Hae Anna.fi-sivustolta

Villit kissalaumat

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä hiukan järkeä, 04.03.2016.

 1. hiukan järkeä Vierailija

  Meillä kauhistellaan television eläinpoliisi ohjelmissa näkyviä eläinten kiduttajia ja hamstraajia.
  Nyt kuitenkin näyttää siltä, että jotkut suomalaisetkin eläinten omistajat rääkkäävät lemmikkejään.
  Sekin on rääkkäämistä, että kissoja ei leikata, vaan annetaan niiden lisääntyä luonnossa holtittomasti. Sitten ne tappavat pikkulintujen poikasia ja muita avuttomia luonnossa eläviä eläinten poikasia.
  Vähintä mitä kissan omistaja voi tehdä on kastroida lemmikkinsä. Näin vältytään villeiltä kissalaumoilta.
   
 2. naapuri Vierailija

  Naapurillamme on 2-20 kissaa vuoden ajasta riippuen.
  Keväällä/kesällä kun tulee poikueita kissoja on paljon, talvella vähemmän kun ne ovat hajaantuneet ympäri naapurustoa tai jääneet auton alle.
  Kissan kusi haisee meidänkin talomme joka ulkonurkassa kun urokset merkkaavat reviirejään.

  Kissojen omistajanaapuri toteaa yksikantaan, että kissaa ei ole tarkoitettu naruun eikä häkkiin. Kissan pitää saada liikkua vapaana (pääkaupunkiseutu) ja saalistaa luonnon ravintoa.
  Jos kissa jää auton alle, niin ei haittaa, onhan kissa saanut elää luontonsa mukaisen hyvän elämän.

  Kaupungin vastaava eläinlääkäri ei tee kissaongelmalle mitään. Laitan vielä kerran viestiä sinne, mutta jos mitään ei tapahdu, meidän pakko hommata häkki ja kaasuttaa ne yksi kerrallaan hengiltä säkissä auton pakokaasulla.
   
 3. Laissa Vierailija

  Laissa on sinulle vastauksia ongelmaan. Niin koiria kuin kissoja koskevat samat säännöt, eli taajama-alueilla ne eivät saa liikkua vapaana. Kissa ei muutoinkaan kuulu näille leveysasteille, ne ovat lämpimien maiden eläimiä, joten siinä sinulle pointti, kun naapurisi vetoaa siihen, että kissan pitää saada olla vapaa. Suomessa sen paikka on talvella sisällä ja kesälläkin se täytyy pitää joko omalla pihalla tai hihnassa. Ilman hihnaa tai aitausta ei siten ole mahdollista pitää koiraa tai kissaa vapaana mihinkään vuodenaikaan.

  Seuraavalla kerralla ota katti kiinni ja vie se löytöeläntarhaan, omistajan pitää noutaa se sieltä maksua vastaan.

  Kissojen leikkaamatta jä'rräminen on enemmän kuin vastuutonta, sillä se menee eläinrääkkäysen puolelle. Pennut kuolevat joko nälkään, petojen suihin tai paleltuvat kuoliaiksi. On vielä julmurit, jotka rääkkäävät eläimiä huvikseen. Se, että ne syövät pikkulintuja, on vain niiden luontainen tapa hankkia ravintoa, niinkuin luonnoneläimet aina.
   
 4. naapuri Vierailija

  minun tehtäväni ei ole kuljetella kenenkään kissoja löytöeläintarhaan.
  En omista autoa, bussillako minun pitäisi ne kuskata kaikki ne katit jonnekkin Helsingin perukoille?

  Olen asiasta sanonut naapurille keskimäärin 4 krt vuodessa viimeisen 10 vuoden ajan. Sen lisäksi olen soittanut kaupungin vastaavalle virkaeläinlääkärille nyt tähän mennessä 6 krt.
  Mitään ei tapahdu. Pitääkö minun tehdä rikosilmoitus sekä naapurista, että virkamiehestä, vai mikä tähän ongelmaan auttaa?
   
 5. asumismuoto Vierailija

  Asutko omakotitalossa vai kerros/rivitalossa? Entä tämä kissarakas naapurisi?
   
 6. naapuri Vierailija

  asun omakotitalossa iso tontti, naapurini asuu omakotitalossa hieman pienemmällä tontilla, kaikki muutkin lähinaapurit asuvat omakotitaloissa. Lähimmät kerrostalot ovat reilun kilometrin päässä meidän asuinalueelta. Rivareita on toisella puolella noin 2km päässä.
  Isoja teitä on ympärillä. Kuolleita kissoja näkyy kesäisin teiden varsilla harva se viikko.
   
 7. asumismuoto Vierailija

  Niinn, siksi tuosta asumisesta kysyin, kun helpompi on rivarissa saada apua vaikka isännöitsijän kautta tuohon kissaongelmaan.

  Oletko ottanut yhteyttä poliisiin? Heillehän lainvalvonta kuuluu. Kuten tuolla aiemmin mietitkin, niin se rikosilmoitus voisi herättää uneliaammankin naapurin.

  Tietenkin voit "vahingossa" tiputtaa maahan kissanruokaa, johon on "vahingossa" joutunut sekaan rotanmyrkkyä. Minkäs sinä sille voit, että naapurin kissa on penkonut teidän nurkista myrkyt esiin.

  Toki siinä on se ikävä puoli, että vain kissa kärsii, ei se omistaja, jolle kissasta huolehtiminen kuuluisi.

  Tai sitten vaan laitat kissaloukkuja ja annat kissojen siellä mouruta päivän. Et kai voi tietää, milloin se kolli on sinne loukkuun mennyt.

  En kyllä yhtään ihmettele, että noita kissojen kidutuksia tulee esiin silloin tällöin, jos suhtautuminen lemmikkien hoitoon on noin ala-arvoista.
   
 8. Tuohan on ihan edesvastuutonta touhua! Ihan samanlainen tyyppi siellä teidän nurkilla touhuilee, kuin noissa eläinpoliisisarjoissa ne kissahamstraajat! Koko naapurusto kärsii yhden holtittoman ihmisen välinpitämättömyydestä! Ottakaa ne irrallaan juoksevat kissat häkkiin ja soittakaa eläinsuojelijat hoitamaan loput. Tai tuonkin kiinnioton olisi mieluimmin heidän tehtävä.
  KISSA EI KUULU LUONTOON!!
   
 9. Soita yleen Vierailija

  Hei kuule! Soitappa Ylen aamutv:een ja pyydä tekemään ohjelma noista villinä juoksevista kissalaumoista. Kerrot samalla siitä teidän ongelmasta! Olen varma, että alkaa tapahtua. Kerrot senkin, ettei ko.asioita hoitava virkailija mitenkään lotkauta korviaan kertomaasi!(y)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti