Hae Anna.fi-sivustolta

Viininlehtikääryleet

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Herkkusuut, 03.04.2007.

  1. Herkkusuut Vierailija

    Hei

    http://cafefernando.com/?p=42

    Onko teillä tietoa, mistä saisin hankittua ko laitteen. Mikäli tällainen on tullut hankittua, mutta se on jäänyt tarpeettomaksi, olisin kinnostunut kaupanteosta.
    t. oviajante(at)hotmail.com

     
  2. suomipaari Uusi jäsen

    liittynyt:
    12.08.2006
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin juuri turkkilaisia viinilehtiä, ja tein dolmadekset käsin ! Hienoa että on kone näitä herkkuja varten, toimii samallala tavalla ilmeisesti kuin "sätkäkone".Saan odottaa syksyyn asti jotta voin hankkia saman.
     
  3. matkatar Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    cafefernandon sivujen keskustelupalstoilta käy ilmi, että konetta ei saa ainakaa netin kautta. Turkkilaisista kaupoista voit yrittää tai sitten turkin matkalta viimeistään.
     
  4. Herkkusuut Vierailija

  5. no machine Vierailija

    Onpa tullut noita käärittyä eräskin kerta ja määrä. Näppärästi homma toimii kunhan vauhtiin pääsee, siis käsin. Minusta kyseinen vekotin on sarjassamme "unohtui kaappiin" juttuja, on pesut ja säilytykset ym, valitan mutta turhalta tuntuu.
     
  6. sipuli2 Vierailija

    No ei siinä mitänä konetta tarvi. Olen tehnyt aina käsin, noin pari kertaa vuodessa enkä konetta kaipaa. Teen ison määrän kerrallaan ja osan saatan pakastaa.
     
  7. Barbeito Uusi jäsen

    liittynyt:
    09.08.2006
    Viestejä:
    608
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laittakaapas kehiin omat reseptinne. On nimittäin itselläkin purnukka lehviä odottamassa työstämistä.

    Rodoksen Marian kääryleet olivat ihania - kuten valmistajansa :) Resepteissä ei ollut mitään eksoottista, mutta maku oli mainio. Nyt pääsisäisen aikaan tuli nokittua Palirrian valmiita säilyketuotteita, ja eiväthän ne niin mahdottoman kummoisia ole.
     
  8. Kispipa Uusi jäsen

    liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäpä yksi hyvä ohje:

    Viininlehtiä
    Riisiä (raakaa puuroriisiä)
    Tomaattia silputtuna
    Sipulia
    Öljyä

    Kääryleet ladotaan tiiviisti kerroksittain kattilaan ja niiden päälle lautanen tueksi.
    Lisää nestettä niin paljon, että lautanen peittyy.
    Keitä hiljalleen n.20 min.

     
  9. Kispipa Uusi jäsen

    liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäys edelliseen:
    Nesteeksi käy kasvis-tai lihaliemi
     
  10. Meillä on usein tehty kotona, mutta ei säilykelehdistä mun mielestä hyviä saa. Meillä on keitetty yleensä vähintään 1,5 tuntia.
    Aikanaan kun ekan kerran maistoin dolmadeksia (ravintolassa purkkikamaa) niin ajattelin että tässä ainakin yksi kreikkalainen ruoka jota en toiste syö. Sitten vuosia myöhemmin sain maistaakseni kotona tehtyjä ja että olikin hyviä.

     
  11. Barbeito Uusi jäsen

    liittynyt:
    09.08.2006
    Viestejä:
    608
    Saadut tykkäykset:
    0
    Marialta, millaisia lehtiä hän käytti. Onko Rodoksellakaan huhtikuussa lehti viiniköynnöksissä? Ei kai. Jos näin, niin jotain säilökamaa ne Marian käyttämät lehdetkin täytyivät silloin olla.
     
  12. suomipaari Uusi jäsen

    liittynyt:
    12.08.2006
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos keittää 1,5t viinilehtikäryleitä niin tuloksena on keitto. 20- 25 min max riittää ihan hyvin riisin kypsymiseen. Parhaat lehdet ovat nuoret uudet lehdet.
     
  13. dolmadesia tehnyt Vierailija

    Enköhän minä kokemukesta tiedä kuinka kauan niitä joutuu hauduttamaan, jotta ne säilykelehdet pehmenee. Ei olla vielä keittoa saatu aikaseksi :)
     
  14. "kokemuke" Vierailija

    No jos taas porukkaa...kukaan ei osaa edes ruokaa laittaa. Tämä ei kyllä olekaan keittiöpalsta mutta annan vinkin: ostakaa keittokirja. Ja vielä sellainen jossa ko. ruokalajin respeti löytyy niin pääsette ehkä jyvälle asiasta. Jos puolitoista tuntia keittelee viininlehtiä enpä tiedä millaisia ovat.Edellinen ei ole ihan selvä tällä hetkellä...
     
  15. myös max 25 min Vierailija

    Jep näin se menee, siis max 25 min ! Tällä ohjeella tehty vuosikausia satoja ja aina olleet ihania. Toisekseen ohje saatu kreikkalaiselta, hän taatusti tietää miten ne valmistaa. Ei hitossa ikinä 1,5 h huhuh mikä neuvo, samaa mieltä että sössöä silloin syntyy, no makunsa kullakin.
     
  16. dolmadesia tehnyt Vierailija

    Kreikkalaiselta se meidänkin resepti on, nimittäin anopilta.

     
  17. Voi elämän kevät Vierailija

    Kysypä mieheltäsi ja anopiltasi uudestaan ohje.
     
  18. kymmeniä kertoja Vierailija

    Jos mies on pääkokkina niitä dolmadeksiä täällä Suomessa tehtäessä niin ei se kysyminen asiaa mihinkään muuta. Kun ne lehdet on tuoreita niin silloin haudutusaika on tietenkin huomattavasti lyhyempi ja purkkikamaan verrattuna maku taivaallinen.
     
  19. HJN Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0

    Totta jokaikinen sanaa! Meillä on kotonaa melkein kaikki Kreikkalaisen keittiön koskettavat keittokirjat ja myös TIETOTAITOA, niiden käyttöön! Keittokirjojen käyttö toimii tiedoksi samoin kun muiden kirjojen käyttö .

    Pieni ruokataidollinen kikkaa: Käyttä nesteenä VIINIÄ , silloin tulee AITOJA viinilehtikääryleitä.





     
  20. dolmadesia tehnyt Vierailija

    Viimeisenä kommenttinani asiaan: Tutkin dolmades-ohjeita, sekä netistä että niistä parista kreikkalaisesta keittokirjasta joita meillä on. Tulos: haudutusaika eri ohjeissa vaihtelee ½-2 tunnin välillä. Olen edelleen sitä mieltä että toi puoli tuntia on sopiva tuoreille lehdille, mutta säilykelehdet vaativat huomattavasti pidemmän ajan.
    Enköhän tossa reilun kuukauden kuluttua maistele Kreikassa tuoreisiin lehtiin kotona tehtyjä dolmadeksia. ;)
     

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti