Hae Anna.fi-sivustolta

”Vihapuheen normalisointi johtaa vihatekojen normalisointiin”

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 20.03.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  ”Vihapuheen normalisointi johtaa ajan mittaan myös viharikollisuuden normalisointiin."
  ”Näitä käsitteitä myös Suomessa”
  Komisario Jari Taposen mukaan käsitteet ”valkoinen kansanmurha ja väestönvaihdos” viittaavat äärioikeistoekstremistin tekemään iskuun.

  "Suomessa muslimiyhteisöt kohtaavat jatkuvaa viharikollisuutta. Vihapuheen normalisointi johtaa ajan mittaan myös viharikollisuuden normalisointiin. Viime yönä eräs Helsingin rukoushuone joutui vahingonteon kohteeksi"

  "Käsitteet ”valkoinen kansanmurha ja väestönvaihdos” viittaavat äärioikeistoekstremistin tekemään iskuun. Näitä käsitteitä käytetään myös meillä Suomessa. Niiden läpimeno arkikieleen kertoisi vihapuheen normalisoitumisesta. Mites ”valtamedia” ja ”suvakki”?"

  Taponen huomauttaa, että näitä käsitteitä käytetään myös Suomessa ja niiden läpimeno arkikieleen kertoisi vihapuheen normalisoitumisesta.

  ”Kaikenlainen vihapuhe tuomittava”
  Suomessa uskontojen yhteistyöfoorumi USKOT tuomitsi teon.

  – Tämä on taas äärimmäisen huolestuttava merkki maailmanlaajuisesti lisääntyneistä väkivaltaisista terrori-iskuista uskonnollisiin pyhättöihin. Vaikka olemme välttyneet näin vakavilta iskuilta, on myös Suomessa moskeijoita vandalisoitu. Oulun moskeija on kohdannut ilkivaltaa useaan otteeseen, ja viimeksi eilen shiialaisyhteisön moskeijaa Helsingissä tuhrittiin. Myös Nurmijärven buddhalainen temppeli on kärsinyt ilkivaltaa, samoin kuin Helsingin juutalaisyhteisö,sanoo USKOT-foorumin hallituksen varapuheenjohtaja Pia Jardi.

  – On tärkeää tuomita kaikenlainen syrjivä tai yksittäistä ihmisryhmää leimaava toiminta ja vihapuhe, toteaa USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Inka Nokso-Koivisto.

  Suomessakin valkoisen ylivallan kannattajia
  Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Veronika Honkasalon mukaan eduskuntavaaleissa on ehdokkaita, jotka allekirjoittavat samanlaisia valkoisen ylivallan ajatuksia.

  - https://www.kansanuutiset.fi/artikk...intiin-ainakin-49-kuoli-aarioikeiston-iskussa
   
 2. vierailija Vierailija

  Jardi, Honkasalo ja Taponen. Jardi hommasi epämääräisen rahoituksen omaavaa suurmoskeijaa Helsinkiin, Honkasalo on vasemmistolainen, joka hyökkäsi konnarin kimppuun oletettun rasismin takia, ja Taponen taitaa olla suuri vitsi myös Poliisin sisällä, jossa kritisoitiin näitä mediapoliiseja siitä, että he tekevät meistä vitsin.
   
 3. vierailija Vierailija

  Samaa mieltä, että jatkuva painostelu väestöryhmiin aiheuttaa vihan purkautumista takaisin päin. Ajasta on kyse.

  Koska maahanmuutto on vieraalla maalla, niin maahanmuutolla on pitkä kärsivällisyys.

  Jokaisella on kuitenkin rajansa.
  Rajoja ei kannata testata, niin kuin toisinaan kotimaiset rodut yrittävät, testata, että miten pitkälle maahanmuuttaja riittää.

  Kansallismielisyys kasvaa yhdessä hetkessä silloin kun näkymättömästi Suomen puolustusvoivat aktivoituvat. Heillä on työjärjestys sellainen, että ajanjakso hiljaista lepoa ja sitten taas hyökkäystä. He keksivät itselleen tehtäviä, keksivät vihollisia itselleen ja niin itse työllistyvät hyvin itse aiheuttamassa ongelmassa. Usein heidän kohteena ovat maahamuuttajat. Valtion yleinen linjaus ja sallimus, että mikä on hyväksyttyä, näkyy suoraan myös tavallisten kansalaisten suhtautumisessa maahanmuuttoon. Rasismi on jokapäiväistä. On olemassa ihmisiä, joille loukkaaminen normaalia toimintaa vaille seurauksia.

  Kysyin usalaiselta, että onko heillä rasismia, hän vastasi, että on. Tästä päättelen, että rasismi ei häviä vielä sadan vuoden päästä.

  Päädyin Perustuloon-Kansalaispalkkaan. Se vähentää väkivallan syntyä tehokkaasti. Kun ihmisillä on perustarpeet, niin toleranssi kasvaa.

  Nykyajassa ihmiset ovat vapaita itse vastaamaan elämästään. He eivät ole sidottuja raskaaseen työhön. Aika on mielenkiintoinen, että mikään sinänsä estä elämästä rauhallista elämää. Kuitenkin ihminen tahtoo olla jotenkin uskottava. Ketä varten?

  Kerroin jo, että yksilö hakee yhteiskunnan hyväksymistä, mutta pettyy, koska mikään yhteiskunta kanna yksilöä miten hän tahtoo. Varsinkin kun yksilö tekee tahallisesti pahaa, väärin ihmisille. Perustarpeista on kyse ja moraalista.
   
 4. vierailija Vierailija

  Tuomitseminen ei ole koskaan tuonut mitään hyvää, päinvastoin: sellainen toiminta saa ääriryhmien ihmiset maan alle tekemään ja ajattelemaan ajatuksiaan salassa. Tämä taasen johtaa lahkoutumiseen ja pahimmillaan äärimmäisen väkivaltaisiin tekoihin. Parempi olisi oikeasti antaa kaikille oikeus sananvapauteensa ja siinä samalla sitten kaikki maltilliset ja liberaalit voisivat itse kiinnittää huomiota sanojensa käyttöön ja siten ettei enää määriteltäisi toisia ihmisiä mitenkään. Että kukaan ei sanoisi edes "hän on lihava" "hän on liian laiha" "onpa hän kaunis", koska kaikki tuollainen sisältää ajatuksen, että on olemassa jotain joka on vähemmän parempaa tai vähemmän tavoiteltavaa jne.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. vierailija Vierailija


  hyvä idea!
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Vihapuheilla, vihaakirjoituksilla, haavoitetaan uhreja. Eiköhän se kuulu demokratiaan että valtio takaa asukkailleen sen että lain nojalla kielletään ja tuomitaan vihapuheet ja vihateot, siis lain nojalla, eikä meidän tavallisten maantientaallavien pulliaisten mielipiteitten mukaan.
  Valitettavasti usein on niin että eräät kansalaiset haluaisi ottaa oikeuden itselleen tuomita vain heitä joista ei pidä, siis he on luopuneet ihmisyydestä ja kuvittelevat olevansa parempia kuin ne joita vihaavat. Mutta onneksi tuollaisia ei kasva joka puun oksilla.
  Viha enentää vihaa, viha lisää vihaa, mitäs hyötyä tuollaisesta on maailmalle? Ei mitään hyötyä.
  Paha kasvattaa pahaa, paha lisääntyy ja maailma voi huonosti, kun kaikille ihmisille ei ole annettu samoja mahdollisuuksia.
   
 7. ¤¤¤¤¤¤¤¤ Vierailija

  Ihan kaikissa ryhmissä ja kansalaisuuksissa löytyy niitä, jotka vihaavat toisenlaiseksi kokemiaan. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Joskus vihataan jopa niin paljon, että aletaan sotimaan. Maailmassa on aina ollut vihaa ja sotia. Ihan turhaa ottaa esille vain yksi ryhmä, jota vihataan kun kaikissa ryhmissä on vihaajia. Ei ole olemassa maata tai valtioita, joka voisi vihan poistaa tai kieltää. Aina voi luoda lakeja, joita kaikki eivät kuitenkaan noudata.
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Kukaan ei voi päättää yksin maailman eri valtiopitten asioista.
  Mutta jokainen valtio voi päättää omista asioistaan ja laistaan ja näin ollen esim. Ruotsi ja tai Suomi ja mikä maa tahansa, voi tiukentaa viharikoslakeja, kuten esim. rasismia, kiihotusta kansanryhmiä kohtaan, kunnianloukkauksia, henkilöihin kohdistuvaa väkivaltaa ja niin edelleen.
  Laikihan koskee kaikkia, kaikkia jotka maassa asuvat.
  Se on siis outo ajatus jo sinänsä jos ajattelee että laki koskisi vain oman maan kansalaisia, sellainen ajatus on väärä ja ennakkoluuloinen.
  Lain nojalla voi vähentää viharikoksia ja näyttää kansalaisille että viha ei kannata.
  Jos valtio ei välitä, silloin ei kansalaisetkaan välitä.
  Se on valtion asia yrittää hoitaa asioita niin että viharikokset on tuomittavia. Jos mitään ei tapahdu, niin osa kansasta luulisi että saa tehdä ja sanoa mitä tahansa, anarkiaa se sellainen olisi.
  -
   
 9. vierailija Vierailija

  Myös tuomitseminen on vihaa.
   
 10. vierailija Vierailija

  Vihaa on myös eriasteista. Täällä on useita aloitteita missä nostetaan esille muslimien kehno kohtelu Suomessa, mutta missään ei mainita että joissain muslimimaissa saa kuolemanrangaistuksen jos on esim. homo tai lesbo.
   
 11. vierailija Vierailija

  Maita, joissa saa kuolemantuomion jos on homo tai lesbo: Jemen, Iran, Nigeria, Saudi-Arabia, Somalia, Sudan. Maita joissa voi saada kuolemantuomion samasta syystä: Afganistan, Mauretania, Pakistan, Quatar.
  Muslimit ovat kaikkein suvaitsevaisempia maapallolla, kaikki maat, joissa homot tapetaan, kuuluvat Pohjoimaihin!!!
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Meinaat siis että esim. Suomessa ei saisi olla lakeja?? Sehän on tuomitsemista jos on lakipykälä millä tuomitsee. Valtio se päättää maan laista, eikä kansalaiset jotka haluaisi elää anarkiassa.
  Ei ole vihaa tuomita ihmistä joka on rikkonut valtion lakeja.
   
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Ole hyvä ja tee aloite muslimimaista itse :)
   
 14. vierailija Vierailija

  Sivistyvaltioissa tuomitsemisen hoitaa tuomioistuimet, ei kansalaiset.
   
 15. vierailija Vierailija

  hau, hau...
  hau-hau-hau

  hau!!
   
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Noin pitäisi olla. Ainoastaan valtio hoitaa tuomitsemiset, ei yksittäiset ihmiset.
  Suomessa ja Ruotsissa on lakeja vihapuheita ja muita viharikoksia vastaan, mutta valitettavasti valtio käyttää niitä hyvin harvoin. Onkohan arkailusta kysymys, tai siitä että laki antaa tulkinnan varaa ja ei tiedetä miten toimia?
  Valitettavasti osa kansasta tuomitsee sanoillaan koko ajan joitakin, kansa haluaisi mielellään ottaa lain omiin käsiinsä ja joskus ottavatkin.
  Pahuus ei ole koskaan hyvää, paha ei edusta hyvää.
  Vihapuheet ei edusta hyvää.
   
 17. vierailija Vierailija

  niin, amanda, niinhän sinunkin teksteissäsi on monesti suoraa tuomitsemista tai tuomitsevaa sävyä...
   
 18. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Aivan niin, minunkin, kuten myös sinun sanoissasi. Kukaan ihminen ei ole täydellinen.
   
 19. vierailija Vierailija

  Totuuden kertominen ei ole koskaan vihapuhe. Valehtelemalla asiat voi kääntyä vihapuheeksi.
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Harvoi kukaan tietää tälläkin foorumilla mikä on totuus jostakin toisesta kirjoittajasta. Totuus vaikuttaa useimmiten istuvan rivien välissä, siis tulkinnassa ja luulottelussa ja ennakoluulossa, silloin kun alkaa kritisoida toista kirjoittajaa tai hänen kirjoitustaan. Ja näin ollen ei kukaan ole täydellinen ja kukaan ei tiedä mitään tuntemattomista ihmisistä jotka on kirjoitusten takana.
  Kaikki mitä lehdistä lukee ei ole totuutta, ainakin puoliksi on vain mielipiteitä.
   
 21. vierailija Vierailija

  Itse asiassa ei ole ollut. Väitteeni ovat perustuneet faktoihin, ei luulotteluun.
   
 22. vierailija Vierailija

  Amandan kannattaisi tutustua George Orwelliin. Ihmisen pitää ajatella itse, kun yleinen petos hyväksytään universaalisti (eu) niin totuudenpuhumisesta tulee vallankumouksellista eli vihapuhetta. Ei eurooppalaisia tällä saada hiljaiseksi, päinvastoin.
   
 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  283
  Valhe ei ole koskaan faktaa.
   
 24. vierailija Vierailija

  Vihapuhe on rangaistava teko, eräs väkivallan ilmenemismuoto, ja siitä voi saada tuomion. Minusta näin on oikein ja hyvä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. vierailija Vierailija

  hyvä että olet tunnistanut omat valheesi. Siitä sitten eteenpäin, mutta uskomme vasta kun näemme.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti