaa eikä ryhmien välillä ilmennyt merkittäviä eroja painossa. Myöskään kolesteroli ei muuttunut suuntaan eikä toiseen.

  Tohtori Tolonen vaatii ravitsemusohjeita ajan tasalle ? Terveyshymy
   
 20. kevennys Vierailija

  Mitä sinä täällä oikein vaahtoat, kun hyväksymiesi tutkimusten mukaan ruoalla ei ole mitään vaikutusta, mättää sitä tai tätä.

  Hauskaa, että luet niin luotettavaa tiedelehteä kuin Hymy.
   
 21. Vp Vierailija

  Menee pahasti yli hilseen?
  Artikkeli oli ainoastaan esimerkki siitä että sanaa "tyydytetty rasva" käytetään muuallakin.

  Sitten kun luet jotain raporttia tutkimuksesta niin koeta edes ymmärtää mitä tutkittiin ja mitä mitä johtopäätöksellä halutaan sanoa. Juuri siitä syystä minä käännän mielelläni alan asiantuntijoiden tutkimuksia ja alan asiantuntijoiden tekemiä johtopäätöksiä tutkimusraporteista. Amatööreillä, kuten minä, vaikka kuinka rehellisesti yrittää väistää kuopat ei ole helppoa.
  Polulta näyttää olevan erittäin helppoa eksyä mutta jos sinulla on todellista mielenkiintoa asiaan niin sinäkin voit oppia.
   
 22. kevennys Vierailija

   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti