Hae Anna.fi-sivustolta

Voiko tulla raskaaksi?

Viestiketju osiossa 'Vauvahaaveet' , käynnistäjänä LionWoman82, 22.02.2008.

 1. Ave -23- Vierailija


  Mun mielestä me ihmiset ollaan kaikki samanlaisia, maasta riippumatta... Ei oo suomalaiset yhtään sen ihmeellisempiä, kun mainitsemasi USA. Enkä mä usko että raskaus on mikään ongelma, ainakaan yleisesti. Ehkäisyjä on kaikenlaisii ja vaikka täällä monista voi saada kuvan, että ne on ihan panique että onko ne raskaana, niin ehkä se epätietoisuus ko. asiasta vaan saa ihmismielen rauhattomaksi. Kun asiaan on tullu selvyys, niin sit voi alkaa miettiä, miten siitä eteenpäin eletään. Kyllä jokainen täysjärkinen sen tajuaa että siinä on sitten vastuuta kun alkaa odottaa, jos ei raskautta päätä tai adoptoi... Ja sukupuolitaudit, eiköhän nykypäivän suomessa olla aika perillä, että sängystä sänkyyn hyppiminen tuntemattoman kanssa voi olla kohtalokasta. Sitä tekee valintoja, hyviä ja huonoja... Ehkä se vastuullisuus on vaan jo valmiiks niin pelottavaa. Muistan kyllä kun sain tietää odottavani ensimmäistä, et miltä se tuntui, vaikken mikään teini olekaan, mut nyt oon vajaa 2 vuotiaan onnellinen äiti.

  Ihmettelen vain miksi kuullostat niin katkeran oloiselta. Toivottavasti viestisi takaa ei paista kokemuksen syvä rintaääni eli et ole saanut itse sukupuolitautia tai ole raskaana ei toivotusti tai ettet saa lapsia nyt kun haluaisit?
   
 2. touhuinen tippa Vierailija

  En ole kertaakaan 11 vuoden yhdessäolon aikana tullut touhutipoista raskaaksi. Meillä keskeytetty yhdyntä ollut aina ehkäisynä. Mies siis vetäytynyt pois juuri ennen h-hetkeä.
  Seksiä meillä n. 1-2krt/viikossa. Kolmatta kertaa olen suunnitellusti raskaana ja ensimmäisestä kierrosta tärpännyt, kun kahdella aikaisemmallakin kerralla.

  Itse en kertakaikkiaan jaksa uskoa touhutipparaskautumisiin, eikä niitä ole yhtään lähipiirissäkään. Tietysti jos mies ei hallitse vehjettään, vaan vetäytyy liian myöhään, niin raskaus voi olla mahdollinen. En myöskään usko että siittiöt jaksaa/pystyy uiskentelemaan emättimen suuaukolta kohdunsuulle asti ja sitten vielä siitä sisään. Kyllä siihen koko lasti tarvitaan (miljoonia siittiöitä) ja vieläpä aika voimalla laukaistuna ja näin ollenkin vaan muutama siittiö pääsee perille asti ja niistäkin vain yksi kykenee hedelmöittämään munasolun.
  Ihminen ei todellakaan ole mitään kovin lisääntyvää sorttia, vaikka välillä siltä joidenkin kohdalla tuntuukin, joten touhutipparaskaudet ovat urbaanilegendaa vaan..
   
 3. mitä järkee Vierailija


  Mitä järkee keskeytetyssä yhdynnässä. Voi mies parkasi, kun suurin ilo panemisessa jäänyt kokematta, kun on parhaalla hetkellä pitänyt vetää ulos... Eikö olis ollut kivempaa olla kunnon ehkäisy?????????
   
 4. touhuinen tippa Vierailija

  Ai. Kyllä tämä käytäntö on meillä ihan miehen ehdottama juttu. En oikein muutenkaan ymmärrä kommenttiasi. Hänhän tulee siinä samalla kun vetäisee siittimensä ulos, eikä homma mitenkään jää kesken tai puolitiehen. Hänen mielestään tämä on paras ja mieluisin vaihtoehto, kun sterilisaatiota emme kumpikaan halua.

  Jos joku ei toimi teillä, niin ei kannata lähteä yleistämään.. Varmaan epämieluisaa oliskin jos minuutteja aikaisemmin täytyisi vetäytyä ja sitten jatkaa homma käsin tms, mutta meilläpä mies osaa ajoituksen sekunnilleen, joten voit olla hänen puolestaan ihan hyvällä mielellä :)
   
 5. todellakin järkee Vierailija

  Mitä tarkoittaa kunnon ehkäisy? Hormooneilla kroppa sekaisin? Kierukalla julmetut välivuodot vai meisselin päälle vedettävä tunnonvievä kumihuppu?
  Meillä toimii kanssa keskeytetty tosi hyvin ja on minusta se luonnollisin tapa ehkäistä. Mies voi harjoitella ajoitusta, niin ei mene parhaat hetket tosiaankaan harakoille..
   
 6. mmäää Vierailija

  Sama juttu.. paitsi mulla on joitain raskauden oireita. Meillä oli kyllä kortsu.
   
 7. minä taass Vierailija

  Voiko noi oireet johtuu vaan siitä, et mä vaan kuvittelen olevani raskaana??
   
 8. touhuinen tippa Vierailija


  ja tämä siis toimii vakavassa pitkässä suhteessa, kun on testattu ettei kummallakaan ole tauteja ja asutaan yhdessä, eikä perheenlisäys olisi maailmanloppu. Ei teineillä (eiköä vanhemmillakaan) yhdenillaan jutuissa ja lyhyissä suhteissa, joissa toista ei tunneta kunnolla.
   
 9. naurava nakki Vierailija

  Minun käsittääkseni touhutipat SAATTAVAT sisältää siittiöitä pieniä määriä. Ainakin googletus tuottaa kahdenlaisia tuloksia. Samasta reiästähän ne mieheltä tulee. Tosin keskeytetty yhdyntä sopii vain vakiintuneeseen parisuhteeseen, jossa raskautta toivotaan jossakin vaiheessa myöhemmin, ihan niin kuin joku aiemmin sanoikin.

  Minä ja mieheni käytimme keskeytettyä yhdyntää ehkäisykeinona yli 10 vuoden ajan. Tarvittaessa otettiin kondomi käyttöön (esim. kuukautisten aikana, peppuseksissä ja silloin, jos mies halusi laueta sisääni). Sitten, kun lapsiluku oli kasassa, siirryin käyttämään kuparikierukkaa. Kun kuparikierukka alkoi aiheuttamaan isoja kuukautisvuotoja, niin siirryin käyttämään hormonikierukkaa, joka on sopinut minulle kuin nenä päähän. Meillä ehkäisy on valittu aina siten, että se sopii kummallekin osapuolelle. Raskaaksi olen tullut melkein heti, kun vauvaa on alettu yrittää.

  Olen muuten kuullut, että on teoriassa mahdollista, että esim. anaaliseksistä sperma saattaisi valua vaginaan esim. jos nukahtaa käymättä pesulla, jolloin sperma saattaisi valua liukasta vaginaa pitkin sisälle varsinkin, jos seksin jälkeen hyväilee alapäätä käsillä, joissa saattaa olla spermaa. Tietysti tämä on epätodennäköistä ja riippuu paljon myös siitä, miten elinkelpoista spermaa miehellä on jne.

  Jos harrastat satunnaisseksiä ja raskaus olisi katastrofi tai on pienintäkään pelkoa sukupuolitaudeista, niin ehdottomasti kondomia peliin. Kun siihen asennoituu, että se on välttämättömyys, niin se ei ole mikään ongelma, vaan luonnollinen osa touhuamista.
   
 10. Sinulle Vierailija

  "Olen muuten kuullut, että on teoriassa mahdollista, että esim. anaaliseksistä sperma saattaisi valua vaginaan esim. jos nukahtaa käymättä pesulla, jolloin sperma saattaisi valua liukasta vaginaa pitkin sisälle varsinkin, jos seksin jälkeen hyväilee alapäätä käsillä, joissa saattaa olla spermaa. Tietysti tämä on epätodennäköistä ja riippuu paljon myös siitä, miten elinkelpoista spermaa miehellä on jne.

  Jos harrastat satunnaisseksiä ja raskaus olisi katastrofi tai on pienintäkään pelkoa sukupuolitaudeista, niin ehdottomasti kondomia peliin. Kun siihen asennoituu, että se on välttämättömyys, niin se ei ole mikään ongelma, vaan luonnollinen osa touhuamista.[/QUOTE]"


  Kiitos viestistäsi! Vaikka riski tulla muuten raskaaksi kuin suorassa yhdynnässä, jossa sisälle lauetaan, on pieni, niin hyvä että otetaan tällaisia rajatapauksiakin esille. Uskon, että niitä on paljon ja ne huolettavat monia (itseänikin nuorena pohditutti joskus). Tulella leikkimistähän se on. Ja sitten on pakko kantaa vastuu. Mutta parempi olisi kantaa se etukäteen tietenkin!
  Olen itse jo reilut 3-kymppinen yh ja omat elämänkouluni kantapään kautta käynyt ja siksi haluaisin muistuttaa nuoria (ja ehkä vähän vanhempiakin, oppiminen on joskus hidasta..) muutamasta asiasta. (Vaikka onhan se niinkin, että valitettavasti hyvät neuvot menee usein hukkaan, vaikka kokemukseen perustuvatkin. Mutta silt, koen tän tärkeäksi.)

  Ensinnäkin, raskaus on AINA mahdollinen ja siksi seksiin tulee suhtautua kunnioituksella ja vakavuudella (vaikkei vakavamielisyydellä sentään ;) )!
  Seksin yksi (muualla luomakunnassa oikeastaan suurin) tarkoitus on lisääntyä. Milloin tämä ymmärrys on hämärtynyt? Jo 12-vuotias on fyysisesti valmis lisääntymään (hedelmöittymään siis), muttei sentään henkisesti tai kroppansa kehityksen puolesta valmis äitiyteen. Joten ottakaa rauhassa, tutustukaa toisiinne muuten ensin, ei kannata kiirehtiä seksiasioissa! Siitä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin, vaikka media ja kavereiden jutut antavatkin ymmärtää ihan muuta. Muut suhdeasiat (rakkauden lisäksi), kuten luottamus, keskustelukyky, kunnioittaminen, joustaminen, ristiriitojen selvittelykyky, yhteiset harrastukset/kiinnostuksenkohteet ym. on perusta suhteelle, jolle hyvä seksielämäkin sitten myöhemmin perustuu.

  Liian moni katuu neitsyytensä menettämistä "turhalle tyypille", kun sen arvokkaan lahjan olisi voinut antaa sille, jota oikeasti rakastaa. Ja hän takuulla olisi sitä arvostanut!!!
  Ja liian moni joutuu tekemään abortin/särkee sydämensä/saa taudin ym. harrastettuaan seksiä, jota ei tullut tarpeeksi tarkasti harkittua. Tai huomattuaan, ettei ehkäisy toiminutkaan (mikään ehkäisy ei ole ainakaan yksin käytettynä 100% varma! Lukekaa vaikkapa Suomi24 Jälkiehkäisy-kesustelua)
  Ja muistakaa, että fyysistä läheisyyttä ja "seksiä" on myös muu kuin suora yhdyntä, jo vaatteet päällä moni juttu tuntuu hyvältä. Eipähän tule kukaan raskaaksi, joudu aborttipohdintojen eteen tai levitä tauteja. Se on todellista turvaseksiä!

  Kun on kypsä kantamaan vastuun mahdollisesta tulevasta elämästä, on seksiksin oikeimmassa paikassa. Ehkä vanhanaikaista, mutta toimivaa. :)
   
 11. monsterdick Vierailija

  Selailin itsekin internetistä tietoa n. vuosi sitten touhutippoihin liittyen ja päädyin siihen lopputulokseen, että niistä voi tulla raskaaksi.

  Oli tutkimuksia, joissa havaittiin, että ne eivät sisällä spermaa.

  Oli pariskuntia, jotka kertoivat tulleensa raskaaksi touhutipoista.

  Käytin maalaisjärkeä näiden kahden yhteensovittamiseksi:

  Sperma ja touhutipat tulevat samaa käytävää pitkin. Jos mies laukeaa, niin uskoisin että edes yksi miljoonista siittiöistä jäisi penikseen sisälle (virtsaputkeen?). Jos yhdyntä suoritetaan toisen kerran, niin tulevissa touhutipoissahan voi tällöin olla näitä edellisen siemensyöksyn siittiöitä.

  Mutta jos on käynyt kusella edellisen yhdynnän jälkeen, niin luulen että sen jälkeen touhutippojen ei pitäisi sisältää siittiöitä, mutta en ole varma riittääkö yksi virtsauskerta.

  Luulisin, että tutkimuksessa, jossa tutkittiin onko touhutipoissa spermaa, miehet olivat nimenomaan käyneet kusella ennen viime seksikertaa, tuskin olivat ejakuloineet juuri ennen tutkimukseen tuloa.
   
 12. kokemusta Vierailija

  Olemme kans mieheni kanssa käyttäneet keskeytettyä yhdyntää. Toki raskautuminenkaan ei olisi ollut silloin maailmanloppu, enkä kertaakaan tullut raskaaksi. Pari kertaa tosin kävi niin, että mies rehellisesti ja suoraan myönsi, että pääsi hieman tulemaan sisälle. Ehkä nuo touhutipoista raskautuneet ovat olleet juuri näitä tapauksia kun mies ei ole tohtinut sanoa suoraan, ettei kerennyt vetäistä ajoissa pois... Mistäpä sen tietää.
  Nyt kun yritimme lasta niin tulin heti ensimmäisellä yrityskerralla raskaaksi joten tuskimpa meissä kummassakaan vikaakaan on.
   
 13. vieras Vierailija

  Luulisin, että minulla on kaikkein huonoimmat olosuhteet tulla raskaaksi, koska kuukautiset olivat juuri päättyneet. Mies ei suostunut suojauksen käyttöön ja olen epävarma ensimmäisen kerran ajoissa lopettamisesta. Tämän jälkeen oli keskeytetty muutamaan kertaan. Mutta silti tämä kuukautisten juuri loppuminen toi jonkinlaisen mielenrauhan, ettei raskaaksi olisi mahdollista tulla..

  Kuitenkin vähän ajan päästä tapahtumista ilmenivät kuukautisten alkamista edeltävät oireet, alavatsakipuja mutta lähinnä vain öisin, rintojen erittäin suurta arkuutta. Väsytti aivan koko ajan ja huono olo vaivasi ja vaivaa jatkuvasti. Tämä kaikki tapahtui pari viikkoa liian aikaisin normaaliin kuukautisten alkamiseen ja osa vaivoista loppui pian, mutta meni muutama viikko ennenkuin kuukautiset todella alkoivat ja nekin jollain tavalla omituiset, vatsa sattui enemmän kuin normaalisti alkamispäivänä, nyt toisena päivänä ei juurikaan. Omituista nipistelyä alavatsassa sivuilla välillä. Nyt toisena päivänä jo ihmeen niukkaa vuotoa, ja normaaliin nähden liiaksi ruskeaa väriä mukana..

  Onko siis aihetta pelätä, että näin epäsuotuisista oloista huolimatta olisi voinut vahinko sattua.. Lähinnä keskeytettyä ja heti kuukautisten loputta jolloin ei käsittääkseni pitäisi olla mitenkään paras aika.. :/
   
 14. Saimi Vierailija

  Onhan se hirveen hauskaa nauraa toisen ahdingolle, mutta mun mielestä juuri tää nuorten tyttöjen huoli raskaana olemisesta on merkki siitä, että raskauden riski todellakin on ymmärretty.
  Ei huoli tee nuoresta huoraa tai tyhmää, vaan erilaisia sukupuolikontakteja, pettingiä on yhtä monta kuin parejakin. Sen sijaan sukupuolivalistus kattaa vain yhdyntäosuuden näistä. Useimmiten nuoren huoli kohdistuukin juuri niihin tapauksiin, joissa kumppani ei ole lauennut sisään ja pelkona on, että käsissä saattaa olla siemennestettä tai että siittiöt muulla tavoin kulkeutuvat kohtuun.
  Ne jotka näille (tai meille) nuorille naisille naureskelevat, eivät siis selkeästikään ymmärrä, että todellisuus ei ole niin mustavalkoista kuin 15-vuotiaasta teinipojasta tuntuu.
   
 15. LionWoman82 Vierailija

  Noniin, toututipan tulos tuli juuri päiväkodista kotia. Oli teistäkin "vitun" verran apua, saatanan molot.
   
 16. Rauha Vierailija

  Aikamoista kielenkäyttöä. Ja aika pitkä tarhapäivä jos klo 21 kotiutuu..
   
 17. nallukka123 Vierailija

  Eli, olin mieheni kanssa anaali yhdynnässä noin 5 päivää sitten, ja mieheni sanoo että hän ei lauennut silloin peräaukkooni, ja sen jälkeen työnsimme vain muutaman kerran mieheni peniksen sisääni, ja nytten kuukautiseni ovat myöhässä 3 päivää, niin huoletttaa että voinko olla raskaana?
   
 18. aasi^^ Vierailija

  Mitä kun olen harrastanut seksiä joka viikonloppu montakertaa jo kauanaikaa.. ja sukuelimet on ollukontaktissakin silleen että mies on lauennut ja erittänny touhutippoja.. harrastettiin seksiä ilman kondomia juuuri toissayönä ja siitänyt paripäivää on olu hirveen väsyny olo... onko mitään tiettyjä merkkejä mistä tietää olevansa raskaana? ikäni takia mietin.
   
 19. Hhcfdad Vierailija

  Voinko olla raskaana kun olimme poikaystäväni kanssa päällekkäin sukupuolielimet kiinnitoisissaan mutta molemmilla oli kuitenkin alusvaatteet päällä?
   
 20. informoija-täti Vierailija

  *SAATAT* OLLA RASKAANA JOS...

  / SAATAT MYÖS OLLA SAANUT SUKUPUOLITAUDIN (mikäli kumppanisi on tuntematon/miehesi on pettänyt sinua).


  1. Suojaamattomasta yhdynnästä voi aina tulla raskaaksi. Vaikka mies ei laukeaisi sisällesi yhdynnän aikana, saattaa silti tulla hieman siemennestettä sisällesi, jolloin voit tulla raskaaksi.

  2. Paljaana olevan peniksen hierominen emättimeen (vain ulkopuolelta): voi tulla raskaaksi, vaikka hyvin epätodennäköistä.

  3. Sormettamalla : jos sormiin on mennyt siemennestettä, mutta riski ei ole kovin suuri (??)

  4. Anaaliseksistä ei voi tulla raskaaksi, eli peräsuolen kautta eivät siittiöt pääse kohdunsuulle. Jos siemennestettä on valunut liukkaaseen emättimeen saatat tulla raskaaksi (??)

  5. Jos kondomi menee rikki, voit tulla raskaaksi. Myös Jos kondomi liukahtaa pois,että se jää sisällesi, on mahdollista että siemennestettä on päässyt sisällesi. (Lue käyttöohje paketista). Onko kondomi mennyt rikki, voit tarkistaa täyttämällä käytetyn kondomin vedellä.

  6. Vaikka söisit e-pillereitä, saatat tulla raskaaksi, mutta on hyvin epätodennäköistä jos olet muistanut ottaa pillerin joka päivä, ks pillerien reseptiseloste.

  7. Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi (?)

  -----------------------------------------

  ET VOI TULLA RASKAAKSI JOS...

  Voiko tulla raskaaksi suuseksistä: ei voi koska siittiöt eivät mene silloin emättimeen. Voit kuitenkin saada sukupuolitaudin (ainakin kondylooma tarttuu suuseksissä)
  Voiko tulla raskaaksi alusvaatteet päällä: ei voi, siittiöt eivät tule vaatteiden läpi
  Voiko tulla raskaaksi kylvyssä: ei voi, siittiöt eivät tule vesikerroksen läpi.
  Voiko tulla raskaaksi pyyhkeestä tai saunan lauteilta: ei voi.
  Voiko koiran kanssa tulla raskaaksi; ei voi, ovat eri lajia. Edes ihminen ja apina eivät voi saada jälkeläisiä.

  ----------------------------------------

  JOS EPÄILET OLEVASI RASKAANA:

  JÄLKIEHKÄISYPILLERI
  Apteekista saa ostettua ilman reseptiä tiskiltä jälkiehkäisypillerin. Mitä nopeammin sen parempi, kuitenkin KORKEINTAAN 72 h yhdynnän jälkeen. Jälkiehkäisypilleri on entiseltä nimeltään myös "katumuspilleri" eli käyttäkää ehkäisyä, se pilleri on vahva hormoniannos eikä sitä voi käyttää jatkuvasti. VAIN jos on sattunut silkka VAHINKO. (ja sitähän ei tarvitse sitten katua, jos ei ollut omaa tyhmyyttään vaan esim kumi meni rikki).

  RASKAUSTESTI
  Apteekista. Terveyskeskuksessa tehdään ilmaiseksi.
  (Ei kannata hävetä. Kaikki tuntemani naiset ovat pelänneet raskautta jossain vaiheessa... JA Saatathan olla esim yrittämässä tulla raskaaksi. Kukaan ei kysy sinulta miksi ostat raskaustestiä, se on aivan normaalia.)

  KUUKAUTISET:
  Kuukautisten alkaminen on merkki siitä että et ole raskaana.
  Joskus naisilla on ollut kuukautiset ja ovatkin olleet raskaana, mutta se on todella harvinaista(??)

  -------------------------------------------------------------------------

  JOS OLET EDELLEEN EPÄVARMA RASKAUDEN MAHDOLLISUUDESTA:

  ÄLÄ KYSELE NETISSÄ VAAN TEE TESTI! Voit myös soittaa terveyskeskukseen ja pyytää jutella hoitajan kanssa, ehkä hän osaa neuvoa puhelimessa.
  Älä lykkää asiaa jos kuukautiset ovat yli 2 viikkoa myöhässä ja raskaus on ei-toivottu. Mikäli aiot tehdä abortin jos olet raskaana se on parasta tehdä raskauden alkuvaiheessa. Abortti ei ole ehkäisykeino.

  JOS EPÄILET SUKUPUOLITAUTIA SEKÄ JOKA TAPAUKSESSA VUOSITTAIN TEHTÄVÄT SÄÄNNÖLLISET TARKASTUKSET:
  1. Virtsan kautta tehtäviin testeihin (useat sukupuolitaudit) pääsee ilman ajanvarausta. Netistä näet missä testejä tehdään ja kellonajat.
  2. Verikokeeseen (hiv) pääsee ilman ajanvarausta (??). Myös samasta verestä voi tarkistaa oletko raskaana (??)
  3. Papa-koe emättimestä otettavalla näytteellä tulisi tehdä 1-2 vuoden välein. Paikkakohtainen tarvitsetko ajanvarauksen. Siinä katsotaan kondylooman riski, joka on tunnettua yleisempi ja sen voi saada myös suuseksistä.
  Gynekologin tarkastus: tehtävä myös säännöllisesti.
  E-pillerit: varaa aika ehkäisyneuvolasta.

  Lisätiedot:

  Soita terveyskeskukseen jos et kehtaa suorilta mennä testeihin, hoitajat rohkaisevat ja neuvovat kuinka pääset testeihin.

  GYNEKOLOGI

  -------------------------------------------------------------------------

  HUOM

  Kun kirjoitin (??) en ollut 100% varma enkä muidenkaan kohdalla osaa luvata koska en ole alan ammattilainen.
  Lähteet: luettu netistä tai keskusteluja ystävien kanssa.
  Pahoittelen hiomatonta kieliasua ja joitakin copypasteja netistä, koska viesti on koottu kiireessä.

  Viestin tarkoitus on olla informatiivinen ja ketään ei pyritä syyllistämään.
  Viestissä on myös perus-sukupuolivalistukseen kuuluvaa osiota varmuuden vuoksi huomioiden kaikki ikäryhmät.
  Viestiä saa kopioida ja muokata.

  Jokainen on viimekädessä vastuussa omasta ehkäisystään. Mikäli kumppani ei halua käyttää ehkäisyä älä suostu seksiin. Mikäli ehkäisyä ei ole saatavilla älä anna sperman joutua emättimeen millään metodilla vaan odota kunnes saat ehkäisyn käyttöösi.

  ----------------------------------------------------------------------------
  TÄRKEINTÄ:

  Seksi on iloinen asia ja siitä voi nauttia parhaiten kun ehkäisyasiat on kunnossa eikä ole pelkoa taudeista ;)
   
 21. Voiko tulla raskaaksi ensimmäisellä yhdyntäkerralla: Kyllä, jos sinulla on jo ollut kuukautisvuotoa edes kerran ja vaikka olisit miten nuori tahansa.

  Ehkäisymenetelmiä:
  Miesten kondomi, naisten kondomi, kuparikierukka, hormonikierukka, ehkäisypillerit, ehkäisykapselit ja ruiskeet, sterilisaatio: Clearbluen ehkäisyohjeita
  Lisäksi on ainakin ehkäisyvaahto.

  "Keskeytetty yhdyntä" = "Kalenteri- eri rytmimenetelmä":
  Periaatteessa voit tulla raskaaksi!
  Menetelmän tehokkuus voi olla 98 % jos asiaan paneudutaan huolellisesti ja ohjeita noudatetaan tarkasti. Kierron on myöskin oltava säännöllinen ja sitä on seurattava useita kuukausia ennen aloittamista.
  Lisätiedot: Clearbluen ehkäisyohjeita
  (Kuukautiskierto ja ovulaatio): Kuukautiskierto ja ovulaatio

  VOIKO TULLA RASKAAKSI KUUKAUTISTEN AIKANA; TAI JUURI ENNEN KUUKAUTISIA
  - Kuukautisten aikana raskaaksi tulo on mahdollista kuukautisten loppuvaiheessa, jos kiertosi on lyhyt, noin 20 päivää. (Saatat ovuloida kiertosi 6. päivänä ja olla hedelmällinen hyvin aikaisessa kierron vaiheessa, kun kuukautisvuotoa vielä on.)
  - Koska siittiöt säilyvät elinkelpoisina kohdussa useita päiviä, voit tulla raskaaksi, jos olet yhdynnässä ovulaatiota edeltävinä päivinä.
  - Olet hedelmällinen eli voit tulla raskaaksi ovulaatiopäivänä ja muutamana päivänä ennen ovulaatiota.
  - Munasolu voi hedelmöityä munasarjasta irtoamista seuraavien 24 tunnin aikana.
  - Et voi tulla raskaaksi 2 päivän jälkeen ovulaatiosta etkä ennen seuraavia kuukautisia.
  - Kuukautiskierto ja ovulaatio: Kuukautiskierto ja ovulaatio

  Milloin kannattaa tehdä raskaustesti:
  Totta ja tarua raskaudesta ? Kysymyksiä ja Clearbluen vastauksia

  Raskauteen viittaavat merkit:
  Raskauden ensimmäiset merkit
  Raskauden aiheuttamat kehon muutokset
   
 22. hmm... Vierailija

  Kannattaa olla *erityisen* tarkkaavainen n. kierron puolivälissä, jos ehkäisy petti!
  - Keskimäärin munasolu irtoaa 14 vrk ennen kuukautisten alkua ja naisen emättimen eritteet muuttuvat samaan aikaan siittiölle edullisemmiksi. Munasolu on hedelmöitymiskelpoinen noin 24 h, kun taas siittiöt elävät noin 2-3 vrk.
  - Mikäli nainen saa orgasmin se "edistää" raskaaksi tulemista. Kohtu supistelee rytmisesti ja kohdun asento muuttuu hieman. Emättimen eritteet ovat myös kiihottuessa erilaisia kuin ei kiihottuessa, joten siittiöt liikkuvat paremmin.
   
 23. tantta Vierailija

  Pop in -vastaanotto ja seksuaalikasvatus
  Tyttöjen talolla on seksuaalineuvojan/seksuaaliterapeutin vastaanotto, johon voit tulla aikaa varaamatta puhumaan seksuaalisuuteen liittyvistä asioista. Vastaanotto on avoinna maanantaisin ja tiistaisin klo 15-18 ja keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15-17.
  Tyttöjen Talo

  _____________________________________
  TAUTIRISKEJÄ SORMIEN JA SUUN VÄLITYKSELLÄ:
  1. Rakkulavaiheessa oleva herpes tai syyläinen kondylooma voi tarttua myös sormien välityksellä. mikäli sormia käytetään ensin omissa sukuelimissä ja välittömästi kosketaan toisen sukuelimiin. (Eritteiden kuivaessa tartuntariski pienenee.)
  2. Suuseksissä huuliherpes voi tarttua, samoin kondylooma(hyvin yleinen) ja kuppa(harvinainen).
  -------------------------------------------

  K: JÄLKIEHKÄISY 72 h, entä sen jälkeen?
  V: Yli kolmen vuorokauden kuluttua yhdynnästä kannattaa mennä lääkäriin, joka voi asentaa kuparikierukan estämään raskauden alkamista. (??)

  MIKÄLI TULET RASKAAKSI:
  a) Ota välittömästi yhteys terveyskeskukseen. Mahdollinen raskaudenkeskeytys on tehtävä ennen 12. raskausviikkoa. Raskaus lasketaan alkaneeksi viimeisestä kuukautisten alkamispäivästä.
  b) Jos raskauden halutaan jatkuvan, ota yhteyttä oman terveyskeskuksen äitiysneuvolaan : )

  1. Voi synnyttää ja kasvattaa lapsen.
  2. Voi synnyttää lapsen ja luovuttaa vauvan synnytyksen jälkeen adoptoitavaksi perheeseen, joka ei pysty saamaan biologisia lapsia.
  3. Jos ei halua synnyttää lasta, voi tehdä raskaudenkeskeytyksen eli abortin.
  Nämä kaikki vaihtoehdot vievät valtavasti voimavaroja. Mikään niistä ei ole helppo.
  ------------------------------------
   
 24. K: jos mies hyväilee itseään ennen kuin rullaa kondomin päälle, voiko nainen sitä kautta saada mieheltä tauteja tai tulla raskaaksi?
  V: On mahdollista, jos miehen käsissä on siemenestettä (esim edellisestä yhdynnästä) ja sitä siirtyy kondomin päälle sitä asetettaessa. Mutta siemenesteen täysin kuivuttua siittiöt eivät säily elinkelpoisina.

  K: Voiko raskaus alkaa jos siemennestettä joutuu häpyhuulille?
  V: Kyllä voi.

  K: Imetän, voinko tulla raskaaksi?
  V: Vaikka imetys tyypillisesti siirtää ovulaatiota, se ei ole täysin varma ehkäisykeino. Ovulaatio voi tapahtua vaikka nainen imettäisikin.
  K: Tulenko raskaaksi jos peseydyn heti rakastelun jälkeen?
  Peseytyminen ei ole tehokas ehkäisykeino. Siemensyöksyn jälkeen sperma menee kohdunkaulaan ja on pesemisen ulottumattomissa.

  K: Tulenko raskaaksi jos virtsaan heti rakastelun jälkeen?
  V: Virtsaaminen rakastelun jälkeen ei pysäytä hedelmöitysprosessia.

  K: Tulenko raskaaksi jos rakastelemme seisaaltaan tai olen päällä?
  V: Asennoilla ei ole mitään tekemistä hedelmöityksen kanssa. Sperma liikkuu luonnostaan ylöspäin kohdun kaulaa kohti välittömästi siemensyöksyn tapahduttua.

  K: Voinko tulla raskaaksi ennen ensimmäisiä kuukautisia?
  V: Ennen kuukautisia, myös ennen ensimmäisiä kuukautisia, munasolu irtoaa eli tapahtuu ovulaatio.
  Raskaaksi voi siis tulla jo ennen kuin kuukautiset ovat alkaneetkaan, sillä etukäteen ei voi tietää, milloin ensimmäiset kuukautiset alkavat.

  K: Voinko käyttää ehkäisynä muovikelmua tai ilmapalloa, jos kondomi puuttuu?
  V: Muovikelmuja ja ilmapalloja ei tule käyttää kondomeina. Ne eivät istu hyvin ja voivat herkästi rikkoontua rakastelun aikana. Kondomit on suunniteltu kestämään ja antamaan hyvän suojan rakastelun aikana.
  K: Loppuvatko kuukautiset kun olen raskaana?
  V: Tiputteluvuotoa tai jopa kuukautisten tapaista vuotoa saattaa esiintyä raskauden alkuvaiheessa. säännölliset kuukautiset ovat merkki siitä että et ole raskaana.

  K: Voiko tulla raskaaksi jos harrastaa seksiä kaksi päivää ennen kuin kuukautiset alkaa?
  V: Riski tulla raskaaksi on 1-6 % jopa sinä päivänä, kun kuukautisten pitäisi alkaa. Tätä päivää on vanhastaan pidetty "kaikkein varmimpana". Etukäteen ei kannata laskeskella, että on turvallista olla yhdynnässä, koska kuukautisten on määrä alkaa kahden päivän kuluttua. Nainen ei välttämättä tiedä, missä kierron vaiheessa hän on. Vaikka kierto olisi säännöllinen, juuri tällä kerralla munasolun irtoaminen on saattanut viivästyä.

  K: Kauanko siittiöt elävät? Entä munasolu?
  V: Siittiöt voivat säilyä naisen elimistössä hedelmöityskykyisinä jopa viikon ajan.
  Munasolu voi hedelmöityä vain noin vuorokauden pituisena aikana irtoamisen jälkeen.
   
 25. annu Vierailija

  kysyisin että voiko olla mahdollist tulla raskaaksi, jos siitin on käynyt pari kertaa ilman kondomia sisällä eikä ole lauennut?? vastatkaahan mahdollisimman pian, kiitos!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti