Hae Anna.fi-sivustolta

Viattomat sotaisten uhreja

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 09.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 344
  Saadut tykkäykset:
  3
  Yhdysvaltojen ja Iranin väliset erimielisyydet juontavat juurensa monien vuosien taakse aikaan, jolloin amerikkalaisia oli panttivankeina, kun shaahin valta murtui ja uskonnolliset johtajat nousivat valtaan. Trumpin puheet viidestäkymmenestäkahdesta kohteesta olivat muistutus siitä, että panttivankikriisiä ei ole vieläkään unohdettu. Eurooppalaiset ovat osaltaan valinneet puolensa, joten kaikki länsimaat ovat iranilaisten mielestä vastuussa tapahtumista. Helppo tuumata, että viattomat olivat taas sotaisten uhreja.

  Jollain tavoin järjetöntä, että pohjoismaalaiset ovat neuvomassa sodankäynnin saloja niin kurdeille kuin irakilaisille. Nyt vaaditaan lisäksi natojoukoilta lisävastuuta siellä, minne on loihdittu sotaisat tantereet. Syyrian ja Iranin tukena on toinen suurvalta, jonka edesottamukset ovat osaltaan länsimaiden vastaisia. Eurooppa jakautuu selkeästi kahteen leiriin, joten unionimaiden yhtenäisyys ei johtanut siihen, että sotien mahdollisuus vältetään mantereella kaikkien kesken.

  Suomi on hienoisesti mukana maailmanpolitiikan ikävyyksissä, kuten muutkin Pohjoismaat. Ukrainalaisten osa ei ollut kehuttava toisen maailmansodan aikana, mutta eipä ole nytkään, kun joutuvat aina kohtaamaan kaikkein ikävimmät seuraukset - olivatpa ne tahattomia tai tahallisia. Länsinaapurissa tapaus nosti esiin kysymyksen siitä, kuka on ruotsalainen ja kuka ei, koska kansallismielisimmät pyrkivät saamaan ristiriitoja aikaan. Onnistuvat saamaan mediajulkisuutta ajatuksilleen aina.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 344
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia, joten ehkäpä hyväkin, että halukkaimmat saavat sotia kaukana kotitantereilta. Vastuun osallistumisesta kantaa valtio, eikä yksilö. Terroristi voi nykyään olla jopa itsenäisen valtion kenraali, joka suostuu toimimaan siten kuin uskonnolliset johtajat päättävät. Aiemmin olivat osin siviileitä tai eivät ainakaan olleet julkisesti valtioiden leivissä.

  On pelättävissä, että kaikki sotilaat leimataan terroristeiksi muuallakin kuin Yhdysvalloissa, joten komennuksilla olevien elämä vaikeutuu entisestään kohdemaissa. Siviileille se ja sama, jolleivat ala melskata maailmanlaajuisesti siten, että kaikki valansa vannonneet joutuvat tarttumaan aseisiin. Kansalaiset eivät ole sen jälkeen ihmisiä, vaan toistensa vihollisia.

  Ihmiskunta on monien uhkien ympäröimä, eikä niitä voi poistaa millään keinoin. Venäläisetkin ovat jo uhitelleet Arabianmerellä amerikkalaisten lentotukialusta vartioivia, jos ruotsalaislehtiä on uskominen. Eikä kukaan voi olla enää puolueeton, vaan kaikkien on valittava viiteryhmänsä, jonka etuja on viime kädessä puolustettava. Jopa ruotsalaistenkin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti