Hae Anna.fi-sivustolta

Vierailijatrollit

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä kuvakelähtö, 10.07.2018.

 1. kuvakelähtö Vierailija

  Tällaista mietin tänään, kun lueskelin vähän noita ketjua. Vierailijanikin käyttäminen antaa erityisen hyvän naamion ihmiselle, jolla ei ole puhtaita jauhoja pussissa. Siinä voi piiloutua monen anonyymin/anonymiteetin taakse ja näin voi sitten rauhassa keskittyä tuhoamaan keskusteluja.

  Sellainen motiivi on tullut selväksi, trollailla kun voi niin monella eri tavalla, mutta kyllä se aina tulee ilmi kun vähän tarkkailee sivusta. Voi huudella säädyttömyyksiä toiselle tai sitten voi leikkiä rationaalista älykköä ja ikäänkuin olla tajuamatta pointtia ja naureskella "partaansa".

  Heille tuntuu olevan vain tärkeintä tuhota keskustelut aihepiireistä, joihin eivät itse usko tai joita eivät halua käytävän. Se on jonkinsortin narsismia, sosiopatiaa tai psykopatiaa, tai mitäpä väliä määrittelyillä, ei se ongelmaa silti mihinkään poista.

  Toivoisin, että palstalta otetaan pois mahdollisuus kirjoittaa vierailija-nikillä, koska sitä käytetään väärin. Tai sitten jotain äänestysnappia, jota painamalla saisi siirrettyä ketjuun kuulumattoman kommentin erilliseen OT-ketjuun. Siellä voisivat sitten kaikki vierailijanikit ja muut trollit käydä yhteistä rintaamaansa muita ihmisiä vastaan ja näin saada vertaistukea toisiltaan ja antaa sitä toisilleen.

  Maailmassa on ihan tarpeeksi negatiivisuutta, en ymmärrä miksi jotkut ihmiset haluavat ihan erikseen sitä synnyttää tällaisellakin nettipalstalla, mitä tarkoitusta sellainen oikeasti ajaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. vierailija Vierailija

  Palstalle tarvitaan joku keino trolliviestien estämiseen. Jälkikäteinen poistelu on huono ratkaisu koska se sallii jatkuvan trollauksen, uusia ja uusia posteja samalta trollilta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. ++++++++++ Vierailija

  Löysin tällaisen ohjeen netistä, missä neuvotaan miten tulla parhaiten toimeen tietynlaisten ihmisten kanssa. Minusta nämä neuvot sopivat hyvin tänne.

  1 ) Älä kritisoi tai kyseenalaista, koska silloin tulee vastaisku.
  2) Älä sano mitään, jos et ole samaa mieltä.
  3) Jos kerrot liikaa itsestäsi, sitä tietoa tullaan käyttämään
  sinua vastaan.
  4) Henkilö odottaa täydellistä, ihailevaa suhtautumista.
  5) Henkilö hankkii alaiset pönkittämään omaa
  omaa erinomaisuuttaan.
  6) Saat vaikeuksia jos et mene mukaan idealisointiin.
  7) Henkilö reagoi kritiikkiin raivoamalla, piiloagressiolla,
  häpäisemällä kritiikin antajan. suuttumalla.
  8) Henklö on vallanhaluinen, kerää ympärilleen hännystelijä-
  joukun.
  9) Henkilö luo omat sääntönsä, joita kaikkien tulisi noudattaa.
   
 4. ++++++++++ Vierailija

  Ensiksi tulisi määritellä mikä on trolli. Se ei ole esim. asiallinen kyseenalaistaja tai joku joka on erimieltä kanssanne.
   
 5. ++++++++++ Vierailija

  Ensiksi tulisi määritellä mikä on trolli. Se ei ole esim. asiallinen kyseenalaistaja tai joku joka on erimieltä kanssanne.
   
 6. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 836
  Saadut tykkäykset:
  664
  Tämä "ohje" vaikutti niin perin kummalliselta, että googlasin, josko olisin löytänyt sen netistä. Erityisesti koska kohdat 3,4,5,6,7,8, ja 9 eivät ole enää ohjeen muodossa esitettyjä. En löytänyt. Laittaisitko linkin tähän löytämääsi ohjeeseen? Hyvien tapojen mukaisesti lähde tulee aina mainita, jos kopioi tekstiä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 836
  Saadut tykkäykset:
  664
  Täsmälleen samaa mieltä.
   
 8. ++++++++ Vierailija

  En laita linkkiä, koska silloin tulee myös diagnoosi mukaan. Netistä löytämäni lista ei välttämättä ollut suomeksi.
   
 9. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 836
  Saadut tykkäykset:
  664
  Sinällään hyvä idea, mutta ei niin yksinkertaisesti toteutettavissa. Trollin määritelmä pitäisi olla ensin selkeämpi, mutta sitä on hankala määrittää. Ainakaan itse en välttämättä tunnista trollia trolliksi, koska meitä ihmisiä on niin erilaisia, ja niin moneen lähtöön. Olen joskus saattanut epäillä trolliksi jotain, joka ei sitä ole, kuten esimerkiksi epäilin Karsia joskus aikojen alussa, tai keskustellut sinisilmäisenä trollin kanssa pitkät pätkät. Uskon siis että tässä "trollisuodattimessa" esiintyisi hankaluuksia. Taitavimmat trollit pääsisivät kuitenkin läpi, samalla kun jotkut ei-trolli-ihmiset tulisivat blokatuksi pois. Se tuntuisi todella epäreilulta.
   
 10. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 836
  Saadut tykkäykset:
  664
  Jopas on salaperäinen linkki. (n)
   
 11. kuka on trolli Vierailija

  Jos nämä ovat palstan kirjoittamattomat säännöt, niin jokaista, joka näitä rikkoo, pidetään tietenkin trollina. Trolli on se, joka synnyttää sanasotaa ja aiheuttaa häiriötä, täällä siksi kun on rikkonut palstan omia sääntöjä. Sääntöjen rikkoja koetaan ärsyttävänä, provosoivana, ristiriidan aiheuttajana, ja vain siksi kun ei noudata kirjoittamatonta sopimusta, eli noudata listan sääntöjä.

  Minulla on pitkään ollut tunne, että tällä palstalla on omat, kirjoittamattomat säännöt ja tuossahan ne listassa tulivatkin selvästi päivänvaloon. En usko että kaikki näkevät ja ymmärtävät nuo säännöt, vaikka useat niitä vaistonvaraisesti noudattavatkin. Jos poikkeat säännöistä, niin saat tuntea sen nahoissasi. Siinä moni uusi tulokas on sitten ihan äimänkäkenä kun hyökkäys tulee.
   
 12. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 836
  Saadut tykkäykset:
  664
  Hmmm... Jos nämä ovat palstan kirjoittamattomat säännöt, tunnustan rikkoneeni niitä ja pahasti. Hupsista. Olenko siis trolli, ja minut pitäisi sulkea pois palstalta?
   
 13. vierailija Vierailija

  Tai olet itse tuo tietynlainen ihminen, jota palstan salaiset säännöt ei koske? Säännöt ovat muita, ei tietynlaisia, varten ja koskevat vain vierailijoita ja hännystelijöitä.
   
 14. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 836
  Saadut tykkäykset:
  664
  No ei koske ei. :LOL: Nämä "salaiset säännöt" tulivat tietooni vasta tässä aamupäivällä. Tämä "Salainen linkki" näihin "Internetissä julkaistuihin" sääntöihin on myös vielä selvittämättä. :coffee:
   
 15. selventäjä Vierailija

  Lista on ymmärtääkseni luotu helpottamaan kanssakäyntia tietynlaisten ihmisten kanssa. Tietynlaiset ihmiset eivät itse noudata listan sääntöjä, koska mitkään säännöt eivät heidän omasta mielestään koske heitä, säännöt ovat muita varten.

  Tuossa pitäisi lukea: "Henkilö luo omat sääntönsä, jota kaikkien MUIDEN tulisi noudattaa," kuten tuon listan säännöt, joita toiset joutuvat noudattamaan jos eivät halua sontaa tupaansa.
   
 16. V..n ämmä!! Vierailija

  Mulla on "tietynlainen" pomona ja noilla säännöillä mennään jos haluaa työpaikkansa pitää tai säästyä negatiiviselta erityiskohtelulta. Perseen nuolenta on kova sana meillä.
   
 17. vierailija Vierailija


  Missä on tekstin lähde? Kun lainaa jotain jostain pitäisi laittaa linkki sinne mistä se on lainattu.
   
 18. vierailija Vierailija

  Tsekkasin enkä löytänyt ao. tekstiä netistä. Säveltelee. Miki kokee tarvetta sellaiseen? Olisihan voinut laittaa rehellisesti että itse keksi.
   
 19. vierailija Vierailija

  Ai sinäkin kaipasit linkkiä. Ei löytynyt myöskään kohtia 1 ja 2
   
 20. vierailija Vierailija

  Lainaus toisesta ketjusta:

  Toisin ajattelevien jahtaaminen noudattaa aina samaa kaavaa. Alussa reagointi on vaimeaa, sitten joku muka osoittaa kiinnostustaan ja näyttelee jopa ystävällistä= kuin poliisin "hyvä tyyppi"."Hyvä tyyppi" jatkaa kyselyä ja saa toisen puhumaan paljon, ehkä paljastamaan itsestään jotain, mitä hyökkääjät sitten käyttävät hyväkseen. Kun on tarpeeksi materiaalia kerätty, niin sitten tulee "hyvän tyypin" puukonisku. Kun isku on annettu, niin se on merkki haaskoille että nyt saa käydä saaliin kimppuun. Joukkoon liittyvät tässä vaiheessa taustaporukat, joita voi olla useampi, mutta varmaakin pienempi porukka kuin miltä haluavat vaikuttaa. Tässä alkaa varsinainen kyyditys, jossa saaliin sanomisia käännellän ja väännellään, kaikki käännetään häntä vastaan. Tässä voi saalis tehdä sen virheen, että alkaa puolustelemaan itseään. Mutta kaikki puolustelu on turhaa, koska kaikki taas väännellään ja käännellään ja käännetään häntä vastaan. Viisas poistuu paikalta tässä vaiheessa. Tässä vaiheessa, joskus jo aikaisemminkin, alkaa saalin syyllistäminen siitä, että hän on palstan pilannut. Pilaamista vatvotaan sitten aikansa, usein jopa muodostetaan eri ketju tai ketjuja, jossa saalista mollataan. Tämä kuvio on toistunut täällä vuosikaudet ja alkaa jo olla tuttu. Ettekö keksi mitään uutta, vanha kuvio alkaa jo haista homeelta.

  Tämän viestin selostaman käytännön takia jo henkilökohtainen kirjautuminen olisi välttämätöntä. Se antaa palstan pitäjälle mahdollisuuden sulkea hyökkäilijät pois palstalta, mikä toki voidaan katsoa kuuluvan heidän velvollisuuuksiinsa, eikö niin? Ihmisiä on aivan kohtuutonta alistaa jatkuvan aggression kohteeksi kun se yksinkertaisella toimella voidaan välttää!
   
 21. vierailija Vierailija

 22. vierailija Vierailija

  Onpas täällä vainoharhaista sakkia, tämä on kuitenkin vain palsta, missä ihmiset kirjoittelee, jotkut tarinoitaan, toiset luulojaan ,jotkut taas sairauskertomustaan. Sellainen keskipäivän metrovaunu.
   
 23. jjuuuu Vierailija

  Eikös tuo ilmiö ole ollut Suomessa paljonkin tapetilla, varsinkin kun on työelämästä kysymys. Outoa ettei tällä palstalla tuota tunneta, tai ei oikeestaan kun ollaan vain yliluonnollisista kiinnostuneita.
   
 24. pretty serious Vierailija

  Ongelmia tällä palstalla aiheuttaa käyttäytyminen, jossa joku (yleensä nämä alkavat juuri siitä kun joku vakituinen sanoo jotain, joten nyt vakkari-vierailija esimerkki) valituinen sanoo vaikkapa ”ui!! Eteeni leijaili höyhen ja juuri pyysin vahvistusta maailmankaikkeudelta yhteen asiaan!” Tällaiseen kommenttiin, joka siis on selvästi kirjoitettu ihan vain impulsiivisena kommenttinsa, ei minään teoriana tai yleispätevänä väitteenä ilmaantuu ”vierailija” nimimerkki.  Joko sieltä sivalleetaan suoraan jotain ilkeämielistä kuten ”et sai sä tosissasi kuvittele että se on enkelinhöyhen, siis kyllähän te hörhöt tiedätte mihin teidän pitäis mennä hakemaan hoitoa” tai sitten vierailija tyyliin ”mihin asiaan pyysit höyhentä? Miksi uskot, että höyhen vahvistaisi pyyntösi? Miksi kuvittelet, että taivasta kiinnostaa vastata vahvistuksia sinun maallisille ja mitättömille toiveillesi? Mistä tiedät ettei se ollut itse piru? Tai naapurin lapsi? Kuitenkin leijaili sun höyhentakista se höyhen? Etkö tiedä kaikki tuollainen aarekarrta-ajattelu ja kaikki newaget on hömppää? Eikö olisi itse parempi alkaa töihin unelmiensa eteen eikä pyydellä vahvistuksia sille milloin nostaa ahterinsa pois sohvalta? Ehkä kannattaisi mennä terapiaan, että pääset eroon maagisesta ajattelustasi? Kokeile vakka totuusseulaa? Tuollainen uskohan on silkkaa taikauskoa!”  Ja on selvää, että taas on kahinointi aloitettu täysin turhaan.  Jos vierailijoita kiinnostaa tutustua palstan ihmisiin aidosti ja jutella heidän kanssaan hyvässä mielessä, he tietenkin aikuisina ja psyykkisesti tasapainoisina ottavat käyttöönsä vakituisemman nikin, josta myös se vastakeskustelija voi päästä selville kenen kanssa puhuu.  Tämä ei ole mikään palsan sääntö, vaan peruspsykologiaa, jota toteuttamalla saa *nyt seuraa salaisuuden paljastus* ihmiset keskustelemaan kanssaan.  Kunnioita, niin sinua kunnioitetaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. ghosted Vierailija

  Minä kirjoittelin oikeastaa ihan samansisältöistä kommenttia:

  Miettikääpä itse jos kuljette kaikessa rauhassa omalla kylänraitillanne (kaikillahan sellainen on vaikka kaupungissa asuisikin), ohitatte monta ikkunaa joiden takana asujista ette tiedä mitään, ehkä näette joskus tutut mutta tuntemattomat kasvot, ehkä ette. Sitten yhtäkkiä nurkan takaa eteenne hyppää vieras, joka alkaa ampua teitä oletuksillaan teistä ja kysymystulvalla. Miten reagoitte? Jäättekö tosissanne paikallenne vastaatte hänen kaikkiin kysymyksiinsä, korjaatte hänen teistä tekemiään virhepäätöksiä vai lähdettekö pois sanomatta sanaakaan, vai ohitatteko te hänet lyhyellä ja ytimekkäällä kommentilla, jotta vieras ymmärtää, että teidän mielestänne vieraan toiminnassa oli nyt jotain epäilyttävää ja että vieras siitä ymmärtää joko pahoitella toimiaan tai sitten jättää teidät rauhaan.  Sitten, minkä ikinä valitsettekaan, niin jos tuo vieras silti alkaa juosta perässänne ja laukoo koko ajan samoja kysymyksiä ja oikeasti häiriköi teitä jatkuvasti mitä ikinä teettekin tai sanotte, niin eikö tule jossain vaiheessa mieleen, että taidanpa soittaa poliiseille.  Tällä palstalla poliisi on sitten milloin ylläpito, milloin vierailijan tuuppaaminen kauemmas, milloin mitäkin sellaista, jolla voi näyttää vierailijalle, että toimit epäasiallisesti.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti