Olis silakkafileitä kilon verran ja ajattelin tehdä osasta valkosipulisilakoita

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nipsukka
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Nipsukka

Aktiivinen jäsen
29.04.2005
6 356
0
36
tällä ohjeella suurinpiirtein.., mutta entä säilyvyysaika? osaako kukaan sanoa

Valkosipulisilakat



1 kg silakoita tai
500?600 g silakkafileitä
mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
kastike:
1 dl majoneesia tai kermaviiliä
1-?3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
hivenen sokeria
1 maustemitta pippuria
1 tl rakuunaa
3 rkl tilli- tai persiljasilppua

Liota silakkafileitä noin 6 tuntia etikkavedessä. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
 
Namm! Teen myös itse silakat. Ohjekin on suunnilleen sama, mutta kermaviilin tilalla smetanaa. En tiedä kauanko säilyvät, kun loppuvat aina parin päivän päästä.
 

Yhteistyössä