Hae Anna.fi-sivustolta

Vihaa helppo filmata

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 06.11.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Viime aikoina julkisuus on kyennyt tuomitsemaan useita henkilöitä lähes syyttä elinikäisesti, koska ihmiset mustaavat muita nujertaakseen heidät vilpillisesti. Aina ei vaadita enää selkeitä näyttöjä tapauksista, vaan luotetaan jopa valheellisiin väittämiin. Ilmavaivoja ei tietystikään voi nähdä, vaikka ne kuuluvat, mutta perusteettomia ilmiantoja on mahdollista tutkia sitenkin, että kuulustellaan kaikkia osapuolia. Harva kykenee täysin aukottomasti sepittämään tarinoita siten, että ne pysyvät samoina koko ajan.

  Seksuaalinen häirintä on yksi keinoista leimata yksilö, vaikkei sellaista olisi tapahtunut lainkaan. Leimakirveen jälkeä on silti vaikea pyyhkiä, sillä moni uskoo enemmän ensi tarinaa kuin sen oikaisua. Islamofobia on yksi niistä sanoista, joilla leimataan perusväestöä. Antisemitismi on juutalaisten vastaava termi, joka on muita vahvempi sana, koska sillä on historiallista merkitystä.

  Ruotsissa Karoliiinisen sairaalan yksi ylilääkäri sijoitettiin uuteen kohteeseen, koska häntä syytettiin antisemiitiksi. Puolueeton tutkinta ei löytänyt aihetta syytöksille. Samanaikaisesti yksi juutalainen järjestö painosti sairaalaa, kertoo "Uppdrag Granskning". Ohjelmassa lääkäri Inti Peredo vastaa ensi kertaa syytöksiin. -Tiedän, etten ole rasisti. Tiedän, etten ole antisemiitti, sanoo hän ohjelmassa.

  Peredo anklagas för att ha uppträtt antisemitiskt mot tre judiska medarbetare genom att bland annat ha gett dem lägre lön, hindrat dem från att ha operera och åka på konferenser.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/overlakaren-jag-ar-inte-antisemit/
   
  Last edited: 08.11.2019
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Turhat syytökset johtavat vähin erin siihen, etteivät ihmiset luota niihin, vaan alkavat kieltää jopa historialliset tosiseikat, kuten viime aikoina on alettu tehdä Euroopassa. Islaminuskoisten puheet rasismista tulee voida todistaa jollain tavoin, kuten esimerkiksi videoimalla tilanteet. Kaupoissa huomaa toki, että romaniväen tullessa ostoksille, heitä seurataan eri tavoin kuin muita. Samoille kulmille ilmestyy aina vartija myyjän kera, joten heimoväki saa siinä mielessä parempaa palvelua kuin muut.

  Heppoisin perustein esitetyt väitteet islamofobiasta tai antisemitismistä ovat erittäin hankalia, jos niiden avulla pyritään nostamaan omaa asemaa esimerkiksi työyhteisössä. Samoin tietysti kantaväestön väärät väitteet voivat pilata erilaista kulttuuria edustavan mahdollisuudet, jos muut uskovat niihin. Ilmeisesti kilpailu työmarkkinoilla on niin kovaa, että kaikki keinot käytetään aina toisten halveeramiseksi. Sekin on selviö, ettei jonkun etujärjestön tieto voi perustua kuin toiseen totuuteen, jos kumpaakin osapuolta ei kuunnella ennen julkista leimaamista.
   
  Last edited: 08.11.2019
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  SVT:n Uppdrag granskning on nyt joutunut arvostelun kohteeksi, kun julkaisi artikkelin Karoliinisen yliopistosairaalan kiistoista. Ohjelman mukaan ei voitu todistaa, että antisemitismiä olisi ollut sairaalassa. Aftonbladetissa vastapuoli kertoo toisin. -Totuus koskien kahden juutalaisen lääkärin todistelusta on sivuutettu, kertoo ilmoituksen tehnyt juutalainen lääkäri, jonka mielestä SVT:n juttu on hänen mustamaalaamista.  https://www.aftonbladet.se/nyheter/...-uppdrag-granskning-gravt-tendentiost-program


  (Lopputulos on juuri tällainen, jollei ole esittää todisteita, kuten nauhoitetta tai muuta vastaavaa.)
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sitäkin ikävämpää on todeta, että Aftonbladet tietyin tavoin puolustaa omaa uskottavuuttaan, kun leimaa toisella tavoin uutisoinutta siten kuin tekee. Kysymys on siis myös SVT:n ja Aftonbladetin erilaisesta uutisoinnista, mikä tietyin tavoin osoittaa, ettei mitään artikkelia tule pitää täytenä totuutena. Aftonbladet esitti ensimmäisenä, että yliopistosairaalassa on epäilys juutalaisvastaisuudesta.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vihassa juutalaisuutta kohtaan lähes kaikki poliittiset ääriliikkeet löytävät yhteisymmärryksen, sillä kaikkein vasemmistolaisimmat ovat samaa mieltä kuin islamistit ja natsit kysymyksessä. Nyt on marraskuun yhdeksäs päivä ja se kytkeytyy Berliinin muurin hajoamiseen, mutta myös kristalliyöhön. Silloin Saksassa hyökättiin juutalaisten omistamiin koteihin ja yrityksiin sekä anastettiin heidän omaisuuttaan, minkä lisäksi alettiin ottaa käyttöön keskitysleirit. Kymmeniä ihmisiä kuoli heti vainojen alettua.

  Ruotsissa juutalaiset tuntevat olonsa uhatuksi, eikä maan hallitus lähetä EU:n perusoikeusvirastolle tilastoja, jotka osoittaisivat juutalaisia kohtaan tehdyt viharikokset. Viimeisin tieto on vuodelta 2016, minkä vuoksi virasto arvostelikin länsinaapurin hallitusta aiheesta.  https://www.expressen.se/ledare/nazister-vapentranar-men-regeringen-famlar/
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomessa paljastui, että taksia ajava tulokas valehteli kertoessaan joutuneensa rasismin kohteeksi ja jättäneensä sen vuoksi asiakkaan tienposkeen. Yhteen aikaan Ruotsissa ammuttiin moskeijoiden ikkunoita rikki asein, muttei viime aikoina ole ollut senkaltaisia uutisia esillä. Usein moskeijassa oli kyseisellä hetkellä joku imaami, mutta onneksi säilyivät hengissä.

  Sen sijaan pommeja ei ole asetettu moskeijoihin, vaikkei niiden räjäyttäjiä saada koskaan kiinni, sillä jysähdyksien tutkiminen on vaikeampaa kuin aseiden käytön. Malmössa on yli sata kertaa räjäytetty, mutta virkavalta ei kykene selvittämään niitä, koska väki vaikenee peloissaan. Eikä ihme, sillä rikolliset ovat murhanneet sellaisia, jotka ovat uskaltautuneet todistajiksi.

  Vihaa on siis helppo purkaa kuolettavasti, kuten myös filmata eli näytellä, joten kaikkia keinoja käytetään, jotta saadaan kantaväestö joko pelkäämään tai herkistymään sietokykyisiksi. Ikävä havaita moiset seikat tulokkaista, joille länsimaat sentään antavat mahdollisuuden elää turvallisissa oloissa.
   
  Last edited: 11.11.2019
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 657
  Saadut tykkäykset:
  3
  Rasistinen ihminen voi olla ihonväriltään minkä värinen tahansa, mikäli luokitellaan ihmisiä tuon ominaisuuden mukaan. Uskonnoltaan voi olla kristitty, muslimi tai mikä hyvänsä hän, joka asennoi itsensä muita korkeammalle. Asenteet jakavat ihmiskuntaa enemmän kuin valtioiden rajat, sillä samankin maan sisässä voi olla monenlaista väkeä.

  Rasismia ei ole toisella tavoin ajattelevan tai maahanmuuton arvostelu, sillä niihin kytkeytyy pohdinta tulevaisuuden hahmottamisesta. Osa ajattelee siten, että monikulttuurisuus on vaikea saavutettava, eikä ole samalla tavoin turvallinen olotila kuin monokulttuuri.

  Tietysti voi pohtia sitenkin, että kansalliset aatteet ovat kaikkein vaarallisimpia, koska sodat ovat usein seuraksia niistä. On helppo leimata jokin kansakunta viholliseksi, vaikkei se historian katsannossa sellainen olisikaan. On selviö, että iso valtio herättää pelkoa pienissä maissa erityisesti, jos epäilee turvallisten aikojen olevan ohi suurvaltojen kesken.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti