Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Vinkkejä ruokailusta

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Ninni, 11.11.2005.

  1. Ninni Vierailija

    Mitä sapuskaa laittelette yleensä huoneistossa,jossa on keittolevyt? Ainahan ei jaksa lähteä ulos syömään,joten ihan kiva kokata itse...
     
  2. Muksu Vierailija

    Nyt jos sanon, etten lähde ulkomaille ruokaa tekemään, saan tietenkin hirvittävän ryöpyn niskaani. Mutta totta se on, keittiössä saa häärätä ihan liiankin kanssa kotona, joten kierrän huoneistohotellit kaukaa. Mutta taas tässäkin asiassa, jokainen taaplaa tyylillään, ei kenenkään tapoja ole syytä arvostella. Meillä kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen.
     
  3. Hannele Vierailija

    Emme mekään lähde ulkomaille ruokaa laittamaan,pitäisi hankkia kaikenlaisia mausteita ja tilpehöörejä.Aamiainen on kiva laittaa huoneistohotellissa.Hakea lähileipomosta tuoreita sämpylöitä ja juoda parvekkeella kaikessa rauhassa aamukahvit.
     
  4. KK Vierailija

    Aamukahvit. Olen lomalla kun asun hotellissa. On varaa syödä ulkona eli ravintolassa. Ei koskaan juoda niin paljoa ettei jaksa/kykene ulos lähtemään.
     
  5. lomailija Vierailija

    Olettaisin, että hyvinvarustetussa keittiössä voi tehdä mitä mieli tekee. Eli mielikuvitusta ja kauppaan ja kokkailemaan.

    Itse haluan edelleenkin viedä oman matkakahvikeittimen mukanani. Haluan juoda kahvini heti aamulla tukka pystyssä omissa oloissani. Päivän mittaan kyllä ennättää nauttia kaikensortin kahveja kahviloissa.
     
  6. en minäkään Vierailija

    Enpä minäkään lomallani kyllä hotellissa viitsi kokata. Tuo muidenkin mainitsema aaamukahvi tuoreen leivän tai sämpylöiden kanssa parvekkeella on sen sijaan minustakin loman kivoja juttuja :).

    Mutta jos tosiaan haluat kokata, niin eiköhän se ruoan teko onnistu siinä missä kotonakin. Viime vuonna Korfulla viereisessä huoneessa asui saksalainen(ko? en muista varmasti) pariskunta ja he kokkailivat kyllä lähes joka päivä itse sapuskansa. Ihan söivät tavallista kotiruokaa, perunaa lisukkeineen ja sen sellaista.
     
  7. jepjep Vierailija

    Yleensä otan suppilovahveroita ja muikkuja mukaan ym. kotimaista särvintä,haen vähän yrttejä kaupasta ja paistelen niitä,ehkä vähän kateenkorvaa jne...
    Ei vaineskaan,eiköhän se olisi jauhista ja makaroonia/perunaa jos laittamaan rupeaisi.Mutta miksi,et siinä paljoa säästä ja loma on nautiskelua ei ruuanlaittoa.
     
  8. Maikki Vierailija

    Aloittaja kirjoitti, että aina ei jaksa lähteä ulos syömään..!!!Kyllä meitä on moneksi. Minä en taas jaksa olla siellä huoneessa, saati sitten että vielä laittaisin siellä ruokaa...
    Miten te ihmiset, jotka vietätte lomaanne huoneessa, saatte ajan kulumaan, vaikka nyt ette sitä ruokaa laittaisikaan. Maksatteko kalliin hinnan matkasta ja sitten luette kirjoja ja katsotte tv:tä ja istutte parvekkeella? Sitähän voi tehdä kotonakin.
     
  9. Ninni Vierailija

    Ei toki asia ole noin yksinkertainen.Matkustellaan aika lailla sekä työn puolesta että vapaa-ajalla perheen kanssa ja lomapaikoissa ei tosiaankaan istuta hotellihuoneessa koskaan.Me kuljemme koko päivän esim.vuokraamme auton tai retkeilemme jalkaisin ja ihan nyt viime aikoina olemme hoksanneet,että joskuspa voisi kokata hotellillakin.Lapset nimittäin osaavat todella nauttia mitä erikoisimmista ruuista ja hekin heittivät idean,että miksei me laiteta ruokaa hotellilla jonakin päivänä ja olla vaan paikoillamme.
     
  10. Kali"" Oreksi Vierailija

    Nelihenkinen perheemme lomailee vuosittain välimeren maissa.
    Mukaan viikon matkalle otamme presidentti paketin sekä neljän viljan puurohiutaleita.
    Aamupalan valmistamme itse, puuro hunajan kera, sämpylät, tomaatit ja leikkeleet.
    Kananmunat aivan erinomaisia näissä maissa, jugurtteja lapsille, hyviä.
    Päikkärikahvit, jos ollaan hotellin altaalla käydään keittämässä, kera metaxin.
    Iltaisin aina ulos syömään. Paras paikka ei valitettavasti löydy eka iltana uudessa paikassa.
    Mutta, tältäkin palstalta saattaa saada, hyviäkin vihjeitä.
     
  11. epäilevä Vierailija

    Oletan että jaksavat sentään raahautua altaalle jos majapaikassa sellainen on. Ovat Plataniaksen kävijöitä nuo ruoanlaittajat ja altaalla makaajat.
     
  12. hei Vierailija

    Joskus on tosi kiva syödä omalla parvekkeella. Olemme keittäneet perunoita, ne on todella hyviä välimeren maissa siihen lisukkeita, pyttistä olemme tehneet. Teneriffalla olemme joskus tehneet ihanaa vihannessalaattia, siihen juuston paloja ja grillattua broileria, patonkia ja juomaksi valkoviiniä, hyvää.
     
  13. Taru Vierailija

    Joo olen samaa mieltä-joskus nauttii todella omalla parvekkeella ruokailusta.Mekään emme pihistele lomalla emmekä makaa altaalla,mutta aina ei inspiroi syödä ulkona.Meitä on moneksi...
     
  14. Veka Vierailija



    Ei aloittaja niin sanonutkaan etta JUO niin paljon ettei jaksa lahtea ulos. Koitas lukea tarkemmin. Sisalukutaitoahan se kaipaa....mutta jos on lusikalla annettu.....
     
  15. Tigana Vierailija

    Kuulun kyllä joukkoon, joka ei lähde lomamatkalle kokkaamaan. Sitä hommaa saa tehdä kotimaassa ihan mielin määrin/ pidän ruuanlaitosta! Mutta ne aamuteet keittelen ja joskus saatan esim. Kreikassa ostaa ""purkkiruokaa"" ja lämmittää sitä, jos ei kerta kaikkiaan jaksa syödä ulkona= on liian kylläinen olo ravintola illalliseen. Silloin ostan dolmadeksia ja härkäpapuja. Ehkä valmista salaattia: Eihän se ihan kokkaamisesta käy, mutta riittää joskus..
     
  16. Kerasi Vierailija

    Tosiaan, jos on parikin viikkoa matkalla, ei meikäläinenkään aina jaksa lapsineen raahautua tavernaan kiukuttelemaan ruuasta, syön, en syö, täällä ei ole sitä kanaa, mulle ei täällä ole mitään, en voi syödä tuota lihaa...jne jne. Eli joskus on ihan kiva vaan jättäytyä huoneistoon ja laittaa vaikkapa spagettia juustolla, munakasta, keitettyjä munia, makaronia ja nakkeja. Lapset todella rakastavat: ollaan niinkuin ei koskaan kotona!!! Saa valita mitä syödään, ja epäterveellistä! Leipää, meetvurstia ja keksejä! Tai sitten voi hakea annokset tavernasta kotiin. Jos ei maistu, eipä hätää! Onhan meillä näitä sipsejä...ei lapset parin viikon huonolla ruualla kuole!!
     
  17. Sakanaki Vierailija

    Kuulumme niihin jotka nauttivat päivän pääaterian tavernassa, illalla myöhään eli noin 21.00 molemmin puolin. Aamiainen tehdään itse huoneistossa, eväät mukaan kylmälaukkuun rannalle tai autoretkille. Päiväkahvit kahviloissa tai joskus myöhäis iltapäivällä hotellilla kera paikallisten leivonnaisten. Joskus olemme ostaneet esim. juustoja, patonkia, hedelmiä hotellille. Tai tehneet salaatin iltapäivällä, mutta päivän kohokohta on lähteä illalla ""ulos"" ja syömään ja mennä jälkkäreille johonkin kivaan paikkaan. Ymmärrän kuitenkin hyvin niitä henkilöitä jotka haluavat kokata hotelilla. Mekin olemme joskus kokeilleet paikallisia herkkuja, yleensä purkista lämmittäen. Silloin kun lapset olivat pieniä oli pakko välillä vääntää makaroonilaatikkoa, lettuja, ranskalaisia ja salaattia koska lapset eivät jaksaneet odottaa ns. iltaruokailua. ollaanpa joskus leivottu kokeilu mielessä pullaakin(kahden viikon lomalla) ja se on ollut vain hauskaa! Joten kukin tehkööt omalla lomallaan niin kuin lystää ja parhaaksi näkee. English breakfast on toki pakko käydä joka lomalla kerran syömässä!
     
  18. hei Vierailija

    Hienoa sakanaki, juuri näin. Mukavaa loman odotusta kaikille!
     
  19. MMK Vierailija

    Lomallehan mennään nimenomaan laittamaan ruokaa.
    Me on menty aika luonnonmukaiseen systeemiin eli tehdään kakki ruoka hotellissa. Ostetaan kanat (usein myös mennään maaseudulle ja tapetaan itse kana), kaikki tarvikeet kaupasta ja kokataan. Meneehän siinä aikaa mutta mitäpä siellä muutakaan tekee.
    Ei me ulos mennä ikinä, ollaa viikko hotellissa, käydään altaalla korkeintaan välillä. Ne ruoanhakureissut on tietysti poikkeus. Otetaan sellainen paikka jossa oletetaan olevan mahikset saada ruokaa ""luonnosta"" eli paikallisten puutarhoja on, kanaloita jne. Jos ostaa kaupasta se tulee kalliiksi.
     
  20. kiitos Vierailija

    Sakanakki se vasta hyvää on.
     
  21. ML Vierailija

    Taitaa tulla edullisemmaksi jos menet ravintolaan kuin se, että hankit raaka-aineet ja mausteet paikan päältä. Ovat yllättävän hintavia.
     
  22. OK Vierailija

    Miksi suomalaisen pitää aina mitata KAIKKI rahassa? Elämä / myös loma on muutakin kuin koko aikaista miettimistä, mikä olisi halvin vaihtoehto.
     
  23. Taina Vierailija

    Olipa mukava lukea erilaisia mietteitä syömisestä, meitä on onneksi niin monenlaisia.
    Itse kuulun joukkoon, joka vei kahvipaketin ja neljän viljan hiutaleet mukana kun lapsi oli pienempi, mutta en enää. Buffetaamiainen ja illalla syömään ja hyvin, ehkä päivällä jotain pientä. Ja toimii meidän perheessä hyvin.
    En rakasta ruuanlaittoa mutta silti laitan kotiruokaa joka ikinen päivä kotona, eli lomalla en todellakaan viitsi. Mutta silti, nautitaan jokainen lomasta tyylillämme.
     
  24. Nydde Vierailija

    Kyllä ""sorruin"" ruuanlaittoon edellisellä 2 viikon lomalla Ayia Navassa.Tää sortuminen alkoi siitä, kun mentiin Paralimniin tekemään ostoksia paikallisesta isosta marketista ja pippalojuomien lisäksi kärryt täyttyi mm. jättikatkaravuista ja muista herkuista. Tehtiin niistä samana päivänä pastaa ja tomaattipastaa tuli syötyä muinakin päivinä lounaaksi. Ravintolaruoka tökkii minulla joskus, jos ei ole löytynyt vielä sitä todella hyvää paikkaa. Ja monesti allaspäivinä ei jaksa, ainakaan Kyproksen helteessä (yli +35 astetta), lähteä kovin kauas, niin mikä jottei itse tekisi jotain pientä.
     
  25. jepe Vierailija

    Jotenkin siellä lomalla ei malta keskittyä ruuanlaittoon ja välineetkin on sellaiset ettei niillä paljon pihvejä paistella. Keitetään perunoita joita ostetaan torilta eli basaarista, pastaa, makaronia, riisiä. Soossi tehdään ainakin pastaan. Kasviksia keitellään kans. Soppaa ei ihme kyllä ole tehty. Vähän on aristanut tuo lihan ja makkaran hankinta. Kala olisi kivaa vaan kun ei tunne niitä sikäläisiä.

    Eväänä on viety hapanleipää, silliä ja metvurstia. Niitä ei tahdo saada etelästä. Onhan joillain eväänä kalakukoa ja suolakalaa yms. joka korvaa lämmintä ruokaa jonkin verran,
     

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti