Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

vohvelitaikina

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä miljaliina, 01.02.2007.

  1. miljaliina Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heippa! onko kellään hyvää vohvelitaikina reseptiä, mielellään sellaista, jonka voi tehdä etukäteen ja paistaa sitten kun syöjät ovat pöydässä. :)
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Paras vohvelitaikina syntyy niin, että nesteeksi puolet maitoa ja toinen puolikas ihan tavallista vishyä. Esim. 3 dl maitoa ja 3 dl vischyä, 1 kananmuna, 100g margariinia sulatettuna, 1 tl leivinjauhetta ja noin 4 dl vehnäjauhoja. Nyt en muista ihan tarkkaan tuota vehnäjauhojen määrää saattaa olla, että määrä on liian suuri 3 ja 4 dl:n välillä tuo määrä joka tapauksessa on.
     
  3. Fiia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika samanlainen on minun ohjeeni. Laitan kuitenkin kaksi kananmunaa, leivinjauhettakin 2 tl, mutta vehnäjauhoja vain 3 desiä. Mausteeksi suolaa ripaus ja vaniljasokeria teelusikallinen. Joskus olen korvannut puolet nesteestä vaniljakastikkeella (silloin ehdottomasti toinen puoli vissyä) ja niistä tulee tosi hyviä.
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Suola unohtui tuosta ohjeestani. Suolaa maun mukaan.
     
  5. Lime70 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäpä ohje nimensä mukaisesti tosi hyviin vohveleihin. Näistä vohveleista tulee paksuja ja rapeita, ei sellaisia tyypillisen "lötköjä" :)
    Taikina on kakkumainen, joten sen valmistamiseen käytetään sähkövatkainta. Tällä ohjeella päiväkodissa tehtiin aina vohvelit, maistuvat ilman makeita lisukkeitakin. Piimää näissä ei kannata säikähtää :)

    Herkkuvohvelit
    n. 10 kpl

    100g marg.
    3/4 dl sokeria
    *vaahdotetaan
    1 tl vaniljasokeria
    ½ tl suolaa
    * lisätään ensimmäisten aineiden joukkoon
    4 kananmunaa vatkataan hyvin seokseen

    4 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinj.

    2 dl piimää

    * jauhot ja piimä lisätään vuorotellen taikinaan.

    Paistaessa laitetaan vain n. reilu ruokalusikallinen taikinaa keoksi raudan keskelle ja rauta laitetaan kiinni, taikina leviää itsestään. Taikina siis kuuluu olla paksuhkoa.

    Taidanpa tehdäkin hernekeittoa ja vohveleita laskiaissunnuntaina, laskiaisriehan jälkeen. Hernekeittoa (miehen lempikeitto) tulee tehtyä sen verran harvoin, että taidetaan syödä sitten vielä laskiaistiistaina ja jälkkäriksi laskiaispullat, ne pitää leipoa silloin viikonloppuna.

    Ja tässä välissähän on vielä Runebergin päivä ja ystävänpäivä :?
     
  6. Satunnainen Uusi jäsen

    liittynyt:
    24.06.2006
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun vohvelitaikinan kohottaa hiivalla, taikina pitääkin tehdä etukäteen turpoamaan.

    25 grammaa hiivaa
    4 dl maitoa
    4 dl jauhoa
    125 grammaa sulatettua margariinia
    suolaa
    (1 muna)

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa sekaan jauhot ja sulatettu margariini. Anna turvota puolisen tuntia. Lisää suola taikinaan vasta ennen paistamista. Taikinaan voi lisätä vatkatun munan, koska silloin vohveleista tulee (mielestäni) paremman värisiä ja makuisia. Munan voi kyllä myös jättää pois, jos on vaikka allergikkoja mukana.

    Ja hyvää tulee :]
     
  7. Manna* Uusi jäsen

    liittynyt:
    13.08.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse teen vohvelit maitorahkaan; tulee rapeita ja ihanan paksu taikina. Nyt en muista ohjetta tarkkaan, mutta löytynee, jos haluat. Maitorahka tuo myös happamuutta taikinaan, mikä on mielestäni hyvä. Olen myös kuullut vishyn hyvästä vaikutuksesta taikinaan, mutten ole kokeillut.
     
  8. Lime70 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Manna: Minua ainakin kiinnostaa tuo ohje. Liekö juuri tuo happamuus (piimä) ole noiden herkkuvohveleidenkin herkullisuuden salaisuus :)
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti