Hae Anna.fi-sivustolta

yllätys raskaus + alkoholi

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä ei ole, 16.06.2010.

 1. ei ole Vierailija

  Hei!

  Ahdistaa niin paljon että naama valuu..

  Yllätys raskaus ja viikolla 10 ollaan.. Kunnon kännit vedetty kolme viikonloppua putkeen.. Valmistujaisjuhlia ym ollut. Muuten en ole juonut..

  Eli raskausviikoilla 6, 7 ja 8 juonut kertakännit..

  Onko kenelläkään vastaavaa kokemusta ja syntyikö terve lapsi?
   
 2. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Viimeistään raskaaksi tullessa on tulevan äidin ymmärrettävä oma vastuunsa sikiön terveydestä. Pienelläkin alkoholin käytöllä on todettu olevan vaikutusta lapsen älykkyyteen. Nolla-toleranssi on helppo pitää, mikäli on joskus nähnyt alkoholistin lapsen. Toisinaan runsaasti alkoholia käyttävän naisen sikiölle saattaa tulla alkoholisyndrooma (FAS, Fetal Alcohol Syndrome) tai sen lievempi muoto FAE (Fetal Alcohol Effects). Tähän kuuluu keskushermoston kehityshäiriöt, kasvojen epämuodostumat, pienikasvuisuus ja pienipäisyys. Usein lopputuloksena voi myös olla keskenmeno."

  "Kun äiti käyttää alkoholia, on sillä suora vaikutus vauvan henkiseen ja fyysiseen kehitykseen. Alkoholin aiheuttamat vauriot myös näkyvät lapsissa syntymän jälkeen ylivilkkautena (ADHD), kielenkehityksen hitautena, oppimisvaikeuksina sekä huonossa motoriikassa"

  Koko artikkeli: Alkoholi ja raskaus
   
 3. tod.näk. ei Vierailija

  Kysy lääkäriltä! Ja nimenomaan lääkäriltä, ei neuvolan terveydenhoitajalta tms., he usein (ihan ymmärrettävästi) puhuvat niin tiukasti nollalinjan puolesta, että tulevat samalla pelotelleeksi alkuraskaudesta tietämättömyyttään juoneita. Lääkäriltä saat varmasti asiantuntevaa tietoa.

  Olet toki pidemmällä kuin useimmat "vahingossa" juoneet (hälytyskellot alkavat soimaan n. rv 4), mutta hätää ei välttämättä ole. On todennäköistä, että jos alkoholi noilla viikoilla olisi aiheuttanut vauriota, olisi se niin kokonaisvaltaista että alkio abortoituisi itsestään, siis että sinulle tulisi keskenmeno.

  Tässä linkkejä millainen alkio on ollut viikoilla kun olet juonut:

  Vau.fi - 6. raskausviikko
  Vau.fi - 7.raskausviikko
  Vau.fi - 8. raskausviikko

  Rv 8+ , eli yhdeksännellä viikolla alkio alkaa olla jo eriytyneempi ja ruskuaispussi surkastuu:
  Vau.fi - 9. raskausviikko

  Ei voi varmuudella sanoa, etteikö vahinkoa olisi tullut, mutta on hyvin mahdollista ettei ole tullut. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö nollalinja olisi paras vaihtoehto!! Mutta niin, koska raskaus lasketaan alkaneeksi 2 vkoa ennen hedelmöittymistä, rv 2 alkiota ei ole vielä edes olemassa.... Ihan alussa tulee siis yleensä keskenmeno (jota raskaana oleva ei välttämättä edes huomaa, ei siis tiedä olleensa raskaana) jos jotain vauriota syntyy tai jos alkio on ollut "viallinen" alun alkujaankin. Mutta lääkärin kanssa puhumalla selvität parhaiten mikä tilanne kun raskaus on ollut jo tuossa vaiheessa.
   
 4. ......... Vierailija

  Mulla on kanssa yks ystävä, joka oli tietämättään pitkään raskaana. Sai tietää viikolla 15, kun tuli outoja vatsakipuja. Menkat oli olleet normaalisti eikä lasta suunnitteltu, joten kysessä oli vahinko. Lapsi on nyt 4v. ja täysin terve. Ja tässä tapauksessa kanssa oli vedetty parit ihan muhkeat lärvät niillä ekoilla viikoilla :/ Nollalinjaa mäkin tuen, mutta harvinaisia kai noi tapaukset on, että alkuraskauden vahinkokännit olisi aiheuttaneet mitään vakavampaa. Pahinta kai on jos on alkoholin suurkuluttaja ja vetää kännejä koko raskauden. Niistäkin tapauksista on ihme ja kumma syntynyt terveitä lapsia...
   
 5. tuskin vaaraa.. Vierailija

  Minun käsittääkseni, vaaraa on vasta kun istukka alkaa kehittyä ja se tapahtuu viikolla 7-8. Tällöin ruskuaispussi alkaa surkastua ja istukka kasvaa tilalle. Alkoholi kulkeutuu sikiöön istukan kautta ja se on mahdollista vasta rv 8. Kyllä se pieni sikiö hyvin suojattuna kaikelta ne ihan ensimmäiset viikot on, aika moni saa tietää olevansa raskaana vasta 7 tai 8 ja luonto on kyllä hoitanut asian niin että pikkuista on mahdotonta tietämämättään silloin vahingoittaa.
   
 6. jennu79 Vierailija

  "Sikiö on ihmisen kehitysvaihe 8-viikosta syntymään saakka.

  Hedelmöityksen jälkeen jakaantuvaa munasolua kutsutaan alkioksi. Alkiota aletaan kutsua sikiöksi kahdeksan viikon kuluttua hedelmöityksestä aina syntymään asti.

  Sikiö osaa jo muun muassa nukkua, ja varsinkin neljännen raskauskuukauden jälkeen sen liikehdintä alkaa tuntua. Sikiön ihmisyys on edelleen jatkuvan filosofisen keskustelun aiheena."

  Samaa mieltä kun edellinen kirjoittaja. Alkoholin käytöstä on vaaraa sikiölle, mutta ei alkiolle. Kaikissa julkaisuissa ja tutkimuksissa puhutaan sikiöstä. Niin kauan kun ruskuaispussi on olemassa, ei alkiota pysty vahingoittaa millään, eikä keskenmenoa aiheuttamaan. Kun ruskuaispussi surkastuu aletaan puhumaan sikiöstä ja silloin äiti ja sikiö ovat yhteydessä istukan kautta. Kyllähän istukka suodattaa osan lääkkeistä ja muista äidin nauttimista aineista, mutta ei tiedetä että missä määrin, ja sitäkään ei tiedetä, miksi toisen äidin istukka suodattaa paremmin alkoholia tai huumeita kun jonkun toisen. Ilmeisesti joillan istukka yksinkertaisesti toimii tehokkaammin..
   
 7. senioriitta Vierailija

  Hei "ei ole"

  Vuosi on kulunut kirjotuksestasi. Olen utelias kuinka te voitte?
  Nimimerkki: rv7 ja tietämättä raskaudesta nauttinut alkoholia
   
 8. samaa kysyisin v Vierailija


  Niin.. olisi kiinnostavaa tietää miten kävi??? Onko muilla vastaavia kokemuksia. Itse tietämättäni raskaana ja alkoholia on tullut otettua ja nyt vakavasti harkitsen mitä pitäisi tehdä.. jatkaa odottamista vai keskeyttää raskaus? Sain tietää raskaudesta viikolla 5.. ja sitä ennen ehdin juoda useita kertoja kolmen viikon aikana. Nyt olen viikolla 6.
   
 9. vierailija Vierailija

  Olisi kiva tietää kuinka kävi tosiaan.. No itsellä ei pitäisi olla vaaratilannetta. Ihan alkuraskaudessa minäkin join ainakin pari kertaa ennenkö hoksasin tehdä testin, mutta en ollut ehtinyt olla raskaana kuin ehkä sen 4 viikkoa.

  Oma käsitys on, ettei tarvitsisi olla kovin huolissaan niin kauan kuin alkoholin otto on tapahtunut aikana jolloin alkiolla oli vielä ruskuaispussi, eli ei vielä yhteistä verenkiertoa istukan kautta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti