Hae Anna.fi-sivustolta

Yritin lopettaa tukakoinnin - näin kävi

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä LM, 27.11.2012.

 1. LM Vierailija

  Lopetin tukakoinnin kertaheitolla, mutta eipäs onnistunutkaan.

  Ensin olo oli kiukkuinen ja hermostunut, sitten alkoi aivan mieletön yskä. Kuumekin nousi ja tulin todella sairaaksi. Räkä valui ja joka ikistä solua särki ja jomotti. Olin ihan helvetin hermona enkä nukkunut silmäystäkään. Ostin myös sähkötupakan, mutta sitä imeskelin päivät pitkät ja koko ajan sai akkua ladata. Pari viikkoa sairaslomalla kiduttuani ja unilääkkeitä popsittuani sitten sorruin OIKEAAN tupakkaan.

  Vedin heti kolmet savut putkeen ja saman tien oireet olivat tiessään. Lähdin saman tien töihin pirteänä kuin peipponen. Ja rauhallisena.

  Kiitos onnettomasti päättyneen lopettamisyrityksen minulla palaa nyt melkein kaksi askia päivässä. Enää en edes uskalla ajatella lopettamista. Tuntuu siltä, että nyt kroppani reagoi vielä voimakkaammin, jos tupakointien väli meinaa venähtää.
   
 2. tekosyy Vierailija

  Niin eli heitit sitten hanskat tiskiin heti ensimmäisen vastoinkäymisen tultua ?!
  Tottakai on ihan normaalia, että kun lopettaa tupakoinnin niin kehoon vuosien varrella kertyneet limat ja saastat TULEVAT ULOS.
  Oisit sairastanut flunssasi, käyttänyt limaa irroittavaa yskänlääkettä ja muutaman viikon kuluttua oisit huomannut eron entiseen oloosi.
  Harmi.
   
 3. Vieroitusoireisiin olisi kannattanut käyttää nikotiinipurkkaa, niin ei olisi tuntunut niin vaikealta. Tupakasta luopumisessa kun on kaksi opeteltavaa asiaa: nikotiiniriippuvuudesta eroon pääseminen ja tupakointitavan lopettaminen. Tapa on helpompi saada poikki nikotiinivalmisteilla, ja niistä pääsee myöhemmin helpommin eroon, kun ei ole enää tupakointitapaa riesana.

  En ole kuullut monestakaan ihmisestä, joka olisi kertaheitolla onnistunut pääsemään tupakasta eroon. Tapa on niin syvällä ihmisen psyykessä, että yleensä vaaditaan useampi yritys. On niitäkin, jotka ovat vuosia polttamatta, ja sitten jossakin stressaavassa tilanteessa aloittavat uudestaan. Osa jää juhlatupakoitsijoiksi, mikä on ihan ok, jos tupakointi jää satunnaiseksi, muutaman kerran vuodessa tapahtuvaksi. Siitä tosin voi helposti lipsahtaa päivittäiseksi tuprutteluksi, ellei pidä varaansa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti