Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Viikonlopuksi herkullinen illallinen

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä Kevyesti, 16.01.2008.

  1. Kevyesti Vierailija

    Ollaan aviomiehen kanssa molemmat laihiksella, ja arkisin kontrolloidaan syömisiä tiukasti ja viikonloppuna saa sitten vähän hellittää. Mutta viime viikonloppuna meni vähän överiksi kun syötiin perhepizza puoliksi (oli pizzaperjantai :) ) ja sen jälkeen oli huono olo niin fyysisesti kuin henkisestikin.

    Mitä ruokaa siis voisi laittaa, joka olisi herkullista ja tuntuisi jollain tapaa "syntiseltä" mutta joka sitten oikeasti ei olisikaan sellainen epäterveellinen rasvapläjäys kuin vaikkapa puolikas perhepizza?

    Kunnon sisäfilepihvi ja vihannekset on oiva vaihtoehto, mutta sitä ollaan jo muutamana viikonloppuna vedetty ja nyt kaipaisin viinilasin seuraksi jotain muuta herkkua.
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Uuniperunoita (rosamunda) herkullisella täytteellä ja joku hyvä hedelmä jälkiruoka.
     
  3. ?? Vierailija

    Miten olisi jotain vähärasvaista kalaa esim. tuoreista sienistä tehdyn muhennoksen (ei tarvitse kermaakaan välttämättä laittaa, kun on sieniä ja sipulia hyvin maustettuna) ja keitettyjen perunoiden ja kasvisten kera. Jälkiruokana esimerkiksi marjoja vaniljavaahdon kera (vaniljavaahdossahan rasvaa on suht. vähän).
     
  4. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Paistettu lohifile ja höyrytetyt vihannekset, esim. parsakaalisekoitusta. Vihreä salaatti johon perinteiset jäävuori+tomaatti+kurkku, lisäksi melonipaloja tai viinirypäleitä. Kermaviiliin tehty sienisalaattikin on herkullinen ja keveä lisä.
     
  5. itsekin laihiksella Vierailija

    Minäkin tekisin uuniperunoita, jonka kanssa tarjottaisiin karitsaa. Karitsa on kallista, mutta onnistuneen laihdutusviikon jälkeen olette varmasti ansainneet palkinnon!

    Näiden kanssa tarjoaisin punaviinikastiketta ja fetasalaattia. Tai jos ne eivät houkuttele niin lempimausteilla maustettua ranskankermaa tai tsatsikia.
     
  6. cvbm Vierailija

    peruna ei ole laihduttajan ruokaa. ja vielä jollain täytteellä (ilmeisesti kermaisella).
     
  7. killeri. Vierailija

    No kyllä minä ainakin laihduttaessa syön perunaa, ei sitä nyt kyllä huonoksikaan laihduttajalle voi sanoa... Ja syön uuniperunoitakin, täytteen kera. Teen täytettä kermaviiliin, joukkoon kalkkunaleikkelettä, paprikaa, suolakurkkua, sipulia ja mausteita. On tosi hyvää ja kevyttä! Kyllä sitä on paljon huonompiakin ruokia olemassa laihduttamisen kannalta...

    Ja muuten tuohon aloittajan kysymykseen... Broilerin fileetä, täytä se sipuli-sieni-kevytjuustoraaste täytteellä. Lisäks riisiä jonka joukossa keitetty porkkanasuikaleita. On namia :)
     
  8. Alkup. kirjoittaja Vierailija

    Minäkin olen syönyt uuniperunoita iltaruoaksi näin dieetin aikana ja ihan hyvin on paino tippunut, perunasta riippumatta (tai juuri siitä syystä). Itse olen käsittänyt että peruna on ihan hyvä ruoka laihduttajalle? Eikös esim. Painonvartijoissa perunaa saa syödä aika reilusti?

    Tuo broilerivinkki oli hyvä, unohdin sanoa alkuperäisessä viestissä etten ole kovin suuri kalan ystävä. Se on kyllä harmi koska kala on terveellistä ja oikein valmistettuna hyvää, silti jostain syystä vaan kala ei oikein iske.

     
  9. keveää kevättä Vierailija

    Ja viini ei ole painon tarkkailijan juoma. Turvottaa. Yllättävän paljon. Huomaa parhaiten, kun jättää viin(i)akset pois pitemmäksi aikaa.
     
  10. killeri. Vierailija

    Vaikka ihmiset kritisoi erilaisten ruokien / juomien soveltuvuutta laihduttajalle niin olen kyllä sitä mieltä, että motivaatio säilyy parempana eikä totaalista repsahdusta satu niin helposti jos itselle silloin tällöin sallii jotain, aloitajaa lainatakseni, "syntistä". Esimerkiksi viinilasillinen viikonlopun päivällisen yhteydessä ei kenenkään painonpudotusta pilaa! Eri asia on tietenkin jos sitä litkii joka päivä...
    Ei painonpudottajankaan elämän kuitenkaan tarvitse olla pelkkää kieltäytymistä, vaan elämästä pitää saada nauttia! Pitää vain opetella se oikea tapa :)

    Vielä sellaisen herkun voisin myös mainita kun täytetyt paprikat. Sisälle jauheliha-sipuli-valkosipuli-herkkusieni(-riisi)-juustoraastetäytettä ja uuniin. Tämä on mun suurta herkkua myös :)
     
  11. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nuo killerin täytetyt paprikat kuullostavat hyvältä! Taidan kokeilla niitä viikonloppuna :)
     
  12. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kastikkeen uuniperunoille voi tehdä vaikkapa kevytmaidosta ei tarvitse aina kermaa laittaa. Kermoista muuten löytyy kevyempiäkin versioita ja kasvisrasva valmisteita ei tarvita aina sitä rasvaisinta.
     
  13. pirtsis Vierailija

    Miten teet uuniperunalle täytteen kevytmaidosta? Tuollaista en oo ennen kuullutkaan, itse käytän kevytkermaviiliä yleensä. Mutta uusia ohjeita otan vastaan :)
     
  14. huijausta Vierailija

    En usko, että täytettä voi tehdä kevytmaidosta. Siitähän tulee ihan litkua. Tai sitten lisää siihen jauhoja tms. Ehkä jopa laittaa perunamuusia uuniperunoiden täytteeksi (kevytmaidosta valmistettua tietysti).
     
  15. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    No esim. niin että teen ensin paksun valkokastikkeen, johon lisään sulatetut katkaravut ja maustan mieleisekseni.
     
  16. pirtsis Vierailija

    Ok. Ehkä ihan toimivaa. Taidan kuitenkin pysytellä kermaviilissä... Maitokastikekaan kun ei kuitenkaan ihan kevyttä ole kun kuitenkin pitää laittaa rasvaa ja jauhoja...
     
  17. Anutza Vierailija

    Voihan sitä suurustaa pelkällä jauholla kun sekoittaa sen ensin tilkkaan maitoa ja sitten vispaa maidon sekaan.Ite teen näin monetkin maitokastikkeet kuten kananmunakastike,juustokastike(ei niin kevyt kun on juustoa,mutta senkin) ja currykastike.Jälkimmäinen on taivaallista kananuggettejen tai -suikaleiden kanssa.

    Kelpaisko viikonloppuherkuksi täysjyvätortillat jollain kana tai tonnikala täytteellä.Vielä lisäksi sisään jotain raikasta salaattia.Ite laihistelen kans ja tortilloja oon syöny viikonloppuisin silloin tällöin.
     
  18. Höh Vierailija

    Täällä kanssa pidetään kevyttä linjaa yllä arkena. Viikonloppuna sitten vähän herkutellaan, maltillisesti kuitenkin. Eikä se satunnainen viinin nauttiminenkaan ole diettiä heilauttanut suuntaan eikä toiseen. Meillä syödään lauantaina näillä näkymin sushia, mikä ei sitten olekaan hyvä ehdotus kyselijälle kun ei kerran kalasta pidä. Myös itse tehty tuorepasta taitaa olla viikonlopun ruokalistalla, muuten ei pastaa sitten syödäkään vaan vedetään melkein keittolinjalla.
     
  19. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Suurustuksen voi halutessaan tehdä niin, että sekoitaa jauhot pieneen tilkaan maitoa ja kaataa sen sitten lämpimän maidon sekaan ja näin ollen ei tarvita rasvaa ollenkaan. Maitona kevytmaitoa.
     
  20. LadyXL Vierailija

    Maitokastikkeen voi tehdä myös niin että sekoittaa jauhot ja kylmän maidon kattilassa ja kuuumentaa koko ajan sekoittaen. Keittää jokusen minuutin ja vot, se on siinä. Ja onnistuu rasvattomastakin tai ykkösmaidosta.
    Mutta kevytkermaviilistä (3,5% rasvaa) tehty kastike taitaa kyllä olla kevyempää kuin kevytmaitoon tehty suurustettu maitokastike. Täytyiskin laskea energiat, jos ehtisi.
     
  21. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 111
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kevytmaidossa on rasvaa vain 1,5 %.
     
  22. Alkup. kirjoittaja Vierailija


    Itseasiassa sushia kyllä vetelen useinkin, vaikka en tosiaan kalan ystävä ole. Mutta useinmiten kala on purkkitonnikalan muodossa, ja nigireissä syön yleensä pelkästään lohta joka ei juurikaan maistu millekään. Sellaisia "epäilyttäviä", tai oikein kalanmakuisia kaloja kuten esim.makrillia en syö. Ja katkaravut ja rapu toimii myös.

    Nyt kun mainitsit asiasta niin tuli heti hirveä sushi-himo, joten saattaa olla että tänään pöytään tuleekin sitten sitä :)
     
  23. paprikaa Vierailija

    Täytetyt paprikat kuulostaa mahtavilta. Tai olen niitä joskus syönytkin mutta en itse valmistanut. Kauankos niitä pidetään uunissa ja missä asteluvussa? Siis suunnilleen?
     
  24. paprikat Vierailija

    http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/jauheliharuoat/taytetty-paprika.php
     
  25. paprikaa Vierailija

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti