Myrkytätkö lapsesi Piltti-purkeilla?

Johnny Appleseed

Tunnettu jäsen
05.03.2024
6 503
1 216
113
Osa lasten Piltti-aterioista vedetään myynnistä, kertoo Suomen Nestlé tiedotteessa.
Takaisinveto johtuu siitä, että tuotteiden raaka-aineessa on havaittu kohonneita pitoisuuksia okratoksiini A -mykotoksiinia eli homemyrkkyä.
Takaisinveto koskee kymmentä eri-ikäisille lapsille suunnattua Piltti-tuotetta eri parasta ennen -päivämäärillä ja tuotantoerillä.

 
Tapauksesta on jo parikymmentä vuotta kulunut, mutta me emme koskaan antaneet mitään Piltti-Bona -mömmöjä lapsillemme, vaan aina "oikeata" kotona valmistettua ruokaa parhaista raaka-aineista. Sitten yhden kerran tuli tuo kuuluisa poikkeus, kun jonkun syyn takia ei meillä ollutkaan valmiina ruokaa mukana pojalle, vaan päätimme poikkeuksellisesti ostaa hänelle purkillisen spagettia ja jauhelihakastiketta.

Hän söi sen kyllä mielellään, nälkä kun oli, mutta ei mennyt kauaakaan, niin koko satsi tuli oksuna ulos. Hän ei siis yleensä oksennellut tai edes pulautellut mitään, joten tämä oli tosi merkillepantava tapaus.
 
Ei vaan ole tottunut tuollaiseen ruokaan ja siks reagoi noin. Meillä on lapset syönyt sekä pilttiä että itse tehtyä ja hyvin ovat kasvaneet.
Niin no, "tuollainen ruoka" herättää kyllä kysymyksiä, sillä poikamme oli tuohon ikään päästyään kyllä syönyt spagettia ja jauhelihakastiketta jo monet kerrat ja piti siitä muuten kovasti. Ja kuten sanottu, hänellä ei ollut tapana oksennella tai pulauttaa mitään ruokaa siitä monipuolisesta ruokalistasta, jonka me hänelle jo pienestä pitäen tarjosimme. Hän oli toisin sanoen jo pienestä pitäen tottunut mitä moninaisimpiin ruoka-aineksiin, jotka kaikki olivat puhdasta kotiruokaa.
 
Kotona valmistettu ruokaa parhaista raaka-aineista ei välttämättä ole yhtään parempaa jos raaka-aineita ei ole virallisesti laboratoriossa tutkittu että ovat parasta laatua. Valmisruuat käytännössä tutkitaan ja testataan sataprosenttisesti.
 
Itsekin paljon valmisruokia syövänä sopii tietenkin ihmetellä, ovatko nämä ja lasten purkkiruuat niitä paljon parjattuja pitkälle prosessoituja elintarvikkeita, vai voidaanko ne rinnastaa tuoreeseen, kotona tehtyyn ruokaan. Onko niissä ravintoaineet tallella, onko niissä liikaa sokereita, suolaa ja muita lisäaineita, eli kestääkö terveys varmasti niiden säännöllistä syömistä? Vai onko odotettavissa aliravitsemusta, heikkoutta ja syöpää sun muita huonosta ruuasta johtuvia sairauksia?
 

Yhteistyössä