Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Vuokko Nurmesniemi?

Viestiketju osiossa 'Julkkisjuorut' , käynnistäjänä Jokapoika, 09.07.2007.

 1. Jokapoika Vierailija

  Onko tällä taiteijalla perhettä?
   
 2. Pölvästikö? Vierailija

  kyseinen henkilö on, en ole ikinä kuullutkaan?
   
 3. Et ole pölvästi Vierailija

  Vuokko Nurmesniemi on tekstiilitaiteilija, joka uransa alkuaikoina työskenteli Armi Ratian perustamassa Marimekossa. Suunnitteli tuolloin mm. Jokapoikapaidan. Perusti myöhemmin oman yrityksensä Vuokon. (Ja triviaa: Eräänä vuonna vuosia sitten kuusi naista oli pukeutunut samanlaiseen Vuokon asuun linnan juhliin, mm. Riitta Uosukainen).
   
 4. Joka nainren on suunnitellut monta paitaa ja monta elämää, mutta ei ole päässyt piireihin. Se paita on kuin peltiä eikä edes kaunis.Vuokkoon kyllä on mahdottoman sievä ja eläväinen nainen, ei edes vanhene, aina sellainen ihana sikkarasilmäinen epeli.
   
 5. Vuokko oli Vierailija

  naimisissa muotoilija Antti Nurmesniemen kanssa ja on tätänykyä hänen leskensä.
   
 6. Tietoa teille Vierailija

  Suunnittelija Vuokko Nurmesniemi on Vuokko-asujen suunnittelija ja oli pitkään aviossa Antti Nurmesniemen kanssa, joka on kuollut jo.
   
 7. D'Amber Vierailija

  Aika hyvinhän tuo kävi ilmi jo aiemmista vastauksista...
   
 8. evakoista Vierailija

  Evakko olen minäkin vaikka en ole joutunut sotaa pakoon Karjalasta.

  Tuosta Mari-paidasta oli Elleissä takavuosina ratkiriemukas viestiketju. Moderaattorilla riitti töitä hikihatussa tai Maripaidassa. Mistä minä tiedä mitä hän pitää töissä päällään.

  Luulin aikoinaan, että olen Armi Ratian sukulainen. Sukututkimukseni kuitenkin osoittivat, että kuulun eri haaraan. Mitä se haittaa. Voihan sitä rehvastella edes Elleissä, että jotain väärän puun kautta sukua tässä ollaan jo edesmenneen mahtinaisen kanssa.

  Kukapa tietää vaikka Armi olisi minusta ylpeä. Teot vielä odottavat itseään, mutta itsetunnossa ei ole mitään vikaa. Evakkona kannattaa ensimmäisenä ottaa itsetunto mukaan. Sirmakan voi jättää soimaan kamariin. Sellaisen saa uuden kaupasta.
   
 9. viittaan... Vierailija

  Viittaan toiseen viestiin. Nostan hattua, että jaksat kommentoida viesteihini.
  Lähetän sinulle virtuaalisesti free hug haleja. Osta itsellesi litra kotimaisia mansikoita.
  Minulla oli mansikka netin taustakuvana vuosia. Nykyään kuvana on autio saari, jossa on kolme palmua. Ehkä joskus muutan sinne ja lopetan nettikoukkuilun.
   
 10. hermoheikolle! Vierailija

  Sorry vaan mutta kun niitä aiempia vastauksia ei viitsi edes lukea, kaikenmoista s...taa kirjoitetaan. Jokainen saa vastata.
   
 11. ojennuskseen elli Vierailija

  Ei Vuokko N. ole suunnitellut Mari-riepuja! R´taas joku tyhmäellikkä eksyy sivuraiteille..
   
 12. Välläri Vierailija

  Jaksat kuitenkin käydä palstalla komentoimassa, vaikket jaksa lukea aihetta tai aiempia vastauksia... Nooh, huvinsa kullakin... Harmi, että hermosi on heikot, tuossa ap:n kysymyksen jälkeen oli jopa neljä lyhyttä vastausta, joissa ei kyllä ollut minkäänlaista s...aa.
   
 13. ota silmä käteen Vierailija

  ja katso, tolvana, kaikki viestiketjut! Tosi löyhkääviä viestejä löytyy. Amber se hermoheikko on...
   
 14. IhquBee Vierailija

  Olet sitten tolvanakin vielä kaiken lisäksi? Voi, voi... Miksi muiden pitäisi lukea ketjuja, ethän sinäkään lue ja silti tiedät, että viestit löyhkäävät. Jos teillä löyhkää, kannattaisi varmaan aloittaa hajuhaittojen torjuminen oman koneen ja tuolin välistä?
   
 15. Räyräyh Vierailija

  Tässä viesti, joka liittyy alkuperäiseen asiaan:
  Vuokko Eskolin-Nurmesniemi (s. 1930) on tekstiilitaiteilija ja keraamikko. Hänet palkattiin vuonna 1953 Marimekkoon suunnittelijaksi. Eskolin-Nurmesniemi on luonut muun muassa Jokapoika-paidan (1957) ja monia muita tunnettuja kuoseja. Hän perusti oman yrityksensä, Vuokko Oy:n 1960-luvulla.

   
 16. kysejilä Vierailija

  Vuokko Nurmesniemi on suunnitellut paidan eikä pidä Helsingin Sanomissa halvoista tossuista. Hän haluaa että ei ole Suomessa pientä vaan suurta ja hänellä on erilaisia arvonimiä. Hän ei lue tietokonetta ja katselee sotilaita.
   
 17. nallepuh52 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minut aikanaan vihittiin Vuokko Nurmesniemen pitkässä luunvalkoisessa villamekossa, jossa oli kiinteä keeppi, muuten vartalonmyötäinen puku. Se on edelleen tallella vaatehuoneen pukupussissa. Villa on ikuinen materiaali.
  Ostin 1980-luvun alussa paljonkin Vuokon vaatteita ja minulla oli yksi todella kaunis viileän harmaa villakangasmekko sekä puuvillainen, valko-harmaa raidallinen mekko. Olin tyhmä, kun annoin ne jossain vaiheessa Pelastusarmeijalle - ne ovat klassikkoja ja esim valko-harmaa raidallinen mekko olisi aivan sopiva vintage-asu nykyisnkin.
  Vuokolla oli iso myymälä Merikadulla ja siellä vierailin usein. Mutta lama kaiketi vei Vuokon myös vaikeuksiin ja hän lopetti myymälänsä Merikadulla ja jonkin aikaa ei kaiketi ollut myyntiä lainkaan.

  Nyt Vuokolla on ollut muutamia vuosia Pohjois-Espalla pieni myymälä ja valikoima on pieni. Hänen yksi hittejään on Pyörre-kuosi, josta on tehty mekkoja edelleen ja niitä olen nähnyt Espan myymälässä, mutta en ostanut kun ei ollut kokoa.
  Kaikenkaikkiaan - kunnioitan Vuokko Nurmesniemeä ja hänen ajatonta suunnitteluaan. Hän on minusta 1960-1970-lukujen todellinen suunnittelun grand old lady!
   
 18. kukkuluuruuu Vierailija


  Onpa taas hölmöä kirjoittelua. Loukkaanutaan heti jos vähänkin ei mene mielen mukaan. Mistähän tämäkin johtunee....kukapa titää.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti