P
"Pakkasakka"
Vieras
Miksei kerran sulatettua saa enää uudelleen pakastaa?
Juu, koostumus muuttuu ja makukin voi muuttua, mutta onko joku erityinen terveysriski?
Jos sulattaa jääkaapissa, eikä avaa pakkausta.
En tee niin, mutta mietin, että mikä siinä on takana.
Jos esim. pakastan tänään jauhelihan, jonka päiväys on 10.1., otan sulamaan huomenna ja pakastan uudelleen ennen 10.1. ei siinä pitäisi olla bakteereja yhtään sen enempää kuin ihan vaan jääkaapissa säilytettynä. Vähemmänkin, koska se on ollut osan aikaa pakasteena ja bakteerit hyytyneessä tilassa lisääntymättä.
Kuitenkaan näin ei saa tehdä, miksi?
Juu, koostumus muuttuu ja makukin voi muuttua, mutta onko joku erityinen terveysriski?
Jos sulattaa jääkaapissa, eikä avaa pakkausta.
En tee niin, mutta mietin, että mikä siinä on takana.
Jos esim. pakastan tänään jauhelihan, jonka päiväys on 10.1., otan sulamaan huomenna ja pakastan uudelleen ennen 10.1. ei siinä pitäisi olla bakteereja yhtään sen enempää kuin ihan vaan jääkaapissa säilytettynä. Vähemmänkin, koska se on ollut osan aikaa pakasteena ja bakteerit hyytyneessä tilassa lisääntymättä.
Kuitenkaan näin ei saa tehdä, miksi?