Hae Anna.fi-sivustolta

Viluisina Haniassa

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Risto, 22.10.2005.

 1. Risto Vierailija

  Palasin perheen kanssa kaksiviikkoiselta Hanian-matkalta eilen 21.10. Vain kolmena päivänä tarkenimme mereen uimaan. Muutamina päivinä hyvin vaatetettuina rantakävelyille. Useina päivinä satoi ja tuuli tosi navakasti. Sanokaa te kokeneemmat Kreetan-kävijät, onko Kreetalla aina epävakaista lokakuussa. Vai olimmeko poikkeuksellisen huono-onnisia?
   
 2. Viluville Vierailija

  No toukokuulta samat kokemukset, toisenlaisiakin löytyy.
  Eli touko ja lokakuu saattavat olla hyvinkin vaihtelevia Kreetallakin.
  Kesä, elo ja syyskuu luulisin parhaimmat säiden suhteen Suomi perheelle.
  Muutenhan keväällä ja syksyllä vähemmän ""ryysistä"", joten valinta vapaa.
  Onhan loma melkoinen uhraus rahallisestikkin, ninn harmittahan se kun on odotaa lämpöä ja aurinkoa ym.
  Viluahan löytyy halvemmalla lähempääkin.
   
 3. Tigana Vierailija

  Kerran olemme olleet Kreetalla lokakuussa ja silloin pystyi uimaan ja ottamaan aurinkoa viikon jokaisena päivänä. Lähtöpäivänä satoi kyllä kaatamalla. Voisi ajatella, että teillä oli vähän huono tuuri tuon sään suhteen.
   
 4. Yorgos Pouta Vierailija

  Haniassa satoi nyt 2005 kahdenviikon periodilla lokakuussa: 9, 10 , 11, 16 ja 18 päivä.

  Lämpötilat pyörivät päivällä +17….+22 asteen välillä, siis Kreetalle lokakuussa aika kylmää 20. päivä oli kylmin +17 astetta.

  Yöt olivat vuoden aikaan nähden keskimääräistä kylmempiä noin +15 astetta, mutta 20/21 päivän yö oli todella talvisen kylmä +11 astetta.

  Kokonaisuutena lomanne sattui todella poikkeuksellisen kylmään aikaan , säät vastasivat lähes talvisia kelejä Kreetalla.

  Otetaan vaikka päivälämpötilat samalla periodilla seuraavasti lokakuu:

  2004 , +32… 21 astetta
  2003 , +34….16 asetta ja keskimäärin +25 asetta!
  2002 , +26… 21 asetta
  2001 , +27….17 astetta keskimäärin +22 asetta
  2000 , +24….16 astetta, tämä oli myös kylmä periodi

  Jos otetaan vaikka vertailuun joulukuu 1995 , ylin päivälämpötila oli +22 asetta ja alin +11 asetta, löytyypä 27 asteen helteitä joulunpyhinä. 2004 alkutalvi oli todella kylmä Itäisellä välimerellä Haniassa satoi 20..30 senttiä lunta, se oli kylmintä 100-vuoteen (tämä lienee sitä ilmaston lämpenemistä ;) )

  http://www.west-crete.com/crete-photos-february-2004.htm
   
 5. Katzu Vierailija

  Me olimme Agia Marinassa 1.-9.10. ja sää oli loistava. Joka päivä paistoi aurinko ja lämmintä oli jopa +28. Lähtöpäivänä katsoimme seuraavan viikon säätietoja ja ennuste oli surullinen ajatellen uusia tulijoita, vettä, vettä... Eräs kanssamatkustaja kertoi olleensa reissussa 2 viikkoa eli syyskuun viimeisen ja lokakuun ekan. Tälläkin ajalla ilma oli kuulemma viilentynyt keskimäärin kahdella asteella.
  Kukapa sitä haluaisi lomallansa katsella eteläeurooppalaista vesisadetta, varsinkin nykyhinnoilla. Mutta valitettavasti ilmoja ei voi valita, maksoipa matkastaan kuinka paljon tahansa.
  Syksy siis saapuu sinnekkin.
   
 6. niinpä Vierailija

  Minä olin juuri yksi niistä, joka saapui Agia Marinaan la 8.10. ja opas sanoikin, et kuka meistä toi sateet mukanaan, koska silloin su 9.10. sää muuttui täysin. Voin tosiaan kertoa, et kolmena ekana päivänä ei nähty aurinkoa kertaakaan. Viikon aikana oli 3 aurinkoista päivää. lähtöpäivä oli todella kaunis, mutta illalla ajaessamme lentokentälle, iski hirmuinen ukkonen sateineen. Tuli kyllä sellainen fiilis, että ei enää Kreetalle! Olen ollut 5 kertaa Rhodoksella lokakuussa ja kaiken kaikkiaan näiden lomien aikana on yhtenä päivänä satanut vettä! Mutta kuten aiemepi kirjoittaja sanoi, nyt oli epätavallisen kylmää, näin meillekin sanottiin Kreetan kaupoissa. Mutta silleen harmittaa, koska olimme viime marraskuussa Puerto Ricossa ja silloin se lomaviikko oli säältään TODELLA huono. kahtena päivänä paistoi vähän aurinko. Silloin oli siis poik. huono sää myös. Vähänkö meillä on huonoa tuuria?? No meillä on helmikuuksi matka varattu Play del Carmeniin Meksikoon ja nyt sekin paikka on Wilman vuoksi maantasalla. Tässä sitä odotellaan, et AM soittaa ja peruu matkan...
   
 7. hl Vierailija

  Me olimme Plataniaksessa 6.-13.10. ja vettä satoi kolmena päivänä. Viikon sateisimman päivän iltana kuulimme eräältä englantilaiselta perheeltä, että he olivat olleet Elafonississa koko päivän ja sää oli ollut mitä mainion! Mitä tästä opimme, ensi kerralla sateisella Hanian rannikolla vuokraamme auton ja lähdemme etsimään sitä aurinkoa. Eipä tullut edes mieleen, että ne vuoret toppaavat pilvet niin, että se sade alue on ja pysyy siinä rannikolla, eikä ehkä muualla.
   
 8. silja Vierailija

  Näinhän se on isoilla vuorisilla saarilla monesti. Kreetalla etelärannikolla on usein ihan eri sää kuin Haniassa tai Rethimnonissa. Totta kai myös Vathissa on eri sää kuin Haniassa, mutta matka on liian pitkä päiväretkiin, toisin kuin Haniasta Elefonissiin tai Paleaohoraan, Rethimnonista Plakiakseen tai Iraklionin seuduilta Matalaan.
  Sama pätee muuten Teneriffaan ja Cran Canariaan.
   
 9. Leikki leikkinä Vierailija

  Hyvä, kun kukaan edellisistä kirjoittajista ei kuitenkaan laittanut sitä matkanjärjestäjän syyksi, että sää ei suosinut, vaikka esitteessä kerrottin, että keskilämpötila on....jne.
  Se vain olisi niin sopinut tähän matkalaukun tyyliin.
   
 10. Yourgos kossuraki Vierailija

  Kreetalla sadekin on poutaa. Asennetta peliin!
   
 11. Naali Vierailija

  Oltiin Rodoksella juuri smaana viikkona ja siellä oli lämmintä ja ihanaa. Vain yhtenä päivänä ukkoskuuro mutta lämpö pysyi. Valinnasta on kyse, on luotettu Rodokseen joka syksy eli lokakuu eikä olla petytty.
   
 12. Jussi Vierailija

  Hei!

  Suosittelen lokakuussa Kreetan etelärannikkoa, esim. Paleohoraa. Sieltä on kokemusta muutamalta vuodelta ja lämmintä on riittänyt eikä sadekaan ole uhannut. Toki illalla on tarvinnut heittää villatakki harteille.
   
 13. niinpä Vierailija

  Itse lähdin parantamaan psoriasista Kreetalle ja psoriin ei ""sadepouta"" auta... Siksi aurinkoa pitää olla!
   
 14. daa Vierailija

  Itse olin pari vuotta sitten Kreetalla lokakuun puolessa välissä. IHan mahtavat kelit, koko viikon pelkkää aurinkoa, kerran taisin nähdä kaksi pilveä taivaalla :D asteita oli varjossa n.25-27.
   
 15. ollut Vierailija

  Onko "keli" yhtä kuin suksikeli? Valehtelet, oli kylmää ja tuulista. Olimme ihan selvänä koko ajan.
   
 16. Kesämatkustaja Vierailija

  Heinäkuussa Kreetalla olleena ihmettelen myös Plataniaksessa "viileitä ja pilvisiä" säitä. Myös paikalliset kertoivat ja ihmettelivät viileää kesää eli joka toinen päivä on normaali helle/kesäsää ja joka toinen päivä pilvistä ja viileämpää. Näin oli: pilvisiä päiviä sattui heinäkuussa lomallamme kahden viikon aikana ainakin viisi mitä ei ole koskaan ennen sattunut. Samoin iltaisin sai etsiä pitkähihaista päälleen HEINÄKUUSSA!!! Rannalla ei esim. näinä pilvisinä päivinä ollut ketään ja rantatuoleista ei kerätty maksua. Merenkäynti oli kovaa lähes koko kahden viikon ajan, joten ainakaan Plataniaksen edustalla ei voinut uida kunnolla aaltojen takia meressä kuin parina päivänä.Joten en ihmettele yhtään että syksylläkin on ollut epävakaista....
   
 17. Ihmettelen Vierailija

  Minkä takia menette Kreikkaan lokakuussa? (tai keväällä jo huhtikuussa.) Joku tuolla jo mainitsi tyyliin, että ei enää koskaan Kreikkaan. Ihan kuin se olisi maan vika, että vettä satoi ja oli pilvistä. Joskushan sää laitetaan jopa matkanjärjestäjän syyksi.
  Sää on aina jo ailahtelevainen lokakuussa, joku viikko voi olla kuumaakin, seuraavana voi sataa vettä koko ajan. Samoin huhtikuussa ja silloin ovat vielä huoneetkin kalsean kosteat ja kylmät talven jäljiltä.
   
 18. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi on kirjoitettava paskaa vastoin parempaa tietoa. Jos väität heinäkuussa 2005 ilmojen olleen kylmät Haniassa se ei pidä ollenkaan paikkaansa. Yleensä koko Välimerellä ei ole kylmää heinäkuussa, ei edes joka toinen päivä. Tässä hieman faktaa heinäkuu 2005 Chania Souda, lähde : www.wunderground.com.

  Ylin päivälämpötila 20.07 +37 astetta, alin 15.07 +26.5 astetta, keskimäärin noin +31 astetta. Yön alin 04.07 +19.5 astetta ja ylin +26.5 astetta, keskimäärin yölämpötilat noin +23 astetta. Aurinkotunteja oli keskimäärin 12…..12,5 tuntia 28. Päivänä kuukaudessa, ainoastaan kahtena päivänä aurinkotunteja oli 9h, joten puhe pilvisistä päivistä Haniassa oli täyttä puppua. Tosin on kuumempia heinäkuita ollut Kreetalla monia, mutta ilmat riittävät kyllä normaalille lomailijalle.   
 19. Jorgos Kossurakis Vierailija

  Jos on kylmä, niin kossua kuumalla vedellä. Jos on kuuma, niin kossua jäillä. Jos on märkä keli, niin kossua kuivana. Näin Hanialaiset.
   
 20. -beggar- Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  941
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tämä keliaatikkojen uusi terveysjuoma?
   
 21. lähes raitis Vierailija

  Sana hanialaiset kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Jorgoksen tavat tiedetään, aina kossua-rakia. Ja sitten baanalle autolla.
   
 22. ovta kuni Vierailija

  :)
   
 23. Iraklionissa Vierailija

  sataa tänään räntää, myrskyää ja 15 astetta lämpöä!!
   
 24. huom Vierailija

  Ne tietävät jotka ovat siellä olleet! Joten jätä mölinät mahaasi.
   
 25. Ihmettelen Vierailija

  Plataniaksessa tuuli todella viileästi tämän kesän heinäkuussa iltaisin (muutamana iltana) jolloin sai tosiaan etsiä jotain pitkähihaista jos oli onnistunut mukaansa ottamaan.Ei siis varsinaisesti ollut kylmä mutta vilu hyräytteli, varsinkin ylä -kaupungissa. Kesästä 2005 en puhu mitään sillä silloin minustakin oli normaalin kuuma heinäkuussa kreetalla, tämä kesä pilvisine päivineen oli "Kummajainen".
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti