Hae Anna.fi-sivustolta

Yksi ötökkäkammoinen Suomen lapista

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Vielä torakoista, 21.04.2006.

 1. Vielä torakoista Vierailija

  Vaikka asunkin täällä keskellä pahinta sääskialuetta en jostakin syystä osaa näitä sääskiä ja torakoita verrata toisiinsa! Sääskistä en tykkää, torakoihin en vielä ole törmännyt kun en ole juurikaan lämpimissä maissa matkustellut MUTTA:
  kuinka suuri ongelma torakat ovat kanarialla? Kun menet hotelliisi,onko se normaalia, että huoneessa on torakoita, ja miten tässä tilanteessa tulisi menetellä? Jossakin neuvottiin ottamaan yhteyttä hotellin vastaanottoon mutta otetaanko siellä tämä asia vakavasti,asuvathan he jatkuvasti siellä? Onko jollakin mennyt matka pilalle tämän torakkaongelman vuoksi?
   
 2. t. orakka Vierailija

  Rauhallisin mielin voinet matkailla, sillä en vielä itse ole torakkalaumoihin törmännyt. Joitakin satunnaisia joskus varsinkin syksypuolella saattaapi liikkua. Huoneissa en ole nähnyt koskaan, mutta silti pidän matkalaukut aina poissa lattialta varmuuden vuoksi ja yölläkin valot jossakin päällä.

  Suurimmat torakat olen kuitenkin nähnyt Egyptissä (Kairossa), niiden rinnalla eurooppalaiset veljet kalpenevat.
   
 3. jk Vierailija

  Paljon matkustaneena ainakin omalla kohdallani en ole joutunut Kanarialla torakoitten kanssa ""tekemisiin"". Viime reissulla näimme puistossa yhden torakan ja se olikin aika ihmetyksen aihe, useat sitä ihmettelivät jopa kuvasivat. Kreikassa sitä vastoin jouduimme vaihtamaan hotellia kun huoneistomme oli ylimmäisessä kerroksessa ja torakoita oli aivan valtavasti! Opas tuli katsomaan ja oli kauhuissaan, omistaja pariskunta vähätteli ja hosuivat myrkkypullonsa kanssa, se oli kamalaa, matkatoimisto järjesti meille toisen hotellin jossa ei ollut yhtään torakkaa näkyvissä. Onhan torakat pöpöjen kantajia, ei niitä tarvitse hyväksyä. Jos niitä on hotellihuoneessa niin oletettavaa on että myös hotellin ravintolassa. Kyllä sanoisin respaan jos huoneessa torakat juoksentelisivat, uskoisin että hoitavat homman.
   
 4. neuvo Vierailija

  En ole kanarialla törmännyt torakoihin, täältä voi lukea viestejä hotelleista, aika hyvän käsitykeksen saa mikä hotelli on kellvollinen, mitä useampi kehuu/haukkuu,
  tee itsellesi mustalista.

  terveisin mustanlistantekijä
   
 5. KK Vierailija

  En ole ötökkäkammoinen. Parikymmentä kertaa Kanarialla (lähinnä Americasissa, myös muilla saarilla) käyneenä hiukan ihmettelen tätä torakka-aihetta. Torakka kuuluu Kanarialla luontoon siinä kuin meillä hämähäkit, joita varmaan jokaisen kotona joskus näkyy. Inhottaviahan ne ovat. Bungalowien pihalla naapurin saksalaislapset keräsivät innoissaan niitä purkkiin. Itse estin sisään pääsyn nurmikolta pistämällä pyyheliinoja ovien alarakoon. Esim. Americasin neljän tähden Vulcanossa näin käytävillä pari torakkaa, viimeksi Riu Adejessa (myös neljä tähteä) ilmeisesti myrkytettiin tehokkaasti, koska sisällä näkyi vain pari raatoa. Ainoa inhottava kokemus oli pari vuotta sitten, kun Inglesistä palattaessa matkalaukussa oli elävä torakka. Kyllä siinä lensi kaikki tavarat parvekkeelle pakkaseen pariksi päiväksi. Eli hyvä ohje on se, että ei säilytä matkalaukkuja ym. lattialla.
   
 6. torakoista vielä Vierailija

  Tämä torakka-asia tuli eteeni täällä keskustelupalstalla. En ole koskaan käynyt kanarialla saatikka sitten missään muussakaan lämpimässä maassa enkä matkaa varatessani osannut ajatellakaan, että voisin törmätä matkallani torkaoihin- tämä jo tietysti osoittaa sivistymättömyyteni. Ja sitä,kuinka hyvissä oloissa elämme-sääskistä huolimatta!Joku vain ihmetteli tätä torakkakeskustelua. Minusta se on kuitenkin aiheellinen, torakka levittää tauteja ja siitä syystä sitä ei mielestäni tarvitse hyväksyä 'maassa maan tavalla'-jutuksi! Nyt kyllä olen matkalle (syksyllä) lähdössä,lähden hieman ennakkoluuloisemmin mutta lähden kuitenkin!
   
 7. matami Vierailija

  Kyllä torakoita on myös Kanarialla. Itse kammoan niitä yli kaiken. Jos olet sikeäuninen etkä käy yöllä vessassa etkä keittiössä vettä juomassa tms., saatat asua hotellissa täysin tietämättömänä torakoista, joita huoneeseen tulee viemäreistä. Ulkona niistä ei ole haittaa eikä niitä siellä tarvitse ""pelätä"". Torakoita voi olla 5 tähden hotellissakin, mutta kyllä tähdet yleensä jotakin kertovat myös torakoista: mitä enemmän tähtiä, sen vähemmän torakoita. Neljän-viiden tähden hotellissa voi olla jo suht turvallisin mielin (jos ei nyt ihan 100% varma :). Siivous ja myrkytys pelaa moitteettomasti. Ja jos niitä kylppärissä näkee, voi ilmoittaa respaan, jolloin myrkytetään kunnolla. Ei mikään 4-5 tähden hotelli halua olla kuuluisa torakoistaan!

  Jos asut huoneistohotellissa, älä jätä mitään ruokaa näkyville pöydille tai tiskipöydälle. Kylppäriin voi jättää valot yöksi, se vähän arastuttaa torakoita, mutta saattavat ne tulla valosta huolimattakin... Jos ei-toivottuja vieraita tulee, voit yrittää tukkia lavuaarit yms. muovipussilla. Myös kylppärin tuuletusaukosta voi tulla ulkotorakoita, niitäkin voi yrittää tukkia mielenrauhan vuoksi. Sulje matkalaukut huolellisesti hotellissa ja humsuttele vaatteet ja laukut kunnolla kotiin lähtiessäsi.

  Itse ""torjun"" torakoita nykyään tasokkailla hotelleilla enkä ole joutunut pettymään.

  Hyvää matkaa! Matkailu on silti ihanaa!
   
 8. rane Vierailija

  Moi Teille torakoista juttelijoille! Minulla meni kerran harjanvarsi poikki, kun ei tyyny tehonnut... Ja se tapahtui Playa de las Americanoksessa Teneriffan eteläosassa n. 2001. Tenen pohjoisosassa olen törmännyt vain kivoihin liskoihin ja rantakivien mustiin rapuihin. Playa Jardinille kävellessä nyt maaliskuussa jalkakäytävällä oli 2 kuollutta tavallista hiirtä. Joku sanoi tosi hyvin. että jos Suomen Lapin sääsket keksisivät piiloutua muutamaan koneeseen vallatakseen Teneriffan, niin mitäs sitten? Ei estä maailmaan tutustumista sääsket eivätkä torakat tai russakat, ravut tai käärmeet. Maissa maiden tavoin kyseisenkin luonnon ehdoilla...
   
 9. Tepska Vierailija

  Ollaan käyty PdlC:ssa 10 kertaa. Torakoitten kanssa ei ole ollut ongelmia. Sitten vuonna 2005 helmikuun alussa oltiin 2 viikkoa ja sattui eka kertaa todella huonot ilmat. Oltiin Masaru hotellissa (joka muuten on ihan ok). Oltiin eka kerroksessa ja torakoita alkoi ilmestymään keittiönurkkauksen seiniin yöllä, kun tultiin kartsalta huoneeseen. Siis kun paltiin valot päälle, niitä oli siinä kaakeleilla, ja joku saattoi keretä livistää piiloon. Saatiin respasta suuri ""myrkkypullo"" sumutetta. Sanoivat, että kylmät ilmat tuovat torakat sisätiloihin lämpimään ja vielä kun on alin kerros lähellä maata, niin niitä saattaa tulla herkemmin. No, sitten yhtenä yönä, kun tultiin kämpille, yksi torakka oli kylppärin lattialla. Lyötiin myrkyt selkään sille ja siihen se kupsahti. Aamulla kun herättiin, torakkaa ei näkynyt missään! Opas kertoi, että niitä ei kannata tappaa, sillä kaverit tulee pitämään hautajaisia. No niitä kavereita ei onneksi näkynyt, pitivät kai hautajaiset muuallla, kun olivat hakeneet sen myrkytetynkin pois. Niihin keittiön torakoihin ruiskutettiin kans sitä myrkkyä aika runsaasti silloin yöllä, kun niitä oli. Myrkky teki minuun sen vaikutuksen, että kun yön sitä hengittelin, niin aamulla oli sen verran huono olo, että yrköthän siinä lensi (olen joillekkin tuoksuille tosi allerginen, ei siis ollut krapulasta kyse!!!). Se torakkamyrkky haisi tosi kamalalle!
  Tänä vuonna tammikuussa oltiin samassa hotellissa. Meidän huoneessa ei ollut torakoita. Meidän tytöt olivat eri huoneessa ja kolmannessa kerroksessa, ja niiden huoneessa taas vilisteli niitä ""mukavia"" ötököitä keittiönurkkkauksen kaakeleilla. Kyllä ne pikkusen niitä inhotti aluksi, mutta tottuivat kai niihin kahden viikon aikana niin, etteivät loppulomasta niitä edes ajatelleet ja huomanneet!
  Elikkä jos monta kertaa käy samassa paikassa ja eri hotelleissa, joskus vaan käy semmonen huono säkä, että niihin törmää.
   
 10. Nautiskelija Vierailija

  Ihan samoin on meille käynyt, että on huoneessa ollut torakoita ja heti menty respaan siitä ilmoittamaan ja saaty spraymyrkkypullo koko loman ajaksi huoneistoon ihan varoiksikin. Mutta kun kaikki epäilyttävät tuloaukot oli sumutettu, niin ei niitä enää näkynyt eikä mitään muutakaan ylimääräistä mönkijää.
  Spray-myrkkyä myydään supermarketeissakin ja niissä on kyljessä tunnistamisen helpottamiseksi torakan/muurahaisen ja tollaisten kuvia.
  Kun kerran Kyproksella kävimme respassa ilmoittamassa torakoista ja siellä tuli kunnon massiivinen myrkytysoperaatio, joka vaati hetkenverran poissaoloa. Teho oli täydellinen - ei näkynyt torakan torakkaa sen jälkeen.
  Eli jos ja kun torakoita näkyy, niin apua kyllä löytyy. Ei kannata murehtia sitä, vaan hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä ja sitten nauttia lomasta!!!
   
 11. fgh Vierailija

  eihän no torakat mitä suuuuuuuuri ongelma on eihän sä paljon niitä näet jos joskus huonessa on ollut joku niin se on se yksi- kaksi ei sen enempää
   
 12. ällös vaihda pois Vierailija

  Ei niistä kunnon murkinaa saa. Ovat aikas pieniä, semmottisia kuussenttisä vaan ja aikas vikkeliä. Murakoita ne kyllä on jos maistamaan pääsee.
   
 13. Vegu Vierailija

  Juuri äskön kun olin riu vistamarin baarissa niin torakka tippui olkapäälleni ja säpsähdin sen verran etten pariin vuoteen matkustele
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti