Hae Anna.fi-sivustolta

Yli 30v., kuinka pian raskaaksi

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä mites?, 23.03.2007.

 1. mites? Vierailija

  Kiinnostaisi tietää kuinka kauan teillä yli 30v. naiset on mennyt ennen raskautumista? Kovasti pelottaa, että jos ei vauvaa tulekkaan, kun ollaan lykätty asiaa näinkin pitkään. Kertokaapa onko tärpännyt heti vai onko tarvittu apuja, jos esikoista on mietitty tuon maagisen 30v. rajapyykin jälkeen?
   
 2. Hmapi Vierailija

  Moro,

  mie olen 30-vee ja raskaana ekaa kertaa. Takana 12 vuotta pillerien syöntiä ja raskaaksi tulin toisen kierron aikana yrittämisen aloittamisesta eli todella helposti kävi. Ei se ole iästä eikä pillerien syöntivuosista välttämättä kiinni.

  Mahtavasti onnea teille vaaviyritykseen!! :)

  Maria
   
 3. tuija***** Vierailija

  eli lasta yritettiin ja neljän kuukauden kuluessa huomaisin odottavani-keskenmeno
  siitä puolitoista vuotta kovaa yritystä ja pamahti raskaus joka tuli keskenmenona ulos.
  haaveet karsittiin saman tien ja seuraavassa kuussa sitt ilman menkkoja on tärpännyt ja nyt mennään sitt viikkoja 32+4

   
 4. nopeasti kävi Vierailija

  Minä popsin E-pillereitä 16 vuotta ja niiden ansiosta munasarjani säilyivät tuoreena, eikä ongelmia ollut raskautumisessa. Ensimmäinen lapsi tärppäsi toisella yrittämällä (olin 33 v) ja toinen kolmannella (olin 35 v), vaikka yritystä oli tuskin nimeksikään. Kahtena ensimmäisenä kuukautena sekstailimme vain kerran ja tärppikierrossa kaksi kertaa.

  Onnea yritykseen! Teillä on vielä hyvin aikaa perustaa vaikka suurempikin perhe.
   
 5. huh huh Vierailija


  ^ OT: pillereiden popsimisella ei ole mitään tekemistä munasarjojen tuoreena pysymisen kanssa... Samalla lailla ne vanhenevat kuin sinäkin ja munasolujen aihioita tuhoutuu jatkuvasti, vaikkei munasolu irtoakaan joka kuukausi.

   
 6. Sandeman9503 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisilla se tosiaan on helppoa ja toisilla tarvitaan apuja. Yksilöitä me olemme, eikä mitään tilastoja tärppäämisestä kannata tuijotella, vaikka vuoden sisään pitäisikin tilastollisesti natsata. Mitäs jos se tilastollinen harha tai lapsettomuus osuukin omalle kohdalle? Kun ei sitä koskaan tiedä...

  Mulla ikää nyt 36 ja 2,2 vuoden pitkän yrittämisen jälkeen raskaana vkolla 36+4. Maaliman suurin ihme on meille tapahtunut ja odottelen jo kiihkeästi milloin saan tyypin syliini!

  Tsemppiä silti yritykseen ja koskaan ei kannata luovuttaa...
   
 7. N33 Vierailija

  Ikää on 33 v ja toisesta yrityskierrosta tärppäsi. E-pilsuja olen napsinut lähes koko aikuisiän. Nyt rv 11+2 :)
   
 8. UK Vierailija

  E-pillereitä olin napsinut 12 vuotta. Aloimme yrittelemään lasta muutama kuukausi sen jälkeen, kun olin täyttänyt 30 v. Lähes vuosi meni "vauvaa tehdessä". Olimme jo jättäneet puuhailun vähemmälle ja ikäänkuin luovuttameet enimmän yrittämisen -- sitten tärppäsi =)
  Nyt ikää on jokunen vuosi lisää ja "kakkos-hanke" meneillään. Saa nähdä miten kauan menee.
   
 9. aamu73, Vierailija

  Ikää 33v ja kuusi vuotta meni ilman ehkäisyä, että ollaan raskaana. Emme käyneet missään tutkimuksissa joten hoitoja ei olla edes mietitty. Nyt raskaus yli puolen välin.
   
 10. 33v Vierailija

  33v. heti ekasta tärppäsi, en ole syönyt pillereitä koskaan, kondomia käytetty siis... nyt jo vauva sylissä...
   
 11. kanelin Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  491
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei
  Pillereitä en ole syönyt varmaan viiteen kuuteen vuoteen ja vuosi siinä tais mennä, kun tämä tulokas ilmoitteli tulostaan.
  Oli kyllä suuri yllätys, koska olin ihan varma ettei meille ihan omin poppaskonstein lasta siunata.
  Kävin kyllä akupunktiohoidoissa ennen raskautta hoidatin menkat kuntoon ja teetin semmosia lapsettomuushoitoja. En tiedä oliko akupunktiosta apua vai ei mutta nyt raskaus on viikolla 24.
  Onnea teille yritykseen tiedä vaikka teillä onnistuis nopeampaa.
   
 12. tietoa_ Vierailija

  Väärin. E-pillerit 'säilövät' naisen lisääntymiselimet siihen tilaan, jolloin niiden syönti on aloitettu. Niiden lopettamisen jälkeen kannattaa aloittaa yrittäminen heti, koska sen jälkeen munasarjat palautuvat nopeasti omanikäisiksi. E-pillerit mm. estävät endometrioosin kehittymistä, joka on usein syynä lapsettomuuteen. Esimerkiksi ystäväni, jonka endometrioosi uhkasi riistäytyä pahaksi, syö lääkärin suosituksesta E-pillereitä siihen hetkeen asti, kunnes lapsenteko on ajankohtaista. Ilman pillereitä tauti pääsisi niin pahaksi, ettei lasten saamisesta olisi enää ikinä toivoakaan.
   
 13. liikki Vierailija

  Ekalla kierrolla sekä esikoisen että kuopuksen kohdalla.
   
 14. Kajakki30 Vierailija

  Olen juuri täyttänyt 30 vuotta, että en tiedä kuulunko vielä varsinaisesti tähän yli 30-vuotiaiden ryhmään, mutta vastaanpa kuitenkin... Eli meillä tärppäsi kolmannella kierrolla, nyt raskaus siis aivan alussa. :)
   
 15. Kahden lapsen äiti Vierailija

  Sain tämän toisen lapseni 30-vuotiaana, tyttö on nyt 3 viikkoa. Tärppäsi kerrasta (samoin kuin esikoinen 27-vuotiaana). En ole koskaan e-pillereitä syönyt. Siskoni tuli myös kerrasta raskaaksi 24-vuotiaana joten liekö hedelmällisyys perinnöllistä ;)
   
 16. minulet Vierailija

  Söin e-pillereitä varmaan 10 vuotta. Eka raskaus (olin 30v.) alkoi toisesta kierrosta ja toka (olin 32v.) ekasta kierrosta ja yhdestä ainoasta kerrasta.
   
 17. ...tuo e-pillereiden vaikutus. Sillä mulla ensimmäinen lapsi sai alkunsa toisesta kierrosta pillereiden lopettamisen jälkeen (käytössä 14 vuotta) ja toista nyt odottelen, viikkoja 16. Tämä toinen antoi odottaa itseään pitkään sillä ensimmäinen lapsi täyttää nyt 2 vuotta eikä välissä käytetty mitään ehkäisyä (imetin 4 kuukautta). Ikää 34v.
   
 18. Hoppu Vierailija

  Neljä vuotta yritystä, neljä keskenmenoa viimeistään kymmenenteen viikkoon mennessä. Ikää 34 v. Mitään syitä ei löydetty, ei mitään "hoidettavissa".

  Nyt taas raskaana 15+1 ja hyvältä näyttää :)) On ollut pitkä ja kivinen tie!
   
 19. tilulii Vierailija

  vastaan nyt tähän vaikka ikää tällähetkellä 24. olin 21v kun jätin pillerit raskauden toivossa pois. kaikki piti olla kunnossa (ei mitään tauteja taustalla ym.) mutta eipä sitä raskautta sitten kuulunutkaan. kierto oli suht säännöllinen ja ovuloin melkein joka kuussa, miehen simpatkin normaalit. 2.5 vuotta ehdittiin yrittämään kun sitten kävin ennen hoitojen alkamista munajohtimien aukiolotarkastuksesta. ilmeisesti mulla ollu joku ihmeen tukos tuolla torvissa kun samasta kierrosta tulin suureksi yllätykseksi raskaaksi!

  eli mun kohdalla olisin varmasti joutunu käymään tämän saman lapsettomuusasian läpi, olin sitten 24 tai 34. tietenkin itse olen onnellinen, että tämä tuli eteen suht nuorena, niin ei päässyt mitään kamalaa "aika loppuu kesken"-paniikkia syntymään.

  mutta tsemppiä teille yritykseen ja pikaisia plussia! :)
  t.tilulii rv10+4
   
 20. Vilkku_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä yritys alkoi kun olin 31v. ja kuudennesta kierrosta tärppäsi. Luulen tosin että monet meistä päälle kolmekymppisenä yrityksen aloittavista pohtiikin liikaa iän vaikutusta. Se aiheuttaa pientä stressiä vaikka yrittäisi olla rennosti. Meilläkin tuo tärppi tuli sitten kun hääpäivä lyötiin lukkoon ja saatiin muuta ajateltavaa..
  Onnea yritykseen!
  Vilkku rv.22+1
   
 21. 29vk Vierailija

  Hei, olin 32v kun aloimme yrittämään ja heti tulin raskaaksi. Lopetin e-pillereiden käytön 5v sitten ja olemme keskeytetyllä ja kondomilla tämän ajan hoitaneet. Ennen muinoin 8v e-pillereitä tuli käytettyä.
   
 22. Minna_70 Vierailija

  Kolmannesta kierrosta tärppäsi, meni kesken 5/2006. Yhdet menkat välissä ja tärppi, joka itkeskelee nyt jo tuossa vieressä 2 vkon ikäisenä :) Olin 35 v, kun jätin laastarit pois ja nyt siis ikää 36. Vähän haaveilen neljännestä muksusta...
   
 23. näin meillä Vierailija

  34-vuotiaana heti ekasta kierrosta (ehkäisyn pois jätön jälkeen) esikoinen ja 35-vuotiaana heti ekasta kierrosta kuopus!
   
 24. Melkein 34v. kun alettiin yrittämään; pillerit 12 v. käytön jälkeen lopetin jo reilua vuotta aikaisemmin, sen jälkeen ehkäistiin kdomeilla. Heti eka kierrosta tärppi, mutta raskaus kohdun ulkopuolella. Operoitiin toinen munanjohdin pois ja piti odotella yksi normaali kuukautiskierto ennen seuraavaa yritystä. Toisesta kierrosta tärppi ja nyt kaikki ok (koputtaa puuta :)

  rviikko 18+5 / 34v.
   
 25. Hedelmällinen Vierailija

  Ikää kesällä 33v, pikkukakkosta odotan rv 29. Esikoinen nyt 1 v 5 kk. Molemmat saaneet alkunsa ekasta kierrosta. Olen itsekin äimän käkenä, olin varautunut, että kestäisi kauemmin tulla raskaaksi. Onneksi on käynyt näin uskomaton tsäkä!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti