Piirakka vaniljakastikkeesta ja omenoista, mutta millainen pohja?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja omppu
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
O

omppu

Vieras
Normaalisti teen piirakan sellainen "sokerikakku"piirakkapohjan ohjeella. Sopiiko se tuohonkin? Pitäisikö pohja jotenkin esipaistaa vai jääkö se kastike pohjan päälle, vaikka pohjakin on löysää? Vai olisiko jollain parempaa pohjan ohjetta?
 
150g margar.
1dl sokeria

1 muna
4dl vehnäj.
1tl leivinj.

margar. ja sokeri vaahdoksi
tämä semmoseen pyöreään vuokaan, jos haluat vaikka pellillisen, sitähän ohjettahan voi isontaa
 
Moi, mä tein tälläsen piirakan, mikä oli mielettömän hyvää ja "kosteeta", ei mitään kuivaa, päälle laitoin vaniljakastiketta:

2 munaa
2dl sokeria

->vatkataan

1dl sulatettua rasvaa
1.5tl vaniljasokeria
2dl jauhoja

-> vuokaan

päälle omenaviipaleita, rasvaa päälle 0.5dl lukee ohjeessa mutta "roiskin" sitä juoksevaa floraa, sit ripotellaan sokeria, vaniljasokeria ja kanelia viel päälle ja uuniin, 200 astetta ja vajaa puoli tuntia. :p

Kelpas muksuillekin ketkä ei ikinä syö piirakan piirakkaa B)
 
Alkuperäinen kirjoittaja mansikka-lime:
Alkuperäinen kirjoittaja omppu:
Mansikka-lime. Voiskohan tuota pohjaa käyttää sen vaniljakastikkeen kanssa. En pistäisi lainkaan rasvaa enää päälle vaan sitä kastiketta?

Mä en tiä, miks sitä vaniljakastiketta ei voi lisätä lautasella sen piirakan päälle? B)

Ei, kun mä haluan kokeilla sitä tällä kertaa itse piirakkaan :D
 

Yhteistyössä