Osaakin olla ruma kakku

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "jojo"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
J

"jojo"

Vieras
Leivoin kauhealla vaivalla isänpäiväkakun. Maistamaan ei olla vielä päästy, toivottavasti maku korvaa edes vähän kakun näköä...

Tarkoitus oli tehdä kolmikerroksinen kakku, jossa on suklaata taikinassa ja välissä vanilja-appelsiinitäyte. Päälle sitten suklaakuorrutus. Ohjeen mukaan tehty täyte oli pahaa ja kipaisin illalla vielä kaupassa hakemassa appelsiineja saadakseni siihen enemmän appelsiinin makua. Päivän ainoa fiksu veto oli, että toin muitakin aineksia ja tein täytteen itse oman pääni mukaan, ainakin maistettaessa se oli ihan hyvää, tiedä sitten, miten yön aikana on käynyt...

Kotona odotti kuitenkin uusi ongelma. Koira oli kauppareissuni aikana hotkaissut yhden kakkulevyistä. Eli ei siis kolmea kerrosta meidän kakkuun... Ajattelin turvautua juustokakkutaktiikkaan, sillä täyte oli niin löysää, ettei se mitenkään olisi pysynyt kakun välissä yhtenä ainoana kerroksena.

Laitoin siis yhden kakkulevyn irtoreunavuokaan, siihen, jossa pohjan leivoinkin. Päälle kumosin täytteen, johon olin laittanut liivatetta sekaan. Saadakseni kakkuun edes sen suklaakuorrutuksen (tarvitsin sitä koristelun pohjaksi) laitoin päälle vielä sen toisen pohjalevyn.

Koska kakku oli vetäytynyt kokoon jäähtyessään, taytettä meni alimman kakkulevyn ja vuoan väliin monesta kohtaa ja tulos on karsean ruma :| Jostakin syystä täytekin on innostunut jähmettymään oikein kunnolla, taitaa olla aladoobia koko kakku :whistle:

Täyte on niin liukasta, että se hylkii suklaakuorrutetta, eli sitä on vain kakkulevyn pinnalla. Tulos on oikeasti karsean näköinen. Ensi vuonna ostan meille kaupasta leivokset, jääköön koko kakkuhössäkkä minun osaltani...
 
koitappa tehdä niin että sulatat suklaata, levität leivinpaperille ja teet siitä kakun reunan kokoisen "suikaleen", joka hetken jähmettettynä on suht helppo siirtää kakun reunaan (ei saa jähmettyä liikaa jottei se murene, jos siis ihan kovaksi jähmettyy)
se on leikatessa vähän kovempaa mutta leikkaantuu kuitenkin ihan hyvin
 
Joka ongelmaan löytyy täältä ratkaisuehdotus :)

Voisipa tuota vaikka kokeillakin, ei kakku siitä ainakaan pahene. Meinasin eilen ostaa mantelirouhetta vahinkojen varalle, mutta sitä ei taitaisi saada tuon jääräpääkakun pintaan kuin paineilmalla ampumalla...
 
Mä täytin eilen täytekakun ja kun tänään otin irtopohjavuoan reunuksen kakun ympäriltä pois, huomasin että ylimmäinen väli oli jäänyt täyttämättä :laugh: Onneksi päällimmäinen kerros oli niin paksu että sain sen helposti ehjänä päältä pois ja lisättyä täytteen väliin.

Mitä jos pursotat kermaa reunoille?
 
[QUOTE="jojo";22451536]Joka ongelmaan löytyy täältä ratkaisuehdotus :)

Voisipa tuota vaikka kokeillakin, ei kakku siitä ainakaan pahene. Meinasin eilen ostaa mantelirouhetta vahinkojen varalle, mutta sitä ei taitaisi saada tuon jääräpääkakun pintaan kuin paineilmalla ampumalla...[/QUOTE]

:) mä oon itse tehnyt noin kun en koskaan ole saanut suklaakuorrutusta kauniin tasaiseksi niihin reunoihin :D
jos ei halua suklaan kanssa lähteä leikkimään niin tietysti vois kokeilla jos laittais appelsiini marmeladia niihin reunoihin ja siihen sitten mantelirouhetta päälle.. jos vaikka sen hyydytetyn täytteen reunoja sais hitusen "rikottua" niin ettei se ole ihan sileä, että marmeladi tarttuis kiinni siihen
 
Mä en ole siis ainoa söhlä, huh helpotusta. Kerma on loppu, se kului eilen siihen täytteeseen. Täyttövaiheessa meinasi tulla semmooinen moka, että meinasin kaataa sinne sen pahanmakuisen täytteen, sitten olisi kakku kyllä mennyt suoraan pihalle vaikka kettuperhettä odottamaan...
 

Similar threads

Yhteistyössä