Hae Anna.fi-sivustolta

VR ja matkustaminen

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä MarttiPekkaVilleJussi, 25.09.2011.

 1. VR uudisti toimintaansa. Kaikki oli aivan sekaisin, kuten minäkin. Itse olen matkustanut junalla viimeksi vuosia sitten, joten en tiedä miten se nykyään tapahtuu, täten esitän muutamia kysymyksiä.

  Jos matkustan vaikka Kouvolasta Helsinkiin voiko lipun ostaa vasta junasta, kun konnari tulee kohdalle?

  Voiko enää matkustaa ilman paikkalippua (Nousta junaan, mennä istumaan mihin tahansa, odottaa konnaria, ostaa lippu, nousta pois junasta)?

  Tai jos nousen junaan jostain ja matkustan junassa alle 15 min. ja menen istumaan mihin tahansa, eikä konnari tule käymään, saanko ilmaisen matkan?

  ja viimeinen.

  Onko junissa enää seisomapaikkoja? Missä?

  Vain asiallisia vastauksia kiitos ja muuta keskustelua VR:stä ja junista on sallittu.
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 090
  Saadut tykkäykset:
  17
  Seisomapaikkoja ei ole ja istumaan et voi mennä mihin halua pitkänmatkan junissa. Jokaiseen lippuun sisältyy paikkalippu eikä erillisiä paikkalippuja siten ole. Lähiliikenteen (pääkaupunkiseutu) lipuissa ei ole paikkalippua ja niissä junissa voi istua missä tahansa.
   
 3. en matkusta Vierailija

  Noista asioista täytyy kysyä asemilta tai sitten lukea VRN nettisivuilta miten menetellään jos matkustaa kaukojunassa. Varmaan täytyy ostaa lippu asemalta.
  En tiedä muuta kuin mitä olen lukenut lehdistä ja kuullut TVn uutisista. En matkusta koskaan junassa.
   
 4. Ihmettelevä Vierailija

  Naurettavaa kertoa pääkaupunkiseudun lähiliikentteestä kun ap kysyy kaukoliikenteestä ja tarkoittaa taatusti sitä kun nyt ei voi ostaa lippua netistä toistaiseksi. Pitääkö vastailla ja olla aina äänessä vaikkei mitään tiedäkään?
   
 5. edellinen Vierailija

  Niin, nyt vasta homasin että aloittaja etsii tietoja kuvitteelliselle matkalle, ei todelliselle , eli on varmaan kyse siitä että haluaa morkata VRää ja aikoo myös matksutaa pummilla!
   
 6. Alati junaileva Vierailija

  Minä matkustan junalla jatkuvasti, sillä teen paljon työmatkoja kotimaassa ja meillä matkustusvälineenä käytetään pääsääntöisesti junaa.

  Lipun voi ostaa asemalta, automaatista, netistä, puhelunpalvelun kautta ja lunastaa R-kioskilta sekä junasta. Lipun hintaan kuuluu automaattisesti paikkalippu paitsi silloin, kun lipun ostaa junasta. Junasta ostettaessa paikkalippua ei siis saa, ja silloin joutuu vaihtamaan paikkaa, jos istahtaa sellaiselle paikalle, jolle jollakin paikkalippu on. Normaalisti junasta ostettaessa lippu on hieman kalliimpi, paitsi sellaiselta paikkakunnalta junaan noustessa, jolla ei ole asemaa ja lipunmyyntiä. Nythän tuota lisämaksua ei syyskuun loppuun saakka peritä, sillä lippu-uudistus toi mukanaan kaikenlaista harmia. Jos matkustaa lyhyen matkan ja aikoo ostaa lipun junasta, mutta konnari ei ehdi tulla, niin silloin matka on tietysti ilmainen. Käytännössä niin lyhyttä matkaa kaukojunassa tuskin voi tehdä.
   
 7. Alati junaileva Vierailija

  Voi ostaa, viime viikon torstaina ostin tukun lippuja netistä ja tänään pari lippua.
   
 8. junaelli Vierailija


  No, se nyt on vähän miten ottaa. Lipun voi ostaa myös junasta eikä silloin mitään numeroitua paikkaa ole eli silloin mennään siihen, missä on vapaata. Etukäteen ostetuissa lipuissa on numeroitu paikka merkittynä.

  Seisomapaikkoja ei todellakaan virallisesti ole, mutta ruuhka-aikoina niitä käytännössä on kuten lähiliikenteessäkin.
   
 9. Pendolino Vierailija


  Pendoliinoon ei voi ilman että on paikkalippu. Ei siis voi olla seisomapaikkoja ja sehän on järkevää, matkustakoot tavalliset taajamajunalla jos eivät paikkalippua halua maksaa. Pääseekö Intercityyn ilman paikkaa, sitä en tiedä, mutta ne pari junamatkaa jotka olen tehnyt kauan sitten (muutama vuosi) siellä oli rauhallista kun edestakaisin tramppaajia ei ollut. Ikävä jos on ostanut paikkalipun ja menet pitemmällä matkalla kahvilavaunuun ja joku on sillä aikaa ottanut paikkasi haltuunsa, eräät jopa ovat yrittäneet varastaa omaisuuttasi. Ne maksulliset lokerot eivät aina riitä.
  Ei ole tarvetta käyttää junaa, sehän on hirveän kallistakin, käytän kotimaassa autoa tai lentokonetta.
   
 10. junaelli Vierailija


  Ovilla ei ole lipuntarkastajia eli voi mennä ilman lippua myös Pendoon. Lisämaksu junasta ostettaessa oli ainakin vielä viime talvena 3 euroa. Paikkalippua ei erikseen tarvitse maksaa, mutta toki nopeampi Pendo on IC:tä kalliimpi ja IC puolestaan taajamajunaa kalliimpi eli nopeudesta joutuu maksamaan.
   
 11. Alati junaileva Vierailija

  Lipun hintaan sisältyy aina se paikkalipun hinta, eli vaikka lipun ostaisi junastakin, joutuu maksamaan paikkalipun hinnan (+ korotuksen siitä, ettei ole ostanut lippua ennakkoon), mutta paikkaa ei junasta ostettuun lippuun kuitenkaan saa. Eli paikkalipun joutuu maksamaan aina.
   
 12. mutta jos Vierailija


  tuo pitää paikkaansa, silloin on entistä suurempi syy olla menemättä junalla. Hirveätä jos ilman paikkaa olevan vievät paikkasi jos olet vaikka WCssä käymässä. Asemiltahan saa lippuja, miksei niitä voi sieltä ostaa, samoin netistä voi ostaa lipun.
   
 13. Alati junaileva Vierailija

  Eipä minulle ole koskaan käynyt niin, että paikkani olisi viety junassa jo ollessani. Joskus totta kai käy niin, että paikallani istuu jo joku, kun tulen junaan, mutta tähänkin on yksinkertainen keino: sanon paikallani istuvalle, että "hei, minulla on se paikka". Silloin paikallani istuva siirtyy ja pääsen omalle paikalleni.

  Minä ostan aina liput etukäteen siksikin, ettei tarvitse laukata ympäri junaa etsimässä vapaata paikkaa. Saan rauhassa keskittyä lukemiseen tai työskentelyyn.
   
 14. Urmasto Vierailija

  entäs jos on kiire, ns. äkkilähtö esim. jostakin Loimaalta. Ja koko matkan aikana ei ole mahdollista ostaa junasta lippua kun ei ole "vapaata" konnaria.
   
 15. vink vink Urmasto Vierailija

  tuskin niillä kovin kiire enää ainakaan nyt on koska tämä ketju oli päättynyt jo vuonna 2011.;)
   
 16. Nyymi Vierailija

  Ja vielä vuonna 2019, tämäkin ketju pysyy hiljaisena.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti