Täytekakku

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Voiko täytekakun tehdä torstaina valmiiksi jos se syödään vasta lauantaina? Pohjan teko keskiviikkona ja täyttäminen ja koristelu torstaina pe vienti juhlat lauantaina ehtiikö pilaantua?
 
Koristelua se ei varsinaisesti kaunista jos sen tekee jo 2 päivää ennen syömistä. Kermavaahtokaan ei ole yhtä hyvää monen päivän vanhana vaan se kuivuu ja muuttaa rakennetta.

Pohja sen sijaan tulee mehukkaammaksi jos kakun täyttää ja kostuttaa jo päivän tai pari ennen syömistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
Kermavaahto muuttuu rasvaisenkuivaksi tönköksi jo yhdessä yössä. Täytteetkin joko kuivuvat tai vettyvät jos hautoo kakkua enemmän kuin yön yli.

Torstaina tekisin pohjan, se elmukelmuun jäähdyttyään, perjantai-iltana täyttäisin (koko helahoito uudestaan elmukelmuun) ja la-aamuna koristelisin.
 

Yhteistyössä