Hae Anna.fi-sivustolta

Ylipaino vakava ongelma

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 01.08.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Viime vuosina lähes kaikki julkisuuden henkilöt ovat suhtkoht normaalipainoisia, mikä on hyvä asia, sillä ylipaino on vakava kansanterveydellinen ongelma. Suomessa on Iltasanomien mukaan kaksi ja puoli miljoonaa ylipainoista aikuista, mistä THL kertoi viime vuonna. Lääketieteen tohtori Tellervo Seppälä kertoo, että ylipaino rasittaa niveliä ja aiheuttaa vakavia metabolisia ongelmia, joita ovat samanaikaiset häiriöt veren sokerissa, rasvoissa ja paineessa.


  Aiheen lyhennelmään ja yhteen tarkistukseen antoi:


  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006588365.html
   
 2. vierailija Vierailija

  Meinaatko tätä Saarikkoa? Mitenköhän jaksaisi puolueen puheenjohtajana? Timo Soinkin joutui lasarettiin ylipainonsa tuomien terveysongelmien takia.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 399
  Saadut tykkäykset:
  304
  Kompiainen, hyvä avaus.
  Kilot kuriin ja terveys takaisin, sekä nuorille, keski-ikäisille ja vanhuksille. Jokainen voi liikkua kykyjensä mukaisesti. Kaikki liikunta on hyväksi.
  Pelkkä paikallaan olo on pahaksi kaikille.
  -
   
 4. vierailija Vierailija

  Kuka lienee avaaja, mutta kerrankin voi olla samaa mieltä sekä hänen että Amandan kanssa, mikä on melko harvinaista. Kaikki sellainen liikunta, joka ei aiheuta vammoja, on tarpeen. Aivan turha personoida ongelmaa, sillä siten aiheutetaan pikemmin vahinkoa ajatukselle kuin etua.
   
 5. vierailija Vierailija

  Puoluejohtaja joutuu kovaan rääkkiin, eikä pääse helpolla, jollei jätä käymättä maakunnissa, joista keskustapuolueen kannatus pulppuaa. Isot kaupungit ovat asfalttiviidakoita, jotka saavat ihmiset unohtamaan juurensa, kun muuttavat maaseudulta lähiöihin. Voisivat saada enemmän itselleen tukea, jos äänestäisivät koko maan puolesta, eivätkä luottaisi turhiin lupauksiin.

  Kulmuni on osin kaupunkilainen, minkä jo siro olemus viestii selkeästi. Hyväkuntoinen ja kielitaitoinen nainen, joka ottaa vastuun alaistensa mokista, kuten omistaankin. Naisen kannattaa olla keskustapuolueessa varovainen, jos nousee puoluejohtajaksi, sillä isäntäväki käyttää kaikki keinot saadakseen vallan itselleen. Iltalehtien väkeen ei saa luottaa yhtään, sillä niissä valvotaan ukkohegemoniaa henkeen ja vereen.
   
 6. vierailija Vierailija

  Monelta puolueelta puuttuu visiot, tai jos niitä onkin, niin ne on unelmahöttöä, sitä mikä uppoaa heidän perusäänestäjien segmenttiin. Ongelma on kuitenkin se, että jokaisella puolueelta pitäisi löytyä myös ajatusta Suomen kannattavuudelle. Talouspuolen ajattelu on niin äärettömän heikkoa oli puolue mikä tahansa. Kulmuni on jäänyt jotenkin etäiseksi ajatuksiltaan. Saarikko taas vyöryy liikaa tällä pullantuoksuisella kotiäiti -statuksella. Ehkä tuollainen äiti-tyyppi tehoaa kepuloisiin. Ainahan ukot äitiä naisista hakee oli perunantaimi tai ei.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kaikilta puolueilta puuttuu visio ja ammattitaito. Ekonomistit, lakimiehet... virkamieshallitus ilman poliittisia broilereita. Eihän yritystenkään taloutta hoideta "vaalilupauksilla".
   
 8. vierailija Vierailija

  Yritysten taloutta hoidetaan "vaalilupauksilla", sillä monet firmat pysyvät pystyssä lakimuutosten kautta. Jätealan yritykset ovat selkeimmin hyötyneet jo nyt, mutta ilmeisesti elokuusta alkaen roskien ja risujen polttokin on kielletty jopa maaseudulla.

  Ei ihme, että muutoksia tehdään, jos ihmiset ajattelevat koko ajan lapsenomaisesti uskoen ilmasto-olojen kohenevan, jos Suomessa ei polteta roskia ulkosalla. Grillata saa ja pienen nuotion voi kaiketi yhä sytyttää, kunhan on varovainen. Kyllä kysymys on rahasta ja ihan oikeista vaalilupauksista, eikä mistään muusta.
   
 9. vierailija Vierailija

  Näin on näreet! Ruotsissa polttavat autoja pilvin pimein, eikä kukaan jää kiinni kuin sattumoisin. Omistajilla on usein vakuutus autopalojen varalta, joten syyllisiä ei nimetä, koska lähiöissä pätevät muut kuin virkavallan lait. Suomessa on otettu mallia Ruotsista, mistä kaiken oppi ammenetaan. Tekevät televisioon ohjelmia, joissa neuvotaan tuhopolttajia toimimaan siten, ettei virkavalta kykene todistamaan syyllisyyttä, vaikka tietäisikin tekijän.

  Omalla pihalla roskia polttava ei ole yhtä tehokas saastuttaja, jollei polta muuta kuin pihalta kertynyt lehtiroskaa tai muuta kalikkaa. Mutta tekijä on helppo saada satimeen, jollei isäntä tai emäntä väitä, että joku on käynyt sytyttämässä roskakasan palamaan. Maaseudulla virkavalta on kylläkin niin kaukana, ettei edes ehdi totemaan roskien polttoa, jollei se jatku päiväkausia. Pelastuslaitoksella on ilmeisimmin lupa keskeyttää roskien poltto, mikä on joskus hyväkin asia, jos naapuri on kiusanhenki.

  Merkille pantavaa sekin, että aina on puhuttu hengitysverosta ikään kuin vitsinä. Enää ei voida sillä tavoin tuumata, koska maskipakko tarkoittaa juuri sitä, ettei ilmaiseksi saa hengittää kukaan muu kuin erakko korvessa asuessaan. Ja kaiken kukkuraksi jotkut pohtivat yhä lapsenomaisesti siten, ettei "vaalilupauksilla" hoideta firmojen taloutta, vaikka oikeasti "lakinikkarit" voivat saada hallituspaikan itselleen jopa ulkomaisilta yritysomistajilta. Sellaista se on!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti