Hae Anna.fi-sivustolta

VIP-örveltäjät konserteissa

Viestiketju osiossa 'Musiikki' , käynnistäjänä Kultur-elli, 14.07.2011.

 1. Kultur-elli Vierailija

  Kiertelen paljon, varsinkin kesäisin erilaisissa musiikkitapahtumissa ja konserteissa. Asia, joka on alkanut ns. "ottamaan pannuun", ovat nuo örveltäjät, jotka ovat saaneet konserttialueen parhaat katselu-/kuuntelupaikat työnantajansa tms. kustantaessa heidän pääsylippunsa.

  Näitä örveltäjiä ei kiinnosta pätkääkään kuka tai mikä on esiintymässä, vaan he pitävät omaa "showtaan" äänekkäästi meluten ja örveltäen, pilaten täydellisesti niiden ihmisten konserttinautinnon, jotka ovat varta vasten tulleet kuuntelemaan jotakin tiettyä esiintyjää tai esitystä, maksaen omista rahoistaan kalliitkin pääsylippunsa. Moinen VIP-örvellys on myös suuri loukkaus esiintyjiä kohtaan, joiden työrauhaa örveltäjät häiritsevät.

  Viimeksi olin viikonvaihteessa eräässä telttakonsertissa, jossa esiintymislavan edustalla VIP-paikoillaan örveltänyt Oy Firma Ab:n henkilökunta sai pilattua akustisen konsertin lähestulkoon täysin. Valitin asiasta tilaisuuden järjestysmiehille, mutta he olivat saaneet ohjeistuksen olla puuttumatta "hyvin maksavan asiakkaan" illanviettoon. Poistuin konsertista ennen sen päättymistä, kiukkuisena ja pettyneenä.

  En tiedä, mihin asiasta pitäisi valittaa, sillä VIP-örveltäjien suosiminen näyttää yleistyneen kaikenlaisissa konserteissa ja tapahtumissa. Miksi noita VIP-karsinoita ei voisi sijoittaa johonkin sivummalle niin, etteivät ne häiritsisi esiintyjiä ja esityksestä nauttimaan tulleita asiakkaita???
   
 2. Jos sinulla on tiedossa minkä firman porukka örvelsi konsertissa, niin voisithan sinä ottaa yhteyttä firmaan (esim. tiedottajaan). Kerro se minkä toit esiin tässäkin eli että järjestysmiehet olivat saaneet ohjeistuksen, ettei hyvin maksavan asiakkaan käytökseen puututa vaikka se häiritsisi muita maksavia asiakkaita. Ei tuollainen örveltäminen julkisella paikalla firman nimi VIP-passissa välkkyen luulisi olevan kovin hyvää mainosta firmalle.

  Itseäkin välillä ärsyttää, kun menee suosikkiartistin/-bändin konserttiin ja sitten parhaat paikat onkin varattu VIP-vieraille. Käsittääkseni ei ole myöskään tavatonta, että konsertti on "loppuunmyyty", mutta katsomossa on tyhjiä aukkoja kun lippuja ostaneet firmat eivät olekaan syystä tai toisesta käyttäneetkään ostamiaan lippuja.
   
 3. Kultur-elli Vierailija

  Toki firman nimi oli varsin näyttävästi esillä, eikä varmaan jäänyt kenellekään tilaisuudessa olleelle epäselväksi, missä asemassa johtoportaassa kukin örveltäjä firmassa on.

  Kyseinen konsertti meni minulta ja monelta muultakin pilalle suuriäänisten örveltäjien vuoksi, mutta enpä usko valituksen firman omille edustajille edesauttavan asiaa - ehkä saisin kuulla pahoittelut, ehkä en.

  Mutta toivoisin tilaisuuksien järjestäjiltä järkeä ja muutakin kuin rahanahneutta, kun VIP-karsinoille mietitään paikkoja katsomon tiloihin. VIP-karsinat ehdottomasti sivummalle, pois häiritsemästä konserteihin tulleiden asiakkaiden musiikkinautiontoa. Jos sitten joku VIP-vieraista sattuisikin olemaan kiinnostunut esityksestä, olisi hänellä luonnollisestikin sama mahdollisuus päästä seuraamaan esitystä samoilta paikoilta, kuin muillakin lipun maksaneilla katsojilla, varsinaisen örvellysporukan jäädessä pitämään omia esityksiään sivummalla oleviin VIP-karsinoihin.

  Tämän asian toin esille jo tilaisuuden aikana, keskustellessani örveltäjien aiheuttamasta häiriöstä järjestysmiesten kanssa. Luonnollisesti tiedän myös tilaisuuden järjestäneen organisaation nimen, jota tulen boikotoimaan pysymällä poissa ainakin niistä tilaisuuksista, jotka ovat ko. firman järjestämiä konsertteja.
   
 4. -tuppura- Vierailija

  Joo, olen monta kertaa todennut saman. Erään kerran Hartwall areenalla, edessämme istunut joukko mölisi koko ajan, kulki edestakaisin baariin ja taas istumaan, pitivät omaa älämölöään ja heidän lähistöllään istuvat katsojat olivat ihan kypsiä touhuun.

  Jos esiintyjä ja tämän musiikki ei kiinnosta, pysyisivät sitten koko ajan siellä baarin puolella juomassa jonkun piikkiin etei tarvi eestaas rampata.
   
 5. hille2 Vierailija

  Firmojen sisällä heidän saamiaan vip-lippuja myös jaellaan pärstäkertoimen mukaan, ei sen mukaan, kuka firmassa oikeasti olisi kiinnostunut ao. musiikkiesityksestä. Lippuja annetaan bossien lapsille ja ties kenelle, ennemmin kuin firman sisällä ao. musiikista oikeasti kiinnostuneille.
   
 6. -tuppura- Vierailija


  Tottakai, näinhän se on.

  Monet firmat jakavat vielä asiakkaillekin. Olen huomannut, että näistä jotkut ei edes tiedä kenen konserttiin ovat menossa, kunhan menevät tarjoilun takia; siellä on syömiset ja baarissa piikki auki.
   
 7. hille2 Vierailija

  Voisihan näille VIP-porukoille rakentaa omia koppeja, joissa ääntäläpäisemättömät pleksilasiseinät, että näkevät esitystä, minkä nyt joutavat öykkäämiseltään vilkaisemaan, ja sinne sisälle joku kaiutin, että konsertti kuuluu sinnekin. Tarjoilu kaikki sinne sisälle. Oikeasti maksava yleisö saisi sitten rauhassa seurata konserttia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti