Hae Anna.fi-sivustolta

Visa electron

Viestiketju osiossa 'Turkki' , käynnistäjänä Heydy, 20.06.2005.

 1. Heydy Vierailija

  Miten on, käykö visa electron maksuvälineenä Alanyassa?
   
 2. hei Vierailija

  Soitin samoissa asioissa pankkiin ja sieltä vakuutettiin,että nostot onnistuu Turkissa.
   
 3. Hanzu Vierailija

  Onnistuu hyvin. Tulin juuri sunnuntaina alanyasta. Pääkadun varrella on useita automaatteja jaosta voi nostaa Visa Electronilla joko Euroja tai Liiroja. Automaatteja on helppo käyttää.
   
 4. Neiti Näpsä Vierailija

  Pankin sivuilla oli tietoa,että Visa Electron -korttia ei suositella ulkomaanmatkoille ainoaksi maksuvälineeksi, sillä pankki ei voi taata ulkomaisten automaattien ja kansainvälisten tietoliikenneyhteyksien moitteetonta toimintaa, esim. rahannosto voi ehtyä. Tämä on käytännössä koettu,rahaa ei saanut kirveelläkään ;) vaikka itse kortti oli aivan ok,ei siis magneettiraita vahingoittunut tms. LIsäksi joskus on sattunut katevaraus tms. linjahäiriöitä,eli pankki on veloittanut rahaa,vaikkei sitä ole saanut nostettua ulos. Siinä saa odottaa 1kk,että ne rahat saa takaisin tilille. Tämä on joku käytäntö että pakko odottaa tuo aika.
  En nyt mitenkään halunnut pelotella,mutta...
   
 5. Höpsis Vierailija

  Sinulla on saattanut mennä kuukausi rahoja odotellessa, mutta ei se mikään käytäntö ole. Tilanne korjaantuu yleensä automaattisesti ja muuten se korjataan heti, kun mahdollista. Joskus linjahäiriön aikana sattuu niinkin, että tilillä näkyy nosto ja pano ihan peräkkäin, ja kun vain yrittää nostaa rahaa uudelleen, se onnistuu ihan normaalisti.

  Sinänsä tässä kysyttiin nimenomaan kortin toimivuutta maksuvälineenä, ei automaatissa.
   
 6. toimii Vierailija

  Erittäin monissa liikkeissä ja kioskissa voi maksaa electronilla, mutta jos on sirukortti, niin näppäilylaite vaan ojennettiin sieltä kassalta ja suunnilleen puoli Alanyaa näkee tunnusluviún, jonka näpyttelet. Siinä mielessä electronilla maksaminen oli vähän ikävää, vaikkakin edullsin vaihtoehto.
   
 7. hNade Vierailija

  Electronilla maksaessa kannattaa tarkistaa, että summa varmasti täsmää...
  Muuten tämä on tosi kätevä vaihtoehto, kun ei tarvitse jatkuvasti käydä vaihtamassa rahaa. Kun ulkomaill nostaa rahaa automaatista, joka noston yhteydessä veloitetaan (pankista riippuen) tietty prosentti nostetusta rahamäärästä, joten on kannattavampaa nostaa käteistä Suomessa, ja paikan päällä tarvittaessa maksaa suoraan Electronilla.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti