Hae Anna.fi-sivustolta

Vuokralaiset hikoilevat betonikuutiossaan

Viestiketju osiossa 'Säästöpossu' , käynnistäjänä Vuokratuoton maksimointia, 13.08.2014.

 1. Aika harva vuokraisäntä laitattaa vuokra-asuntoon ilmalämpöpumppua. Sellainen maksaa asennettuna n. 2 000 € ja sen työn osuudesta saa kotitalousvähennyksen, jos pumppu asennetaan omaan tai vanhempien asuntoon.

  ILP (ilmalämpöpumppu) pudottaa talvella lämmityskulut murto-osaan ja pitää kesähelteillä kämpän viileänä. Pyykit kuiva sisällä ja on mukavan kevyt olla ja nukkua ja siivota! ILP jäähdyttää ja lämmittää moninkertaisella teholla verrattuna sen energiankulutukseen. Niinpä sähkölaskussa hellekausi ei juuri näy. ILP on myös äänetön (20...30 dB).

  Tavallinen pöytätuuletin lämmittäisi kämppää 0,1 - 0,2 kilowatin teholla eikä poista ilmasta kosteutta ja pitää ääntä. Kosteus vain lisääntyy asukkaan hikoillessa ja hengittäessä.

  Vaan aika harva vuokraisäntä sallii vuokralaiselle moisen ylellisyyden, jotain rajaa sentään. Vuokralainen on vuokralainen.

  Omistusasunnoissa - varsinkin uudiskohteissa - ILP on lähes sääntö.

  ILP maksaa siis 2 000 € miinus kotitalousvähennys. Miettikääs mitä maksaa yksi kuivuneen vanhuksen nesteytys ja hoitovuorokausi kyyteineen!
   
 2. 1sivusta Vierailija

  ILPn voi asentaa vain parvekkeelliseen kerrostaloasuntoon, eikä se ainakaan pk-seudulla ole uudiskohteissa vakiovaruste. Tokihan vuokralainen voi itse hankkia pienen ilmastointilaitteen, tai omistuskerrostaloasuja. Itse en ole kokenut tarpeelliseksi, kunnon kivinen jugend pysyy aika siedettävän lämpöisenä helteelläkin.

  ILP ei kerrostaloasunnossa vaikuta lämmitystarpeeseen mitenkään, sillä sitä ei saa käyttää lämmityksen lisänä vaan pelkästään jäähdytykseen. Kaukolämpötaloissa lämmityskulut ovat anyways pienet ja peritään vastikkeessa joka on ympäri vuoden samansuuruinen.
   
 3. Asuntosäästäjä Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun minä teetän jotain vuokra-asuntoon, vähennän sen pääomaverotuksesta enkä käytä kotitalousvähennystä. Yhdessäkään vuokra-asunnossani ei ole sähkö- vaan kaukolämpö. Ja kuten tuo toinen vastaaja jo totesikin, harvassa pienessä vuokra-asunnossa on parveketta. Uusissa taloissa on ilmastointi ja kaukojäähdytystäkin rakennetaan kovaa vauhtia.

  Taidat olla velkainen omakotiasuja maaseudulta tai joku muu trolli?
   
 4. Isännöitsijä Vierailija

  Noista siirrettävistä "ilmastointilaitteista" kannattaa pysyä kaukana, koska niistä lähtee jumalaton puhina (ei uni tule yöllä), vievät paljon sähköä ja puhaltavat ilmaa ulos (=lämmintä korvausilmaa tulee jäähdytettäväksi). Lisäksi ovat lyhytikäisiä. No, ainakin kämpässä vaihtuu ilma, mutta voi tulla rapun käryt sisälle tai muita ylläreitä.

  Oikea ilp ei sotke ilmanvaihtoa vaan lämpö siirretään nestekiertona ulos.
   
 5. Tai sinä Vierailija

  ymmärsit väärin käsitteen vuokra-asunto.

  Sinä kirjoitat vuokranantajan/sijoittajan ominaisuudessa ja muut keskustelijat kertovat näkemyksiään vuokralaisina, tai osakkeenomistajina.

  Tottakai pääomaverotuksessa vähennetään kun ollaan vuokranantajia, mutta ennenkun alat haukkumaan jotakin trolliksi, niin ajattele asiaa useammalta kantilta.

  Parvekkeettomassa yksiössä ILP olisi kaikkein tarpeimpaan, se on tosi, kun ei ilma vaihdu samalla seinällä olevista tuuletusluukuista.
   
 6. No tuota... Vierailija

  En ihan ymmärrä tätä aloitusta. Jos ilmanlämpöpumppu nostaa asunnon arvoa, miksei vuokranantaja sallisi vuokralaiselleen sellaista asennuttaa? Jos siitä taas ei ole mitään hyötyä ja se vain laskee asunnon arvoa, mitä hyötyä siitä olisi sitten kenellekään?

  Tällä hetkellä asumme kerrostalossa yksityisellä vuokralla, mutta ei täällä ole tarvinnut hikoilla, sillä kun päivällä pitää kaihtimet kiinni ja illaksi ja yöksi avaa ikkunat ja saa aikaiseksi ristivedon, on oikein mukavaa oleskella. Tosin suuren osan kesästä vietimme mökillämme, jossa sai pulahtaa järveen aina, kun kuuma tuli.

  Vuokra-asuntomme sähkölaskuun lämmitys, tai tämä ikkunoita auki pitämällä viilennys, ei vaikuta mitenkään, sillä talossa on kaukolämpö.

  Jos ilmanlämpöpumppu on noin edullinen, pitääkin suositella sitä isälleni. Hän asuu omistamassaan (tai no, minä omistan siitä äitini kuolinpesän kautta osan) omakotitalossa, jossa on nykyään sähkölämmitys. Sähkölaskut ovat talvisin aivan hurjat, vaikka hän käyttääkin sähköä hyvinkin sääteliäästi.

  Jos elämänkaaret menevät normaaleja latujaan ja talo jää aikanaan minulle, täytyy viimeistään sitten tuollainen pumppu asennuttaa. Se on nimittäin selvää, että ei sitä vanhaa maaseudulla sijaitsevaa omakotitaloa kaupaksi saa, joten varmasti sitten mieheni kanssa muutamme sinne itse eläkepäiviä viettämään.
   
 7. ostaa Vierailija

  Voit maksaa pumpun asennuksen isäsi omakotitaloon ja voit vähentää työn osuuden omassa verotuksessasi. Asentajat laittavat työn hinnaksi n. 1 000 € ja pumpulle 1 000 €, vaikka asennus ottaa pari tuntia. Saa asiakas mukavat veroedut. :D

  Taitaisi vain käydä niin, että isäpappa elääkin pidempään, kun ei kuole kesähelteeseen. :D
   
 8. No tuota... Vierailija

  Toivon tosiaan, että isä elää mahdollisimman pitkään. Itsekkäästi toivoisin jopa, että pidempään kuin minä!

  Viileää talossa on kyllä kesällä, sillä suuret lehtipuut varjostavat mukavasti ja ikkunoita voi pitää auki. Ajattelinkin tuota lämmityspuolta talvella, sillä aloittaja kertoi, että ilmanlämpöpumpun avulla lämmityskulut jopa puolittuvat talvella.
   
 9. eh joo-o Vierailija


  Puolittuvathan ne talvella, mutta jos on käyttänyt ilmalämpöpumpun viilennystä joka hellepäivä, niin talven aikana saatu hyöty mitätöityy. Saattaa tulla 20 -30 e isompi sähkölasku heinäkuulta, hehheh.
   
 10. vierailija Vierailija

   
 11. vierailija Vierailija

  Vuokra kämppään ei vuokranantaja saa kotitalousvähennystä. Vain omaan asuntoon jossa asuu. Toki sitten pumpun voi vähentää vuokratuloista.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti