Hae Anna.fi-sivustolta

Vihkivalan uusimis juhla eli siunaus hääpäivälle: vinkkejä juhlapaikkaan sekä muutenkin

Viestiketju osiossa 'Häähumua' , käynnistäjänä Nillaliina, 16.10.2007.

 1. Nillaliina Vierailija

  Olemme siis avioliitossa oleva pari jolla 3 lasta,isoja ja pieniä.

  Olemme päättäneet että haluamme ensi vuonna juhlia hääpäiväämme niin että ystävät kutsutaan juhlimaan kanssamme n. vihkivalan uusimista. Tosin kirkollisesti sellaista asiaa ei tunnetakkaan koska vihkivalat on jo kerran annettu vaan lähinna kirkon piirissä puhutaan esim vaikkapa 10 hääpäivän siunausjuhlasta.

  Sen tyyppistä juhlaa olemme järkkäilemässä ja toivoisin vinkkejä kivalle juhlapaikalle Helsingissä ja muutenkin ajatuksia kanssaihmisiltä. Ei siis varsinaiset häät mutta sinnepäin kyllä.

  Antakaa ideoita vaan tulla ja ajatuksia ko. jutusta, ihan puvuista ja tarjoiluista lähtien.

  Kiinnostaa myös onko kukaan sellaisia viettänyt?
   
 2. Olen ollut Vierailija

  Hopeahäissä olen ollut vastaavassa tilaisuudessa. Tilaisuus oli kokonaisuudessaan paikassa, jossa aikanaan juhlittiin parin häitä.

  Juhlissa oli ohjelmaa häiden tapaan ja tietysti tanssit.
   
 3. Anni62 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 912
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meidän ystäväpariskunta uudelleen siunattiin viime kesänä, medätkin kyllä kutsuttiin mutta leikkaukseni takia ei voitu paikalla olla. Ollaan tään iltatähden sylikummeja.
  Tilaisuuteen kutsuttiin ihan vain lähimmät, sukulaiset ja ystävät. Ja se oli kirkossa. Kaunis tilaisuus se oli ollut ja kuvia tulikin sitten tosi paljon.
  Sormuspoikana toimi heidän nuorin poikansa ja vanhin toimi kaasona, musta piti tulla toinen kaaso.
  Juhlat oli heillä kotona.
  He ovat naimisissa olleet 20-vuotta ja heillä on neljä lasta joista kolme jo täysi-ikäisiä ja tää iltatähtipoika 3-vuotias.
  Harmitii tosi paljon kun ei voitu olla paikalla.
   
 4. Asian vierestä Vierailija

  Sorry, mutta en ymmärrä tällaista lainkaan. Mitä tällä uudelleen siunauksella ajetaan takaa?

  En menisi tällaisiin, vaikka kutsuttaisiin. Toivottavasti ei yleisty, kieltäytyminenkään ei ole kivaa.
   
 5. samma här Vierailija

  En mäkään ymmärrä. Harva on niin uskonnollinen että oikeasti kaipaa mitään jumalan siunausta toistamiseen liitolleen. Teennäistä on.
   
 6. paljon merkitystä Vierailija

  Avioliiton uudelleen siunauksella on todella paljon merkitystä sille siunattavalle parille.

  Pari on esimerkiksi ollut pitkään naimisissa ja huomannut, että ystäväparit eroavat. Omaa liittoa on mietitty ja todettu, että halutaan edelleen olla yhdessä ja vahvistaa suhdetta. Sille liiton hyvänä jatkumiselle halutaan erillinen siunaus kätevästi esimerkiki juuri suuremman hääpäivän yhteydessä, kun muutenkin juhlittaisiin suvun ja ystävien kanssa.

  Merkitys voi olla myös suuri, mutta suurelta yleisöltä piilossa pidetty. Parilla on voinut olla ongelmia parisuhteessa ja ne vaikeudet on yhdessä voitettu. Halutaan uusi alku, johon liiton uudelleen siunaaminen sopii loistavasti.

  Puolisoista toinen on voinut olla tai on vakavasti sairaana. Se kysyy molempien voimia. Ollaan siinä vastamäessä ja halutaan Jumalan siunaus.
   
 7. Eiks Timo T.A.Mikkonen ja vaimonsa Tuire siunattu uudelleen ja seuraavalla viikolla tuli ero :)
   
 8. Nöpöhöpö Vierailija

  Ei tulisi mieleenkään uusia vihkivaloja tai siunailla liittoa. Ei se sillä kasassa pysy jos on hajotakseen. 35 v on oltu naimisissa ja ollaan edelleen. Matkaan on mahtunut yhtä ja toista mutta yhdessä ollaan. Valat vannotaan ja siunaukset saadaan vain kerran.
  Minusta se riittää.
  Juhlat voi toki pitää ystäville hääpäivän kunniaksi, se on hauskaa.
   
 9. äippäli Vierailija

  No ei. Porskuttaavat vaan vaikka vastamäkiä elämään on tullut. Tais siunaukset auttaa jaksamisessa raahustaa sitä vastamäkeä.
   
 10. kaksi eri naista Vierailija

  kaivelepa uudestaan muistilokeroitasi.
  Edellinen kirjoittaja oli oikeassa. Mikkonen erosi ensimmäisestä vaimostaan Tuiresta, menivät hetkeksi takaisin yhteen ja uudistivat vihkivalansa. Heillä on kaksi aikuista lasta (päälle 30v).
  Sen jälkeen erosivat lopullisesti. Erosta on aikaa ainakin 14-15 vuotta.
  T.T.A:lla oli suhde tähän kampaaja Ninaan, josta tulikin hänen toinen vaimonsa. Taisi T.T.A muuttaa suoraan Tuiren luota tämän Ninan tykö, ellen väärin muista lehtijuttuja.

  Vasta viime viikonlopun lehdissä oli miten T.T.A kärsii ja miten hän joutui suorastaan sairaalaan kun talokaupat menivät myttyyn talossa olleiden kosteusvaurioiden takia.
  Luulisi että nämä ikävät isommat jutut voisi kertoa noin sairaalle miehelle (ja lapsillekin) vasta sitten kun asiat ovat 100% varmoja ja rahat tilillä, eli muutto edessä.
   
 11. hölöö Vierailija

  Voihan sen vihkivalansa vannoa uusiksi toisilleen vaikka joka ikinen päivä! Miksi siihen pitää mitään spektaakkelia ympärille rakentaa?

  Mitä sitten, jos on jotain ikävää sattunut tai pari ollut vaikka avioeron partaalla? Liitto on kasassa ja voimassa niin kauan kuin sitä ei ole virallisesti purettu.

  Hölmö näytelmä tuollainen, vieraitten pitäisi siihen sitten osata jotenkin suhtautua, mulle ainakin olisi vaikeata. Jo kertaalleen valmiiksi vihitty pari tuo siinä julki olevansa edelleen naimisissa ja haluavansa edelleen jatkaa liittoansa? Että mitä? Mitä siinä sitten oikeastaan niin kuin juhlitaan? Pitääkö pariskuntaa onnitella jostain? Mistä? Siitäkö, että he on edelleen naimisissa?

  Toivottavasti eivät ainakaan mitään vihkivala-uusimislahjoja itselleen toivo. Päinvastoin pitäisi sitten tarjotakin varsin muhkeat syömingit ja juomingit plus tietysti matkakustannukset vierailleen ilman niitä nuorten morsiamien marinoita siitä, menevätkö nyt juhlakulut ja saadut häälahjat rahallisesti tasan.
   
 12. Uudelleen eiliseen Vierailija

  Avioliittoa takana 30 vuotta reilun viikon päästä. 6.6 uusimme vihkivalat kirkossa läheisten ympäröiminä. Minulla punainen pitkä puku ja miehellä normipuku. Valkoiset ruusut kimpussani.

  Jatko on sitten kesäasunnolla, aluksi virallinen ja loppuiltaa epävirallinen. Kaikki kutsutut ovat innoissaan.

  Meillä on ollut helppoa ja tosi vaikeaa. Sairauksia ja hölmöilyjä. Ihanaa saada siunaus 30 seuraavalle vuodelle. Olemmehan luvanneet olla yhdessä kuolemaan asti.

  Uskonnosta ei ole kyse vaan sitoutumisen lujittamisessa.
   
 13. 44 vuotta on mennyt yksillä lupauksilla, ei tarvi uusia, kun sen valan on kerran antanut. Siinä teille mallia, jotka menette avioon, ainoastaan hienojen häiden takia. Minne Rakkaus hävinnyt ?
   
 14. siis mitä Vierailija

  Valaise nyt hyvä ihminen, että mitä ihmettä se virallinen osuus yksityisihmisten valojenuusimisjuhlassa voi edes olla? Vihkiminen eli se virallinen osuushan on jo aikaa sitten suoritettu.
  Miten se sitoutuminen tuollaisessa juhlassa lujittuu? En ymmärrä.
   
 15. Uudelleen eiliseen Vierailija

  Virallinen osuus tapahtuu kirkossa. Vastaamme kysymykseen, että haluatteko jatkaa yhteistä matkaa ?

  Muuten tilaisuus muistuttaa normaalia vihkikaavaa samoine häämarsseineen kuin silloin 30 vuotta sitten.

  Kyseessä on siis liiton siunaaminen ja samalla kuin muistoihin palaaminen. Olimme onnellisia silloin ja olemme nytkin. Liittomme on tämän hetken ajankuvan mukaan jo todella pitkä. Miksi emme saisi vahvistaa sitä ?

  Mökillä on sitten se epävirallinen ohjelma kakkuineen ja muine herkkuineen (esim. Karjalanpiirakat ja munavoi). Illemmalla sitten grillataan, saunotaan ja otetaan tietenkin vähän ilolientä. Tämä osuus on alkuperäiseen vihki-iltaan verrattuna hyvin erilainen.

  Meille tämä on tärkeä ja herkkä juhla. Olemme sen ansainneet.
   
 16. liinutiinu Vierailija

  "Olimme onnellisia silloin ja olemme nytkin. Liittomme on tämän hetken ajankuvan mukaan jo todella pitkä. Miksi emme saisi vahvistaa sitä ?"

  MITEN se liitto siitä vahvistuu? Onko muka sitten niin, että jos tällaista vihkivalojen uusimisseremoniaa ei pidetä, niin liitto heikentyy?
   
 17. ei voi ymmärtää Vierailija

  Mitä siitä vaikka siinä yhdessä elettyjen vuosien aikana on rikottu kaikki aiemmat lupaukset moneen kertaan, kun ne valat voi uudistaa Jumalan edessä vaikka sen sata kertaa. Kun valat on uudistettu, voidaan palata siihen entiseenpettämiseen + huutotoratappeluun. Mutta onpahan tarjottu suvulle taas nähtävää ja saatu syy ryyppäämiseen.
   
 18. vierailija Vierailija

  Mielestäni vihkivalan uusinta on kaunis ajatus. Avioliitolla on yhä merkitystä ja puolisot ovat läheisiä. Ei suuria juhlia tarvitse järjestää eikä välttämättä kutsua vieraitakaan. Saa vielä kerran kokea sen tunteen kirkossa oman miehen kanssa. Ne jotka eivät ymmärrä eivät järjestä ja taas kenele sillä on merkitystä niin järjestää. Minusta on hieno juttu.
   
 19. vierailija Vierailija

  Minusta olisi tärkeämpää ajatella nimenomaan mitä se tälle parille merkitsee eikä sitä onko järkeä vai ei. Jo ihan ystävänä läheosenä kunnioittaa ja mennä juhlimaan liiton uusimista,.. ja nimenomaan ajatus että jos haluaa uudelleen viettää sen ihanan päivän läheisten kanssa. Minusta parempi syy juhlia, kuin vaan perus illanistujaiset, vaikkapa niissäkään vikaa ole.
  Itse harkitsen uusimista/uusia, vaikka tässä tasakymmeniä vielä olekaan täynnä. Rakkautta, vastoinköymisten voittamista, tms on hyvä juhlia .
  Ei tosiaan ole kaikkien mieleen mutta kunnioittakaan pareja joilta tällaiset kutsut saatte.. heille tärkeä juhla vaikkei teille henkkoht olisikaan
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti