Hae Anna.fi-sivustolta

Yleverolla uusintojen uusintoja

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 01.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Erillinen ylevero herättää kysymyksen: Miksi se ei riitä kuin uusintojen uusintaan? Eliitillä on lupa puhua puuta heinää ajankohtaisohjelmissa, joiden aiheet ovat talouspainoitteisia. Rasismi on yksi aiheista, jota jauhetaan. Yleisradio pesee omaa pesäänsä siten, että ohjelmiin otetaan joku ulkomaalaistaustainen yhdeksi puhujaksi. Onneksi maailmassa on paljon sanoja, joita voi pukea tyhjää kalkattavaksi lauseeksi. Ja onneksi ihmisten muisti on lyhyt, joten kaikenkarvaiset uusinnot voi katsoa moneen kertaan, mutta sitä on vaikea ymmärtää, mihin verovarat hupenevat, kun näytetään preerioiden väkeä tai englantilaista miestään alistavaa naishahmoa.

  Ilmeisesti Yleisradio haluaa jättää mediakentän täysin kaupallisille kanaville, jotka tarvitsevat kuulijakuntaa kyetäkseen haalimaan mainoseuroja. Toki ruotsinkielisille on tarjolla ohjelmaa, joka käsittelee muitakin aiheita kuin taloutta. Saamenkieliset uutiset käsittelevät esimerkiksi kalottialueen aiheita paljon kattavammin kuin suomenkieliset, joten erinomaista, että niitä tulkataan luettavaksi. Toisaalta joku voi pohtia siten, että pienryhmien antiin käytetään varoja, jotka pääosin verotetaan suomea puhuvilta.

  Kantaväestön mielipiteet ovat jääneet paitsioon, koska ovat kansakunnan heikoin lenkki. Suomi kielenä taantuu ruotsinnoiksi, joita Yleisradio viljelee uutena normaalina. Dronet, stadit ja landet vilahtelevat medioissa uussanoina, joilla ei ole minkäänmoista kotimaisuuspohjaa. Kannattaisi käydä ottamassa oppia meänkielisiltä, jotka puhuvat inkomsteista ja grääslippareista, joita voi kaiketi ostaa Suomeen rantautuneesta lantmännen agrosta.
   
 2. vierailija Vierailija

  Onkos meänkielisille omena vielä äpyli.
   
 3. vierailija Vierailija

  stadi ja lande ei ole "uussanoja" vaan vanhaa stadin slangia. Kuten muualla on murteet.

  Ylellä on aina vähennetty kesiksi ohjelmia. Minulle riittää ohjelmia näinkin. Mutta ylen budjetti on varmasti yleistä tietoa, joten netistä saa varmasti tietoa mistä ao. budjetin saa käsiinsä.
   
 4. vierailija Vierailija

  Pitää paikkansa, että pääkaupungin slangissa on ruotsinkielisiä sanoja väännetty suomennoksiksi, mutta medioissa on viime aikoina alettu käyttää niitä ylenpalttisesti. Yleisradion lisäksi medioihin kuuluvat tietysti muutkin kanavat. Muka "fiiniä" käyttää ruotsinnoksia, vaikka ne osoittavat pikemmin kyvyttömyyttä esittää suomalaisia vastineita moisille helpoille "käännöksille".
   
 5. vierailija Vierailija

  Suomessa on kolonalismia yhä, sillä television kautta suomalaisia narutetaan puhumaan ulkomaisia kieliä koko ajan. Stugor on yksi niistä ohjelmista, joka on kolonalismia suomea kohtaan. Toki suomalaiset ovat pyrkineet aikanaan suomalaistamaan saameväkeä, mutta nykyään sitäkin asiaa käyttävät hyväkseen ruotsinkieliset, jotka ovat aina olleet hallanaiheita suomalaisille ja ovat edelleen. Pahimpia kolonalistisia aatteita ovat levittäneet ruotsalaiset ja heidän vasallinsa Suomessa, joten ei ihme, että enemmistöinä olleet ovat kaikissa maissa tehneet samoin.

  Suomalaiset ovat kansana yksinkertaista porukkaa, joka ei ole kyennyt käyttämään julkisuutta samalla tavoin hyödykseen kuin ruotsalaiset ja heidän äidinkieltänsä puhuvat. Ruotsissa yksi vanha täti opettaa kai yhä muita ikäisiään tietokoneiden käyttöön ja hän sai mainetta television kautta, eikä aikaakaan, kun ruotsinkieliset suomalaiset valjastivat hänet omilleen. Tekivät "elokuvaa", joka oli virtuaalimatka Kiinan muurille. Hävetti katsoa! Rahalla saa ja helikopterilla noustaan ilmaan, kun halutaan osoittaa, että meillä on millä mällätä. Suomi maksaa lopulta viulut ja muut soittimet.
   
 6. vierailija Vierailija

  Niinkö? En ole huomannut. Ehkä ylenpalttiset englanniksokset on vieneet huomioni.
  TV- ohjelmien nimiäkään ei ole yleensä suomennettu, muualla kuin ylen esittämissä, vaan laitetaan suoraan englantilaisilla nimillään.
   
 7. vierailija Vierailija

  Englanti on maailmanlaajuinen kieli, jota on hyväkin oppia, jos haluaa pitää suhteita ulkomaille. Saksa on eurooppalainen vastine heille, jotka haluavat tehdä kauppaa entisten aseveljien kanssa. Mitä ihmeen hyötyä ruotsista on? Uhkaavat suomalaisia ulkosuhteiden heikennyksellä vain sen vuoksi, että viruslinkojen tulo maahan estetään. Ehkä viranomaisten tulisi tehdä kysymys: Montako suomalaista on kuollut koronavirukseen Ruotsissa? Ei tehdä, koska vastaus voi muistuttaa kolonialismin vaikutuksista.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti