Hae Anna.fi-sivustolta

Ystävänpäivä - juhlako

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä voi torttu, 28.01.2016.

 1. voi torttu Vierailija

  Mitäkö tarjota ystävänpäivänä? Kelle? Miksi?

  Eihän ystävänpäivä ole sen kummemepi kuin muutkaan päivät. Kauppiaiden ja postin vouhkaamista vain. Kaikki, mitä valtamerentakaa meille tarjotaan, otetaan vastaan ja haaskataan rahaa kaikenmaailman turhiin syömisiin.

  Miksi siis käyttää omaa vapaa-aikaansa ihan vain siihen, että kokkaa hikihatussa "ystäville"?

  Miksi kaikkiin "juhlapäiviin" pitä tunkea syömistä ja vielä yleensä äklömakeaa? Sitten puolet kansasta kärsii ylipainosta ja vähintään toinen puoli potee aikuisiän diabetestä, joka tutkitusti on seurausta liioista hyylihydraateista.
   
 2. No kuules Vierailija

  Katsos kun jotkut meistä nauttivat siitä, että saavat tavata ystäviään ja järjestää vaikkapa pienen juhlan sen kunniaksi.
  Elämä on paljon mukavampaa, kun keksii arejn keskelle kaikenlaista pientä kivaa :). Ja voi sitä ihan vaan syödä hyvin, ei tarvitse olla äklömakeaa. Itse mieluusti kutsun mieluummin illalliselle kuin kahville, koska en itsekään kahvittelusta välitä.
   
 3. tulkku Vierailija

  Entinen kauppias kerran kännipäissään homeista leipää myydessään tokaisi asiata valittaneelle asiakkaalle, että petos se on kaupassa joka kannattaa.

  Nämä muualta tuodut juhlat ovat juurikin vain sitä "petosta".

  Posti nostaa taas maksujaan, koska kirje- ja korttipostia niin vähän lähetetään ja korotuksesta johtuen varmaan lähetetään entistä vähemmän. Siinä jää ystävät muistamatta ja tekstiviesti ei ole minkään väärti.

  Ei todella ainakaan meillä vietetä ystävänpäivää. Meillä pidetään ystävien kanssa kivaa ihan muuten vaan ja juuri silloin, kun siltä tuntuu. Syödään ja juodaan hyvin ja ollaan onnellisia toisistamme.

  Ja todellakin syömme vain ihan tavallista ruokaa, hyvää ja ravitsevaa.
   
 4. ulkomainen hapatus Vierailija

  Ole hyvä ja nimeä yksi alkuperäinen suomalainen juhla.

  Joulu ja pääsiäinen ovat koko kristikunnan juhlia, ei Suomessa keksittyjä. Vappu ja juhannus ovat vanhoja pakanallisia juhlia kaikissa pohjoismaissa ja pohjois-Saksassa, ei Suomessa syntyneitä.

  Äitienpäivä, isänpäivä ja ystävänpäivä ovat meille muista maista 1900-luvulla rantautuneita pikkujuhlia.

  Mutta mitä vikaa on järjestää hauska kohtaaminen minkä tahansa syyn vuoksi? Aikuisten kesken en ole koskaan ajatellut, että näihin tapaamisiin pitäisi liittyä myös lahja.

  Jos aitoa suomalaista illanviettotapaa etsit, niin ajattele lauantaisaunaa, kiuaslenkkiä ja kossupulloa. Siinä sinulle aitoa suomalaista.
   
 5. tulkku Vierailija

  No juuri noin! Miksi ihmeessä pitää odottaa, että joku ulkomainen tehty "juhla" rantautuu Suomeen. Miksi ei suomalaiset todellakaan osaa pitää hauskaa ihan ilman kalentriin merkittyä päivää ja ilman, että mainostetaan viikkotolkulla, kuinka pitää nyt juuri silloin ja tällöin muistaa juurikin niitä määrättyjä ihmisiä.

  Kuten sanoin, meillä ei pidetä kivaa kalenterin mukaan.

  Juhannus ei muuten ole pelkästään pakanallinen juhla, se on Johannes Kastajan syntymäpäivä.

  Kaikilla kirkollisilla juhlapyhillä taitaa olla ne pakanalliset vastikkeet.

  Juhannus: https://fi.wikipedia.org/wiki/Juhannus

  Vappu: https://fi.wikipedia.org/wiki/Vappu
   
 6. uskonnoton Vierailija

  Jos kirkolliset juhlat ovat ainoita sallittuja joiden mukaan pitäisi juhlia, niin eipä olisi yhtään juhlaa minun kalenterissani. En kuulu yhteenkään kirkkokuntaan.
  Minä juhlin mielelläni kaikkia pakanallisia päiviä ja ilman minkäänlaista syytäkin harva se kuukausi.

  Itsenäisyyspäivä on ainoa jota juhlin sen alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti ja kaikki kunnioitus veteraaneille, heidän vaimoilleen ja lapsilleen.
   
 7. voi raukkaa Vierailija

  Tuolla asenteella ei mikään päivä ole toista kummempi, ihan sama onko joulu, pääsiäinen, syntymäpäivä...
  Vouhkaaminen on omasta asenteesta kiinni, samoin se, mikä kenellekin on turhaa syömistä.

  "ystäville" en viitsi kokata, enkä edes kutsua käymään, ystäviäni tapaan mielelläni ja niin hekin minua. Usein hyvän ruuan ja juoman merkeissä.

  Jokainen voi tykönänsä annostella syömisensä, ei sitä pakolla kurkusta alas tuupata.
   
  Lasted edited by : 31.01.2016
 8. naatiskelija Vierailija

  No oon kyllä samaa mieltä aloittajan kanssa siitä, että ystävänpäivä on kyllä yksi suuri kusetus.:)

  Kaikenmoista krääsää yritetään saada myydyksi ystävyyden vuoksi. Kaupat pursuilee kaikkea "ihanaa" vaaleanpunaista, on pursuillut jo jonkun viikon.

  Kelle sellaista krääsää on tarkoitus lahjoittaa? Eikö mieluummin todellakin viettäisi ihan laatuaikaa ystävän kanssa nauttimalla jotain herkkullista ruokaa ilman niitä vaaleanpunaisia kuorrutuksia.

  Nyt vielä osuu ystävänpäivä sunnuntaille eli taidetaan perheen kanssa viettää oikein mukava päivä, vaikka niitä kyllä vietetään ihan muulloinkin.

  Ja kyllä joulukin on parhaimmillaan ihan vaan perheen ja läheisten kanssa vietettynä. Ei siihen tarvia hirveää määrää kaikenmoista haplahintaista rekvisiittaa. Eli taidan olla samis tässäkin asiassa tuon aloittajan kanssa. Enkä varmaan ole ainoa.

  Ei minun mielestäni ihminen, joka ei halua kaikkea kaupallistaa, ole raukka. Mutta meitähän on moneksi. Jotkut ihmiset ei osaa enää olla perheen kanssa vaan aina täytyy olla muita paikalla.
   
 9. joopa Vierailija

  Olen aika ällikällä lyöty.
  On ollut Runebergin päivä, laskiainen ja ystävänpäivä, mutta ruokapalstalla ei noteerata mitään.

  Onko todella niin, että suomalaiset ovat niin arkipäiväistyneet ettei mikään ole mitään ja jokainen kutsutuille vieraille tarjottava ruoka lasketaan etukäteen valmistusajan minuutteina ja raaka-aineisiin menevinä euroina?

  Missä on energinen tekemisen ilo ja yhteisessä ruokapöydässä viihtyminen? Muualla Euroopassa on tähän aikaan vietetty karnevaalia ja satsattu sekä pukeutumiseen että syömiseen.

  Ellien kodinhoito-palstalta luin epätoivotuista vieraista, jotka tulevat kerta toisensa jälkeen lapsiperheisiinkin omien pullojensa kanssa saunomaan ja melskaamaan. Sitäkö vierailut tarkoittavat nyky-Suomessa?
   
 10. Artisti Vierailija

 11. Artisti Vierailija

 12. Autisti Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti