Hae Anna.fi-sivustolta

yo-juhlakattaus

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä lomallepaluu, 21.02.2011.

 1. lomallepaluu Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen liikkeellä etuajassa. Mutta antakaa vinkkejä ERILAISEEN juhlapöydän laittoon. Tyttö ehkä saa lakin ja samaan aikaan valmistuu merkonomiksi. Tapanani on ollut laittaa pöytä tosi koreaksi kun olen valmistellut isojen siskojen ja veljien lakkiaisia. nyt tuntuu vaan olevan takki tyhjä. Tarkoitus olisi laittaa buffet-pöytiä, toiseen suolaisia tarjottavia ja salaatteja ja toiseen makeaa. Pieni juomapöytä vielä erikseen. Mutta kakkujen koristelut, mistä saa ideoita? Saako jostain verkkokaupasta muita koristeita kuin niitä perinteisiä lyyria ja lakkeja? Entä esim. määrätynsävyisiä marsipaaniruusuja? Miten huomioin koristelussa merkonomin tutkinnon, se kun on tytölle itselleen se isompi juttu? Mistä saa ideoita persoonallisiin kutsukortteihin?
   
 2. eräs vaan Vierailija

  Meillä ostettiin ristiäisiin koriste Merjan Marsipaanilta. Siellä saa valmiita vaihtoehtoja tai mittatilauksena oman maun mukaisen. Lulltavasti myös juuri tietyn sävyiset marsipaani ruusut onnistuu. Hinnat on aika suolaisia, mutta eivän näitä isoja kemuja joka vuosi ole.

  Tuohon muuhun en osaa ottaa muuta kantaa, kuin että kysy tytön mielipidettä ja kiettikää yhdessä hänen suosikkejaan. Näin tarjoilusta tulee persoonallinen ja hänen näköisensä. Meillä esim. äidin 50v synttäreillä oli leivoksia, joissa oli koristeina hänen suosikki karkkejaan (eräitä salmiakki makeisia). Minä ja pikkusisko taas pidettiin yhteiset juhlat, kun minä valmistuin agrologiksi ja pikkusisko kirjoitti ylioppilaaksi samana keväänä. Tarjoilussa tämä näkyi mm.YO-lakki pikkuleipinä ja hevosenkenkinä, jotka tarjoiltiin samalta vadilta.
   
 3. pitopalvelussa Vierailija

  Silloinhan on kesä, kakun päälle kaunis ruusu, se ei muuta tarvi, vihreitä ruusunlehtiä viereen.
  kestää myös koko päivän, kun laittaa ruusun putkeen missä on vettä ja painaa sen kakkuun .

  Elävä kukka on paljon näyttävämpä, kuin jokin marsipaaniruusu
   
 4. Aivan totta Vierailija

  Pitopalvelun ohje oli hyvä! Kaunis ruusu kakkuun kertoo samalla kesästä kuin molemmista valmistujaisista! Orvokki on myös kiva koriste.

  Jos kuitenkin haluaa jotakin muuta, kirjoittamalla googleen esim. "kakunkoristeita" löytyy pilvin pimein erilaisia vaihtoehtoja.

  Hauskoja juhlia jo näin etukäteen!
   
 5. Valokuva? Vierailija

  Kakun päälle voi teettää myös syötävän valokuvan juhlittavasta.
   
 6. Makuasioita Vierailija

  Minä henk. koht. en haluaisi tällaista ollenkaan. Tuntuisi kamalalta, että tässä sitä katkaistaan juhlakalun kaulaa ja minä tässä popsin silmää, ota sinä tuo sierain ;) Mutta kuten nimimerkkini sanoo, nämä ovat makuasioita, totta kai.

  Sen sijaan joku aiheeseen tai juhlittavaan sopiva valokuva olisikin ihan kiva idea, vaikka kuva sitten ruusuista, kaunis maisema tms.
   
 7. juhlavalmistelija Vierailija

  Olisko täällä jotain mitä et ole aiemmissa juhlissa käyttänyt?

  Ainakin kakunkoriste joka ei ole muovia.

  LIME - Pirteä Paketti

  Meillä on ajatuksena käyttää yhtä väriä kaikissa koristeissa
  vaikka tuleekin vaan yksi tarjoilupöytä, ei erikseen suolaista pöytää.
  Saiskohan tuolta noita servettejä niin että niissä olisi huomioitu
  myös se toinen tutkinto?
   
 8. Oletan että tyttäresi valitsee lakikseen yo-lakin. Siinä tapauksessa käyttäkää merkonomin tunnusta, Merkuriussauvaa vaikka kahviliinojen koristeena, ja jos väriin sopii niin kahviliinat harmaita, väri sama kuin merkonomilakissa. Samoin samaa tunnusta voi käyttää kutsukorteissa tai kutsujen kuorissa.
  En osaa neuvoa painotaloa, joka noita tekee, varmasti löytyy joka pitäjästä semmoinen, kun selaa perinteistä puhelinluettelon keltaista sivua tai hakee googlella.
   
 9. entä näin? Vierailija


  Yksi vaihtoehto on merkonomin kaksoistutkintolakki yo-lyyralla: https://www.salon.fi/catalog/popup_image.php?pID=367&osCsid=af4e8b34b96fc879ee34476eb65c16c3

  Tai "tavallinen" kaksoistutkintolakki: Fredrikson - Kaksoistutkinto

  Jos se merkonomitutkinto on itselle tärkein, sitä voi viestittää myös lakilla. Esim. meidän koulussa suurin osa kaksoistutkinnon suorittaneista valitsi viime keväänä kaksoistutkintolakin. Muutamalla oli tavallinen, ainakin yhdellä siksi, että ammatillisesta tutkinnosta puuttui vielä pari kurssia.
   
 10. entä näin? Vierailija

  "Muutamalla oli tavallinen, ainakin yhdellä siksi, että ammatillisesta tutkinnosta puuttui vielä pari kurssia."

  Siis tavallinen yo-lakki, piti kirjoittaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti