Hae Anna.fi-sivustolta

Zeoliitti - pesukoneen rikkoja??

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä miten on?, 10.02.2009.

 1. kipa69 Vierailija

  SA 8 PYYKKIAINEITA myyvät kaikki amway jälleenmyyjät,jos tuttavapiirissäsi sellainen on,niin osta häneltä
   
 2. ketjun aloittaja Vierailija

  Kiitän kaikkia vastauksistanne. En tunne ketään Amway-myyjää, enkä katso tarpeelliseksi ruveta tilailemaan pesuainettani tuolla tavalla. Ongelmani on niin mitätön ja mitään ongelmia ei nykyinen systeemini ole aiheuttanut, joten en viitsi nähdä moista vaivaa yhden pesuaineen takia.

  Ostin kaupasta Lumme-merkkistä valkopyykkiainetta, joka on tuoksullinen. En ole vielä kokeillut, mutta olen ollut tyytyväinen saman sarjan kirjopyykkinesteeseen. Kyseinen aine ei sisällä zeoliitteja eikä fosfaatteja, joten toivotaan että tuoksuukin hyvältä. Jollei tuoksu, niin käytän sitten jatkosakin Bio Luvilia.

  Keskustelin asiasta myös erään pesukoneiden korjaajan kanssa, joka on varoitellut tuttaviaan zeoliittien haitoista. Hän sanoi, että ongelmia tulee jatkuvassa käytössä varsinkin jollei huolehdita pesukoneen puhdistuksista. Hänen mukaansa niin vähäinen määrä zeoliittia kuin minun käytössäni tulee, ei aiheuta mitään ongelmia. Niin pieni määrä zeoliittia ei kuulemma ehdi sakkautua mitenkään, kun välissä on aina useita pesuja muilla aineilla ja kuumapesutkin vielä lisäksi.

  Kiitän kaikkia vastaajia ja toivotan aurinkoista syksyn jatkoa!
   
 3. Janne Joki Vierailija

  on zeoliitin oikempi nimitys (tieteellisesti).
  Savi on jossain määrin väärä sana kuvaukseen, mutta kun silikoaluminaatti on alumiinisuola, ei se liukea veteen, vaan nimenomaan kertyy pesukoneeseen ja pyykkiin.
  Hienojakoisena, pölyävänä aiheuttaa hengitysteiden ärtymistä ja ihon allergisia reaktioita.
  Kun on ollut kunnia korjata about 5000 zeoliitin rikkomaa pesukonetta, jotain asiasta tiedän.
  Varsinkin kun käytetään (turhia) huuhteluaineita, ne sisältävät aina silikoni-yhdisteitä, jotka liimaavat zeoliitiin koneeseen.
  Niin, kemiaa kun tutkimme, eivät silikoniyhdisteet ole veteen liukenevia, eikä sitruunahapot tai muutkaan niitä sen kummemmin poista.
  Muistakaa nyt huuhteluaineen käyttäjät; KONE ANNOSTELEE HUUHTELUAINEEN VIIMEISEEN VETEEN, SIIS KEMIKALIT JÄÄVÄT PYYKKIIN!!!
  Jos jotain huuhteluainetta, niin tilkka etikkaa, sen raikkaampaa hajua ei pyykkiin tule mistään.
  Miksi puhdas, pesty tekstiili pitäisi hajustaa jollain keinotekoisella paskalla???
   
 4. Janne Joki Vierailija

  Mikä yleensä jää zeoliitti väittelyssä huomaamatta on sen aiheuttama palovaara.
  Veden lämmitykseen käytettävä vastus kun on zeoliitin umpioima, ei siitä hiukan etäämmälle sijoitettu termostaatti toimi suunnitellulla tavalla, vaan vastus ylikuumentaa itsensä ja saattaa sytyttää koko koneen palamaan.
  Koneissa on nykyään paljon palokuormaa, kun hintakilpailun takia ovat enmmän ja enemmän muovisia.
  Myös poistopumpun juuttuminen zeoliitin takia tuottaa kämpän muutamassa minuutissa niin täyteen savua, että hyvä jos ulos kerkiät.
  Nykyisessä markkinatilanteessa=ysi-ysi-hinnat ovat koneiden kaikki turvalaitteet niin pelkistettyjä kuin mahdollista.
  Zeoliittiahan ei käytetä sen "ympäristöystävällisyyden" takia, vaan koska on halpaa ongelmajätepaskaa teollisuudesta, jolle ei mitään muutakaan käyttöä ole.
  Se parempi vaihtoehto, fosfattihan saadaan periaatteessa kokonaan vedenpuhdistuksessa poistettua.
  Jos fosfaatti=fosfori on syntipukki, sittenhän pitää ihmisen lopettaa kuseminen ja paskantaminen, samaa tavaraa noistakin irtoaa!
   
 5. Janne Joki Vierailija

  Alumiini- alumiinisilikaatit, kaikki nuohan ovat Alzheimeria aiheuttavia.
  Mikä ihme jos suomaliset universumin seniilimpinä ihmisinä Alzheimerista kärsivät, meillähän käytetään alumiinijohdannaisia elintarvikkeissa, mm. suola paakkuuntumisen esto-aineina.
  Ihan sen takia, että kyseistä tököttiä halvempaa ei ole!
   
 6. Pajon helpompi kun käyttää zeoliititonta pesuainetta kun rupeaa tälläiseen vaivaan. Itselläni on pesukone ollut pitkään ja käytän aina zeoliititonta pesuainetta. Ihan rutiinomainen puhdistus pari kertaa vuodessa riittää.
   
 7. no niin tietysti Vierailija

  No tietenkin kemikaalit jäävät pyykkiin, eihän niitä mitään ideaa olisi muuten käyttää!

  Aika vähän tulee käytettyä huuhteluainetta, mutta pikku pakko on käyttää sitä vaatteissa, joissa on tekokuitua (paitsi jos on myös lycraa), koska muuten kaikki on niin sähköistä! En tiedä, mistä tämä sähköisyys on peräisin, hiuksetkin osaksi sojottaa kohti kattoa ja osaksi tarttuu naamaan kiinni ;) Suosin vaatetuksessa puuvillaa, pellavaa ym. luonnonkuituja, ja se vähän auttaa, mutta ei täysin. Kaikkea vaatetavaraa ei myöskään tahdo saada ilman tekokuituja, esim. takkien vuori on yleensä jotain polyesteriä. Mulla on laimennettua huuhteluainetta suihkepullossa, ja tarvittaessa käsittelen vaatteitani sillä myös pesujen välillä.
   
 8. Vierailija Vierailija

  Zeoliitti rikkoo koneen, aiheuttaa kutinaa ja kone haisee. Fosfaattia suositellaan sinne missä on kunnallinen jäteveden puhdistamo. Eko ainetta tekee mm. Allegro suomi kysy sieltä. www. allegrosuomi.com. Ite käyttänyt sitä jo puoli vuotta, kun asun lähellä rantaa.
   
 9. Liisi-viis Vierailija

  En ole vielä kokeillut mutta meinaan kokeilla: teelusikallinen soodaa koneeseen ja pesu kuumalla ohjelmalla. Veljen vaimo oli tuon tehnyt ja heillä näkee poistoveden kun kone linkoaa, oli ollut kauheeta mustaa mömmöä, kun kaikista letkujen mutkista oli kerrokset liuenneet pois. En tiedä minkälaista pesuainetta muuten käyttävät, itse käytän zeoliititonta jauhetta ja nestemäisiä pesuaineita, noita parjattuja huuhteluaineita käytän kun kone on täynnä liinavaatteita.
   
 10. Osa-aikaduunari Vierailija

  Fosfaatit rehevöittävät vesistöjä, joten viemäriverkkoon kuulumattomilla haja-asutusalueilla on syytä suosia fosfaatittomia pesuaineita. Suomen jätevedenpuhdistamoissa fosfaateista pystytään kuitenkin poistamaan noin 95-prosenttia, joten näiden piiriin kuuluvissa talouksissa voi käyttää myös fosfaatteja sisältäviä pesuaineita.

  Zeoliitilla on tapana sakkautua koneen rakenteisiin, ja jos konetta ei koskaan puhdisteta, kone saattaa ajan myötä rikkoontua. Erityisen tärkeää on, että konetta huolletaan pyörittämällä sitä silloin tällöin tyhjänä 90 asteen pesuohjelmalla. Mukaan loraus sitruunahappoa, niin kone puhdistuu vielä tehokkaammin.

  Pesuaineen annosteluun on syytä kiinnittää huomiota. Aineiden valmistajat pyrkivät luonnollisesti maksimoimaan myynnin, joten paketeissa oleviin taulukoihin on syytä suhtautua varauksella. Pyykki on harvoin niin likaista, että ainetta tarvittaisiin valmistajan suosittelema määrä - yleensä noin puolet tai yksi kolmasosa riittää!

  Huuhteluaineen käyttö on lähinnä mukavuuskysymys. Pesutulokseen sillä ei ole vaikutusta, vaan lähinnä tarkoitus on poistaa tekstiileistä sähköisyyttä ja pehmentää niiden tuntua. Jos tekstiileihin haluaa vain tuoksua, sitä saa kyllä pesuaineellakin.

  Myös oikean pesulämpötilan valinta on tärkeä. Kevyesti tahraantuneet tekstiilit voi pestä 40 asteessa, mutta hien ja rasvan poistamiseen vaaditaan vähintään 60 asteen pesu. Lika kuluttaa tekstiilikuituja, joten kunnollinen puhdistus pidentää tekstiilin käyttöikää.

  Lisäksi ekologinen pyykkäri pesee vain täysiä koneellisia! Pesukone on sopivan täynnä, kun tekstiilit ovat siellä löyhästi ja näiden yläpuolelle jää noin nyrkin mentävä tyhjä tila.
   
 11. maari Vierailija

  Sama täällä, ei ongelmia zeoliitista. Joka toinen pesu on 40, joka toinen 60 C. Ajoittain 90 C. TV:ssä näytettii zeoliitilla tuhottu kone. Mikähän se juju on. Olisiko pelkästään hienopesut ilman kuumia pesuja, jotka tuottaa sakkaa?
   
 12. ENGELBERT Vierailija

  OSTIMME Boshin pyykinkuivurin ja astianpesokoneen. ( eri osoitteissa)

  BOSCHIN koneet alkoivat löyhkätä mätäntyneelle kansanmunalle tai juustolle pari päivää käytön jälkeen. Leviää koko asuntoon.

  BOSHIN huolto kävi, vietiin koneet Helsinkiin ja löyhkä jatkui!

  Käyttövirhe kuulemma-- entiset eivät haisseet.

  GIGANTTI viis veisasi- BOSCHIN huolto samoin. Laskua pukkaa!

  ZEOLIITTIa ei kuulemma koneissa! ZEOLIITTI TULEE MEIKEISTÄ JA PYYKEISTÄ ! En kuivaa edellenkään kasvojani pyykinkuivurilla puhumattakaan kasvojen pesusta- uskomatonta vedätystä.

  Olemme ryhtyneet oikeustoimiin- aluksi maistraatti ja tavarantarkastajat jne


  EI IKINÄ BOSCHIA-- ITSESTÄÄN PUHDISTUVA LÄMMÖNVAIHDIN ON SUUNNITTELU JA TEKOVIKA!
   
 13. Naana Vierailija

  Käytän myrkytöntä, luontoystävällistä ENJO:n Revolution pyykinpesuainetta. Pyykinhuuhteluainetta ei tarvitse, sillä Revolutionissa on Aloe Veraa, joka tekee pyykistä pehmeän.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti