Hae Anna.fi-sivustolta

Vieläkö matkustatte turistirysiin?

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä boikotoin rysiä, 12.12.2006.

 1. Plaza-tiimi Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ylläpito on moderoinut keskustelua.
   
 2. vihastunut Vierailija


  ???

   
 3. matkatar Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maineesta viis. Me matkustamme sinne minne haluamme, jos paikka on mieluinen ja sieltä saa sen mitä olemme lähteneet hakemaankin. Ja muuten, nuo mainitut "rysät" Rodos ja Kreeta ovat mitä ihanimpia kohteita! Kreetalle, Retyyn, mekin matkaamme ensi keväänä. Hauskaa uutta vuotta vaan kaikille suomessa tai ulkomailla "rysissä" lomaileville! :)
   
 4. Island Hopper Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.11.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Pois muodista??" Kuka matkustaa "muodin" mukaan?? Kreikan saaret ovat edelleenkin hyvä kohde. Ei ole pakko istua Rhodoksen "hyvää viinaa halvalla"-kuppiloissa.

  "Kaikkialla pikkusaarillakin on vain hotelleja ja turisteja sekä niille pystytettyjä krääsämarkkinoita.
  No HUH-HUH ???? Oletko ihan OIKEASTI käynyt todella pienillä saarilla?????
  Allekirjoittanut vietti syyskuussa lomaansa saarella jossa ei olut AINUTTAKAAN krääsämyymälää. Kylässä asui vakituisesti 15 henkeä. Hyvä kun sai maitoa ja leipää kaupasta!! Kylän ainoan kaupan valikoimiin kuului lähinnä vuohenjuusto, vuohenjuusto ja vuohenjusto. Persikkamehu, Mythos ja Ouzo. Ei tamponeja, ei kondomeja ei ripsiväriä. Ei kynsilakkaa, ei partavettä. Leipää löytyi satunnaisesti. Turistikrääsää ei ollut ollenkaan, koska turisteja ei vaan ollut!! Muutama "oikea matkaaja" oli Autolautta kävi 3 krt viikossa. Silloin saatoi tulla 2-4 matkaajaa. TURISTEJA ei näkynyt.

  Miten voi olla poissa muodista saari joka ei ole koskaan "muodissa" ollutkaan?? Saari, jossa on vaikka 115 asukasta, 4 autoa, 1 taverna, ja 1 ukkokuppila?? Kyllä Kreikan saaristosta - kuten myös mantereelta - löytyy aivan uskomattoman upeita paikkoja.

  Voin suositella: osta pelkkä lento vaikkapa Samokselle tai jollekin muulle saarelle ja lähde sieltä laivalla vaikka etelään. 2 viikkoa riittää uskomattoman upeaan lomaan saarilla, joilla on lisäksesi alle 10 matkaajaa - edellyttäen, että lähdet syys- tai lokakuussa ja VALITSET saaresi oikein.
  Voit vaikka ostaa lennon turistirysä Rhodokselle ja suunnata Tilokselle tai Halkille. Tai mene Kastellorizoon. Vaihtoehtoja löytyy. Pitää vaan uskaltaa lähteä omin päin....
  Aurinkoista matkaa....
   
 5. edelliselle Vierailija

  On sallittua (ja tosi antoisaa) matkustaa muualle kuin turistirysiin mutta kiellettyä on kirjoitella siitä täällä. Saa heti rysäjuopot kimppuunsa, se on nähty. Kateuksillaanhan ne...joten ei kannata välittää. Onneksi Suomi on vapaa maa, ei tarvi kysyä keneltäkään minne on lupa mennä. Ja ennenkaikkea, ei ole pakko matkustaa Kreikkaan, maankin saa valita.
   
 6. Fritz Vierailija  Miksi et kirjoita Kreikka.nettiin ?? Kerro miksi sinut bannattiin ulos ??
   
 7. Hopperille Vierailija

  Minkälaisesta rikoksesta tulee karkoitetuksi tuollaiseen paikkaan? Eihän kukaan selväjärkinen vapaaehtoisesti vietä lomaansa paikassa jossa on 15 paikallista ja ainoa ruoka on vuohenjuusto. Joku raja kärsimyksellekin.
   
 8. kokkomies Vierailija

  Sinä se haluat tehdä edelleen itsestäsi naurunalaisen täällä? Miten jaksatkin kälättää ja toistaa itseäsi vuodesta toiseen?
   
 9. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  On fiksu mies, säveltäjä, sanoittaja ja ammattimuusikko. Hän on viettänyt kymmenet lomansa pääosin Kreikan isommilla saarilla, Rhodoksella, Kreetalla ja Kosilla. Koska se on hienoa lomailla pikkusaarilla, näin Raimokin teki ja meni "saarihyppelylle". Se sopii joillekin , mutta vain joillekin, mutta ei keski-ikäiselle pariskunnalle joka on tottunut urbaaniin elämään. Kun saaren on kiertänyt viisi kertaa ja aina näkee vain samat huru-ukot, se on toki idyllistä, mutta puuduttaa. Pikku saarilla on myös kova kysyntä turisteista ja hinnat, sekä innokkuus kaupantekoon samaa luokkaa kun suurilla lomasaarilla - ihmisten on elettävä sielläkin. Raimo totesi: ei koskaan enää, minulle riittää Kreeta, Ateena ja Rhodos.

  Olen kirjoittanut aiheesta, jossa totesin, että lomaodotuksemme ja tarpeemme ovat hyvin erilaiset. Ne jotka menevät vain pikkusaarille, menköön, koska se on heidän tapansa lomailla, miksi siitä pitää toitottaa ja kinata loputtomiin.
   
 10. Kokkomiehelle Vierailija

  Hyvin pitkälle samoilla linjoilla Nurmion kanssa. Tuo hopperin 15 ihmisen saari palveluineen viehättää varmaan itsensäkiduttajia, mutta tavallisille ihmisille: no thanks. Täytyy potea jotain Robinson syndroomaa joka tuollaisessa paikassa viihtyy.
   
 11. ihmettelijä A Vierailija

  Mikä noita rysäystäviä riepoo siinä että aika moni haluaa viettää lomansa rauhassa kaljan kittaajilta/häiriköiltä? Ei se ole teiltä pois jos joku ostaa kalliimman ja yksilöllisen loman. Pysykää vaan rysissänne (tuskin edes sinne pääsette mikäli huomioihin on luottamista!).
  Rysäviihtyjä EI OLE normaali, kuten joku irvokkaasti heittää. Vaativammat lomailijat ovat normaaleja.
   
 12. Island Hopper Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.11.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun on käynyt katsastamassa rysät ja puoliautiot saaret, on siitä onnellisessa asemassa, että voi valita tilanteeseen sopivimman loman saatujen kokemusten mukaan. Olen viettänyt ihan mukavia lomia myös niissä paikoissa, mitä rysiksi kutsutaan (niin Kreikassa kuin muuallakin). Ne sopivat silloin, kun haluaa palveluita, ihmisten seuraa, paljon elämää ympärilleen.
  Toisaalta - jos tuntee tarvitsevansa todellista lepoa, 15 hengen nukkumataajama on oivallinen lomapaikka. Öisin on täysin hiljaista, eikä meteliä ole missään vaiheessa. Edes aamulla eivät roska-autot herätä, sillä niitä ei siellä ole.
  Lähimmälle AUTIOLLE rannalle pääsee kävellen 10 minuutissa. Kaikissa saarissa on siis puolensa.

  En missään vaiheessa sanonut kiduttaneeni itseäni siellä viikkokausia. Vietin siellä 4 päivää ja kun vuohenjuustoa oli saanut aamupalalla kylläkseen ja sataman ainoan ravintolan ruokalista tullut tutuksi, jatkoin matkaa. Seuraavalla saarella taisikin satamassa asua sellaiset 200 henkeä. Se tuntui melkein metropolilta edelliseen verrattuna.

  Saman loman loppuosaksi matkustin Samokselle ja kiertelin siellä viitisen päivää paikasta toiseen. Samosta voi jo nykyisin - jos on pakko haukkumanimiä käyttää - sanoa turistirysäksi. Tosin sellaisenakin se on yksi valmismatkailun parhaasta päästä.

  Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Alun perin kirjoitin lähinnä kapinoidakseni sellaisia ajatuksia vastaan, että pitäisi olla menemättä jonnekin, koska paikka ei "ole muodissa". Tai sitä vastaan, että koko Kreikan saaristo leimataan "krääsäkaupaksi".

  Sen kirjoittaja kirjoitti mielikuvia ilman kokemusta pikkusaarista.Tai ehkäpä pikkusaari on joillekin Kos, Santorini tai vaikkapa Thassos? En tiedä. Tämän saaren koko oli sellaiset 3x4 km. Eli 12 neliökilsaa.

  Jokainen näistä saarista - entisistä saarivaltioista - on omanlaisensa ja niissä on hyvinkin suuria eroja. Niiden erojen etsimisessä voi kuluttaa aikaansa ihan rattoisasti.

  Viime loman paras saari oli tämä kaikkein pienin, sillä sen tunnelma oli vailla vertaa.
  Ja kyllä, kyllästyin vuohenjuustoon ja jatkoin matkaa. Sehän matkailussa onkin parasta, että ei ole pakko jäädä paikoilleen....
   
 13. Marnia Vierailija

  Kun käy erityyppisissä paikoissa, on vertailupintaa riittämiin.
  Valitsee silloin turistirysän ja rauahllisemman paikan välillä tois helposti. Itseäni ei saisi millään konstilla esim. Plataniakseen tai Malemeen koska siellä ei ole mitään. Ei vaikka halvalla niihin kyliin aina pääsee. Vastaanhuutajalel sanoisin että nämä ovat makukysymyksiä ja vaativuuskysymyksiä.
   
 14. Ovta Kuni Vierailija


  rauahlisemman = rauhallisemman
  Vastaahuutajalel = vastaanhuutajalle
  tois = tosi
   
 15. Pizzahanukainen Vierailija

  Kyll mä vaan lähtisin jos olisi rahaa. Harmittaa niin pahuksesti kun ei tuskin koskaan oo enää varaa lähteä minnekään. Muistikin pettää joten ei voi kohta ees muistella vanhoja toilailuja.
   
 16. mä vaan itte Vierailija

  Kyllä kyllä ja vielä kerran kyllä!
   
 17. joleka Vierailija

  Tiedä sitten mikä on turistirysä sanan varsinaisessa merkityksessä,
  ja miten sitä tulisi oikeastaan käyttää.Ajatellaampa vähän avoimemmin.
  Kyllähän täällä pikkuisessa suomessakin jokainen kirkonkylä pahainenkin
  yrittää keksiä jos jonkinlaista että saisi turisteja tulemaan katsomaan
  heidän"nähtävyyksiänsä",vaikkei se olisi kuin latovanhus,niin kyllä
  sillekin jokin vetävä tarina keksitään että olisi mielenkiintoinen.
  Mitä taas tulee edellä mainittuihin kreikan turistirysiin onhan ne tietysti
  suurempia ja paljon hotelleja,mutta matkailijathan menevät niihin
  kuka mistäkin "syystä":perhelomailu,irtiotto arjesta,juhlimaan ystävien
  kanssa--tai ystävän--tai muuten vaan.Jokaisen ihan oma asia, mihin
  kenenkään ei tarvitse puuttua.Eikä todellakaan alkaa arvostelemaan toisten
  ratkaisuja minne menevät tai ovat menemättä.Island hoppersille sanoisin
  että olen hiukan kateellinen sinulle kun olet voinut viettää tuollaisen
  loman,itse "joudun"tyytymään vain "turistirysiin"kun emäntä ei halua
  saarihyppelyä,vaan kaikki täytyy ennen lähtöä olla selvää.Matkailu avartaa,
  menee minne tahansa.
   
 18. Teppo Tuumaaja Vierailija

  Onko tämä kreikkapalsta? Mielestäni tämä on yleinen matkailupalsta mutta rysiä kieltämättä on aikalailla just Kreikassa. Kai ne joillekin kelpaa nekin.
   
 19. -^^- Vierailija

  Me menemme turistirysään!!! Plataniakseen!!! Asustamme ihan mukavassa, siistissä hotellissa, ehkä joinain iltoina syömme päivällistä siellä (Plataniaksessa) ja ehkä vietämme kokonaisia päiviäkin siellä kuten muutkin turistit. Olemme kaksi viikkoa ja vuokraamme mottoripyörän jolla kierrämme Kreetan saaren länsiosaa tai oikeastaan voisi sanoa että läntistä puoliskoa. Siinä tulee tutuksi tai oikeastaan on tullutkin jo, usea pikkukylä saaren sisämaassa sekä muut rannikkokaupungit. Emme suinkaan jää yhteen paikkaan koko lomaksi tallustelemaan vaan kierrämme ja nautiskelemme sellaisesta lomasta, vaikka matkustammekin joidenkin kutsumaan "turistirysään". Vain maaseudulla kulkemalla näkee sitä aitoa paikallista elämää ja arkea, pysähtymällä jaloittelemaan niihin pikkukyliin ja tervehtimään paikallisia.
   
 20. mudefade Vierailija

  Kyllä mekin käymme useimmiten juuri ns. turistirysissä kun se on paljon helpompaa ja voi relata täydellisesti miettimättä liikoja. Kokemuksia on myös omatoimi-matkoista mutta enää näin vanhemmiten ei hirveästi kiinnosta. Kaikilla ei ole varaa käydä turistirysissä koska niissä palvelut maksavat enemmän koska ne ovat laadukkaita ja lähellä. Silloinhan on ihan selvää että se on vähän kalliimpaa. Toivottavasti aloittajallakin on joskus varaa lomailla turistirysissä.
   
 21. Valis-tus Vierailija

  Juuri niin, turistirysät ovta suosittuja siksi että niissä ei tarvitse vaivata päätään millään asialla. "Poika" tulee ja kantaa kaljat nenän eteen, pizzaa saa samasta paikkaa eli hotellin "pikkukuppilasta", ei tarvitse välttämättä lähteä hotellia kauemmas vaan voi kiertää ympyrää noin 50 metrin säteellä. Turistirysiin pääsee aina, viimehetken halpoja reissuja löytyy. Eli on myös ns. köyhien lomapaikka vailla vertaa. Pointti on kuitenkin se yksinkertaisuus, ei tarvitse miettiä mitään, aivot voi jättää himaan.
   
 22. Miafiaria Vierailija

  Siinä valis-tus alias Sanna-Liisa alias Tena-Illu kuvaili hyvin Stella Vjuuta.
   
 23. känni-pää Vierailija

  Rysät ovat ok. Niillä on oma vakiintunut asiakaskuntansa joka on täysin samaan muottiin valettua sakkia. Eli siis tuote ja asiakas kohtaavat.
   
 24. Rysät Vierailija

  Turha haukkua halpoja rysiä. Olen viihtynyt samassa rysässä jo 17 lomareissua.
   
 25. TotteKoo Vierailija


  Nimimerkkisi kirjoitetaan ilman -viivaa aivan kuten kaappijuoppokin.

  Tulemme Ovta Kunin ja Ollie-Mandien kanssa ja viemme sinut valmsimatkalle.
  Onko sitten kivaa ? Miten on tukikohdan kanssa ???

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti