Hae Anna.fi-sivustolta

Whirlpoolin pyykinpesukone

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Petra1234, 07.09.2007.

 1. Petra1234 Vierailija

  Moi

  Ostin juuri käytetyn, päältä täytettävän Whirlpoolin pyykinpesukoneen, ja ei ole hajuakaan mitä ne pesuohjelmien merkit tarkoittavat, eli jos joku voisi helppiä ja kertoa vaikka että mikä on se "normaali" pesu :)

  Ohjeissa ei niitä hirveemmin selitellä..
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 083
  Saadut tykkäykset:
  17
  http://www.whirlpool.fi/app.cnt/whr/fi_FI/pageid/pghome001
   
 3. Petra1234 Vierailija

  juu tuolla sivuilla olen jo vieraillut, mutta en ainakaan itse hoksannu missään mitään apuja... Käyttöohjeista (mitkä tuolta olen tulostanut) ei ole siis apuja :(
   
 4. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 083
  Saadut tykkäykset:
  17
  Normaalipesu on se pesu, jota eniten käytät. Minulla omassa koneessani se on 40 C kirjopyykki.
   
 5. malejo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  601
  Saadut tykkäykset:
  0

  Sellaista kuin "normaali pesu" ei ole olemassakaan. Tietämättä enempää koneesi mallista ja merkinnöistä on vaikea sanoa, mikä olisi sellainen.

  Minulle (ja LG:n koneelleni) "normaalipesu" on 60 asteen puuvillaohjelma, mutta monen ihmisen "normaalipesu" on 40 asteen puuvilla- tai kirjopesuohjelma ja tiedän myös ihmisiä, joiden "normaalipesu" on 30 asteen hellävarainen pikapesu (ei kyllä tee hyvää koneelle).

  Luulisi, että käyttöohjeessa on jossakin selitetty etupaneelia edes jonkin verran - mutta kerro koneen malli, niin katsotaan vaikka yhdessä!
   
 6. Petra1234 Vierailija

  Whirlpool AWT4081 on siis koneen merkki&malli. Käyttöohjeissa ei ole siis pesumerkkien selityksiä ollenkaan, en tiedä sitten onko yleissivistyksessäni aukko kun en niitä tiedä :) Normaalilla pesulla tarkoitin sellaista perus pyykinpesu ohjelmaa mikä siinä nyt voisi olla..

  Kiitos kaikille apu olisi tarpeen :)
   
 7. ogy Vierailija

  Tuota mallia ei löytynyt, mutta tässä esimerkiksi erään toisen koneen ohjelmataulukko:
  http://www.whirlpool.fi/ifudocs/501930110324FIN.pdf

  Olisko noista symboleista apua? Sellainen "peruspesu" olis varmaan valko- ja kirjopesu.
   
 8. malejo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  601
  Saadut tykkäykset:
  0

  Näyttääpä vaativan vähän kekseliäisyyttä, mutta tuostahan se aukeaa, toivottavasti ovat samoja mallista riippuen.

  Kuva, jossa on "vadelma" tai "terälehdet ja höttöä" symboloi puuvillakasvia. Esimerkiksi 40 astetta + puuvillankuva on puuvillaisille teepaidoille ja vastaaville sopiva peruspesu; lakanat ja pyyhkeet on parempi panna 60 asteen puuvillapesuun, muuten ei oikein hiki ja rasva lähde.

  "Astian" tai "pullon" (ns. kolvi, kait) kuva symboloi tekokuituja. Tekokuitupesu on hellävaraisempi kuin puuvillapesu, mutta ei sitten ehkä puhdista yhtä hyvin. Kannattaa käyttää siliäville vaatteille ja esim. paidoille/paitapuseroille, joissa on enemmät puolet jotain tekokuitua (esim. polyesteriä).

  Höyhen on "höyhenen kevyt pesu" eli hienopesu, aroille vaatteille, esimerkiksi rintaliiveille ja silkille (jos ei pese käsin). Hienopesussa konetta ei saa yleensä täyttää yli puolilleen!

  Loput ovatkin kansainvälisesti tunnettuja merkkejä, kolmiomainen merkki on villan tunnus eli kyseessä on villapesu (kylmä, hellävarainen pesu runsaassa vedessä). Ämpäri ja käsi on käsinpesun merkki (löytyy vaatteen pesuohjeestakin) eli pesu simuloi käsinpesua. Molemmissa jätä kone hyvin vajaaksi.

  Kellon kuva ja numero symboloi pikapesua vain vähän likaantuneille vaatteille, esim. puoli päivää pidetylle teepaidalle. Näyttää kestävän whirlpoolilla 30 min, näin myös LG:llä.

  Spiraali on yleisesti tunnettu linkouksen/linkousnopeuden kuva. Jos spiraaleja on "tiukka" ja "löysä", tarkoittaa jälkimmäinen kevyempää linkousta.  Vieläkö koneesta löytyy jotain, joka ei aukea?
  Pikasääntö: jos pesuohjeessa on "40", käytä 40-asteista puuvillapesua. Jos numeron alla on viiva, käytä hienopesua tai tekokuitupesua äläkä pakkaa niin täyteen.
  Jos pesuohjeessa on 60 astetta, käytä 60-asteista puuvillapesua. Nämä ovat niitä "peruspesuja". Jos vaatteesi ovat hyvin tummia, kannattaa kääntää ne nurin ennen pesua ja käyttää hellävaraisempaa pesua (tekokuitupesu/hienopesu), koska hankaus kuluttaa ja siten vaalentaa vaatteita.

  Valkopesu on valkoisille ja aivan vaaleille ja siinä käytetään pesuainetta, jossa on valkaisuainetta. Kirjavat vaatteet pestään pesuaineella, jossa ei ole valkaisuainetta mukana. Joissakin koneissa on erillinen "valkopesuohjelma", joka on ns. keittopesu (90-95-asteinen pyykki) esim. valkoisille aluslakanoille.


  Huom! Kun koneesi on käytetty, kannattaa ehkä aloittaa putsaamalla se kunnolla: apteekista 100 grammaa sitruunahappoa pesuainelokeroon ja mahdollisimman kuuma puuvillapesu pyörimään tyhjässä koneessa (ilman esipesua). Sitten vielä rätti käteen ja tiivisteet puhtaaksi (ihan vesikin auttaa jo kummasti), niin huolto on suoritettu. Muistathan pestä 60- tai 90-asteisia koneellisia aina välillä (vaikka tyhjällä koneella), että koneesi puhdistuu; jos normaalisti pyykkää vain 40-asteisella vedellä, voi koneeseen kertyä kaikenlaista huonosti liukenevaa höhää.
   
 9. Petra1234 Vierailija

  Kiitos kaikille avusta :) eiköhän tää tästä ala selviämään :)!!!!
   
 10. Riikka Vierailija

  Whirlpool AWT 2071 Pesuohjelmasta vain hienopesu ja villapesu ovat selvillä, mutta kaikki muut merkit ovat hepreaa. on kannuan näköistä merkkiä ym. Olis hyvä jos tietäis mikä on kirjopesuohjelma ja valkopesuohjelma yms.
   
 11. otappa Vierailija

  ohjekirjanen käsiisi, sieltä ne selviää paremmin kun kyselemeällä täältä. helppoa.
   
 12. ---------------- Vierailija


  voit googlata pesukoneesi nimeä ja sanaa manual (tai ohjekirja).

  näin löydät netistä käyttöohjeet koneellesi ja selitykset merkeille.
   
 13. Heavy Vierailija


  Tuosta löytyy ohjelmapaneelin selitykset:

  http://docs.whirlpool.eu/_doc/501931210040FIN.pdf
   
 14. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti