Hae Anna.fi-sivustolta

Villit eläimet kieltoon

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 26.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  -Ihmisten on lopetettava syömästä villejä eläimiä, sanoo professori Diana Bell Guardianin artikkelissa. Koronaviruksen alku on jäljitetty Wuhanin ruokamarkkinoille, joilla tarjotaan myyntiin rottia, liskoja ja muita pieneläimiä, kuten bamburottia, jota epäillään lähteeksi. Asiantuntijat vaativat nyt maailmanlaajuista kieltoa villieläinten lihan myyntiin. Markkinoita on Kiinan lisäksi muun muassa saman alueen muissa valtioissa.

  Tietoa kasvien myrkyistä on melkoisesti, mutta samanlaista selvitystä ei ole eläimistä. Kiinan koronavirus on yksi kimmoke sille, että on alettava tutkia, mikä eläin kelpaa ruuaksi ja mikä ei. Toki tiedetään, että eräiden eläinten liha on kuumennettava tiettyyn pisteeseen ennen ateriointia. Lieneekö kenties siten, ettei rottia, liskoja tai oravia saa syödä lainkaan, jos mielitään pitää ihmisille vaaralliset virukset aisoissa.


  Aiheen pohdintaan antoi:  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQ1z5B/efter-virusutbrottet-krav-pa-forbud-mot-djurmarknader
   
 2. vierailija Vierailija

  Ei kiinalaiset niitä lopeta syömästä. Syntyy pimeät markkinat ja sairastumistapaukset piilotetaan. Suomessakin tämä tollo maailmanmatkaaja laittoi alkuasukkaat metsästämään koiran jonka pani sitten grillattuna suuhunsa, teki siitä vielä dokumenttia.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kylläpäs lienee pakko lopettaa syömästä sellaisia eläimiä, joista voi tarttua pahansisuisia viruksia, jotka voivat ilmeisesti tarttua jo itämisvaiheessa. Kiinassa on parituhatta ihmistä sairastunut tautiin ja pelkona on, että 190 000 sairastuu kymmenen seuraavan päivän aikana. Turha luulo, että vain köyhät syövät erikoisia eläimiä, sillä rikkaat sielläkin pyörittävät pimeitä markkinoita. Alkanevat pelätä hekin, kun viikatemies tulee portille.

  Jokainen sairastunut tartuttaa pari kolme muuta ihmistä, raportoi Reuters. Kiinan terveysministerin Ma Xiaowein mukaan virus on kehittänyt kyvyn levitä voimakkaasti, muttei tiedetä, millaisia mutaatioita se voi yhä kehittää. Erityisesti vanhukset ja valmiiksi sairaat kuolevat herkimmin, muttei koronavirus ole aivan yhtä tappava kuin sars ja mers olivat.

  Aihetta lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/larmet-190-000-kan-smittas-inom-tio-dagar/
   
  Last edited: 26.01.2020
 4. vierailija Vierailija

  Kyseessä on sen verran takapajuinen valtio, jossa ei ikinä lopeteta idioottimaisuuksia. Valtio, jossa nyljetään ja keitetään eläimiä elävänä, laitetaan elävä sika benihyppyyn turisteja houkuttelemaan huvipuistton, yhä edelleen syödään tiikerinpeniksiä

  ...ai niin, ihmisoikeudet...

  Napalmia koko maahan, kiitos.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kiina ei suinkaan ole takapajula, vaan korkean teknologian valtio, missä asuu kylläkin maaseudulla yhä paljon väkeä. Perinteitään vaalivat, kun syövät villieläimiä, joista voi tarttua viruksia, mutta joutunevat luopumaan tavoistaan, kun joutuvat pelkäämään henkensä edestä.

  Ihmisoikeudet eivät ole maassa hääppöiset, koska hallinto pitää elinkautisina vankeina monta ajattelijaa. Uiguureja koulutetaan leireillä ja erotetaan lapsistaan, joiden ei sallita omaksua isiensä uskontoa. Ilham Tohtin lisäksi vankeudessa viruu muun muassa Gui Minhai, joka oli saanut Ruotsin kansalaisuuden, mutta siepattiin synnyinmaahansa.  https://www.europarl.europa.eu/news...7/vuoden-2019-saharov-palkinto-ilham-tohtille
   
  Last edited: 27.01.2020
 6. vierailija Vierailija

  Jos on liikaa ihmisiä, niin ei silloin ihmisiä kunnioiteta, se on hyvin stressaava ympäristö kenelle tahansa. Eläinten kohtelu on aivan käsittämätöntä, kumma kun tällainen maa kuitenkin on luonut oman filosofiansa niin käsitys elämästä ja sen kunnioittamisesta on näin takaperoinen.
   
 7. vierailija Vierailija

  Komppaan...
  https://takku.net/article.php/20080310195058231

  https://www.hs.fi/nyt/art-2000006380104.html

  sekä miten eläimiä kohdellaan myyntitoreilla
  jne.jne.

  ...ja ne ihmisoikeudet

  Järkyttävää jos jonkin valtion takapajuisuus kielletään sillä perusteella, että sillä on korkea teknologia...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti