Hae Anna.fi-sivustolta

designtalo

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä raksamamma, 10.01.2011.

 1. Kannattaa kun talopakkettia lähtee ostamaan muistaa että usein paikalliset pystytysfirmat ja rakennusfirmat voi olla hieman talofirman omaa pystytystä halvempia. Kurkatkaa vaikka http://www.kigroup.fi/ . Muitakin hyviä olen kuullut että löytyy ja voin lisäillä niitä kun ehdin. Muuten talofirmoista voin suositella Finnlamellia hirsitalolle ja Kreivi-Taloa elementtitalolle. Onnea kaikille rakentamiseen!
   
 2. älväri Vierailija

  Elkää helvetti soikoon ostako tulitikkutaloa joka väkerretään sateisella pihamaalla. Vain tilaelementtitalo on turvallinen. Tehtaassa tehty ja päivässä pystyssä. Älväri, muurametalo tai jukkatalojen oravaistalotuotanto.
  Kaikki muu on todella iso riski!
   
 3. Jamakka Vierailija

  Mitenkään mollaamatta älväriä totean vain, että sen tapainen talotoimitus onkin poropeukaloille varmin ja turvallisin vaihtoehto.

  Oman taloni rakensimme sen ajan perusrakennustarvikkeista, betonista, tiilistä ja "pitkästä" puutavarasta, koska en päästänyt edes ajatuksiini tyytyä sen aikaisten parin kolmen talotoimittajan parakkimalleihin. Vallitsevat säät piti tietysti ottaa työn kuluessa huomioon, jolloin se sadekin jäi kastelemaan vain pihamaata. Myöhemmin sitten kun lapset alkoivat rakentaa omia taloja, emme edes harkinneet muita vaihtoehtoja kuin Kastelli-talojen sateelta suojaan-paketti.
  Toimitustavan nimikin jo sanoo, että niissäkään projekteissa sateet eivät rakennusta tai rakennustarvikkeita kastelleet.

  Tietenkin omatekoiset rakentamis"asiantuntijat" osaavat tyriä minkä tahansa rakennushankkeen.
   
 4. Sisustusvalmis Vierailija

   
 5. Sisustusvalmis Vierailija

  Meidän valinta oli sisustusvalmis ja omalla pohjaratkaisulla. Ollaan muuttamassa juuri sisään.
  Aivan samanlaiset kokemukset...aina asiakas väärässä ja syyllinen joka asiaan. Asiakasta suorastaan pidetään pilkkana ja asenne muutenkin ylimielinen. Aikatauluja ei ole olemassa, ei juurikaan pysty oman osuuden aikataulua järjestämään.
  Rakennustöiden valvontaa ei oikeastaan ole...jos yrittää itse valvoa ja sanoo poikittaisen sanan jostain, kyllä tulee lokaa niskaan.
  Väsytystekniikkaa käyttävät häikäilemättä...yritetään sitkeästi pysyä mukana eikä periksi anneta. Meilläkään ei ole kovin suurista asioista kysymys ja olisi kiva saada homma päätökseen niin, että tyydyttää molempia osapuolia. Katsotaan kuinka käy.
   
 6. DT:n ostanut Vierailija

  Ei kannata. Muuttovalmis talo hankittiin. Meillä meni siihen asti jotakuin ok kunnes muutettiin. Sen jälkeen sovittuja puutteita ei korjata, ei vastata puheluihin ei sähköposteihin. Viivästystaktiikka on kyllä tehokas, vuosi asuttu ja vielä puutteet korjaamatta.
   
 7. vierailija Vierailija

  Kokemuksia

  Ostimme Designtalon K-raudasta. Myyjä oli kiva. Myyjä korosti rakentamisen vaivattomuutta. Totuus paljastui myöhemmin. Myyjän sanat olivat pääosin katteettomia. Termi "muuttovalmis" on asiallisesti ottaen vain vitsi.

  Ennen kuin taloa ehdittiin edes toimittaa alkoivat ongelmat. Suunnitelmissa oli runsaasti virheitä. Kaukana asiakkaan tontista tehdyt suunnitelmat eivät olleet ratkaisuiltaan realistisia. Pahimmat virheet olivat asemapiirustuksessa ja LVI-suunnitelmissa. Esimerkiksi kosteudenhallintasuunnitelma oli ilmeisesti jostakin luennolta copypeistattu yleinen ohje. Paperi täysin vailla ajatusta.

  Varsin pian jouduimme havaitsemaan, että myös Den Finlandin asiakkaille laatimat ohjeet olivat monilta osin osin virheellisiä ja käytännön rakentamisessa mahdottomia noudattaa.

  Mihinkään yrityksen lähettämään asiakirjaan ei voi sokeasti luottaa. Asiakas joutuu tarkistamaan kaikki yksityiskohdat ja informoimaan virheet. Ja virheitä niissä riittää. Itselleni selvisin pian, että suunnitelmien pohjana oli käytetty aikaisempia suunnitelmia, joiden tietoja periytyi uuden kohteen suunnitelmiin. Eivät viitsineet nähdä vaivaa uusien suunnitelmien laatimiseksi.

  Korjauspyynnöistä huolimatta virheet toistuvat ja kertautuvat uusissa suunnitelmien versioissa. Tämä oli erittäin turhauttava kokemus ja vaatii asiakkaalta paljon energiaa ja paneutumista. Meidän tapauksessa virheellisiä suunnitelmia päätyi rakennusvirastoonkin, jossa ne menivät kritiikittä läpi.

  Pientaloprojektin toimituksen kokonaishallinta ei näytä olevan Den Finlandissa kenenkään hanskassa. Unohduksia ja virheellisiä toimituksia. Iso organisaatio, mutta operatiivinen toiminta on ilmeisen sekavalla pohjalla. Asiakasportaali on mitä on, virheellisiä tietoja täynnä.

  Lopputulemana voi todeta, että Den Finlandin toiminnasta on huolellisuus ja laatu kaukana. Yritys ei kanna asiakasvastuutaan. Sen voi vahvistaa, kuten muutkin ovat täällä todenneet. Todella huonot kokemukset. Nykyisillä tiedoilla emme enää päätyisi Den Finlandin (Designtalo) talotoimitukseen, emmekä suosittele sellaista kenellekään.
   
 8. Röttelökoti Vierailija

  Ostimme 2018 hyväuskoisina K-raudasta Ainoakodin. Talopaketti on Den Finland Oy:n (ent. Designtalo) elementtitehtaalla valmistettu ja heidän työmiesten toimesta pystytetty. Talon laatu perustuksia myöten on täysin ala-arvoinen. Ihmettelen, ettei rakennusvalvonta puutu kyseisen toimittajan laiminlyönteihin. Meillä tosin puuttui, koska laiminlyönnit olivat niin räikeitä.

  Toimittajalla on vakavia laatuongelmia niin talotehtaalla kuin myös pystytyksessä. Valvontaa ei ole. Työmiehet saavat huseerata yksin vailla mitään kontrollia ja jälki on sen mukaista. Emme suosittele. Täydellinen elämänaikainen pettymys ja traumaattinen kokemus.
   
 9. Virheet julki! Vierailija

  Ei ollut sitten kanttia laittaa vaikkapa yhtään kuvaa niistä röttelöasumuksesi virheistä?
   
 10. vierailija Vierailija

  Näin Den Finland Oy käytännössä

  Den Finlad Oy:n rakentamisen laadunvalvonta ei ole vain puutteellista, vaan puuttuu käytännössä kokonaan. Virheitä ilmenee jo talon suunnittelussa ja suunnitelmissa.

  Den Finland Oy:n (ent. Designtalo) talopaketti on ratkaisu, jossa seinäelementit tehdään osittain valmiiksi tehtaalla ja kaikki muut työt LVI ja sähkötöitä lukuun ottamatta hoidetaan kaikkein halvimpien ammattitaidottomien hanttimiesten toimesta.

  Den Finland Oy:n elementtitehdas tekee myös merkittäviä rakennusvirheitä, eikä laadunvalvonta toimi silläkään suunnalla. Erityisesti ulkoverhouslaudotus on Den Finlandin elementeissä täysin ala-arvoinen. Ulkoverhouksen uusinta ammattitaidottomalla työvoimalla tuottaa vielä onnettomamman lopputuloksen, joka ei kestä päivänvaloa mm. saumojen ja naulausten osalta.

  Esimerkiksi Den Finland Oy:n ”talon tapa” on, ettei elementtien julkisivulaudoituksessa pyritä noudattamaan Runko RYL 2000 vaatimuksia. Tästä ei kerrota sanallakaan asiakkaalle. Tarkistakaapa oma talonne julkisivulaudoitus.

  Lyhyitä laudanpätkiä joka puolella.

  Laudoituksessa käytetään hukkapätkiä erityisesti ikkunoiden ylä- ja alareunoissa.

  Lautakertojen jatkosaumoissa on rakoja.

  Repeämät ja halkeamat erityisesti naulatuissa lautojen päädyissä eivät ole poikkeuksia.

  Erityisesti 22 cm leveissä säleistä liimatussa ulkovuorauslaudassa on valmistusvirheitä. Laudat halkeavat liimasauman kohdalta.

  Elementtien nurkissa ulkoverhouslaudotuksen pontit ovat pääsääntöisesti joka nurkassa eri tasolla.


  Asiakkaan hankkima vastaava työnjohtaja huolehtii pääsääntöisesti rakennusvalvonnan mukaisista katselmuksista, mutta ei ota kantaa laatukysymyksiin, eikä rakennusvirheisiin. Toteavat vaan, ettei asioilla ole teknisiä vaikutuksia.

  Rakennustyömaalla työskentelevien rakennusmiesten tekemisiä ei valvo kukaan. He työskentelevät täysin ilman valvontaa työmaalla ja tekevät sutta, ellei asiakas ota asiaa huolekseen. Heillä ei kokemukseni perusteella näytä olevan mitään käsitystä hyvästä työn laadusta puhumattakaan työmoraalista.

  Den Finland Oy:n työmaalle nimeämä kohdepäällikkö huolehtii ainoastaan projektin ajoituksesta, mutta ei puutu lainkaan rakennusvirheisiin. Rakennusvirheiden havainnointi ja niistä reklamointi jää kokonaan asiakkaan tehtäväksi.

  Kohdepäälliköt laskevat kaikki rakennusvirheet hiljaisuudessa läpi. Heille on tärkeintä saada talo nopeasti ja kustannustehokkaasti luovutuskuntoon ilman virheiden korjausta.

  Perustava Oy:n perustukset ovat hosumisen tulosta ja halkeavat lähes poikkeuksetta liian nopean kuivumisen seurauksena. Halkeamat tulevat perustuksen pitkille sivuille molemmin puolin samaan kohtaan. Yleensä kuivumishalkeamat yritetään estää perustuksia kastelemalla ja suojaamalla liian nopealta kuivumiselta, mutta ei näitä perustuksia.

  Kantavan betonilaatan alle jäävien styrox-levyjen saumoihin jää kylmäsiltoja muodostavia rakoja. Viemäriputket nousevat lattiasta ylös vinossa, väärässä kohdassa ja läpivientien radontiivistykset ovat ala-arvoisia, kuten myös teknisen tilan lattiaelementin reunojen tiivistys.

  Valvonnan puutteen seurauksena rakennusvirheiden määrä nousee nopeasti heti rakentamisen alkuvaiheessa useisiin kymmeniin. Asiakas ei yleensä saa tietää näistä piiloon jäävistä rakennusvirheistä mitään, ellei itse ota asioista selvää ja huolehdi päivittäisestä valvonnasta. Ongelmat rakenteissa kuten esimerkiksi mikrobikasvustot ilmenevät myöhemmin.

  Omasta kokemuksesta ja myös eräiden muiden Den Finland Oy:n asiakkaiden kesken käymieni keskustelujen perusteella sanoisin, että näissä talopaketeissa täyttyvät kaikki vastuuttoman ja piittaamattoman toiminnan tunnusmerkistöt.

  Sisällä maalipinta voi olla kaunis ja virheetön, mutta sen alla muhivat todelliset ongelmat. Messu- ja myyntipuheet ovat kaukana todellisuudesta. Rakennussuunnitelmia eikä rakentamisen yleisiä laatuvaatimuksia kunnioiteta. Edellä mainittu perustuu omaan kokemukseeni ja havaintoihini omassa rakennusprojektissa.
   
 11. Kaksi ja puolivuotta tuskaa. Reklamaatiolista n. 135 kohtainen, lista alkoi täyttymään heti ensimmäisenä iltana. Reklamaatioita on korjattu, mutta korjaukset kestivät todella kauan, osa jopa 2 vuotta. Talokauppa tehtiin Espoossa K-Raudassa. Mitään positiivista oikeastaan koko projektista ei ole jäänyt mieleen. Välittäjä ja talomyyjä olivat melko pian projektin aloituksen jälkeen napit vastakkain ja osaksi tästä syystä edelleen väännämme asioista ja todennäköisesti tulemme päätymään Kuluttajaviraston käsittelyyn sekä mahdollisesti Käräjäoikeuteen hakeaksemme oikeutta.
  En todellakaan suosittele ns. helppoja talopaketteja. Ostakaa muutama vuosi vanha , säästytte paljolta murheelta. Eritoten K-rauta tulee sivuuttaa näissä asioissa.
   
 12. Omakotirakentaja Vierailija

 13. vierailija Vierailija

 14. On kokmusta Vierailija

 15. vierailija Vierailija

  ÄLÄ ota Den (entinen Desingtalo) yhtään talomallia ja kierrä kaukaa myös muut lessujen talotehtaat. Itsellä takennusprojekti itsessään meni suht ok, mutta huseeraamisen seurauksen sisäilma ongelmat ( jos alatte olla aina kipeänä, olkaa 1kk muualla ja todetkaa sama kuin me, että olette kipeänä VAIN DTssä ollessanne!!!) ovat väistämättömät ja desingnin taktiikka on väsyttää valittavat asiakkaat pelaamalla aikaa käräjöinnin pitkittämisellä ja tarjota naurettavia summia aina haastepäivän alla jolloin päivä jälleen siirtyy..
   
 16. vierailija Vierailija

  ÄLÄ ota Den (entinen Desingtalo) yhtään talomallia ja kierrä kaukaa myös muut lessujen talotehtaat. Itsellä takennusprojekti itsessään meni suht ok, mutta huseeraamisen seurauksen sisäilma ongelmat ( jos alatte olla aina kipeänä, olkaa 1kk muualla ja todetkaa sama kuin me, että olette kipeänä VAIN DTssä ollessanne!!!) ovat väistämättömät ja desingnin taktiikka on väsyttää valittavat asiakkaat pelaamalla aikaa käräjöinnin pitkittämisellä ja tarjota naurettavia summia aina haastepäivän alla jolloin päivä jälleen siirtyy..
   
 17. Ainoa koti / Den Finland älkää vain ostako muuttovalmista talopakettia. Meillä myös järkyttävät kokemukset toimittajasta, laadusta ja asiakaspalvelusta.
   
 18. vierailija Vierailija

  Mihin ”omakotirakentaja” blogi katosi? Miten teidän riita päättyi?
   
 19. vierailija Vierailija

  https://ainoakotini.blogspot.com/
   
 20. vierailija Vierailija

  Desingtalon kanssa asioista sopiminen on ihan helvetin hankalaa. Onneksi päästiin eroon siitä firmasta ja nyt on alkanut uudet kuviot. Jos siis rakentamisesta haluaa tehdä vaikeaa niin valitkaa desingtalo.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti