mustikkapiirakka?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja harmaa hippimamma
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Ailan piirakka

4 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl maitoa (tai piimää tai kermaviiliä)
125 g sulatettua voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai piimän tai kermaviilin kanssa 1 tl soodaa)

1. Sekoita munien rakenne rikki (älä vatkaa).
2. Sekoita joukkoon sokeri, sitten loput aineet.
3. Pinnalle mustikat (tai muut marjat tai sokeroidut raparperipalat tms).
4. Paista 200 astetta 25 min.

Huom:
Laakea piirasvuoka tai uunipellille.
Kokeile kypsyyttä hammastikulla, kun siihen ei jää taikinaa, niin on kypsä.
Voi pakastaa ja samasta taikinasta tulee tosi hyviä muffinsseja, muista vain jättää kohoamisvara vuokaan.

 
KERMAVIILI-MUSTIKKAPIIRAS

Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
1dl grahamjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Täyte:
1tölkki kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
n.3dl mustikoita

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna.
2. Sekoita taikinaan lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
4. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniliinisokeri keskenään ja levitä taikinan päälle.
5. Ripottele pinnalle mustikat.
6. Paista piirasta 200 asteessa 35-40 min.
7. Jos haluat pellin kokoisen piirakan valmista pohja ja täyte kaksinkertaiseksi. Paistoaika on silloin 25 min.
 

Yhteistyössä