jos asut / asuisit ulkomailla.....

Poronkylmäsavusalaattia: Poronkylmäsavuviipaleita paloina, leipäjuustoa, salaatinlehtiä, katkarapuja, mandariinilohkoja ja kermainen salaatinkastike. Leiväksi vaikka pieniä rieskoja.
 
Lapin poro-kinkkupiiras
Tän kun bongasin, niin on pysynyt ehdottomana suosikkina siitä lähtien. Se, että näitä raaka-aineita ei välttämättä saa ulkomailta, kuten tuo leipäjuusto. Kait silti suomikaupoissa poroa ja leipäjuusto olis tarjolla...
Ja itse kaipasin ulkomailla asuessani Halvan lakritsia. Sitä peruspehmeää ja tuoretta.
 
[QUOTE="vieras";23508598]Poronkylmäsavusalaattia: Poronkylmäsavuviipaleita paloina, leipäjuustoa, salaatinlehtiä, katkarapuja, mandariinilohkoja ja kermainen salaatinkastike. Leiväksi vaikka pieniä rieskoja.[/QUOTE]

musta noi katkaravut ei ole jotenkin oikein suomalaisia. poro vois kyllà olla muuten eksoottinen idea, mutta mistàhàn sità sais tànne italiaan?

mieluummin ei leipàtuotteita koska kutsuttujen joukossa myòs 2 leipomoliikettà omistavaa ihmistà
 
musta noi katkaravut ei ole jotenkin oikein suomalaisia. poro vois kyllà olla muuten eksoottinen idea, mutta mistàhàn sità sais tànne italiaan?

mieluummin ei leipàtuotteita koska kutsuttujen joukossa myòs 2 leipomoliikettà omistavaa ihmistà

No tuskin saat mistään, ellei siellä ole jotain suomikauppaa. Ihan siihen salaattiin voi laittaa oman maun mukaan, ei mandariinitkaan kovin suomalaisia ole, niiden tilalle voi laittaa vaikka omenalohkoja kun uitat ne sitruunassa etteivät tummu. Voihan sinne vaittaa katkaravun tilalle vaikka savulohta tms.
 
Onko voitaikina suomikamaa? Sitähän voi silti itsekin tehdä..
Ajattelin sellaisia kinkkukierteitä, jossa olis paprikaa, palvikinkkua, purjoa, emmentaljuustoraastetta ja mustapippuria mausteena. Kierretään rullalle ja 2 sentin paloiksi ja päälle vielä raastetta ja sitten uuniin.
 
Onko voitaikina suomikamaa? Sitähän voi silti itsekin tehdä..
Ajattelin sellaisia kinkkukierteitä, jossa olis paprikaa, palvikinkkua, purjoa, emmentaljuustoraastetta ja mustapippuria mausteena. Kierretään rullalle ja 2 sentin paloiksi ja päälle vielä raastetta ja sitten uuniin.

kuulostaa hyvàlle. voitaikina on ihan yleistà tààllàkin. tosin tuo palvikinkku... hmmm ei taida lòytyà. ostan suomessa aina markkinoilla palvikinkkua :)
 
mulla on tàllà hetkellà mielessà kaks simppelià juttua.ei ehkà alunperin suomesta mutta yleisià siellà ja eka on ainakin hyvàksi testattu tààllàkin:
perunasalaatti
graavilohi

suomalaiset lihapullatkin vois menetellà
 
[QUOTE="vieras";23508854]suomessa se kun on marketin leikkelehyllyssä että ei tarvi tilailla. Sun tarvii jonkun tuttus käskeä lähettää, kylmäpussiin pakastettuna ja lipäjuusto samaten ja hyvin vaikka ilmastointiteipillä vetää. Saattaa kestää lentorahtina, ruuma on kylmä.[/QUOTE]

kun vaan luottaisi noihin làmpòtilajuttuihin. ja etenkin toimitusnopeuteen tààllà pààssà. meillà luvassa tàllà viikolla 25 °C :cool:
 
[QUOTE="vieras";23508598]Poronkylmäsavusalaattia: Poronkylmäsavuviipaleita paloina, leipäjuustoa, salaatinlehtiä, katkarapuja, mandariinilohkoja ja kermainen salaatinkastike. Leiväksi vaikka pieniä rieskoja.[/QUOTE]

No tota, mistä arvelet esim. kylmäsavustettua poroa löytyvän ulkomailta?
 
[QUOTE="Vieras";23508888]No tota, mistä arvelet esim. kylmäsavustettua poroa löytyvän ulkomailta?[/QUOTE]

Varmaankin suomikaupasta, oletko ikinä ulkomailla törmännyt suomikauppaan tai kapakkaan?
 
[QUOTE="vieras";23508940]Onko siellä esim. perunamuusi jokapäiväistä? Silakkapihvit lanttuviipaleen päällä.[/QUOTE]

perunamuussi on ihan tavisjuttu tààllàkin (siis muiden juttujen lisàksi, esim koulun ruokalistalla pààruoan lisukkeena)

silakkaa voi olla hankalampi lòytàà. lanttua on kuulemma joku lòytànytkin (itse en ole ikinà tòrmànnyt)
 
mulla on tàllà hetkellà mielessà kaks simppelià juttua.ei ehkà alunperin suomesta mutta yleisià siellà ja eka on ainakin hyvàksi testattu tààllàkin:
perunasalaatti
graavilohi

suomalaiset lihapullatkin vois menetellà

Hei! Tein kerran Italiassa asuessani tupareihin juuri perunasalaattia ja pasteijoita tein myös. Yksiin pasteijoihin laitoin lohta ja riisiä ja kananmunaa, tilliä ei tainnut silloin löytyä.
Lihapullat ja perunasalaatti yhdistelmänä nyt on niin klassinen juttu, että voisit ihan hyvin tehdä ja graavilohi voi olla juuri sopivan eksoottista.

Karjalanpiirakoita tein kaverini kanssa kerran siellä asuessani ja samoin jouluruokia pari kertaa, mut se on tietty toinen juttu. Kylmäsavuporoa vein mukanani kerran tai pari ja kyllä siitä pidettiin kovasti. Kerroit, että porukassa on leipureita, mutta voihan sitä jotakin suomalaista leipomusta silti tehdä vai?
 

Yhteistyössä