Hae Anna.fi-sivustolta

yliopistoon työläistaustalla

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä vierailija, 12.06.2018.

 1. vierailija Vierailija

  Kiinnostaisi tietää, mitkä syyt saavat työläistaustaisen henkilön hakeutumaan opiskelemaan yliopistoon. Tutkimusten mukaan työläistaustaiset opiskelijat ovat aliedustettuina yliopistossa mutta silti osa sinne kuitenkin päätyy.
   
 2. Besore Jäsen

  liittynyt:
  08.11.2017
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki ihmiset eivät ole niinkuin vanhempansa tai sukunsa
   
 3. vierailija Vierailija

  No saattaahan sitä vanhemmillakin olla ollut lukuhaluja, mutta ei mahdollisuutta opiskeluihin. Näin ainakin meidän suvussa. Liian nuorena naimisiin ja sitten alko tulla kersaa yksi per vuosi.
   
 4. Besore Jäsen

  liittynyt:
  08.11.2017
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  No se on sitten oma valinta tekeekö lapset myöhemmin ja opiskelee ensin
   
 5. Papin lapsista tulee ateisteja, porvareiden lapsista vasemmistolaisia, suutarin lapsilla ei ole kenkiä jne. Ennen vanhaan joka torpasta olipa minkä poliittisen aatteen edustaja hyvänsä niin lapset koulutettiin mahdollisimman pitkälle. Oli kunniakysymys äidille laittaa kultaiset lyyrat rintapielukseen juhlapäivänä. Jokaisesta perheen vesasta oli ylioppilaskuva piirongin päällä kaikkien ihaltavaksi.
  Stereotypia-ajattelu siitä mihin yhteiskuntaluokkaan pitää kuulua tai olla kuulumatta on auttamattoman vanhanaikaista ajattelua.
  Siispä vanhemmat kaikista yhteiskuntaluokista kouluttakaa lapsenne ja mahdollistakaa heille parempi huominen.
   
 6. vierailija Vierailija

  Mm. ympäristö ja arvot kasvuinympäristössä vaikuttaa vahvasti vieläkin. Työläiset saattaa idealisoida työläisiä ja korkeasti koulutetut samanlaisia ja lapset oppivat arvottamaan samoin. Ehkä ei myöskään haluta vanhempia korkeammalle, tai päinvastoin. Työläisperheestä on paljon vaikeampaa lähteä opiskelemaan korkeakouluihin ja yliopistoihin kuin jos vanhemmat ovat korkeasti koulutettuja.
  Korkeasti koulutettujen vanhempien lapsista tulee harvoin työläisiä, perimä velvoittaa. Täydellistä valinnanvapautta ei ole, kun kasvuympäristö muokkaa jokaista.
   
 7. vierailija Vierailija

  Ja kun kaikista tulee korkeastikoulutettuja, niin kuka tekee "paskatyöt?" Vai haetaanko työvoimaa muista maista niinkuin rikkaissa arabimaissa? Saattaakin käydä niin, että korkeastikoulutetut jäävät työttömiksi ja duunarit saa tosi korkeita palkkoja ja etuja, kun ovat niin harvinaisia ja haluttuja.
   
 8. vierailija Vierailija

  No amk-tutkintokin lasketaan korkeakoulututkinnoksi. Siksi puolet Helsingin työväestöstä on korkeastikoulutettuja. Eli nykyään jopa ravintolatyöntekijät.
  Vuokrafirmat taas haluaa kehitysmaista halpoja työntekijöitä, koska ne sitoutuu paremmin. Iso laina kotimaasta ja sitten suurin osa palkasta menee vuokrafirman asuntoon ja pakollisiin kielikursseihin. Totta kai kannattaa julkisuudessa itkeä "työvoimapulasta" johon jopa vasemmisto menee mukaan.
   
 9. vierailija Vierailija


  Juuri näin... koskaan ei opiskelusta haittaa.. nykyään ei missään " varmaa" työpaikkaa oli sitten korkeampi tai alempi tutkinto. Jos mahdollista niin useamman ammatin kun pystyy opiskelemaan niin hyvä. Entiseen aikaan moni valmistuttuaan sai ekan työpaikan ja jäi sieltä eläkkeelle.. nykyään ei enää...
   
 10. vierailija Vierailija

  Pakko sanoa etten ole tullut ajatelleeksi tai pitänyt asiaa mitenkään ihmeellisenä. Opiskelen yliopistossa, vanhempani ovat työläisiä. Lähinnä sen takia että minua kiinnostava ammatti sattuu vaatimaan maisterintutkinnon, siinä missä esim. äitini työhön (jolle hän taas on yhtä lailla omistautunut) kouluttaudutaan ammattikoulussa. Kyllä ainakin meillä se on ollut omasta kiinnostuksesta kiinni.
   
 11. chaplie Vierailija

  Toden totta. Tilastojen valossa on laskettu, että taatakseen työllistymisensä elämänsä aikana olisi hyvä olla seitsemän eri alan tutkintoa. Tähän mahtuu eriasteisia tutkintoja.
  Minulla on kuusi, on toisen- että korkea- asteen.
  Vanhempien koulutustaustat eivät ole olleet opintojeni innoittajina vaan työllistyminen. Tällä hetkellä teen työtä toisen asteen tutkinnollani ja ajoittain toisen korkea-asteen tutkinnolla.
   
 12. Työn arvostus Vierailija

  Ihmettelen tätä paskaduuni-juttua. Mikä on paskaduunia? Eikös kaikki työ ole sitä eli tullakseen toimeen on tehtävä työtä. Armoton vastuu, kiire, työn fyysisyys/henkisyys, työilmapiiri, vuorotyö, urakkatyö jne. Kyse on ainoastaan työn arvostuksesta ja ammatillisesta ylpeydestä. Syytän osittain mediaa siitä kuinka töitä luokitellaan vain ja pääsääntöisesti hyvä-huono palkka.

  Olen itse ollut opettajana, kanslistina, mallina, hoitotyössä, raksalla, myyntityössä, lastenhoidossa, lähettinä, sihteerinä enkä koe että mikään näistä olisi ollut paskaduunia. Paskassa on kyllä kädet olleet mutta työ itsessään on ollut arvokasta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti