Hae Anna.fi-sivustolta

Voiko kylpyhuoneessa laatoittaa vanhojen lattialaattojen päälle?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Minttu09, 15.02.2009.

 1. Minttu09 Vierailija

  Kylpyhuoneemme seinät ovat ihan kelvot, mutta lattialaatat kauheat. Jotta vesieristeet eivät rikkoutuisi, voiko vanhojen laattojen päälle laatoittaa? Onko kellään kokemusta aiheesta? Miten mahtaa mennä myös korvausasiat, jos tulisi jotain kosteusvaurioita jossain vaiheessa?
   
 2. Lotraaja Vierailija

  Kyllähän vanhojen laattojen päälle voi uudet laittaa, mutta laatoitushan ei ole mikään vesieriste.
  Siihen kaksinkertaiseen laattakerrokseen pystyy varastoitumaan jo jonkin verran kosteutta, ja jos ei ole lattialämmitystä, niin aika hitaasti se sieltä haihtuu. Onko silloin kysymys kosteusvauriosta, on paha sanoa, haitasta voi jo ehkä puhua.
   
 3. Nebukatti Vierailija

  "Minttu09":Kylpyhuoneemme seinät ovat ihan kelvot, mutta lattialaatat kauheat. Jotta vesieristeet eivät rikkoutuisi, voiko vanhojen laattojen päälle laatoittaa? Onko kellään kokemusta aiheesta? Miten mahtaa mennä myös korvausasiat, jos tulisi jotain kosteusvaurioita jossain vaiheessa?

  Ehkä kannattaisi kysyä isännöitsijältä, saako yhtiössä näin tehdä.
  Sinä olet korvausvelvollinen, jos kosteusvaurioita tms. tulisi.

   
 4. sertifikaatti Vierailija

  Periaatteessa päällelaatoittaminen ei siirrä vastuuta tekijälle koska alkuperäiseen vesieristykseen ei kosketa. Silti kannattaa olla yhteydessä isännöitsijään. Yleensä aina kun vähänkin isompaa tekee taloyhtiössä. Tietysti on myös varmistuttava siitä että entiset laatat ovat kunnolla kiinni.
  Laatoitus kun on vain yhtä luja kuin pohja. Lässä tapauksessa entinen laatoitus.
   
 5. asiaa Vierailija

  Olen miettinyt ihan samaa. Meillä on 90-luvun alussa rakennettu rivitaloasunto. Kylpyhuoneessa edelleen alkuperäiset laatat, joiden alla on muovimatto (ilm. sen aikaista "vedeneristystä"). Lattiassa on alkuperäinen vesikiertolattialämmitys. Haluaisimme laatoittaa nykyisten laattojen päälle, mutta pienessä taloyhtiössämme ei ole varsinaista isännöitsijään vain ns. nimellinen isännöitsijä yksi asukkaista eli hän ammattitaitoonsa ei auta luottaa. Mitä mieltä olette jos laatoittaa vanhojen päälle? Pitäisikö silloin välttyä myös vasttulta jos jotain myöhemmin ilmenee, koska emme siis purkaisi mitään vanhaa pois?

  Onko kokemuksia lattialaatan päälle laatoittamisesta? Pysyykö laatat jne.?
   
 6. ofgpk Vierailija

  Muovimattoa on yleisesti käytetty vedeneristeenä, onhan saumoistaan hitsattu muovimatto vesitiivis. Muovimatolla on kuitenkin taipumus aikojen saatossa kutistua ja saumat aukeavat.
   
 7. sertifikaatti Vierailija

  en kyllä lähtisi tilanteessa jossa entisen laatooituksen alla on muovimatto laatoittamaan päälle.
  Vanha matto laatoituksen alla on riskitekijä kuten edellinen vastaaja sanoo.
  olipa vastuu kenen tahansa.
   
 8. Mistä tiedät, että laatoituksen alla on muovimatto? Onko se reunoiltaan nostettu seinille? Et kertonut, millä seinät on pinnoitettu. Muovillako? Eiköhän liene niin, että se lattian laatoitus ei ole alkuperäinen, vaan tehty jälkeenpäin muovilattian päälle?
   
 9. rakentaja jo vuosia Vierailija

  Kannattaa tehdä kerralla kunnolla.
  Siis vanhat pois ja uusi vedeneriste ja uudet laatat tilalle.
  laattasaumat voi meinaan laskea vettä läpi ja kosteus kertyy laattojen väliin.
  uudet laatat irtoilee istestään .jos siis jätät vanhat alle.
   
 10. asiaa Vierailija

  Rakennusselostuksesta (ja päiväkirjasta) käy ilmi, että rivitaloon on suunniteltu ja toteutettu kylpyhuoneisiin lattialle ensin muovimatto, jonka päälle on laatoitettu. Taloyhtiön kaikissa asunnoissa on kylpyhuoneissa samat, alkuperäiset laatat. Kylpyhuoneen seinät on myös alkupoeräistä laattaa, muovimatto lattiassa ei siten näy missään päällepäin.

   
 11. Sittenhän kaikki on hyvin. Uudet laatat vaan vanhojen päälle, ei siinä vesieristysten kuinkaan käy. Jos nimittäin et välitä siitä laattakerrosten välissä ja saumoissa lilluvasta vedestä.
   
 12. sdofoksdlk Vierailija

  Eipä ole enää kovin luotettava vesieriste. Muovimatot kutistivat ajan mittaan, ei ne ole ikuisia. Voivat saumat aueta parissakymmenessäkin vuodessa. Kyllä minä poistaisin vanhat laatat ja vesieristemuovimaton ja tekisin uuden vesieristyksen.
   
 13. Jarrua! Vierailija

  Jarrutetaanpa vähän! Nyt on kysymys yksittäisestä asunnosta ja asukkaasta. Ne uudet vesieristeet ovat taloyhtiön asia, ei niiden kimppuun pitäisi ketään neuvoa kyselevää yllyttää, edes täällä palstalla.
   
 14. sdofoksdlk Vierailija

  En oikein näe raksa-ammattilaisena mitään järkeä siinä, että osakas ostaa laatat ja laittaa kylpuhuoneensa ehkä muutenkin kuntoon. Ja niiden uusien lattialaattojen alla on pelkkää silkkoa. Vesieristys tulee joka tapauksessa vaihtoon ennemmin tai myöhemmin. Pitäisikö se vaihtaa vasta kun remppa on tehty ja vesivahinko koettu?
   
 15. vierailija Vierailija

  Riippuu pitkälti kylpyhuoneen iästä ja oletetusta kunnosta, kuten myös https://kodinplaza.fi/ ottaa tähän kantaa. Jos kylpyhuone on alkuperäinen ja esimerkiki 25 vuotta vanha, en ehkä lähtisi laatoittamaan koko kylpyhuonetta uudelleen vanhan laatan päälle. Toisaalta jos vesieristyksen kunnosta voidaan olla varmoja niin sitten harkitsisin yhtenä vaihtoehtona. Kannattaa myös keskustella asiasta isännöitsijän tai taloyhtiön kanssa.
   
 16. Dennisfrupe Vierailija

  Natural stone Marble, Granite, Onyx, Travert, etc. https://unistone.com.ua We offer readymade products and making: Fireplaces, Sculptures, Countertops, Stairs, Hammams, Cladding of floor and stairs, Art carving. 10 years warranty. Ukraine +380972604227 Deliveries to Any country
   
 17. Traiker Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.01.2020
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos on suuri tarve, voit laittaa vanhan laatan, mutta terveyden ja halkeamien varalta suosittelen silti uutta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti