Hae Anna.fi-sivustolta

Yksi ruusu arkulle seppeleen sijasta?

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä mietin vaan.., 18.12.2007.

 1. Meilläpäin on tapana hankkia kukkalaite, jos mennään hautajaisiin. Ne, jotka eivät ole saaneet kutsua tai ovat estyneet tai muuten haluavat muistaa edesmennyttä, toimittavat etukäteen adressin. Adressi lähetetään osoitella XX:n omaiset. Adressit (=muistolauseet ja lähettäjien nimet) luetaan muistotilaisuudessa. Näin paikalla oleva saavat tiedon, ketkä muut ovat edesmennyttä muistaneet ja ottavat osaa suruun.
  Kukkalaite voi olla yhdeltä perheeltä tai siinä voi olla mukana useampi perhekin, riippuen ehkä siitä kuinka läheisiä ollaan vainajalle tai omaisille.
  Jos olisin mukana työpaikan kukkalaitteessa, ja edesmennyt olisi rakas läheinen työtoveri, laittaisin varmasti omankin pienemmän kukkalaitteen. Joku toinen saisi sitten laskea sen työpaikan kukkalaitteen, vaikka oltaisiin siellä laskemassa rinnakkain.
   
 2. Asian vierestä Vierailija

  Olipa ikävästi sanottu Anni62:lle :-( Missä hän on sanonut, ettei "vaivautunut" menenään hautajaisiin, hänhän meni, mutta hänen miehensä ei tilaisuuteen pääse, joten hän menee yksin, sillä kyseessähän oli nimenomaan Annin ystävä.

  Aloittaja, joka pähkäili, että ottaako yksi kukka vaiko eikö vai miten toimia, ei ole sama kuin Anni62 ja ymmärtääkseni hautajaiset, jonne aloittaja oli menossa, olivat hänen miehensä työkaverin, henkilön, jota aloittaja ei tunne läheisesti.
   
 3. Iida-Maija Vierailija

  Anni 62:lle

  Kyllä minä sain viimeisestä viestistäsi sellaisen käsityksen, että koska miehesi joutui töihin, niin päätitte korvata hautajaissaattamisen jouluisella kukkatervehdyksellä.

  Käsitin siis väärin, ja olin muutenkin töykeä. Olen pahoillani ja pyydän anteeksi.
   
 4. ystävälle Vierailija

  Viime viikonloppuna olin hautajaisissa ja siellä ystävien perheiden lapset ja laittoivat kukin punaisen ruusun arkulle. Samoin ne, jotka olivat kaukaisempia ystäviä laittoivat pelkkän ruusun.Voi tietenkin ola niin että eri paikkakunnilla on eri tavat . Tämä tapahtui Helsingissä ja tuo yhden ruusun tuominen on minulle varsin tuttua muistakin hautajaisista. Ei kai sinne arkulle mennä adressia lukemaan, meilläpäin ne luetaan vasta siunauksen jälkeen pidettävässä muistotilaisuudesa. Vai mennäänkö jossakin arkulle ja ilmoitetaan etä adressi on laitettu. Maaseudulla varmaan on sellaisia mahtihautajaisia, että kaikilla pitää olla toinen toistaa komeammat kukkalaittteet ihan kun sse vainaja niistä mitään tietäsisi. Kumma kun tuollaisestakin asiasta kilpaillaan.
   
 5. Ei tokikaan adresseja lueta arkun ääressä, vaan sitten muistotilaisuudessa. En ole koskaan ollut sellaisissa "julkisissa" hautajaisissa (eli tarkoitan ns. hiljaisten hautajaisten vastakohtaa), jossa ihan kaikki kirkossa olijat olisivat laskeneet kukkalaitteen tai kukkasen, vaan ne, jotka ovat laittaneet adressin, eivät ole menneet sinne arkun ääreen lainkaan.
   
 6. kysyn ... Vierailija

  Sanoiko joku että adressit luetaan kirkossa ? Tietysti muistotilaisuudessa.
   
 7. Anni62 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 912
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ystäväni hautajaisissa adressit luettiin kylläkin seurakuntatalolla missä oli muistotilaisuus, se on eri rakennuksessa kun siunauskappeli.
   
 8. vastaan... Vierailija

  -> Yksi vastaaja sanoi näin:

  Ei kai sinne arkulle mennä adressia lukemaan, meilläpäin ne luetaan vasta siunauksen jälkeen pidettävässä muistotilaisuudesa.

  -> Ja jatkoi vielä, että:

  Vai mennäänkö jossakin arkulle ja ilmoitetaan etä adressi on laitettu.

  -> Eli vastaus oli noihin kysymyksiin, että ei lueta adressia arkulla, vaan muistotilaisuudessa.
   
 9. Itä-Savo Vierailija

  Kyllä hautajaisiin voi mennä ja viedä adressin mennessään. Omaiset ja lähisuku laskee kukkalaitteen. Läsnäolosi on vainajan kunnioittamista, eikä siihen tarvita mahdottomia rituaaleja.
   
 10. tarkempaa lukua Vierailija

  No niinhän tuossa edellä sanottiinkin: " adressin voi viedä kun mennään ja jos ei mennä laitetaan postiin "...oliko luetun ymmärtäminen huonoa ??!!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti