Näin kesän alkaessa,tehdäänkö terveellisten ruokien ketju?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Pikku Mii
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Pikku Mii

Aktiivinen jäsen
21.05.2005
4 220
0
36
Elikkäs tänne vois kaikki laittaa hyviä ja terveellisiä ruokaohjeita,vinkkejä,reseptejä,aamu-ja iltapalatottumuksia,kevyitä välipaloja jne jne..Ihan mitä vaan,kunhan on suht.terveellistä! :D

Ajatus lähti siitä että mä itse kaipailisin kovasti terveellisiä,mutta hyviä ruokareseptejä. Mutta uskon että moni muukin ottaa innolla uusia vinkkejä vastaan..? =)

Mä voisin itse aloittaa vaikka muutamalla tämmösellä tosi nopeella ohjeella:

Broiskupasta:

300-450g marinoimattomia broilerin suikaleita
n.7dl esim.torinon fusillipastaa(kunhan on terveellistä pastaa;) )
1 pss esim.apetit vihannessekoitus(porkana,herne,kukkakaali,papu..)
paistamiseen pieni loraus rypsiöljyä
(halutessa ketshuppia)
ripaus suolaa
mustapippurirouhetta

Kypsennä suikaleet esim.wokkipannulla pienessä määrässä rypsiöljyä.Mausta suolalla.Keitä fusillipasta(tai muu)pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita broilerin joukkoon.Mausta mustapippurilla(ja ketsupilla).Lisää joukkoon vihannessekoituspussi ja anna hautua mielellään kannen alla,testaa esim.kukkakaali,jos on sopivasti pehmennyt,kypsää..


Broilerin fileeleike ja wok-vihannekset

Esim. 4kpl broilerin fileeleikettä
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Loraus rypsiöljyä

Wok-vihannespussi(oman maun mukaan..)
Mustapippuria
(Tulista chilikastiketta)

Kypsennä fileeleikkeet pannulla pienessä määrässä öljyä n.3-4min kummaltakin puolelta.Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kypsennä wok-vihannekset pussin ohjeen mukaan ja mausta pippurilla,jos tykkäät tulisesta,kokeile chilikastiketta!

Muuta hyvää ja suht.terveellistä,mitä tulee mieleen:kalkkunanakit/kasvispihvit ja muusi(kun sitä muusia ei ota niin paljon;) )Jokaiselle aterialle tietty erilaisia salaatteja(kurkku,tomaatti,kiinankaali tai kurkku ja kaaliraaste tai ihan vaan porkkanaraaste)Mä en nyt jaksa miettiä enempiä mitä oon väsännyt,mut tossa pari lyhyttä ja nopeaa mun vakkaria.. =)

Mä en tykkää puuroista,enkä myslistä ja tuntuu että ainakin aamulla kahvin kanssa on saatava leipää. Mä syön lähes aina Vaasan ruispaloja(niin hjuvaa!)joko becelillä tai sitten polarin sulatejuustolla(rasvaa 9%.Päälle laitan salaattia,kurkkua ja tomaattia/paprikaa tai viipaleen kalkkuna(tai kinkkuleikettä)joskus laitan sulatejuuston päälle tonnikalahiutaleita vedessä,todella hyvää! :p

Mutta,niin pieni on tää mun tietämys ja tuntuu että ideat loppuu kesken!Eli kaiken maaliman hyviä,vähärasvaisia reseptejä kaipailtas!Maustamisvinkitkin ois hot!Ja tulisesta tykkään!

Kaikki mukaan nyt ja pidetään tää ketju ylhäällä! ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Sorry ap, mutta tuo sinun broileripasta kuulostaa aika mauttomalta ja kuivalta ruualta...

Ei tarvii pyytää anteeksi,mielipiteensä saa toki ilmaista =) Musta se ei ole kuivaa eikä mautonta.Mustapippurillakin maustaa hyvin ruoan,sopii kanalle..Toki sinne vois heitellä curryä ym mausteita/kastikkeita/kermaa tms..mutta tosiaan haluan terveellistä ja meistä tuo on hyvää! :p Nuo vihanneksetkin tuo hyvin makua..
 
Alkuperäinen kirjoittaja pintelin:
Kenellä on kohta enää varaa syödä terveellisesti?? :/ Muuta ku tietty rikkailla.. |O

Samaa mä olen kiroillu.. :/ Onneks löysin tarjouksesta just tuota broilerin fileeleikettä 4kpl(oisko ollu 450g koko paketti)hinta oi 4.90?,mutta tarjouksessa -30%.Ei musta paha ja varasinkin noita pakastimeen pari boxia :D

Mutta totta,halpaa terveellistä ruokaa saa etsiä.. |O
 
No meillä herkutellaan sekopannulla eli wokkipannulle kaikkee mahdollista mistä nyt tykkää, paprikaa, kiinankaalia, kanaa, porkkananuudelia, porkkanaa, parsakaalia, persikkaa jne. ja maustetaan reilulla kädellä mm. currylla, pippurilla.. ja loraus chilisoijaa :p

Ja sitte ihan notskipottu on herkkua eli rosamunda-merkkiset perunat puoliksi ja pintaan vähän grillimaustetta, kääritään folioon ja uuniin/grilliin/hyvään hiillokseen :p ja kaveriks grillissä muhii kananpojan fileetä ja erilaisia kasviksia.
 
Meillä "kevennetään" kesällä lähinnä jättämällä perunat ja kastikkeet vähemmälle.. tulee tehtyä pihvejä, grillattua kanaa, kalaa ja kasviksia.. ja tehdään aina erilaisia salaatteja mitä syödään pihvin kanssa, ei siis keitellä perunoita/riisiä/pastaa ja tehdä niille kastikkeita. Pihvi maistuu oikein hyvältä salaatinkin kanssa :p
Poikakin oppi jo 1vuotiaana syömään salaatteja nurisematta ja nyt syö niitä jo onnesta soikeena, tomaatti ja kesäkurpitsa näyttää olevan tämänhetkiset suosikit mitä haluaa lautaselleen.

Mutta ruuan hinta.. |O joo.. samaa mieltä olen minäkin, -mitä kevyempi ruoka, sitä kalliimpi hinta :kieh: :headwall: salaatit maksaa maltaita mutta toisaalta tingimme niin monessa muussa asiassa että vielä on varaa ostaa vihanneksiakin..
 
ELLAN TOMAATTI-KESÄKURPITSAPASTA
(3 annosta)

Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1-2 (n.400 g) kesäkurpitsaa
1 rs (250 g) Pirkka-kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1/2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
parmesaanijuustoraastetta
5-6 dl Pirkka-pennepastaa


Pane pastavesi kuumenemaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua basilikan lehdet. Kuullotta sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kesäkurpitsaviipaleet. Sekoittele n.5 minuuttia. Lisää basilika ja kirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna.Sekoita kastike pastan joukkoon. Kuumenna. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Parmesaanin voi halutessaan jättää pois tai laittaa vuohenjuustoa tilalle :p

Kreikkalainen kiusaus

700 g perunaa
250 g kesäkurpitsaa
250 g paprikaa
50 g sipulia (1 sipuli)
100 g oliiviviipaleita
180 g / 1prk fetajuustoa
1 rkl välimeren mausteseosta
1 maustemitta timjamia
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä

Pilko kasvikset uunivuokaan. Sekoita joukkoon oliivit, fetajuusto, mausteet sekä ruokakerma ja vesi. Paista 200 asteisessa uunissa reilu tunti.

..ja vielä yksi

Intialainen perunapata

4 annosta

1 sipuli
1 paprika
2 rkl ruokaöljyä
1 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl currya
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl chiliä
2 dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
8 perunaa
2 dl ituja tai papupaloja
100 g minimaisseja
1 ps (200 g) pakasteherneitä

Kuori sipuli, halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa ja pehmitä sipuli- ja paprikakuutiot siinä. Lisää inkivääriraaste, murskatut valkosipulin kynnet, mausteet, vesi, tomaattipyree ja pilkotut perunat. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää huuhdotut idut tai papupalat ja minimaissit. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää herneet ja kypsennä vielä pari minuuttia.Tarjoa jasminriisin ja leivän kanssa.

Nämä reseptit on Pirkan ruoka-ohjeista sekä Kotimaisista kasviksista bongatut.

 
Mä en teekään kuin terveellisiä ruokia B) No ei vaiskaan, tulee sitä aina välillä heitettyä ranskikset ja kalapuikot uuniin täälläkin. Mut meillä on suosikkeja mm tämä:


Chili sin carne eli lihaton chili
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja tai kuivattuja papuja keitettynä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika (tai pakastepaprikasuikaleita, ovat tällä hetkellä edullisempia)
2 dl kasvislientä
1 dl tummaa soijarouhetta
chilimausteseosta TAI
- chiliä
- korianteria
- jeeraa eli juustokuminaa
vähän sitruunamehua tai jotain viinietikkaa
ripaus sokeria

Guacamole:
2 avocadoa (tummia ja vähän pehmeitä sormen alla, ei sellasia raakoja vihreitä kivikovia ;))
puoli sipulia
1 lime
korianteria rouheena tai tuoretta yrttiä
1-2 tomaattia

Laita soijarouhe imeytymään kuumaan kasvisliemeen.
Sipulit ja valkosipulit silputaan ja kuullotetaan, lisää paprikasuikaleet ja tomaattimurska. Mausta mielesi mukaan, lisää pavut ja soijarouhe liemineen. Hauduttele kypsäksi. Tarjoa riisin ja guacamolen kera.

Guacamole valmistuu näppärästi kun heität avocadon hedelmälihat (halkaistusta saa näppärästi lusikalla ne kaivettua), sipulin, puristetun limemehun ja korianterin leikkuriin ja vedät soossiksi. Tarkista maku ja mausta lisää korianterilla ja ripuaksella chiliä jos haluat.
 
Alkuperäinen kirjoittaja HoitoonVaan:
Mä en teekään kuin terveellisiä ruokia B) No ei vaiskaan, tulee sitä aina välillä heitettyä ranskikset ja kalapuikot uuniin täälläkin. Mut meillä on suosikkeja mm tämä:


Chili sin carne eli lihaton chili
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja tai kuivattuja papuja keitettynä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika (tai pakastepaprikasuikaleita, ovat tällä hetkellä edullisempia)
2 dl kasvislientä
1 dl tummaa soijarouhetta
chilimausteseosta TAI
- chiliä
- korianteria
- jeeraa eli juustokuminaa
vähän sitruunamehua tai jotain viinietikkaa
ripaus sokeria

Guacamole:
2 avocadoa (tummia ja vähän pehmeitä sormen alla, ei sellasia raakoja vihreitä kivikovia ;))
puoli sipulia
1 lime
korianteria rouheena tai tuoretta yrttiä
1-2 tomaattia

Laita soijarouhe imeytymään kuumaan kasvisliemeen.
Sipulit ja valkosipulit silputaan ja kuullotetaan, lisää paprikasuikaleet ja tomaattimurska. Mausta mielesi mukaan, lisää pavut ja soijarouhe liemineen. Hauduttele kypsäksi. Tarjoa riisin ja guacamolen kera.

Guacamole valmistuu näppärästi kun heität avocadon hedelmälihat (halkaistusta saa näppärästi lusikalla ne kaivettua), sipulin, puristetun limemehun ja korianterin leikkuriin ja vedät soossiksi. Tarkista maku ja mausta lisää korianterilla ja ripuaksella chiliä jos haluat.

Kuulostaa hyvälle,pitää koittaa :p Mutta tuon guacamolen jätän väliin,en tykkää..

Kiitos! :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Coffee Break:
Alkuperäinen kirjoittaja HoitoonVaan:
1 paprika (tai pakastepaprikasuikaleita, ovat tällä hetkellä edullisempia)

Paprika on ihan törkeän kallista nyt. Meidän lähi s-marketissa saa espanjalaista vaatimatomaan 9,79 ?/kg hintaan :snotty:

Onneksi kohta saa suomalaisia vihanneksia =)

Joo ihan sikahintasta.. pakasteena on kilohinta jotain 2,5 e eikä siinä tartte maksaa siemenistä, ja valmiiks pienitty. Mut ONNEKS kohta halpenee, kyl ne tuoreet kotimaiset on parhaita!
 
Alkuperäinen kirjoittaja HoitoonVaan:
Nii ja Pikku Mii, chili sin carnesta tulee hyvä myös tonnikalaversiona, eli ton soijan tilalle tonnikalaa purkki, terveellisesti vedessä =) ja salaatin ja tomaatin kera kun heittää itsetehtyjen tortillakuorien sisään nin avot :D

mm :p thänks! :wave:
 
Eilen kuullotin pannulla purjosipulia,punasipulia,raakoja porkkanoita ja herkkusieniä,mausteina grillausmauste,mustapippuri ja valkosipulimauste.Hyvää ja terveellistä,maittavaa ja kevyttä,myös edullista.Lisukkeena yrttivoipatonkia palanen.

Yksi suosikkini on seuraava:

-avokado
-ranskankermaa (tavallista tai kevyttä)
-sitruunamehua
-mustapippuria
-valkosipulimaustetta
-ripaus suolaa

Sitten sosekeitto:

purjosipulia,sipulia,tomaattimurskaa,paprikaa,mustapippuria,kasvisliemikuutio,
paprikajauhetta,koskenlaskijaa ja soseeksi.

Miten muiden mielestä kasvikset ovat kalliita?Omasta mielestäni ovat edullisia.

 
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Eilen kuullotin pannulla purjosipulia,punasipulia,raakoja porkkanoita ja herkkusieniä,mausteina grillausmauste,mustapippuri ja valkosipulimauste.Hyvää ja terveellistä,maittavaa ja kevyttä,myös edullista.Lisukkeena yrttivoipatonkia palanen.

Yksi suosikkini on seuraava:

-avokado
-ranskankermaa (tavallista tai kevyttä)
-sitruunamehua
-mustapippuria
-valkosipulimaustetta
-ripaus suolaa

Sitten sosekeitto:

purjosipulia,sipulia,tomaattimurskaa,paprikaa,mustapippuria,kasvisliemikuutio,
paprikajauhetta,koskenlaskijaa ja soseeksi.

Miten muiden mielestä kasvikset ovat kalliita?Omasta mielestäni ovat edullisia.


No siis kun ennen teki ruoan kahdeksi päiväksi muutamalla eurolla.St jos miettii paprikan ja muiden ostoa..Tuleehan se nyt maksamaan aika paljon enemmän kuin muutaman euron.Siis päivän ruoka.Mutta nyt on vaan selvittävä!
=)

Niin ja vielä se kuinka nopeesti kaikki salaatit ym.menee huonoksi.. :/
 
kanasta tulee kevyttä kun kypsentää sen höyrykeittimessä tai kattilan reikäosassa..
eli höyryosaan kanan rinrafilettä/ohuen ohutta leikettä, pinaattia ja alaosaan vaikka pari uutta perunaa kiehumaan..
(sopivassa vaiheessa siihen rintafileen päälle voi ropsutella mausteeksi mustapippuria ja currya)

ja jos ei halua tuota perunaa niin rintafileen kyytipojaksi salaattia johon siihen kastikkeeseen voi käyttää sen tipan kasvisöljyä.

(ite tykkään tehä höyrykeittimellä sapuskaa )
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pikku Mii:
onko jollain hyviä vinkkejä millä saada erilaisia hyviä makuja kasviksiin?Tuoreita yrttejä tms,tahnoja,mausteita..mitä käytätte?

vinaigrette mihin tuoreita yrttejä omasta ruukusta(ne kaupan on niin mietoja)..
mut jos haluaa kaupasta niin korianteri,minttu ja sitruunamelissa silputtuna on hyviä(ei sitruunamelissää kuitenkaan yhtä aikaa noitten kahen muun kanssa)..

(tehosekottimessa vähän etikkää,sopivasti öljyä,suolaa,pippuria ja yrtit tasaisesksi tahnaksi)
 
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja Pikku Mii:
onko jollain hyviä vinkkejä millä saada erilaisia hyviä makuja kasviksiin?Tuoreita yrttejä tms,tahnoja,mausteita..mitä käytätte?

vinaigrette mihin tuoreita yrttejä omasta ruukusta(ne kaupan on niin mietoja)..
mut jos haluaa kaupasta niin korianteri,minttu ja sitruunamelissa silputtuna on hyviä(ei sitruunamelissää kuitenkaan yhtä aikaa noitten kahen muun kanssa)..

(tehosekottimessa vähän etikkää,sopivasti öljyä,suolaa,pippuria ja yrtit tasaisesksi tahnaksi)

Kiitos! :p Höyrykeitintä mulla ei ole,taikka semmosta kattilaa..Tarvii vissiin hankkia! =) Niin noita tahnojako sitten lisään vain ruokiin?Kasviswokkiin?Kanaruokiin? :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pikku Mii:
onko jollain hyviä vinkkejä millä saada erilaisia hyviä makuja kasviksiin?Tuoreita yrttejä tms,tahnoja,mausteita..mitä käytätte?

Käytän soijakastiketta usein.Myös kevytkermaviilikastikekilla saa hyviä makuja ja salsalla myös, jos tykkää tulisesta.
 

Yhteistyössä