Hae Anna.fi-sivustolta

Yhdistyykö oikeisto Suomessa?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 08.02.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3 447
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomenmaan nettisivustolla liehuvat kokoomuslaisten ilmapallot isossa valokuvassa ikään kuin ennakoiden oikeiston yhdentymistä Suomessa, mikä välttämättä ei ole lainkaan huono asia, sillä se pakottaa myös vasemmiston toimimaan samoin. Ruotsissakin vasemmistoliitto on viime aikoina alkanut vaatia ministeriyttä itselleen, joten sielläkin sosialidemokraatit ovat aiempaa vaikeammassa tilanteessa, mikäli haluavat hallitusvaltaa. Suomessa oikeistolla on tällä hetkellä selkeä enemmistö, mutta Ruotsissa ei.

  Valtioneuvoston linjaukset ovat olleet liberaalia politiikkaa tukevia, eikä esimerkiksi maanteistä ole pidetty huolta juuri lainkaan. Autoja on kolaroitu ja ihmiset ovat liukastelleet enemmän kuin miesmuistiin, mikä on merkinnyt jonoja sairaaloihin. Ylityökiellot ovat hankaloittaneet hoivan antamista, mikä on merkinnyt vaikeuksia monille ihmisille. Sairauslomia on jaettu useille, joten työpaikoillakin tilanne on hankaloitunut.

  Keskustapuolue on ongelmien keskellä sisäisessä kriisissä, kun puoluehallitus on kutsuttu pikakokoukseen Paavo Väyrysen puheenjohtajuuden torppaamiseksi. Pohjoisen edustajat eivät ehtine kokoukseen lainkaan, mikä lienee tarkoituskin ollut, sillä kaikkein vahvimmin Väyrystä tuetaan hänen omilla synnyinseuduillaan tai lähistöllä. Tarkoitus lienee saada Sipilän ehdokkuus varmistettua jo nyt, kuten saatiin presidenttiehdokkaankin nimi esiin ennen aikojaan. Keskustan kaupungistuminen voi jopa onnistua, mutta vaarana on myös ajautuminen pikkupuolueeksi.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3 447
  Saadut tykkäykset:
  0
  Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen voisi kaiken järjen mukaan peräytyä perustamansa kansalaispuolueen riveihin, jotta keskustaväki saisi toimia nykyisen puheenjohtajan valinnoin hallituksessa. Nyt kaikki energia menee sisäiseen kamppailuun, eikä se ole Suomen etu, eikä puolueenkaan.

  Huomio pitää kohdistaa siihen, että saadaan terveysasemat toimimaan normaalisti ja tiestöt kuntoon, jotta ihmisten arki palautuu oikeaan uomaan. Presidentti tuumasi hieman jo vahingossa, että nyt rahaa on, vaikka lisäsikin, että siitä osa on lainaa.

  Lainoppineiden lausunnot keskustan sääntöjen muuttamiseksi vaikuttavat hyviltä, mutta tuskinpa niiden oikeudellisuutta voidaan varmistaa. Jos esimerkiksi joku nousee liikenneministeriksi suoraan ohi muiden, voidaan ajatella, että kysymys on keinotekoisesta jäseneksi liittymisestä erityisesti, jos ehdokas on hieman aiemmin liputtanut toisen puolueen puolesta.


  Aiheen antoi:

  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/hu...valita-puheenjohtajaksi-6.3.338619.bf649e512a
   
 3. Pyrkiessään kepun johtoon. Kepu on oikeistolaistunut valtavasti, jonka politiikan Väyrynen palauttaisi lähemmäs alkiolaista politiikkaa. Oikeistolainen politiikka on lisännyt paljon eriarvoistumista suomessa, lisännyt pienituloisen ja työttömän väestön muutakin kyykyttämistä, tämä ei tietenkään kuulu sivistysvaltion toimintaan, josta kepu muun oikeiston mukana on vahvasti vastuussa koska on pääministeripuolue.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3 447
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa-a. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pyrkinee saamaan ikään kuin maalaisliiton aatteellisuuden nykyaikaan, sillä kansalaispuolueen yksi arvoista on muistaa Santeri Alkion ajatuksia. Keskustapuolue on hänen mielestään luisunut liiaksi oikealle, kun se on alkanut suosia puolueessa toimivaa nuorta kaartia. Ilmeisesti Väyrynen haluaa tuoda alkiolaiset arvot osin nykykeskustaan asettumalla ehdokkaaksi puheenjohtajavaalissa.

  Suomi on kaupungistunut täysin eri valtioksi kuin se oli silloin, kun Väyrynen toimi puheenjohtajana keskustapuolueessa. Tahtopolitiikan suunta on ikään kuin muuttunut, sillä nykyään kokoomuslaiset voivat jyrätä muut, koska lupaavat ajaa yltiöpäistä keskittämispolitiikkaa. Keskusta ei ole kyennyt murtautumaan kaupunkeihin, joissa entiset maalaisliittolaisten jälkeläiset tekevät työtään matalapalkka-aloissa, joiden väki äänestää usein vasemmistoa.

  Keskustan nykyinen johtaja Juha Sipilä oli monien äänestäjien mielestä puoliksi oman puolueensa kannattaja, vaikka viime aikoina hän on kyennyt karistamaan leimaansa ainakin osittain. Silti vanhan kaartin luottamus on koetteilla, mikä on ollut havaittavissa muun muassa Seppo Kääriäisen lausunnoista. Veikeätä onkin havaita, että nykyään Väyrystä pidetään populistina, kun sen sijaan Timo Soini on jo saanut reaalipolitiikon maineen. Mutta sellaista se on!
   
 5. Eivät ole miksikään muuttuneet, ainoastaan oikeistolainen politiikka on nyt raaistunut reippaasti vähävaraista kansanosaa vastaan, näin on käynyt myös kepun tekemänä. Uskon vahvasti toisenlaisen politiikan menestymiseen kepussa, muuten siitä tulee pieni sirpalepuolue jonka kepun kenttäväki mielestäni jo huomio viimeksi Presidentin vaaleissa.
  Onko Sipilä sellainen diktaattori joka ei uskalla käydä rehellistä kilpaa Väyrysen kanssa tulevassa puoluekokouksessa puheenjohtajuudesta jää nähtäväksi.

  Kepun kannattajat ovat nykyisin pääosin palkansaajia, muutama kymmenen tuhatta maanjelijää ei enää ole voimissaan puolueessa ja niistäkin viljelijöistä suuri osa on kokoomuksen kannattajia.
   
 6. Väyrynen aloittaa Vierailija

  Puheenjohtaja kamppanjan Posiolta, seuraavina paikkakuntina Salla, Savukoski ja Pelkosenniemi. Pieniä mutta vahvoja kepu enemmistöisiä kuntia.
  Saa nähdä kuinka Paavon käy pyrkimyksissään, varmaan tuo toimillaan uudenlaisen näkökulman ja virkistyspiristeen kepun nykyiseen hyvin oikeistolaiseksi käyneen politiikan tekoon.
  Pitäisikö liittyä kepuun vaikuttamaan ainakin siksi aikaa kunnes kilpailu puheenjohtajasta ratkeaa.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3 447
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiketi on myönnettävä, että europarlamentaarikko Paavo Väyrysen oikea valinta olisi siirtyä oman puolueensa riveihin, eikä pyrkiä enää keskustalaisen ajattelun muuttamiseen. Suomessa on silti kuvitelmia, joiden mukaan itäinen naapuri on yhä pelkästään pahan valtakunta, missä yksi mies pitää valtaa. Toki on myönnettävä, että Väyrynen haluaa käyttää valtaa maksimaalisesti, kuten tekee myös Niinistö. Toinen on täysin länsimyönteinen, mutta toinen ei.

  Väyrysen kuningastien yksi näkökulma on se, millä tavoin EU:n valtiot tulkitsevat hänen mielipiteidensä vaikutukset. Eivät uskalla ehkä jättää Suomea täysin oman onnensa nojaan, jos pelkäävät venäläisten saavan lisää vaikutusvaltaa. Nythän Suomi pitää rajastaan huolta hyvin, eikä muiden tarvitse pelätä yllätyshyökkäystä Suomen kautta, joten kaikkien etu on ylläpitää vakautta Pohjolassa.

  Aina sotien tai kriisien aikoina Suomi on joutunut pakkoraossa luottamaan omiin päättäjiinsä, vaikka he ovat olleet osin itämyönteisiä. Venäjä luotti kokoomuslaiseen Paasikiveen aikoinaan, mutta samoin suomalaiset saattoivat olla varmoja siitä, ettei hän ole myymässä omaa maataan. Totta kai kysymys on kriittisyydestä myös liiallista maahanmuuttoa kohtaan, mutta ei avoimesta rasismista, joka voi kohdistua kaikkiin vierailta näyttäviin yksilöihin.


  Yleisradion sivuilta löytyi tällainen arvio:


  https://yle.fi/uutiset/3-10070894


  (Maksimaalinen vallan käyttö ei tarkoita samaa asiaa kuin Kekkosen aikoina, sillä Suomen lait ovat muuttuneet, mutta nekään eivät rajoita päämiehiä, jos ministeriksi valikoidaan perässähiihtäjiä.)
   
  Last edited: 13.02.2018
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3 447
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh! Riiheläinen on jutun alla olevan sanailun mukaan vapaa blokkari, jolla ei ole minkäänmoisia siteitä mihinkään aatesuuntaan. Vaikuttaa todella uskottavalta moisten lauseiden jälkeen, mitä hän kirjoittaa. Jos haluaa olla puolueeton, on havaittava sekä hyviä että huonoja puolia kaikista aatesuunnista, eikä vain yhdestä.
   
 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3 447
  Saadut tykkäykset:
  0
  Salaisien tietojen luovuttaminen vieraille valtioille on rangaistava teko, kuten pitääkin olla siinä tapauksessa, että ulkomaalaiset saavat vihiä esimerkiksi salaisista sotilaallisista kohteista. Nykyisin tietoa voidaan kuljettaa pitkiäkin matkoja maanalaisten valokuitujen välityksellä, joten esimerkiksi tutkien kautta saatava tieto on mahdollista ohjata kauaksi asemista, joissa sitä kerätään. Yleinen verkko ei ole ainoa, vaan rinnalle on rakennettu toisia yksinomaan viranomaisten käyttöön.

  Ruotsissa signaalitiedustelun tukiasema on kaikkien tiedossa, eikä siitä ole vaiettu, koska ulkomaiden on helppo saada kohde selville. Näin ollen ainoa pimitettävä taho ovat oman maan kansalaiset, jotka eivät ainakaan kaikki voi tietää sitä, millä tavoin Suomi muiden valtioiden tapaan hoitaa tiedustelua. Yksi venäläishävittäjä taisi tehdä Ruotsin signaalitiedustelua kohti jopa harjoitusiskun, joka oli tarkoitettu vain pelotteluun.

  Salaisia tietoja käytetään viiteryhmään kuuluvien kesken vaihdon välineenä, joten havaintoja ei jätetä vain oman maan käyttöön. Ja Suomi on länsimaa, mikä merkitsee sitä, että maamme sotilaallinen eliitti pysyy tietoisena kaikista käänteistä, joilla voi olla vaikutusta puolustuskykyyn. Ehkei aina ole kerrottu edes ylipäällikkölle hänen omien toiveidensa mukaan kaikkea, jotteivat tiedot voi vuotaa ulkomaalaisten korviin missään oloissa.

  Ruotsissa Olof Palme haukkui esimerkiksi amerikkalaisia julkisesti, mutta käskytti muita pitämään huolta hyvistä suhteista länsimaihin, koska tällä tavoin hän näyttäytyi puolueetto0malta, vaikka hoitikin ulkopolitiikkaa länsimielisesti. Vaikea tietää, mutta sopii epäillä, että Kekkonen toimi aivan samoin periaattein, vaikka ensisilmäyksellä hänen toimensa vaikuttivat itämyönteisiltä.


  Aiheen antoi:

  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tu...antisissa-naapurimaissa-6.3.339848.630db423e8
   
 10. Peiliin, sillä pääministerikauden saavutukset ovat pelkästään pienituloisten, opiskelijoiden, työttömien ja jopa maanviljelijöidenkin rankkoja rankaisemisia.
  Väyrynen yrittää kääntää kepun kurssia alkiolaisempaan suuntaan joka paremmin tuntee koko kansan tarpeet, eikä ainoastaan pelkkien miljonäärien tarpeita. Mikäli Paavo ei onnistu tässä suunnan muutoksessa niin kepu näivettyy aikaa myöten ruotsalaisen sisarpuolueensa tasolle ja kokoomus sen kun lihoo.

  Toivottavasti kepun kenttäväki ottaa Paavon puheenjohtaja asian myös samaan tapaan tosissaan kun otti Presidentin vaaleissa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti