Hae Anna.fi-sivustolta

Millainen on laadukas pussilakana? Satiini, percale, egyptin,,,?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Pölyt veks!, 20.03.2011.

 1. Pölyt veks! Vierailija

  Pussilakanoita ollaan uusimassa. Millainen kangastyyppiä kannattaa ostaa välttääkseen pölyä? On sellainen käsitys, että puuvillasatiini on pölyisin mutta vastaavasti percale olisi se paras kangastyyppi pölyallergisille. Miten on? Mistä liikkeestä noita lakanoita kannattaa ostaa? Budjetti olisi alle satanen per pussilakana joten turha suositella mitään jenkkimerkkisiä laatuja.
   
 2. Clarissa Vierailija

  Allergikko en ole joten en voi mennä takuuseen, mutta uskon että jämäkkä percale tosiaan on paras. Omaan erityyppisiä laadukkaita lakanoita (percale, puuvillasatiini, kampapuuvilla, pellava), ja percale on todella miellyttävä. Kesän tullen em. lakanan viileää tuntua osaa todella arvostaa. Lakana ei laskeudu ihonmyötäisesti vaan jättää ilmaa väliin.

  Suosittelen laadukkaita lakanoita, ovathan ne pitkäikäisiä sijoituksia joita käytetään päivittäin. Itse ostin vinon pinon vuodevaatteita viime kesän Stockan alesta. Hintaa oli edelleen paljon, mutta joka yö on juhlaa.

  Netin kautta pystyt ehkä tilaamaan kohtuuhintaisia lakanoita?
   
 3. geg, Vierailija

  Hei haloo, mitä järkee!!!!!!!!!
   
 4. mitäkukahä? Vierailija

  Miksi tavalliset Anttilan tms. liinavaatteet eivät käy?
  Miksi lakanoista pitäisi maksaa yli 30e per pussilakana?
   
 5. Hali Vierailija

  Siksi, että voi kehuskella kavereilleen:)
   
 6. Osa-aikaduunari Vierailija

  Sanonta köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa pitää paikkansa, mutta valitettavasti totuus on, että köyhällä ei ole varaa siihen kalliiseenkaan. Toisin sanoen mitä laadukkaammat (yleensä myös kalliimmat) kodintekstiilit hankkii, sitä pidempään ne kestävät käyttöä. Jos minulla olisi varaa panostaa laatuun, ostaisin mahdollisimman tiiviistä puuvillakankaasta valmistetut vuodevaatteet. Egyptin puuvilla on kuin onkin maailman korkealaatuisinta puuvillaa!
   
 7. Hyvä tuuri? Vierailija

  Minulla on käynyt ilmeisesti hyvä tuuri, sillä vaikka olen ostanut aina ihan tavallisia, edullisia puuvillaisia pussilakanoita, eivät ne ole menneet miksikään. Vanhimmat käytössä olevat ovat noin 20 vuotta vanhoja eli siltä ajalta, kun muutin pois kotoani. Pesen myös pussilakanat ja muut petivaatteet usein.

  Mutta ymmärrän siis aloittajaa, jos allergia asettaa rajoituksia jonkin tuotteen hankinnassa, niin silloin se asettaa.
   
 8. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan tavalliset markettien, Anttilan jne. liinavaatteet kestävät 10-20 vuotta, kun niitä hoitaa oikein. Vanhimmat pussilakanat ovat kestäneet 16-18 vuotta ja osa on edelleenkin täydellisen käyttökelpoisia, värit tallella ja saumat ehjiä.

  Allergiat toki voivat aiheuttaa rajoituksia, mutta mikä allergia ei salli tavallista puuvillaa?
   
 9. jhkjhkljhkljh Vierailija

  Puuvillan laadulla nyt ei ole suurtakaan merkitystä, mutta mankelointi sen sijaan auttaa pitämään pölyt poissa.
   
 10. Härtsyykkeri Vierailija

  Mulla on käytössä 70-luvulta peräisin olevia pussilakanoita, kuosi ei tosin ole enää muodikas, mutta kyllä ne ihan kelvollisia on vieläkin.

  Satiinisista en tykkää, ne tuntuu inhottavan liukkailta iholla. Kunnon puuvilla on parasta. Kyllä minun mielestäni, jos pussilakana kestää käytössä 5- 10 vuotta, se on hintansa väärti aina, on se sitten minkä firman tahansa.

  Ostin Kodin Anttilasta aluslakanoita, ja todella petyin niiden laatuun siinä mielessä, että ne on pesun jälkeenkin täynnä jotain pölyä ja nukkaa, mikä ei lähde pois. Pesin kahteen kertaan ja käytin hyvää huuhteluainetta toisella kerralla, toisella kerralla en mitään. Sama tulos. Ja ne on vielä tummanruskeitä, joten näyttää todella ikäviltä. Kuivatin raikkaassa ulkoilmassa ja yritin hakata ja ravistella vielä sitä pölyä pois, mutta eipä vain lähtenyt. Ymmärtäisin, jos olisin pessyt niiden kanssa jotain nukkaavaa, mutta pesin ne ihan yhdessä eikä mitään muita tekstiileja mukana. Eli en ainakaan osta siitä firmasta sen paremmin pussilakanoita kuin muitakaan liinavaatteita. Valitettavasti hävitin heti uutena ne kääreliepeet, joten en enää muista, mitä merkkiä ne edustivat.
   
 11. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 079
  Saadut tykkäykset:
  17
  Oletkos kokeillut puuvilla satiinia (se on sellaista vain hieman kiiltävää uutena)? Paras pussilakanani on Stockmannilta v. 2001 ostettu puuvillasatiininen pussilakana, joka vielä näinkin monen vuoden päästä on paras lakanani. Harmi, etten saanut siihen silloin saman sarjan tyynyliinoja, kun tämä pussilakana oli alesta jäänyt viimeinen kappale.
   
  Last edited: 12.05.2011
 12. hööhööhö Vierailija


  Oletko sinä jostain ulkoavaruudesta tai siis tulevaisuudesta tänne piipahtanut? Ostanut lakanan vuonna 2011 ja siitä on "näinkin monen vuoden päästä".
   
 13. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 079
  Saadut tykkäykset:
  17
  No nyt on tuo vuosiluku korjattu sellaiseksi, kun sen piti olla.
   
 14. Hyvä Jx! Vierailija


  Rekkautuneena pääset korjailemaan; sitäpä eivät nuo nimettömät nokkijat voi tehdä:). Turhaan edes mainitset korjanneesi, näyttävät nuo muut entistäkin hölmömmiltä kun kommentoivat alkuperäitä tekstiä! Jokainen normaalilla älyllä ymmärtää kyllä sanat pienistä kirjoitusvirheistä (joita sattuu nopeasti kirjoittaville) huolimatta. Mutta ilmeisesti näillä ihmettelijöillä ei sitten älynlahjat riitä...

  Onhan tutkittu, että vaikka kokonainen teksti kirjoitettaisiin vaihtamalla sanojen kirjainten paikkaa, ymmärtävät ihmiset lukemansa ilman vaikeuksia. Siis normaaliälyiset. Ja kielellisesti lahjakkaat.
   
 15. no joo.... Vierailija

  Numerot menee sekaisin joillain, samoin kirjamet!
  En osta Anttilasta mitänä halpoja pussilakanoita, satiiniset ovat ok mutta täytyy muistaa etttei niitä pestessä saa käyttää "pehmennysainetta", se pilaa pinnan.
   
 16. bästa patient Vierailija


  Lyöntivirheet ovat eri asia kuin kielioppivirheet. Lyöntivirheitä saattuu joskus kelle vaan mutta kielioppivirheet (esim. se ettei osaa käyttää yhdyssanoja oikein) ovat rasittavia, kertovat kirjoittajan tasosta aika paljon.
   
 17. Ja mitä väliä? Vierailija


  Kyllä pitää olla köyhää elämää, jos jaksaa sellaisiin kiinnittää niin paljon huomiota, että vaivautuu jopa kommentoimaan! Kertoo kommentoijan tasosta -ja tämä ei olllut imartelua!
   
 18. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 079
  Saadut tykkäykset:
  17
  Puuvillasatiiniin käy myös huuhteluaineet. Tai siis ainakin minun tähän ihanaan vieläkin vuosia käytössä olleeseen on käynyt aivan loistavasti huuhteluainekin.
   
 19. haloo Vierailija


  Tuolla oli puhe SAATTINIPUSSILAKANOISTA, niistä ap kysyi ja joku kertoi huuhteluaineesta joka ei sovi niille. Muusta ei olut kyse ja satiini on eri asia kuin puuvillasatiini.
   
 20. No haloo, haloo! Vierailija


  Ap ei kyllä maininnut tekstissään yhtään mitään "SAATTINIPUSSILAKANOISTA", sen sijaan puuvillaSATIINIpussilakanoiden pölyisyydestä. Otsikossa sensijaan pelkkä satiini lienee lyhennys puuvillasatiinista, silä ei kai kukaan missään polyesterisatiineissa nuku?

  Itse asiassa SATIINI eli pomsi on yksi kudotun kankaan perussidoksista. Muita perussidoksia ovat palttina ja toimikas. Usein puhutaan satiinista juhlakankaana, joka on polyesteria, mutta satiini voi olla mikä tahansa kangas, sillä kyse on kankaan sidoksesta.
   
 21. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 079
  Saadut tykkäykset:
  17
  Olen nähnyt myynnissä sellaisia täyskiiltäviä pussilakanoita, jotka ovat inhottavan liukkaita. Nämä ovat varmaankin polyesterisatiinia tai jotain muuta liukasta materiaalia. Omat puuvillasatiinilakanani eivät ole pölyäviä ollenkaan päinvastoin.
   
 22. tässä... Vierailija


  Tässä on otsikossa SATIINI.
   
 23. tietäjä3 Vierailija

  Polyester on muovia. Polyestersatiini sitä liukasta ja kiiltävää. Materiaalina samaa kuin ulkoilutakeissa, eri sidos ja lankapaksuus vain.
   
 24. buona notte Vierailija

  Elleissä joku katkeroitunut, itsetunto-ongelmainen on jo pitkään jatkanut kyllästyttävää, hyökkäävää kommentointiaan Jx:ää kohtaan. Vastapuoli ei ole tästä tosin provosoitunut vaan pysyy hienosti ja asiallisesti aikuisen tasolla!
   
 25. hyvätunet Vierailija

  Viileämpinä vuodenaikoina krepattu polyestersatiini on ihana materiaali pussilakanoissa.
  Kyllä voi pestä jopa 60c, huuhteluaineen kera.

  Ihan tavallinen puuvilla, mitä noissa Anttiloissa jne. on, kestää kyllä vuosikymmenistä toiseen, kun hyvin hoitaa.
  En näe mitään järkeä tuhlata lakanoihin pieniä omaisuuksia, kun kerran nättejä värejä ja kaikenalisita kuviota saa ihan tavankaupastakin..:)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti