Hae Anna.fi-sivustolta

Vapaamuurarit rituaalien salaseura

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä MOTti, 24.01.2013.

 1. posteljooni Vierailija

  "Salaliittoteoriat: Palvooko kansainvälinen keskusjohto Luciferia?

  Vapaamuurareiden salainen kansainvälinen keskusjohto on yleinen kuvitelma, mutta virallinen totuus on paljon laimeampi. Muurarijärjestöjen väliset suhteet pohjautuvat keskinäisiin tunnustamisiin samalla tavalla kuin valtioiden suhteet. Näin syntyy "tunnustettujen" vapaamuurarijärjestöjen kansainvälinen verkosto, jolla ei ole keskusjohtoa.
  Monien salaliittoteorioiden huomion kohteena on USA:n dollarin setelissä oleva pyramidi, jonka huipulla on kaikki näkevä silmä. Sen yläpuolella lukee latinaksi Annuit Coeptis - julistaen syntymää - ja alapuolella Novus Ordo Seclorum. Se tarkoittaa uutta aikausien järjestystä. Väitetään, että muurarit kaiversivat tunnuksensa dollariin viestittämään salaista suunnitelmaansa.
  Yhdysvaltojen perustajaisistä yhdeksän, esimerkiksi Benjamin Franklinin ja George Washingtonin, kuuluivat todistetusti vapaamuurareihin. Jotkut uskovat, että Washingtonin asemakaavaan on piilotettu vapaamuurarillista symboliikkaa. Kätkettyjä muurariviestejä väitetään löydetyn hämmentävistä paikoista, esimerkiksi Walt Disneyn tuotannoista. Hyvällä mielikuvituksella symboliikkaa voi löytää jopa Tampereen asemakaavasta.
  Dosentti Marko Nenonen on skeptinen. Hänen mielestään todistettuja esimerkkejä juuri vapaamuurarien kätkemistä symboleista ei ole.
  "Aiheesta keskustellaan", hän myöntää.
  "Dollarin setelin kuvat ovat niin kiehtovia symboleita, ettei ole ihme, että niitä on kovasti pohdittu. Nykyisen käsityksen mukaan niissä ei ole kyseessä vapaamuurarien salajuoni: setelin symbolit eivät ole erityisesti vapaamuurarillisia. Ne voidaan vakuuttavasti selittää Yhdysvaltain liittovaltiota koskevasta symboliikasta käsin", todetaan Suomen suurloosin verkkosivuilla.
  Joissakin äärikristillisissä piireissä vapaamuurareita epäillään saatananpalvojiksi. Käsitystä perustellaan esimerkiksi uskoon tulleen vapaamuurarin, diplomi-insinööri, Pertti Jotunin kertomuksilla.
  Edesmennyt Jotuni erosi vapaamuurareista 80-luvulla huomattuaan toiminnan omasta mielestään kristinuskon vastaiseksi. Hänen väitetään esimerkiksi paljastaneen, että "vapaamuurarien jumala on Lucifer". Samoin Jotunin kerrotaan sanoneen, että vapaamuurarijärjestön opetuksista löytyy käsky: "Jeesuksen nimi tuhottakoon".
  Uskokoon ken tahtoo.

  Seppo Honkanen"

  Lähde: KAPITALISMIN KRIISIT
   
 2. Listitään silmät Vierailija

  Kaitselmuksen silmä tai Jumalan kaikkinäkevä silmä on symboli, jossa silmä on ympäröity valonsäteillä tai sädekehällä ja yleensä se on sijoitettu kolmion sisään. Usein se tulkitaan edustavan Jumalan valvovaa silmää, joka vartioi ihmiskuntaa tai joka edustaa jumalallista kaitselmusta.

  Symbolia käytetään kristinuskossa, mutta myös muissa uskonnoissa sekä monissa maallisissakin tarkoituksissa. Se on kuvattuna mm. Yhdysvaltojen dollarin setelin suuressa sinetissä.
  Historiaa

  Kaikennäkevän silmän historiaa voidaan jäljittää myös Egyptin mytologiaan ja siellä etenkin ns. Horuksen silmään. Kuten mainittu silmä esiintyy myös muissa uskonnoissa kuten esimerkiksi buddhalaisuudessa (Buddhaa nimitetään "maailman silmäksi") ja caodaismissa eli vietnamilaisessa Cao Dain uskonnollisessa liikkeessä, jossa se on jumalan kuva. Hindulaisuudessa silmä liittyy Shivaan, joka on hindujen jumaluus ja yksi suurista voimista. Hänellä kaikkinäkevä silmä on kolmantena silmänä otsassa.
  Erilaisia käyttötapoja

  Kristinuskossa silmä on suljettu kolmion sisään ja tällä korostetaan Jumalan Pyhää Kolminaisuutta. Symbolia käytetään niin ikoneissa kuin myös erillisenä symbolina mm. kirkkojen koristelussa.

  Myös jonkin verran salaperäisessä Vapaamuurarien järjestössä kaikkinäkevä silmä on otettu mukaan järjestön symboliikkaan, tosin usein hieman eri muotoisena kuin kristinuskossa. Vapaamuurareilla silmää ympäröi pilvet ja puoliympyrän muotoiset säteet silmän alapuolella. Symboli on otettu järjestön käyttöön kristinuskosta ja se edustaa sielläkin Jumalan kaikkinäkevää silmää

  Näiden lisäksi kaikkinäkevää silmää käytetään useissa vaakunoissa ja sineteissä, mm. Valko-Venäjän Braslaun vaakunassa ja useiden yliopistojen sineteissä (Missisippi, Chile) sekä joidenkin maiden rahoissa (USA, Viro, Ukraina).
  Kaikkinäkevä silmä ? Ortodoksi.net
   
 3. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  0
  olen jedi myönnän että ,joka uskonossa voi olla huomonpoia tyyppejä tunnen henkilö kohtasesti erään vapaamurin hän on juhan af grann

  hän on myös gnostisti miksi te tuomitsette jonkun järjästön lehti tai tempastujen lehtijuttujen perusteella vapaamurareista on kirjoiytettu niin paljon moniin lehtiin potsaskaa joka ei pidä paikkansa ei todellakaan . mm Juhan af Grann on sanonut tv spase chatissa . olen käynyt kaikki vihkimykset läpi enkä ole mitään pahuutta tai illiminauttia vapaamuurareissa havainnut ,eli te uskotte kaiken mitä potstkkaa lehdet kirjottaa .

  Ei pidä niin pitää tajuta jotkut lehdet vain koiittavat tehdä sensaatio juttuja järjöstöstä jotka jotkut tahot väittävät olevan illiminatti taho .

  teidän käsitys voisi muuttua jos te tapaisitte jonkun vapaamuurarin .livenä .

  Toki veljeskunta haluaa temppelinsä onko se väärin .

  teillä on käsitys vapaamuurateis´ta sensatio lehtien kautta ette te niiden kautta totuutta löydä, me jedit emme tuomitse järjästöä lehtijuttujen perusteella .

  Meitä jedejä lehdistö on toistaiseksi kohdellut hyvin.

  En tiedä mikä tilanne on sitten kun rakennamme jättimäiset temppelimme ja veljeskunnan asuin rakennuksineen ja se vaatii paljon rahaa ja ponsoreita . Samassa yhteydesssä aiomme perustaa koko maapallon kattavan jedineuvoston aikanaan eli hengellisen suur neuvoston.
  JA jossain vaiheessa jeditari turvallisuus ciompanio yhtiön virallisene vartijoinen ja järjästys miehineen jolloin Jediritari on ammatti siinä ku muutkin .
  te toiset tuomitsette jotkut järjästöt turhan helposti meidätkin tuomitaan tosin vain helluntailaisten toimesta . ja joidenkin ääri kristittyjen .

  Minä olen todella Jedi mestari mutta en todellakaan ole tuomitsemassa järjästöä joidenkin tenpastujen lehtileikkeiden pohjalta. Ehkä lainaan Jeshua Benn Jedi Mestaria kuka on syytön heittäköön ensin mäisen kiven .

  VOIMA OLKOON KANSSANNE

  JA VÄHÄN SUVAITSEVAISUUTTA JÄRJÄSTÖJÄ KOHTAAN tutustukaa mielummin heidän kotisivunsa ku tuomitsette salaliitto ´teorian perusteella vapaamuurit pahaksi ja joidenkin sensaatio lehti juttujen perusteella järjästön pahaksi.

  t Kars Skywalker Jedi Mestari Jedi Neuvoston johtava jäsen
   
 4. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Eikä tähän tarvita edes vapaamuurareita että näin kävisi kuten kirjoitit. Tosin voin sanoa että että aivan normaalia elämää näiden suhteen eletään. Samaa kaverien tukemista kuin kaikkialla muuallakin. Ja kun näet heitä elämänsä tärkeimmissä asioissa kuten perheen ja ystävien äärellä niin sitä samaa tavallista se on kuin muillakin joille elämä on rakkaus. Mutta se mikä erottuu on että rakkaus ystävyyteen ja ihmisiin on tärkeää ja tukeminen vastavuoroisesti. Aina on heitä jotka haluavat tehdä asioista sensaatioita tai myydä omaa itseään saaden itsensä jollakin muotoa kuuluisaksi, valitettavasti.
   
 6. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Mitäpä ylen pakkoverolta voisikaan odottaa. Toivottavasti saavat seuraavaksi hengitysveron pakolliseksi...
   
 7. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 032
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Katon tallennuksesta sitä MOTTIA jossa on vapaamuurareista. Muuten en nyt kommentoi heistä kun katson jotten tarpeeksi tiedä, toki varmaan sitä hyvä veli -systeemiä heillä on, mut niin on varmaan Lionseissa, Rotareissa yms. sidosryhmis myös.

  Mutta se mikä pisti korvaan oli että heitä ei haluttu jumaanpalvelukseen Lakeuden Ristiin. Mulla meni kyllä ohi että oliko se normaali jumalanpalvelus mihin periaattees kaikki on tervetulleita vai oliko se Vapaamuurareiden oma tilaisuus?

  Jos se oli yleinen normaali jumalanpalvelus niin eikö Jeesus sanonu jotakin siihen suuntaan että jos joku lammas laumasta eksyy, niin hän menee etsimään sen eksyneen sen sijaan että jatkaa niiden tallessa olevien kanssa ja eksynyt saa olla missä on. Jos nyt nää vapaamuurarit on niitä "eksyneitä lampaita" niin eikö oo Jeesuksen tahdon vastaista kieltää heitä osallistumasta jumalanpalvelukseen?
   
 8. niin tai näin Vierailija


  Eikö niillä ole omat uskomukset, jotka ovat kristinuskolle vieraita. Pidetään okkultismina ja näin epäjumalan palveluksena. Siinähän astutaan Kristuksenkin yläpuolelle, ollaan siis mahtavampia kuin Kristinuskon jumala. Toiseksi myös vapaamuurareiden katsotaan palvovan loppupeleissä antikristusta eli Luciferia ja okkultismi ja salaiset menot sekä riitit viittaavat siihen.

  Käsittääkseni näin, en tiedä onko noin. Siksi kirkko ei voi pitää ns. väärinuskovia, jotka käyttävät perussanomaa väärin loppupeleissä ja palvelevat toista puolta. Alussa käytetään Raamattua looseilla saadakseen ns. järki-ihmisiä houkuteltua okkultismin piiriin ja salaseuraan harjoittamiin rituaaleihin ja sitten sanoma hiljalleen muuttuu, kun ihminen saadaan kiedottua tuohon hyvä veli-piiriin ja systeemeihin. Ihminen ei silloin enää uskalla erota tai eroaminen saadaan vaikeaksi erilaisilla uhkailuilla. Siksi kai kirkko haluaa pysyä asiasta erillään, vaikka on siellä ollut joitakin kirkon miehiäkin.
   
 9. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 032
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Niin mutta Jeesus haluaisi varmaan pelastaa noikin? Miten pelastat jos työnnät pois?
   
 10. niin tai näin Vierailija


  Jeesus kai halusi pelastaa ne, jotka todella uskoivat Jumalaan eikä epäjumalan palvontaan kannustaa. Siinäkin oli ns. vapaa tahto. Esim. fariseuksia vastaan hänkin kapinoi - samaan itseriittoisuuteen rinnastettaneen Vapaamuurarit, joilla on epämääräisiä okkultistisia riittejä jne.

  Varmaan ne, jotka poistuvat epäjumalan palvonnasta toivotetaan tervetulleeksi takaisin Jeesuksen kirkkoon ja näin saa synnit anteeksi. Toi on vaan mun näkemys.
   
 11. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 032
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Eli sillä on ehtoja ketkä Jeesus pelastaa...jaa-a...Ei oikein kuulosta hirveen hyvältä....
   
 12. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 932
  Saadut tykkäykset:
  18
  Tuliko yllätyksenä? Et ole ilmeisesti lukenut raamattua. Ehtona pelastumiselle on usko Jeesukseen.
   
 13. Vesimies-70 Vierailija


  Eikun pointti oli se, että eihän voi uskoa Jeesukseen (eikä pelastua) jos ei anneta tulla kuuntelemaan sanaa. Vapaamuurareilta evättiin pääsy jumalanpalvelukseen. Eihän kristinuskokaan ois levinny jos sitä ei ois saanu pakanoille tai toisinuskoville levittää. Pakanat tai toisinuskovat siis eivät olisi saaneet tulla kuuntelemaan sanaa.
   
 14. niin tai näin Vierailija


  Niin, riippuu varmaan tarkoitusperistä, miksi tullaan kirkkoon, jos kuitenkin pohjimmiltaan ollaan jo käännytty ns. vastapuolen peluriksi ja Raamatun oppeja ei enää hyväksytä vaan on ns. omat paremmat opit. Halutaanko sillä lisää näkyvyyttä ja mahtia, että kirkkokin kumartaa ja alistuu vapaamuurareiden loosin käyttöön, heidän ehdoillaan. Ei siis kirkon omien oppien mukaan ns. oikealla sydämellä ja mielellä.

  Kirkon täytyy uskottavuutensakin nimissä pitää jonkinlainen raja, mihin se taipuu ja kenen ehdoilla, mielestäni. Muuten johdon ottavat jotkut ihan muut tahot.

  Ja silloin kun kristinuskoa tuotiin esim. Suomeen tai muille pakanoille, niin eihän se helposti käynyt. Ihmiset olisivat viimeiseen asti halunneet pitää omat tapansa ja uskomuksensa luonnonhenkiin yms. perinneuskomuksiin, jotka olivat siirtyneet sukupolvelta toiselle.

  Väkivaltaisia ristiretkiä (yhdenlaista sotaa) tehtiin kristinuskon levittämisen nimissä ja kidutettiin vääräuskoisia. Se siitä Jeesuksen rakkaudensanoman alkuperäisestä sanomanlevittämisestä.

  Kyllä kääntymyksen täytyy tulla sieltä jokaisen ihmisen sisältä jossakin lahkossa tai liikkeessä, eikä silleen että jokin lahko käännyttää valtauskonnon omaan mieluiseensa käyttöön. Sehän olisi aika irvokasta ja veisi pohjan pois.
   
 15. On Vierailija

  kristinuskot ja muut uskonnot, joista keskustellaan tässä ketjussa kiivaasti.

  Islamismi on nykyään osin kiivas uskonto, mutta muut uskonnot ovat suurelta osin tapauskontoja.

  Ennen ihmiset olisivat halunneet pitää ns. viimeiseen asti uskontonsa. Ehkä nykyään osa ihmisistä tekeekin sen. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan välitä uskonnoista siten, että he tekisivät vaikka ääritekoja. He vain uskovat.

  Minkälaisen uskonnon sinä "niin tai näin" haluaisit esittää tälle ajalle? Kristinuskon? Islamismin? Jonkin muun?
   
 16. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  0
  EI ISLAM OLE KIIVAS USKONTO HE OVAT mestarin polunkulkijoita niin kun buddhalaiset hindut qfkreedilaiset gnostilaiset staolaiset , islamin perusta on suvilaisuudessa ,ääri íslamiolaisuutta ei voi islamiksi sanoa se on pimeydentie ,yhtälailla ku ääri krisytillisyys tai aääri ortodoksilaisuus jota edesti mm milosdesevits . jokaisessa uskonnossa on vaara pimeästä puolesta . kaikkia uskontoja yhdistää korkeinvoima ja voimalla on kaksi puolta ja tunteet määrittää voimanpuolet.

  kaikki negatiivinen kuuluu pimeään puoleen kaikki positiivinen kuuluu valonpuoleen tästä oon puhunut ketjussa miksi te luulette että vihassa on vain vahvuus . Jos negatiivisuudelle antaa vallan se vie pimeyteen on uskonto mikä tahansa mielenrauha ja pelottomuus on tae siitä että , henkilö pysyy valossa.

  t. KARS SKYWALKER JEDIMESTARI

  VOIMA OLKOON KANSSANNE
   
 17. K. Westerlund Vierailija

  Islam ja islamismi ovat kaksi eri asiaa. Islamismi on politiikkaa ("poliittinen Islam"), jossa Koraania luetaan "kuin piru Raamattua", eli sieltä haetaan sopivat lauseet aina tarpeen mukaan. Sille on ominaista tiukkapipoinen fundamentalismi ja aggressiivisuus, ja se on siis poliittinen (yhteiskunnallinen) liike, ei uskonto kuten Islam.

  Kymmenisen prosenttia Islaminuskoisista kuulemma ovat islamisteja, ja juuri aggressiivisuudestaan johtuen se kaikista näkyvin osa heistä.

  Länsimaissa valitettavasti tämä on johtanut siihen, että islamismi on värittänyt yleisen mielipiteen kaikesta asiaan liittyvästä, joten noin 90% nähdään siis ihan väärässä valossa.
   
 18. niin tai näin Vierailija


  En haluaisi esittää yhtä ainoaa uskontoa tälle ajalle, koska se olisi liian karkea veto moninaisuuden, perinteiden, kulttuurien ja maiden erilaisuuden kannalta. Useimmat ihmiset tarvitsevat uskolleen valmiiksi annetut mallit, miten uskoa ja viettää juhlapyhiä yms. Se luo turvallisuutta ja jatkuvuutta. Useimmissa uskonnoissa on pohjalla hyviä perusasioita ja viisauksia, jos ei lähdetä niitä tulkitsemaan äärikannalta tai poliittisin keinoin tulkitsemalla pyhää kirjaa väärin sorreta ja hallita ihmisiä uskonnon varjolla kuten esim. sukukosto, naisen sorrettu asema, silpomiset ja muu väkivalta uskonnon nimissä. Jonkinlainen suvaitsevaisuus ja avomielisempi suhtautuminen olisi kaikille uskonnoille paikallaan, eikä fanaattisuus ja äärimmilleen viety mieletön toiminta. Ihmisen oma yhteys Luojaan tai luomisvoimaan olisi se kaikkien uskontojen perusta ja sitä kautta avautuva suvaitsevaisuus. Vain nimet ja tavat vaihtelevat, mutta pohjalla on sama kaikkien ihmisten kokema kaipaus hengellisyydelle.
   
 19. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 032
  Saadut tykkäykset:
  1 917

  Voihan vastapuolen pelurikin kääntyä takaisin? Ja onko rakkaudellista (mitä käsittääkseni Jeesus painottaa) olettaa että "tuo/nuo haluaa vain lisää näkyvyyttä". Mitä jos joku syvällä sisimmässään haluaisi palata takaisin, halu katoaa kun kirkko torjuu?

  Muutenkin tuo mitä sanoit käy päinsä silloin ja on ymmärrettävääkin jos vapaamuurarit halus omaan käyttöön kirkon, MUTTA jos he halus osallistua normaaliin kaikille avoinna olevaan jumalanpalvelukseen ei sitä voi kieltää. Antaa tosi huonon kuvan kirkosta.


  Tästä oon samaa mieltä että "Se siitä Jeesuksen rakkaudensanoman alkuperäisestä sanomanlevittämisestä". Kristinusko on pääosin suurin uskonto Suomessakin koska aikoinaan käännytettiin pakolla. En tiedä miten olis jos olis ihmiset rauhassa saaneet tutkia sitä ja omaa alkuperäistä uskoaan. Kirkkohan omi pakanauskontojen juhlapäivät ja kirkkoja rakennettiin pakanauskontojen pyhille paikoille. Ihan kun ei olisi luotettu siihen kristinuskoon, eikö luotettu jotta se olisi itsessään niin hyvä että ihmiset hyväksyis sen vapaaehtoisesti? Tosin en tiedä miten paljon Jeesuksen todellisesta sanomasta nykykristinuskossa on, tai jo silloisessa kun sitä alettiin oikein levittää.

  Kääntymyksen tulee tulla JOKAISESSA USKONNOSSA myös kristinuskossa ihmisen sisältä eikä pakottamalla. Mun mielestä.

  Tää jäi hämäräksi:"eikä silleen että jokin lahko käännyttää valtauskonnon omaan mieluiseensa käyttöön"

  Mitä tarkoitat tuolla? jos vapaamuurareita niin kyllähän kristillinen kirkkokin käänsi silloin aikoinaan pakanauskonnot omaan mieluisaan käyttöön. Ei se ole yhtään sen oikeempaa tomintaa mun mielestä.
   
 20. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Ei siinä ehtoja ollut. Jos ei käyttänyt omaa vapaata tahtoaan vaan meni kaiken ulkokultaisuuden mukaan niin se oli ensin sinun mestarisi luoden kokemuksia joista joku ehkä vielä opiksi otti. Me luomme oman vapauden tai kahleuden. :))
   
 21. Kirjoittaako Vierailija

  kirjoittaja Vesimies -70 vielä Jeesuksesta. No Vesimies on Vesimies ja kirjoittaa mitä kirjoittaa.

  Mutta kirjoittaako kukaan enää Jeesuksesta?
   
 22. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Mutta kirjoittaako kukaan enää joka kysyy kuka kirjoittaa jeesuksesta. Miksi se olisi sinulle este.
   
 23. niin tai näin Vierailija

  Eihän he ryhmänä ole kääntymässä kristinuskon piiriin, vain yksilötapauksina. Käsittääkseni, en tiedä olenko oikeassa, ryhmälle olisi pitänyt olla yksilötilaisuus jumalanpalveluksena. Voin olla väärässäkin. Jos ei olisi erikseen pyydetty jumalanpalvelusta suurloosille, niin kuka olisi tosiaan kesken jumalanpalveluksen pystynyt kieltämäänkään kirkkoon ketään saapumasta. Näin loogisesti ajatellen kyseessä on täytynyt olla yksityistilaisuus, jota he ovat erikseen heille todennäköisesti pyytäneet. Tällöinhän on kyse erioikeuksista, paremmista ihmisistä, joille kirkonkin tulee kumartaa ja he määrittävät säännöt.

  Luuletko Veskari, että he haluavat kirkon oppeja samalla kannatella kun ovat omasta vapaasta tahdosta ja lähteneet noin joukkovoimaisesti omalle polulleen. :) Kääntymyksen tehneitä kun uhkaillaan ja ahdistellaan. Oletko näitä juttuja edes lukenut. Ei kirkko silloin voi olla tekemisissä tuollaisten arvojen kanssa, siis tämän päivän kirkko, joka perustuu muille opeille. Kirkko kuitenkin perustuu vapaaehtoisuuteen, siitä saa vapaasti erota ja tulla uudelleen. Ei silloin sinne ole pääsyä kielletty keneltäkään, kuten väität. Mutta ei saa kumartaa mitään Luciferia tai ihmisiä laittaa eriarvoiseen asemaan, että jumalanpalvelukset järjestetään ns. paremmille ryhmille ja ihmisille erikseen. Tulee kristittynä ilman isompaa numeroa tekemättä itsestään tai ryhmästään jumalanpalvelukseen tai sitten tekee omat johtopäätökset ja reilusti eroaa kirkosta ja kannattaa vastapuolen voimia. Kaikkia asioita ei voi manipuloida mieleisekseen, ei niin Jeesuskaan olisi halunnut, mitään ulkokultaisia teennäisiä uskonharjoittajia. Vaan aidosti uskoa ja armahdusta pyytäviä ihmisiä.

  Vapaa valinta.
   
 24. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 032
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Jos kyse oli tuosta minkä tuossa sun ekassa kappaleessa mustasin, niin sillon olen samaa mieltä sun kanssas. Ihan ekassa viestissä tätä koskevaa asiaa johon vastasit, kysyin OLIKO KYSE TUOSTA VAI SIITÄ ETTÄ EVÄTTIIN YLEISEEN JUMALANPALVELUKSEEN TULO? Et silloin sanonut että sun käsittääkses tuosta oli kyse. Eli ei ois tarvinu vääntää ;D näin pitkälle jos oisit heti sanonu. :D Mutta ei se mitää, tulipa keksutelua kuitenki ja elämää palstalle. :D


  Yleiseen jumalanpalvelukseenhan taas ei ole oikeutta keltään evätä pääsyä. Jos ihminen asiallisesti (heh nyt voitais alkaa vääntää kättä siitä mikä täs tapaukses on asiallista :D) käyttäytyy. Vaikka ihminen ois minkä palvoja tahansa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti