Hae Anna.fi-sivustolta

Ydinsodan kynnys madaltuu

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 09.02.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhdysvaltain asenne ydinsotaan on ollut näihin päiviin asti pitää ydinaseet siiloissaan, jolleivat muut tee ensi-iskua, vaikka ei ole poissuljettu aloittamista, jos tarve vaatii. Tällaisen varoivaisen strategian presidentti Donald Trump romuttaa. Sen sijaan hän voi pohtia ydinaseen käyttöä, jos USA joutuu tavanomaisten aseiden tai vakavan cyperiskun kohteeksi, mikäli esimerkiksi sähköverkko vaurioituu. Trump tarvitsee muutoksen, koska hän haluaa pelotella muita ydinasemahteja, kuten Venäjää ja Kiinaa.

  Trump on pyytänyt Pentagonia kehittämään pienehkön eli niinkutsutun taktisen ydinaseen. Kysymys on aseista, joiden räjähdystaso on sama kuin Hiroshimaan ja Nagasakiin toisen maailmansodan lopussa pudotettujen pommien. Satatuhatta ihmistä kuoli välittömästi. Taktisia ydinaseita on aikomus käyttää "rajatussa" ydinsodassa.


  Venäjä on aivan samoin pyrkinyt kehittämään ydinaseitaan ja erityisesti niiden kuljettamiseen tarkoitettuja torpedoja, jotka pystyvät iskemään sukelluksista. Erona kylmän sodan kauteen onkin juuri se, ettei ydinaseiden uhkatasapaino toimi enää samaan tapaan kuin aiemmin. Niin kutsuttua tuomiopäivän kelloa, joka symbolisesti osoittaa, kuinka lähellä maapallo on globaalia tuhoa, siirrettiinkin muutama viikko sitten 30 sekuntia kohti loppua.


  Aiheen antoi:


  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yv4nvr/trumps-nya-strategi-okar-risk-for-karnvapenkrig
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsissa on lehtien pääkirjoituksissa ollut sellaisia artikkeleita, että nykyisen ulkoministerin asenne ydinaseisiin on väärä. Toisin sanoen YK:n ydinkieltosopimusta ei olisi pitänyt allekirjoittaa, joten voi olla, että hallituskoalition vaihtuessa muutetaan suhtautumista. Suomi ei allekirjoittanut kyseistä sopimusta, vaan toimi samoin kuin natomaat, vaikkei olekaan täysjäsen ainakaan vielä.  Lainaus Expressenin pääkirjoituksesta:

  Sveriges svar bör inte bli att bedriva plakatpolitik genom att skriva under FN-konventionen om kärnvapenförbud. Det skulle ytterligare underminera icke-spridningsavtalet och den rådande ordningen. Dessutom skulle det lamslå svensk säkerhetspolitik som alltjämt bygger på att Sverige omfattas av USA:s kärnvapenparaply.

  Om Sverige vill vara en relevant röst måste den mentala kartan uppdateras.
   
  Last edited: 10.02.2018
 3. K. Westerlund Vierailija

  Olen vuosien saatossa huolestuneena seurannut länsimaisen yleisen mielentilan hiljaista muuttumista. Ihmiset ovat hiljalleen yhä enemmän turtuneet, kyynistyneet, tyhmentyneet ja tunne-elämältään patologisoituneet.

  Jos tämä mielen häiriötila etenee niin pitkälle - kuten se yhä enenevässä määrin vaikuttaa tekevän - että väki alkaa pitää sotaa varteenotettavana mahdollisuutena (tai edes väistämättömänä luonnonilmiönä) ja ydinaseita - edes "vaatimattomia" taktisia sellaisia - turvallisuustekijänä ja niiden käyttöä järkevänä (tai edes jollakin tavoin perusteltuna), voipi olla ihan ansaittua sitten, että saamme mitä tilaamme.

  Elleivät hitaammat jo ole huomanneet, länsiglobalistit ovat vakavasti Venäjän/Kiinan kanssa sukset ristissä ja hakevat jo ihan tosissaan sodan paikkaa niin Syyriassa ja muualla Lähi-Idässä, Korean niemimaalla, Kiinan lähivesillä ja Itämerellä kuin pian taas Ukrainassa ja vähän muuallakin.

  Sotaan varustaudutaan ja valmistaudutaan joka taholla; mobilisointia, huoltovarmuuksia, liittoutumissopimuksia, strategiamuutoksia jotka kaikki tähtäävät siihen, että palikat ovat paikoillaan, kun rytinä alkaa.

  Onneksi on olympialaiset, ettei tarvitse tuota menoa katsella. Harmi vain, etteivät ne kiinnosta pätkääkään.
   
 4. EU: n erityiskertomus: Venäjän sota voi alkaa milloin tahansa
  Daily Express julkaisi raportin, joka oli laadittu Münchenin konferenssissa, joka pidetään 16.-18. Helmikuuta. Raportti on nimeltään "Reunaan ja takaisin?". Se sanoo, että riski Venäjän ja lännen välisestä tahattomasta aseistelusta on lisääntymässä.
  Yksi syy tähän tilanteeseen on asevalvontasopimusten noudattamatta jättäminen, lisäjoukkojen käyttöönotto ja sotilaallisten harjoitusten lisääntyneet jännitteet. Ukrainan tilanne vaikeuttaa lännen ja Venäjän välisiä suhteita. Tässä yhteydessä Washingtonin päätös toimittaa aseita Ukrainaan voi "sementtää" nykyisen tilanteen. Aikaisemmin "Pravda.Ru" kertoi, että Yhdysvaltain armeija etsii asiantuntijaa, joka osallistuu mahdollisen konfliktin suunnitteluun Venäjän ja Kiinan kanssa . Timesin mukaan Washingtonin on otettava huomioon "vanhojen vihollisten kylmän sodan" erityispiirteet. Samaan aikaan asiantuntijat sanovat, että kun kyseessä on taistelu Kiinan kanssa, Yhdysvaltojen on turvauduttava laivastoon ja muunnelmaan Venäjää vastaan - maa- ja ilmavoimat. On todettu, että Yhdysvaltojen puolustusstrategian puitteissa Yhdysvallat suunnittelee uudelleen terrorismin vastaisia operaatioita kohtaamaan "kylmän sodan vanhat viholliset".

  Amerikkalaiset asiantuntijat ilmaisevat yhä enemmän näkemyksensä siitä, että Venäjän ilmapuolustusjärjestelmä ylittää merkittävästi Yhdysvaltain käytettävissä olevat aseet .
  Business Insider kirjoittaa , että S-400-ohjuskompleksi suojaa taivasta vihollisten pommikoneilta ja hävittäjiltä sekä ballistisilta ohjuksilta.
  Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/08-02-2018/1369515-doklad-0/
   
 5. Kuinka 1960-luvun ranskalainen ydinkoe jatkaa elantonsa Algeriassa MAAILMAN
  11:03 15.02.2018(päivitetty 11:07 15.02.2018)
  13. helmikuuta 1960 Ranska toteutti ensimmäisen ydinkokeensa Algerian eteläisellä Regganen alueella. Virallisten tilastojen mukaan 17 ydinkokeita tehtiin yhteensä seuraavien 6 vuoden aikana. Alue kärsii edelleen, ja paikalliset tutkijat sanovat, että radioaktiivinen saastuminen on aiheuttanut geneettisiä mutaatioita ja muuttanut alueen peruuttamattomasti.

  Ei ole virallisia tilastotietoja uhrien määrästä. Ainoat luvut löytyvät paikallisen kirkon ranskalaisen edustajan pitämästä kirjanpidosta, jossa luetellaan 42 000 ydinkokeiden uhreja. Kolme vuotta sitten Ranskan puolustusministeriö antoi julkilausuman, jossa määrä oli 27 000 ihmistä. Uhreihin kuuluvat ranskalaiset sotilaat sekä paikalliset algerialaiset, jotka asuivat ympäröivillä alueilla.

  Näissä luvuissa ei kuitenkaan oteta huomioon näiden ihmisten jälkeläisten ennenaikaisia kuolemia, joihin syöpä ja muut ydinsäteilyyn liittyvät sairaudet vaikuttivat. Tähän päivään saastuneet alueet ovat vaaraksi elämälle ja terveydelle. LUE LISÄÄ: Greenpeace varoittaa ranskalaisia ydinjätepisteitä, jotka ovat haavoittuvia terrorismin uhalle

  Desert Prisonersin edustaja (ihmisten yhteisö, joka palveli Algerian aavikkorilla vuosina 1992-1996 sijaitsevissa vankiloissa olevia rangaistuksia), Nureddin Mauhub totesi, että monet vankeista altistuivat säteilylle ja palvelivat rangaistuksiaan vankiloissa autiomaassa.

  Ydin-insinööri Ammar Mansuri kertoi Arabi al-Jadidin sanomalehdelle, että Algerian ydinkokeita oli itse asiassa enemmän. "Ranska teki 13 maanalaista ydinkokeita, 4 maatutkimusta, 4 plutoniumtestiä ja 35 muuta koetta", hän sanoi.

  Hänen mukaansa ydinkokeiden dokumentointi siirrettiin Algerian hallitukselle vasta 10 vuotta sitten. Osa asiakirjoista luokitellaan edelleen. Näistä syistä alueella ei ole tehty systemaattisia havaintoja tai tutkimuksia viimeisen vuosisadan aikana. Siksi ei toteutettu ajoissa toimenpiteitä, joilla vähennettäisiin kielteisiä ympäristövaikutuksia. On vaikea sanoa, kuinka saastumisen taso on muuttunut viime vuosikymmeninä ja mitä odottaa tulevaisuudessa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti